Last news in Fakti

22 Май, 2019 13:40 21 958 30

Нов удар за Банева. Партията ѝ я отряза

  • евгения банева

Лидерът на БНО: Тези хора са мошеници. Мястото им е там, където са

Нов удар за Банева. Партията ѝ я отряза - 1
Снимка: БГНЕС

Гневно писмо разпрати лидерът на партия "Българско национално обединение" Георги Георгиев - Готи, с което оттегля подкрепата си за издигнатата от него кандидатка за евродепутат и подсъдима за участие в организирана престъпна група Евгения Банева.

Той обясни, че не е виждал жената на олигарха нито веднъж по време на цялата кампания и че целта на издигането ѝ е да бъде извън ареста, за да подписва документи и да оперира с банкови сметки, незнайно от къде.

Ето и пълният текст на писмото му до медиите:

"Семейство Баневи май наистина се оказаха комбинатори и измамници. От "Българско национално обединение " издигнахме кандидатура на Евгения Банева, като си мислехме, че наистина е неоправдана, набедена и показва натиска на държавните институции. Оказа се обаче, че просто са си свършили работата и мястото на тези хора е там, където са в момента!

Издигнахме Банева за евродепутат, като водач на нашата листа, което отчитаме като най-голямата грешка, направена от нас. Още от самото начало ме предупреждават, че тези хора са мошеници, които разпарчетосват предприятия и разплакват цели семейства, като не плащат на работниците си. Явно не исках да повярвам! Затова отчитам грешката като моя!

Имах голямо желание БНО да има огромна и мащабна кампания за тези избори, с водач на листа, който е смятан за неоправдан, но сега разбирам, че прокуратурата си е свършила работата. Усетиха моята неопитност и младост и с прословутия маниер на семейство Баневи, ни врътнаха и провалиха евровота за БНО.

Нито съм виждал Евгения Банева през целия период на кампанията, нито е имало инициатива от нейна страна за някаква работа по случая. Предполагам, че схемата е била издигането ѝ като евродепутат да бъде повод за бързото ѝ освобождаване от следствения арест. Предполагам и че за тях е жизнено важно Банева да е навън, за да може да подписва документи и да оперира с банкови сметки, незнайно от къде.

Миналата седмица моите съпартийци се вдигнаха срещу Баневи и поискаха от мен снемане на доверието от Евгения Банева. Свиках национален съвет и казах, че всяко взето от тях решение, ще бъде закон за мен. С единодушие всички решиха, че Евгения Банева използва партията за собствени нечисти цели, може би под зорката диктовка на мъжа си Николай Банев, който командва фамилията, обявена за ОПГ.

Не знам кой ѝ е адвокат и кой е пуснал мярката, но явно е некадърен! Или въобще не са имали намерение да се провежда истинска кампания, след като мярката за домашен арест е внесена чак на 3 май.

Или може би Николай Банев е видял в нас възможност да използва партията за собствените си цели, както във всяко от своите източени предприятия?! Не знам.

Факт е, че това се случи. Банева не е допринесла с нищо за БНО. Ще предотвратим всякакъв опит БНО да се ползва като инструмент пред съд и прокуратура.

В Брюксел трябва да знаят, че е възможно нейното кандидатиране за евродепута да бъде ползвано срещу държавата за дискредитиране на следствие, съд и спецпрокуратура. Решението на националния съвет на БНО ме задължава да кажа на всички избиратели:

Не гласувайте за Евгения Банева! Не си заслужава! Ако гласувате за нас, то нека да бъде за втория и третия ни кандидати", заяви председателя на БНО

Георги Георгиев - Готи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Townboy

    143 1 Отговор
    Споко никой няма да гласува за вас.

    Коментиран от #21

  • 3 среднощен

    94 5 Отговор
    А когато преведоха парите за кампанията, никой "гък" не каза..!? Лицемерие - така му казват..!!

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    44 1 Отговор
    А сетихте се!
  • 7 Емил

    32 12 Отговор
    Поучително за всички руски подлоги - станете ли излишни - шута в г.за! Или пандиз, или новичок!
  • 8 Емил

    36 10 Отговор

    До коментар #3 от "среднощен":

    Не е лицемерие - а директива от Москва! Тия са само марионетки.

    Коментиран от #12

  • 9 123

    57 3 Отговор
    На тоя явно не са му дали паричките и сега е обиден
  • 10 kjl

    64 2 Отговор
    Тоя се е надявал да гушне едни пари! Излъгали са го и сега се прави на ощипана мома. Това е като проститутка на която не са платили да се изкарва изнасилена.
  • 11 среднощен

    44 5 Отговор
    Щом казвате..? Тъжно е да гледаш младите как губят най-ценното нещо - свободата..! Когато се продаваш, без значение на Москва или на някого другиго, продаваш и частица от суверенитета на Родината..! За политиците - да не говорим..! Цяло чудо е, че България е още на лицето на земята при такива политици..! Да видим до кога "чудото" ще продължи..?
  • 12 среднощен

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    Постването ми #11 е като отговор към Вас.
  • 13 7890

    29 1 Отговор
    Когато си дадеш г*за под наем, недей да ревеш. че ти го вкарват голям!
  • 14 дрт прч

    34 0 Отговор
    СЛЕД ОБЯДА ДОБРО УТРО НЕ СЕ КАЗВА
  • 15 снаил

    33 2 Отговор
    За тия мафиоти пък кой ще гласува. Да си ги праят зад решетките, където им е мястото. Нема такава държава!
  • 16 коментар

    27 5 Отговор
    То и в нашата партия стана така!Бившия ни "'лидер"' първия път се нагласи в евролистата първи и стана шеф на Пес!Сега обаче новия ни ""лидер"" му игра 'донка' заради стара вражда от миналото и едва успя да влезе в евролистата и му го туриха на пето място!Е пак като успя да са намърда в евролистата......!Само се чудя за третия ни лидер който никой не знае кой ще е той къде ще му го турят в следващата евролиста!?Ми тиквенска му работа бесепарскодесебарска!

    Коментиран от #28

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 karakondgul

    23 5 Отговор
    Ако това дословно е казал мистър Гоги...хм....!
    Странно се изразява човека. Странна употреба на "неоправдан", неясна мисъл и личи непознаване на процедури, както и пристрастност с много личен мотив. Иначе за Баневи не ми е жал. Няма да забравя, как преди години обикаляхме напред, назад покрай оградата на "Русалка", а охранители ни обясняваха, че това било частен плаж(!). Чак след много разправии ни пуснаха, но охранител дойде с нас чак до морския бряг и стоя отстрани, докато ние се къпехме! Не, че ни беше приятно, но бяхме длъжни да покажем, че си знаем правата за разлика от Баневи, които бяха се разпищолили и нагло се разпореждаха с общо народната собственост.
  • 19 Цеко

    18 0 Отговор
    Там и е мястото на лиглата Банева и нейният партиен секретар Никито
  • 20 Ацо

    24 0 Отговор
    Абе Готи ,тия на шофьора на "Майбаха" не му плащаха та на тебе кампанията ли?А па и кой ви знае вас?
  • 21 Фани

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Townboy":

    Чак сега ли се осъзнайте, не я ли видяхте отдавна колко е нагла и алчна.....
    И продължава да е такава, сякаш ББ, ЦЦ и останалите ненаситни не ни дерат достатъчно.
  • 22 Готе

    4 1 Отговор
    А ти, Георги Георгиев - Готи, - кой те постави за това място, мошенико?! То е само, за да проучиш в началото идеите на госпожа Банева, а след това да я ликвидираш като кандидат. Исках да гласувам за нея, а сега и ти ще идеш по дяволите. А може би точно това е била целта на тези, които са те поставили на този пост!
  • 23 Без притеснения

    12 0 Отговор
    Ало, Б С П! Какво стана с "Господин 15 -15? Какво направи той като евродепутат? Ще си го приберете ли, или вече сте го изключили от партията?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тарикат

    8 0 Отговор
    Хахаха, още един излъган от Баневи, надявал се човечецът, че ще има нещо за него . Ей, докато има балъци, тарикати като Баневи ще си веят байряка.
  • 27 Кейн

    3 0 Отговор
    Не са им платили,но то Банев,ако си плащаше,как щеше да има Майбах
  • 28 КОКО

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "коментар":

    Те ако не бяха го сложили ,после той щеше да им го сложи
  • 29 Кико

    1 0 Отговор
    Циганските "номера" не минават без добро възнаграждение! Не се цигани, ама си плати!!!
  • 30 Герентофил

    0 1 Отговор
    Ей тая кака ще я лижа като циганче краден сладолед
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове