20 Май, 2019 18:50 5 657 62

Иванчева зове: Хора, събудете се!

  • десислава иванчева

Законодателен орган, прокуратура, изпълнителна власт и медии действат в коалиция, за да охраняват интересите на ГЕРБ и ДПС, категоричен е в мнението си бившият кмет на "Младост"

Иванчева зове: Хора, събудете се! - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, която води предизборната си кампания за независим евродепутат под домашен арест, призова гражданското общество "да се събуди".

Именно това е и мотото на предизборната ѝ кампания - "Събуди се!".

"Мотото на предизборната ми кампания е “Събуди се!”. Неслучайно го избрахме. Събудете се! Събудете се, защото сега, 30 години след края на комунизма, за всеки, който се противопоставя на властта, има реална опасност да се озове на мое място в ареста, имуществото му да бъде запорирано, а близките му - репресирани и притискани", предупреждава във Facebook Иванчева.

Тя дава пример с Петър Кърджилов - "един от най-близките ми хора, вече е обвиняем, по неофициална информация за т.нар. едро хулиганство, за което в Наказателния кодекс се предвиждат до 5 години затвор. 5 години затвор, за това, че е извикал „Мафия” в коридора на съда. Разследващите ще се опитат да докажат, че действията му са били извършени с „изключителен цинизъм или дързост”.

В текста си Иванчева пише още:

Със серия законодателни и кадрови промени управляващите са успели да изградят институционална машина за репресии, която е на път напълно да заобиколи съдебната система. Ситуацията започва да прилича на тъмните времена от 40-те години на миналия век - народен съд и извънредно законодателство, легализирали масовото политическо насилие в страната след 9-ти септември 44-та година.

Вече живеем под сянката на авторитаризма - конструкцията на държавното управление е в тотално противоречие с принципа за разделение на властите. Законодателен орган, прокуратура, изпълнителна власт и медии действат в коалиция, за да охраняват интересите на ГЕРБ и ДПС. И въпреки че ДПС официално не е в правителството, именно тази партия е основният партньор на ГЕРБ в изграждането на репресивната машина - както с гласовете на депутатите си в парламента, така и с влиянието си в прокуратурата и медиите.

Откритото противопоставяне на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов срещу опитите за налагането на практики, противоречащи на правовата държава, провокира масови атаки срещу него. Търси се удобния момент за започване на процедурата по неговото отстраняване. След което България може да се поздрави с тотална и безконтролна власт.

Да не позволяваме този момент да настъпи! Не си мислете и този път, че от вас нищо не зависи. Не си мислете и, че точно вас това не ви засяга. Напротив - засяга ви повече, отколкото можете да си представите.

Преди година бе извършен опит за убийство. Убийство на гражданската воля за самоуправление. Поръчителите са на свобода и ще участват в изборите. Не знаем колко българи ни стискат палци, но е очевидно, че ние даваме Надежда. Длъжни сме заради себе си, за децата си, за България.

Аз съм една от вас. В Европейския парламент ще се боря за вашите права и интереси, така, както го правих за Младост. За да не бъдете утре на моето място – набедени, унижени, заплашвани и измъчвани – гласувайте в неделя за себе си! Събудете се, защото от вас зависи!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Онзи

    107 36 Отговор
    НОГО Е ПРАВА ТАЗИ ЖЕНА КОЯТО Е ЖЕРТВА НА ГРУПИРОВКАТА гроб !!!!!!!!!

    Коментиран от #19

  • 3 да бе

    54 89 Отговор
    Крадлива и корумпирана сган щяла да ни защитава правата в Европа.Това минава всякакви морални граници.

    Коментиран от #38, #46, #62

  • 4 Пифин

    70 15 Отговор
    Какво ще се събудят, на тях им харесва! Обичат си историите от 90те отъждествяват се с такива като Боко. Дори му завиждат искат и те така лесни чували с пари! Сега е модерно да мислиш чалгарски, обаче едни надигат наздравици адурги 6 500 000 само гледат! Да сте живи и здрави.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 8 Отговор
    ПРИЯТНА ВЕЧЕР ДАМИ И ГОСПОДА
  • 6 среднощен

    35 6 Отговор
    Там нищо не се разбра какво стана..? Адвокат Марковски щом е в случая, значи нещата са сериозни. ! Мисля си, ако Иванчева бъде избрана за евродепутат и успоредно с това бъде осъдена на всички инстанции тук, дали ще излежава присъдата си след мандата в Европарламента или направо по време на мандата през Страсбург ще осъди България..!?

    Коментиран от #7

  • 7 Адвоката

    19 7 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    Чакай ти лоялност точно от а-д Марин Марковски!

    Коментиран от #13

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 2 Отговор
    ГОСПОЖА ИВАНЧЕВА Е ОТСВИРИЛА МАРКОВСКИ ИМА СИ ДРУГ АДВОКАТ
  • 9 Ужас

    35 61 Отговор
    И тази крадла ще ни говори да се събудим. Ни сме си в един безкраен кошмар в които участва и драгата Иванчева. Само лъже хората за да отърве кожата.

    Коментиран от #18

  • 10 Шаолина

    43 14 Отговор
    Анти-комуниста Бойко им говори досуш като Тодор Живков и те му се радват. Ислам ГЕРБ да ги уоравляват поне още 10г.аз съм си оправил живота, тия където ще гласуват за ГЕРБ те да му мислят!

    Коментиран от #21, #48, #57

  • 11 Гост

    27 61 Отговор
    Мърша-и срам няма. Там в Сливен тие мястото.
  • 12 Иванчева

    21 40 Отговор
    Да си оправи фасадата, че ще уплаши европейците в парламента.

    Коментиран от #23

  • 13 среднощен

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "Адвоката":

    За него не е от особено значение, от къде ще дойдат парите - дали от клиента или от осъдената държава...!! Затова съм сигурен, че при него празно няма. Анализирайки пътя на парите за усигоряване защитата в негово лице, може да се проследят много и интересни неща.! През него много хора ще се "порадват" на "хонорарите"..!!
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 25 Отговор
    ИВАНЧЕВА НЕ СМЕ СТАДО ОВЦЕ А ХОРА ХОРА НЕ СМЕ СТАДО КАТО В ПЕСЕНТА НА ВАНКО 2 БАЙ ШИЛЕ ИМА Я В Ю ТУБ

    Коментиран от #25

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор
    ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА
  • 16 ПернишкиО

    35 7 Отговор
    Ееее.. тоя прост народ като кон с капаци продължава да му вярва на ТОЯ с празната тиква.
  • 17 Катър

    20 37 Отговор
    Тази не разбра,че само промитите мозъци с около 30 коефициент на интелигентност й вярват и се водят по акъла й. Кога взимате подкупи и ядете и пиете ГЕРБ не пречат когато изведнъж ви хванат системата ви е виновна. Същата работа като малките пишлегари, които се правят на Иво Андонов по улиците и като им бият полицаите 2 шамара търсят тати и адвокати да се жалват.
  • 18 Гнусно

    32 10 Отговор

    До коментар #9 от "Ужас":

    Стадото харесва тъпаците като Боко, ЦвЦв, майна на нацията ЦеЦа, юридическия гений Д.Кирилов, Шиши и Сокола, Данчо Ментата... Това България след 30г…порнография . БЪЛГАРИТЕ ЛИ СТАНАХА ЦИГАНИ ИЛИ ЦИГАНИТЕ БЪЛГАРИ ????????
  • 19 Гост

    21 34 Отговор

    До коментар #2 от "Онзи":

    Ти луд ли си???? Защо и светна ха ръцете??? А???? Защо някой не остави кашон с пари в мойта кола???? Айде поставени лица пишете само.

    Коментиран от #26, #28, #40, #53

  • 20 ДАААА

    30 17 Отговор
    ПРАВА Е ИВАНЧЕВА, ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ И НЕ ДОПУСКАЙТЕ ХОРА ОСЪДЕНИ ИЛИ СЕ ВОДЯТ СЛЕДСТВЕНИ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ ТЯХ ДА СЕ КАНДИДАТИРАТ ЗА КАКВОТО И БИЛО , СТАЧКУВАЙТЕ ЗА ПРОМЯНА НА ЗАКОНА , ЧЕ АМАН ОТ ШАРЛАТАНИ !
  • 21 Све

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Шаолина":

    С ,, оправения живот" като живееш в клоаката на рози няма да миришеш, Пурко
  • 22 Тръмп

    13 21 Отговор
    Да се обади на Кадиев и БСП за помощ,нали те я направиха кметица и държат здраво Съда заедно с ДПС и Панов!!!:):):)
  • 23 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Иванчева":

    ТАЗИ ФАСАДА я прави точно ЕСъто с ,,препоръки,, ,констатации и прочие ЕС разпоредби...които са НАД националните закони..
  • 24 гост

    16 18 Отговор
    Ние сме събудени отдавна,и козметички,избрани с подкрепата на бивши комунисти,взели доказано подкуп и осъдени за това,не искаме да слушаме!Даже се учудваме как имате още пари за медийна изява и защо не сте в затвора още?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 геноцид

    18 10 Отговор
    Герберски ,,Фашизъм" в действие ...Фашизмът в България отново се завърна Защо Брюксел си затваря очите Защо съда в Хага бездейства Една нация е на път да исчезне В европейска България хора се самоубиват масово.
  • 28 ТОЧКАТА

    7 10 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    ...защото си ТЪПАнАР>>>и хората ти НЯМАТ ДОВЕРИЕ...за станеш ИВАНЧЕВА...ТЪПАНАР,от рода бойко/цецоолу....
  • 29 БСП

    12 4 Отговор
    ЗА ИВАНЧЕВА ТРЕБЕ ЯК СЕКС АМА ЯК
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    НЕ ВСИЧКИ СМЕ СТАДО
  • 31 ???????

    20 23 Отговор
    Може ли някой от защитниците на Иванчева да ми каже какво толко и харесват. Тя взе подкуп и е съдена за това. Как може да защитават един престъпник. Не, че другите управници са читави но и тя не е. Как може един осъден престъпник да ни представлява в Европа.

    Коментиран от #32, #33, #45

  • 32 Верно ли ве тъпо тролче

    29 8 Отговор

    До коментар #31 от "???????":

    От всички столични кметове, само тази, която не е от ГРОБ хванаха с подкуп? Единия свидетел си оттегли показанията а ваклин се оказа че е авер с жената на гешев! И викаш съдена била.
  • 33 Све

    7 2 Отговор

    До коментар #31 от "???????":

    Пурко, а кой ти управлява държавата ??????
  • 34 Павел

    16 16 Отговор
    Веднага в затвора бе къв европарламент кви 5 лева ве мръсни крадли. Много прост народ сме да поддържа ме такива хора
  • 35 ???????

    7 9 Отговор
    Хора аз само питам какво толко намерих те в този човек защо го защитавате. А Вие направихте егати въпроса и не съм трол, хейтър или нещо подобно. Всеки има правото да харесва или не даден човек.
  • 36 бате бойко бие без упойка

    16 3 Отговор
    Българското стадо най-много обича, чуло недочуло, да псува и да не мисли. Изобщо кой прав, кой крив, няма значение. Тия всички малоумници дето псуват тая Иванчева наясно ли са че те реално защитават версията на бойковите хора? Не я защитавам Иванчева ама от двете страни съм сигурен че бойко е по-големият лъжец... Ама вие си знаете, продължавайте да гласувате за тиквата и всичката друга сган в лицето на бсп и дпс и се чудете после защо няма да ги стигнем европейците...
  • 37 партакешките и към сливенския

    12 18 Отговор
    Тия двете хитри свраки златарки използват да яхнат вълната на омраза срещу ГЕРБ и да се изкарат жертви и репресирани и като гледам подлъгали са един-двама тъпака да им вярват ? Не се връзвайте на тия глупости тук добри герои няма, корумпирани държавни чиновнички се оплакват от нечестни политици !?!? ...смях !
  • 38 Булшитс

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "да бе":

    Същата като Боко-цвъковата апартаментно кащурна сган
  • 39 Programist ot Germanija

    3 11 Отговор
    Nagla i lizemerna KRADLA..tja e samo za zatvora..zaradi takiva kato neja bjagat balgarite ot bg
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 onq s konq

    3 2 Отговор
    Даже и да не успее да влезе в Европарламента,ако се стегне в затвора Иванчева като нищо до 2 год. ще спечели приза "Най-некорумпиран затворник в Република България".Което пък амтоматично ще й даде реална възможност ЗА ПОБЕДА на Президентските избори!
  • 42 Анонимен

    1 5 Отговор
    Гласувам тази година за партия,,ВЪЗРАЖДАНЕ" призовавам никой да не гласува за старите мутри ,които вече с години ни лъжат!

    Коментиран от #44

  • 43 Лален

    2 1 Отговор
    И докато медиината клоака ни занимава с Иванчева " Акото" никои не споменава че цените на тока пак ще се увеличат този месец, че всичко е парализирано зарад юропейските им избори. Ехххх как ще ида да гласувам и с какъв кеф ще ви нарисувам един голям уи на болетината
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Усмивката

    10 1 Отговор

    До коментар #31 от "???????":

    Ако крадците са се наговорили да осъдят невинен човек ,такива каквито сме и ние ,на чия страна да сме.А ти е разбираемо на коя страна си и без да те питаме.Те магаретата се надуш....
  • 46 Стамат

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "да бе":

    Ти даваш определени за морал на базата на какво? На това което се поръчва в БТВ и Нова телевизия и ти го гледаш със зомби поглед и или на това че Цацаров пак пред поръчкова медия заяви че с присъдата на Иванчева преборил корупцията. От къде черпиш информация за да определяш кое е морал и кое не ? Може би не е тя човека който трябва да казва толкова вярни неща ,но може би тя е човека .
  • 47 Усмивката

    4 2 Отговор
    Ако за думичката „прост” триете коментари ,защо тогава не изтриете Бойко който ни обижда че сме били прости....като него си.???Как да изградим държава щом за едни е позволено..... да обиждат ,лъжат,грабят ,изнасилват тя на всичко отгоре и им реклама правите .За други ,ще сгреша ако кажа че сме мнозенство защото ...полицаи ,цигани,партии, бюрокрация станаа повече в процентно ....имаме право да присъстваме.Пълнеж.Има дълго да градим демокрация.И чак след това общество.
  • 48 Бюлетина 12

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "Шаолина":

    Да, аз ще гласувам за ГЕРБ. И моя живот е оправен, откакто са на власт
  • 49 Тръмп

    3 5 Отговор
    Българина се събуди и за това Иванчева ще духа супата,крадената супа!!!:):):)
  • 50 444

    4 7 Отговор
    записана е заедно с Дюлгеров и Били как кроят колко пари да искат за откуп и как после да ги делят. Това го има на запис.
  • 51 месара

    3 5 Отговор
    хората са будни отдавна бе деси, за това ше лежите в затвора с били!
  • 52 Сливенските пандизчийки

    5 5 Отговор
    Всичките крадци и измамници след като ви разкрият ставате големи моралисти и човеколюбци
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Смело иде време разделно

    3 4 Отговор
    Иванчева заседна като гост в ненаситното гърло на ГЕРП и ко.
    Една слаба жена показа на уж всемогъщата мафията, че времето и изтича.
    Събуждай се народе и хващай тоягата!
  • 55 Неотрален

    5 1 Отговор
    Не знам кой крив и кой прав, но едно се разбра от фактите до тука управлявващите имат луксозни имоти и огромни банкови сметки и са невинни, а Иванчева няма нищо, освен едно обвинение за подкуп и е виновна. Ако е такава играчка за каквато искат да я изкарат, за толкова време кметица щеше да бъде много по-добре материално.
  • 56 Тъкмо ставам

    4 2 Отговор
    Иванчева в ЗАТВОРА!
  • 57 Някой друг

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Шаолина":

    Публикувано във факти.бг: Ислам ГЕРБ да ги уоравляват поне още 10г.аз съм си оправил живота, тия където ще гласуват за ГЕРБ те да му мислят!//////////
    И аз искам, но няма да стане.БСП ще фалират държавата за пореден път до 2-3 години.Започнал съм ударно да си харча парите за ремонт на къщата и за нова кола.Няма да позволя да ме ограбят както ограбиха дядо ми и баща ми!Просто НЯМА!
  • 58 Рангел

    2 1 Отговор
    Няма публикуван нито един запис на неин разговор, където да е искала пари или каквото и да било, ако имаха със сигурност щяха да го покажат, всичко е ваклин каза (нарочно е написан с малка буква). Кой е тоя всички знаят. За парите в колата, след целия цирк с арестите, и цялата показност дали не са под хвърлени а, защо не ги изчакаха да ги вземат и тогава да ги арестуват. Може би защото Иванчев не е знаела че са там??
  • 59 Божие послание

    0 1 Отговор
    ВСИЧКИ УПРЕКВАТЕ ТЕЗИ ЖЕНИ ПИТАМ НЯКОЙ БИЛ ЛИ Е НА МЯСТОТО НА СЪБИТИЕТО.В ПРОЧЕМ ТОВА Е МНОГО ПОЗОРНО УНИЗИТЕЛНО ВСИЧКИ ВИЕ КОИТО УПРЕКВАТЕ МНОГО СКОРО ЩЕ ЗАСТАНЕНЕ И ЩЕ ДАВАТЕ ОТЧЕТ ЗА УКОРИТЕ МЕРЗОСТИТЕ АКО НЕ СЕ ПРОМЕНИТЕ.ВИНОВНИ ИЛИ НЕ ЗНАЕ САМО ЕДИН КОЙТО НАЙ-ДОБРЕ И ВИДЯЛ.СЕГА С ТЕЗИ ИЗКАЗВАНИЯ САМО СИ НАТРУПАХТЕ ГРЯХ.
  • 60 Смешумига

    2 2 Отговор
    БОЖЕЕЕЕ, докъде я докарахме.....срам, срам и позор престъпници да четат морал, извратеняци да проповядват семейни ценности, крадливи политици да искат още и още от прокъсаните ни джобове. В този случай съдът е справедлив и даже не е строг.
  • 61 dron

    0 1 Отговор
    Иванчева срещу Октоппода.
    Давид срещу Голиат.
    Ще се спасим ли?
    Квадратче 11 , да забием нож сърцето на Тирана.
  • 62 Гост2

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "да бе":

    Свали си розовите очила и се огледай.но за това да видиш мизерията не трябват само очи,а и мозък.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове