Last news in Fakti

22 Май, 2019 09:42 3 057 55

Нинова: Борисов се притеснява от загуба

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • избори-
  • ервоизбори-
  • европейски избори

Лидерът на БСП заяви, че всички в партията ще носят отговорност при неуспех на европейските избори

Нинова: Борисов се притеснява от загуба - 1
Стопкадър: NOVA

"За мен Европа е възможност за по-висок стандарт и от нас зависи дали тази възможност ще стане реалност. Най-големият ми порок са цигарите, а любимият ми действащ политик е Стефан Данаилов", сподели лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на "Нова телевизия".

„Срамувам се от това, че сме най-бедни. Минималната работна заплата трябва да е 660 лева. Ние искаме тя да е 60% от средната”, заяви тя.

Лидерът на БСП призна, че тя и мъжът ѝ живеят с около 2 500 лева на месец. Нинова призна и кога за последно си е позволила да си поплаче искрено: „Последно плаках, когато почина татко. Много плаках, хора сме”, заяви тя.

Корнелия Нинова заяви, че всички в БСП ще носят отговорност при загуба на европейските избори. „Всички ще носим отговорност – от общински председател, през областни, през Национален съвет до председател”, каза тя и добави, че на 27 май ще стане ясно по какъв начин ще бъде понесена отговорността от партията.

„Победата на тези избори е много по-голяма като цел за промяна не само в Европа, но и в България, така че във вътрешнопартиен план няма никакво значение”, заяви още Нинова.Нинова представи документи от заключенията на ДАНС, Градска прокуратура, Главна прокуратура и финансова инспекция за сделката за „Техноимпекс”. „Всички документи казват, че няма такова нещо, което твърди Антон Тодоров, но след като вече всичко се провери и се сдобих с тези документи, си заведох дела, за да има правова държава. Няма придобито имущество на ниска цена и след това продадено по-скъпо. Вече имам и съдебно решение, че никога не съм била нищо в СДС и не съм излъгала за всички неща, които съм говорила. Съдебното решение е 16 страници. Според него Борисов трябва да ми плати разноските по делото.”, каза тя.

Нинова потвърди позицията си, че е възможно да бъдат изплащани по 6400 лв. за второ дете, тъй като това означавало да бъдат отделени 30 млн. лв. годишно.

Лидерът на БСП заяви, че тя е поканила Иво Христов на разговори за явяване на европейските избори като част от листата на БСП. „Той имаше номинации от партийните структури. Поканих го да участва в листата. Аз поех инициативата и поканих Иво Христов”, обясни тя.

Имаме информация за натиск, за използване на страх, за използване на службите на МВР. Вече имаме такава информация. Днес ще огласим конкретни случаи, за които ще сигнализираме, както нашите органи, така и европейските посланици, каза лидерът на БСП.

„Държим на абсолютно демократични и прозрачни избори, Ангажирани сме да правим паралелно преброяване – застъпници, наблюдатели навсякъде, но вече постъпват сигнали от страната за използване на Районни управления на МВР, за страх, за проверки по търговски обекти и т.н., но ще ги изнесем по конкретно. Това са факти и сигнали от хора от цялата страна, които се притесняват от този натиск върху тях”, добави тя.

По повод на твърдението на премиера Бойко Борисов, че е възможно да бъде организиран „Костинброд” 2, Нинова коментира: „Бойко Борисов се притеснява от евентуална загуба и търси предварително оправдание за това в измислени сценарии”.

По отношение на заявката на кабинета, че дори и ГЕРБ да загубят изборите правителството ще изкара целия си мандат, Нинова коментира: „Това е показателно за разликата между европейския морален стандарт и герберския, както аз го нарекох. Сравнявам с Австрия. /…/ Не изглежда морален акт, когато министър подава оставка за трагедията в Своге и става заместник-министър. Друг министър подава оставка за Своге и става представител в Черноморска банка. Това не е морален акт, а прикриване на следите, особено на фона на днешната информация. Това е цинизъм.”, каза тя и обяви, че не отговаря за предишни решения на БСП, визирайки сравнението на вицепремиера Красимир Каракачанов между оставките в правителството на Себастиан Курц в Австрия и правителството на Сергей Станишев.

Лидерът на БСП коментира и „Апартаментгейт”. „Не може да се вярва на КПКОНПИ, на която председателят е с проблем с недекларирани тераси, заместник-председателят е с такъв проблем и тези хора участват в обща сбирка, която ще разследва офшорките. Те са част от модела в КПКОНПИ. Има алтернатива. Ние предложихме друг закон за Комисията, но беше отхвърлен. Хайде, да го поставим отново на масата и да решим въпроса.”, призова Нинова. Тя заяви, че вярва в Европейската прокуратура и се надява да бъде оглавена от румънския прокурор Лаура Кьовеши и да се разгледат злоупотребите с европейски средства.

Корнелия Нинова коментира избора на главен прокурор в Република България. „Нашето мнение е да се промени преди избора на новия главен прокурор Законът за съдебната власт и да се наложи съдебен контрол върху актове на прокуратурата, които в момента не подлежат на такъв”, заяви тя.

Лидерът на БСП заяви, че тя е поканила Иво Христов на разговори за явяване на европейските избори като част от листата на БСП. „Той имаше номинации от партийните структури. Поканих го да участва в листата. Аз поех инициативата и поканих Иво Христов.”, обясни тя.

Водачът на листата на БСП Елена Йончева обяви какви ще са основните ѝ приоритети, ако бъде избрана за евродепутат.

„Фокусът на десницата в ЕП не е социалната политика. Те обслужват големите корпорации. Това, което смятаме, че не е добре е този брак, който прави десницата с крайната десница в Европа. Второто, на което трябва да обърнем внимание, е пакетът „Макрон”, който България загуби не просто в ЕП, защото ние нямаме шанс в ЕП да защитим този национален интерес. Над 300 хил. семейства ще пострадат от тази загуба. В ЕП 350 млн. избиратели са „за” този пакет, докато 150 млн. са „против”, т.е. битката не е в ЕП, тя трябваше да бъде в България.", обясни Йончева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Филип

    35 27 Отговор
    Хора, гласувайте! Едно малко усилие да отидете до урните ще ни освободи най-после от погнусата да ни поучават тези наглеци от шайката и да слушаме простащините на Борисов. Как да не се срамуваме, че сме допуснали да ни управлява толкова примитивен и нагъл тип, който не се е научил да говори правилно и родния си език. Ако нормалните граждани не се мобилизират този път, когато има реален шанс да се прекрати най-после криминалното управление на ГЕРБ и ОП, нямат право да се оплакват след това. Само БСП, въпреки недостатъците си, може да се справи с тази мафия. И погледнете в списъка след Станишев. Там повечето личности са несравнимо по-достойни от него. Подкрепете този, който е най-разпознаваем и е най-вероятно да получи достатъчно преференции, за да го измести!

    Коментиран от #6, #14, #36, #39, #54

  • 3 БКП ТВ HD

    35 29 Отговор
    БСП ще спечели тези избори с малка преднина!

    Коментиран от #5, #8, #13, #42, #44, #45

  • 4 Гост

    26 12 Отговор
    Тази чак пяна взе да и излиза от устата! Как не разбраха че изборите са Европейски,не парламентарни или местни? Имало мафия и корупция,ами изкарайте ги най после тези сигнали. Не само да лаете с така наречения президент в един глас и после едно голямо НИЩО!
  • 5 до БКП ТВ HD

    24 20 Отговор

    До коментар #3 от "БКП ТВ HD":

    Мдам - гладна кокошка просо сънува … :)
  • 6 933

    6 26 Отговор

    До коментар #2 от "Филип":

    Напротив НЕ гласувайте, за партии няма да гласувам! Надявам се избирателната активност да е 0%.

    Коментиран от #35

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ееееее

    13 9 Отговор
    Защо в тази статия не се споменава блока в Зимбабве? Блокгейт? За едните сватба, за другите брадва.
  • 10 00000

    7 2 Отговор
    пълен напред
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Грую

    15 0 Отговор
    Абе то вече 30 години всички носят отговорност ама къде я носят тази ми ти отговорност, че не се вижда и няма никакъв резултат от нея не ми е ясно. Явно добре я крият там където я носят!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 веска

    13 13 Отговор

    До коментар #2 от "Филип":

    Точно така и ще направи цялото ми семейство. Най малкото заради изгонването ми от работа за да се сложи поредната калинка, и никой не взе под внимание 27-те ми години положен труд, заради кадруването на гербаджйският кмет.Знам че и други хора за засегнати от политиката и наглите назначения на насилници
  • 15 007

    16 10 Отговор
    Къде са й тъмните цaйси? - с тях е досущ мутpеса :(
  • 16 Обективен

    17 10 Отговор
    Неуспех на Европейските избори означава, ако в Европарламента влязат антиевропейски партии. Кои са антиевропейските партии в България - на първо място БСП, начело с такива като Нинова и Йончева, следват Воля с недоразумението Марешки, ВМРО и почти всички останали партии в левия сектор.
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 8 Отговор
    НИНОВА ВЗИМА 2600 МЬЖАЙ 2400 ДЖОБНИ УЖ СЕ СРАМУВАЛА ЧЕ СМЕ БЕДНИ СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 7 Отговор
    ДАМИ И ГОСПОДА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВДИТНЕ ДОХОДИТЕ НЯМА ИКОНОМИКА ЗА ДА ПОЛУЧИШ ТРЯБВА ДА ДАДЕШ ВСИЧКО СЬСИПАА ПОЧНАА С СДС ВРЕМЕТО СТАНА ТЯХНО ЛУКАНОВАТА ЗИМА ЖАН ВИДЕНОВ ИВАН КОСТОВ И ДРУГИ НИ ДОЯТ СТРИЖАТ А ЦАРЯ ЗА КОЛКО ДНИ УЖЩЯЛ ДА НИ ОПРАВИ ДА АМА НЕ ВСИЧКИ ЛЬЖАТ ТОВАЕ СВЕТЬТ
  • 20 БОРИСОВ

    6 19 Отговор
    Ще само ми дсйте още един мандат и ще ви направя най богатите аз съм човека. Не ви ли хареса 10 години да ви управлявам, моите шеги не са ли супер кво искате всеки ден отварям нов завод бееее
  • 21 БОРИСОВ

    5 16 Отговор
    Ще само ми дсйте още един мандат и ще ви направя най богатите аз съм човека. Не ви ли хареса 10 години да ви управлявам, моите шеги не са ли супер кво искате всеки ден отварям нов завод бееее
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БСП ДПС Евророма

    6 3 Отговор
    Нищю със СДС освен Иван Костов ;-)
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 4 Отговор
    ПОЛИТИЦИТЕ НИ ИМАТ ЗА СТАДО КАТО БАЙ ШИЛЕ ВАНКО 2
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 3 Отговор
    ТАТЕ ЩЕ МИ КУПИ КОЛЕЛО АМА ДРУГ ПЬТ
  • 26 бсп са комунисти

    14 6 Отговор
    Нинова, защо искаш да ходиш при гнусните и гадни империалисти? Кафявата чума, германските фашисти?
    Явно им харесваш парите, искаш евро?
    75 години псувате капиталистите, мразите ги, но всички искате да ходите в ЕП, а децата ви учат в САЩ!?
    Кажи бе Нинова, защо сте толкова двулични, меркантилни, алчни и лицемерни?
    Може би, защото сте комунисти?
    Жалко, че има толкова прости хора в България, иначе щяхте да бъдете само един спомен, въпреки, че въртите милиарди крадени пари, парите на нашит ебаби и дядовци, които си присвоихте през измисления ви преход.

    Коментиран от #29, #47

  • 27 007

    3 1 Отговор
    #24, Стига с този бaй шилe..не знаеш ли дрyга песен? Навсякъде сe врeш и си тoпoриш х_ _ :(
  • 28 Усмивката

    5 14 Отговор
    Пропусна да се спомене и за заседанието на посланиците от ЕС в комисията КОРЕПЕР ІІ (Комитетът на постоянните представители) българският представител е бил твърдо против румънката, която беше фаворит за поста европейски прокурор.
    Нинова категорично се произнесе че тя и нейната партия стоят твърдо зсд избора на Лаура Кьовеши за нов европрокурор.А за ГЕРБ вече е видно че ги тресе животински страх само при произнасянето на името и
  • 29 Усмивката

    7 8 Отговор

    До коментар #26 от "бсп са комунисти":

    Братчет....нека сега изгоним днешните крадци и кръвопийци пък утре като разчитаме вечеи на европейска защита и прокуратура,на само на нашета ,тогава ще разберем кой лук мирисъл и кой е ял.И кой комунист и кой не.

    Коментиран от #34

  • 30 007

    1 3 Отговор
    #ГРАД КОЗЛОДУЙ, писaнето с главни букви е равносилно на кpяскaне, викане..,някoй те е нaтиcнал да тe тpепе ли, та вpeщиш нa умpяло? :(
  • 31 Божкейййй6767

    11 4 Отговор
    Ти първа ще трябва да си уедеш/заминеш и другите след теб.Не се ли усещаш че омръзна с туй реване за власт.........
  • 32 сливен колежките

    14 5 Отговор
    Таварищке Лъжа заедно с другарката Милиончева сте най желаните нови попълнения в Сливенския Пандиз да изкарате втората половина на живота си при нас
  • 33 месара

    9 7 Отговор
    колко много лъжи в едно кратко интервю! то от другарката "истина" нинова кво да очакваш.
  • 34 бсп са комунисти

    7 4 Отговор

    До коментар #29 от "Усмивката":

    Като дойде БСП на власт, другарката Курнелия ще разчиташ само и единствено на благоволението на Путин, а европейските институции ще са само част от светлото бъдеще, които бащата и дядото на Курнела са обещавали на твоите родители, анадъму?
  • 35 Тъп

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "933":

    От такива като тебе не може да прокопсаме. Такива са и управниците в момента за съжаление. НЕ МОЖЕ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ЗНАЕ ЧУЖД ЕЗИК ПОНЕ ЕДИН И ДА Е ЧЕЛ ВИНЕТУ В ЖИВОТА Си ТОВА Е НАЙ МАЛКОТО СРАМНО ЗА ВСИЧКИ. БЪЛГАРИ. И мисля, че всеки който подкрепя простака е със същия интелект. Затова и Европа се смее ни взимат за 2 ро качвство хора, като съдят по тези които ни управляват.
  • 36 Български гражданин

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Филип":

    Въздържай се от предизборни агитации защото сме им яли вече попарата на БСП-то . Госпожата може да си обещава квото си иска , въпроса е : КАКВО Е ОСТАНАЛО СЛЕД ТЯХ ,С КАКВО СМЕ ГИ ЗАПОМНИЛИ . А сега ти ми отговори като си толкова отворен
  • 37 Хаймана

    3 4 Отговор
    Прост народ и Герб на власт ? Никога ГЕРБ гласуваш за герб означава мизерия

    Коментиран от #46

  • 38 Ivo

    5 5 Отговор
    С болка, ще гласувам за БСП и Корнела. Остане ли Герберската мафия с тази държава е свършено. На сила ни направиха БСП гласоподаватели тези долнопробни крадци

    Коментиран от #40, #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Пълен абсурд

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ivo":

    С болка ще гласувам за ГЕРБ (не че много ги уважавам даже хич),ей така на пък на теб за да ти е гадно!!!
  • 41 Пълен абсурд

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ivo":

    Дойде ли корнелката на власт с държавата е свършено!!!
  • 42 Пълен абсурд

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "БКП ТВ HD":

    Не се надявайте повече,не се надявайте комуняги немърливи! Защото всеки трезвомислещ българин е много на ясно,че вече сме ви яли попарата и то не един път.
  • 43 По скоро

    4 1 Отговор
    Вие Госпожо трябва да сте притеснена, затова, че не владеете социалната политика и приличате на интелектуално джудже, когато срещу Ви застане истински социалист! Поздрави от Швеция!
  • 44 Философ

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "БКП ТВ HD":

    И после к'во????? Ще вкара държавата в девета глуха ще я за батлачи в култа и в НАЙ-ЛОШИЯ СЛУЧАЙ ще се повтори сценарият през2013г. по времето на Орешарски когато самият той не знаеше даже и да говори (за разлика от Бойко Борисов и не,че съм му голям фен)ще си подаде накрая оставката без много да мисли (поради липса на кворум) и на края пак ГЕРБ ще трябва да и ОПРАВЯ БАКИИТЕ и всичко ще ЗАПОЧНЕ ПАК ОТ НУЛАТА!!! Защото червените боклуци мислите само за ВАШЕТО СОБСТВЕНО ЧРЕВОУГОДИЕ!!!!
  • 45 Блажени са вярващите

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "БКП ТВ HD":

    За съжаление все още живеем в ЛЪЖАТА на комунизма и няма да се овладеем никога!!!
  • 46 Психопат

    6 1 Отговор

    До коментар #37 от "Хаймана":

    А пък да гласуваш за великото и непреклонни БСП (БКП) си е национално предателство!!!
  • 47 Философ

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "бсп са комунисти":

    Веднага ти отговарям,защото комунизмът е ЖИВОТ В ЛЪЖА! Ето заради това. На теория много хубаво измислен,иначе НЕ ПРИЛОЖИМ НА ПРАКТИКА!!!
  • 48 Мъртва България

    2 0 Отговор
    Не!Техноимпексова я е страх, че няма да може да натрие мутрата на Краднишев!
  • 49 Философ

    2 0 Отговор
    Веднага ти отговарям,защото комунизмът е ЖИВОТ В ЛЪЖА! Ето заради това. На теория много хубаво измислен,иначе НЕ ПРИЛОЖИМ НА ПРАКТИКА!!!
  • 50 Другия с коня

    3 1 Отговор
    Трима от Евродепутатите на БСП са офицери от ДС единия даже от Второ Главно.....Вербовчици и Разузнавачи. ..Приоритет-Премахване Ембаргото на Русия...Много Патриотично....Държавна Измяна се наказва . .Навсякъде,но явно не и в България
  • 51 Капитана

    1 0 Отговор
    КАКВА УСПЕШНА КАМПАНИЯ Е НАПРАВИЛ ВИНЕТУ - ЛЪЖИ ХВАЛЕНЕ ХВЪРЛЯНЕ ПАРИ ПРЕДИЗБОРНО НА ПАРЧЕ (ТРЯБВА ДА Е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА И ДА СЕ ДАВАТ ТЕЗИ СРЕДСТВА ЕЖЕДНЕВНО -А НЕ АЗ АЗ АЗ )! ГЛЕДАХ ИСКАЗВАНЕТО НА ПАДИШАХА ПО НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ И МЕ ХВАНА СРАМ ЧЕ ИМАМЕ ТАКЪВ ЖАЛЪК НАХАЛЕН НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ И ИЗМАМНИК ЗА ПРЕМИЕР - ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ!
  • 52 Да Бе ха

    1 0 Отговор
    Пълна с "мисли" като магаре с пръдня !
  • 53 Именно

    1 0 Отговор
    Гласувайте, но само не и за някои от досегашните вече доказали се крадци и престъпници!
    Докато продължаваме да гласуваме за Герб за да е с/у БСП и за БСП, за да е с/у ГЕРБ - ще си заслужаваме управниците, защото явно ще сме пълни идиоти!
    А междувременно Доган и ДПС ще си правят каквото си искат, защото ще муфтят и двете страни ... те всъщност много отдавна не са 2 или 3 страни, а са се слели в един общ плужек.
    Дайте шанс на някоя нова партия като Демократична България, някоя партия чиято платформа е реформи в съдебната и изпълнителна власт - във всеки случай доста бързо ще се види ако се изметнат от обещанията си.
    Но докато системата е тунингована, за да могат разни далавераджии да изсмукват всичко и то с милиарди наведнъж (като с КТБ и Белене) ще живеем на огризки ... или някои няма и да оцеляват дори!
  • 54 Именно

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Филип":

    Всеки който агитира за партия която вече е била във властта последните 30 години (и особено за БСП, Герб или ДПС) има нужда от спешна ампутация на горен централен накрайник!
  • 55 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    БОЛЕН МОЗЪК - И ДВА ПЪТЯ НА ГОДИНА ДА ИМА ИЗБОРИ ПАК ЩЕ ГУБИШ - НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА - НА ГРАЗНОТАТА .............
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове