Last news in Fakti

27 Май, 2019 09:40 3 518 32

Симов: Резултатът е болезнен, но не отчайващ

  • александър симов-
  • бсп-
  • европейски избори
Симов: Резултатът е болезнен, но не отчайващ - 1
Снимка: БГНЕС

Мога и приемам критика за резултата на БСП от хора, които реално са се борили, от хора, които знаят какво е да се изправиш срещу тази паяжина от пари, феодални схеми, едър бизнес и медийна мътилка.

Да, критиката им нагарча, но я приемам.

Очевидно БСП трябва да продължи промяната в себе си, за да може да стане автентичен изразител на недоволството.

Но след всички избори отново и отново слушам как трябвало да има нещо ново ляво, как от небето в следващия миг ще дойде някакъв нов ляв проект и той ще е съвършен и ангелски и вече вместо да се ядосвам, просто се хиля. Докато съм жив този рефрен ще ме преследва като песен на Веселин Маринов.

И тези мечтания са романтични, но има един-единствен безспорен факт в цялата тази буфонада - добра или лоша БСП е на терена срещу Борисов, всеки път тя се противопоставя, разтърсва, вдига шум и неизменно излиза на тепиха за поредната битка.

А много от медийните тенори ги няма никъде в решителните мигове. Оглеждаш се, търсиш помощ, но нищо.

И чакат края, за да могат ехидно да кършат пръсти и да изпадат в умопомрачителни гърчове, че всички са идиоти, че всички са едно и също и само те са моралните ангели.

БСП не е идеалната, но БСП е реалната левица в България. Левица, която още търси своя път и със сигурност ще прави още грешки. Но тя няма как да бъде заменена, подменена или забравена. Това няма да се случи. Защото наистина има голяма разлика от битките във фейсбук и политиката на място, сред хората. Така че, ако искате ново ляво, ако наистина чакате социална промяна - влезте в БСП и се борете. Толкова е простичко.

Резултатът е болезнен, но не мисля, че е отчайващ.

Срещу БСП имаше изправена огромна медийна машина, премиер, който не слизаше от новините и беше развързал кесията като плейбой в луксозен курорт, както и всякакви форми на корпоративен и купен вот. БСП загуби, но ако някой се чувства тържествено от този факт ще трябва да ходи да си проветри мозъка.

Това имах да казвам засега.

Още ще размишлявам и ще се самобичувам.

И ако видите, че не пиша дълго във фейсбук, моля ви, проверете дали не съм заключен на терасата от Хакимчето, за да размишлявам къде сбъркахме и да тренирам духа си за следващите битки със спанак и броколи..

Коментарът е от Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Levski

    33 17 Отговор
    Типичен дебел Гей...празна тъпа партизанска шафранов.
  • 2 Levski

    29 13 Отговор
    Типичен дебел Гей...празна тъпа партизанска шафранов.
  • 3 социалисти

    37 10 Отговор
    Брейй ,до уши в лай_ата и пак нахални - що е то ?! И пак - тази загуба автоматично се превръща в победа ,а Сашко ?! Нагли ,жалки ,нахални ,нас_ани ,лъжливи ,долни и продажни - истински социалисти !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хахаха

    37 11 Отговор
    Аааа, не бързай толкоз.
    Нека да излезнат резултатите и от преференциите.
    Станишев излезе ли пръв, биволицата (Нинова) и злобарката (Йончева)има още горчилки да пият.
    Големият извод от изборите е, че българите искат в ЕС и НАТО, и не искат да имат нищо общо с Москва.
  • 6 СССР

    30 10 Отговор
    Дрогари и дрогарки кво стана че не вечеряхме ?!?! Каква я мислихме ние - каква стана тя … Отново срам и резил дрогари и дрогарки … :(
  • 7 995

    25 6 Отговор
    Като му видя физиономията,изяждам цял лимон.
  • 8 Другар

    23 9 Отговор
    Божееее и Джими Хендрикс от снимката се изходи,то бива наглост,бива,но тези не трябва да се бият на избори,а на яве!Само закон за забрана на терористичната партия би оправил тази престъпна пасмина
  • 9 хумор по австрийски

    22 2 Отговор
    ''Положението е безизходно,но не е сериозно''.
  • 10 Хасан

    26 3 Отговор
    Ами уж социалисти ама са все милионери и капиталисти ...след това защо най бедния народ в Европа не гласува за социалистите
  • 11 Давид

    4 7 Отговор
    Всички простотии случващи се в нашата страна е продукт от заплаха за националната сигурност на фалшивия Израел . Всичко , което ви се представя по телевизията , радио , интернет е цирк . За да изправим глави е да отрежем еврейската такава като начало . Навремето затова убиха Людмила Живкова и след това личният и доверен телохранител от Чипровци .
  • 12 Забележка

    7 11 Отговор

    До коментар #4 от "Всичко червено в Северна Корея":

    Така изпращаш в Сибир и Бойко Борисов.Забрави ли кой е единственият,който си напуска службата,само и само да не се раздели с членството в БКП.Е какъв по-голям комунист от тоя?
    Ако и това условие се изпълни съм съгласен с тебе-без комунисти(особено от ГЕРБ),без турци и,ако може и без цигани!
  • 13 bri

    21 6 Отговор
    Г-не, не знам кой сте и не искам да знам. Не мога да разбера за каква промяна говорите.Партията Ви е закостеняла,млади стари все от един дол дренки сте.Станишев се опита да Ви измъкне от подземията в които се криете за да измисляте пъклените си планове и на повърхността да бълвате отрова и злъч.Гнусотията е в майчината кърма и сте закърмени с нея.
  • 14 румен

    17 2 Отговор
    с такива смешници като тебе сашко и тези резултати са ви много и кури и милиончева при бойко да му прават фелацио
  • 15 Отец Нафарфорий

    14 2 Отговор
    БСП - арите цял месец копаят гроба на ГЕРБ и накрая скочиха в него, или по - точно Б.Б. ги блъсна!
  • 16 785

    5 3 Отговор
    Много поздрави от Костинброд.Сашко.
  • 17 НАТО ВЕЦ

    8 5 Отговор
    Още когато утвърдихте тези листа, написах че с нея БСП загуби едни на практика "спечелени" избори. Както казва г-н Вацев, партията ви всячески се старае да губи избори. Няма начин, с индивиди като СтаниШеФ, който на практика е ортак с 66, хората да ви разпознаят като алтернатива.
  • 18 Мигел

    8 2 Отговор
    Ставам тази сутрин слънцето изгряло,птичките пеят,а Курнела разправяше ,че ако нейните тъпанари не спечелят изборите нама да има утрешен ден!Поредната нагла лъжа естествено,но тя тази селска леличка така лъже ,че като каже "добър ден" трябва човек да се оглежда за слънцето!До вчера щеше да подава оставка ако не спечели,а сега се оказа,че не е отчайващ резултат,супер дано да остане Курнела "лидер" на тази групичка идиоти,докато тя е на чело-управлението на ГЕРБ е ГАРАНТИРАНО!
  • 19 Тръмп

    5 3 Отговор
    Симов е Спонджбоб Кафяви Гащи!!!:):):)Върви се измий,бееее Простак!!!:):):)Смърди якооо!!!:):):)
  • 20 MGewehr

    6 1 Отговор
    "Гьонсурат", те всички в БГполитиката са такива!
  • 21 За да е ясно

    6 2 Отговор
    БСП няма как да победи след като има в редиците си хора привърженици на ГЕРБ! Те винаги ще я изтъргуват за собствена изгода!
  • 22 Редови член

    8 2 Отговор
    Загубихме изборите трябва да се държим достойно. Нормално е всички които са виновни да си подадат незабавно оставки като се почне от Нинова и всичките лакей по край нея.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Госあ

    6 2 Отговор
    Причината за слабия резултат на БСП е ясен като две и две - Корнелия Нинова и нейните протежета и простия български народ. Счупиха се да плюят и правят сечено на най успешният си политик. Ръководителят на европейските социалисти. Какво повече да коментирам ?
  • 25 стоян

    4 2 Отговор
    КОмунисчета =така е с изборите защото смятате хората за тъпи и прости а тия измряха- останаха по умните и разбраха че Бойко крадците ги дава на прокурор а вие комунисчета ги слагате на челните избераеми места да избягат от правосъдие =пример другарката крадливата Елена и другарката Курнела
  • 26 Хайде бе

    2 1 Отговор
    Ако бяхте умни нямаше да триете ! Я. ПАК
  • 27 Демокрация + Толерантност = Геноцид

    1 1 Отговор
    Мале всичките комунистически тролове защитават с гърди на амбразурата Бойко. Бойко издърпвал крадците назад да не дразнят хората, но апартаментите и къщите за гости на Европейски съюз ли ще ги върнете? За 12 години 45 000 милиони или иначе казано 45 милиарда Корнелия Нинова и Йончева ли ги усвоиха бе КОМУНИСТИЧЕСКИ ТРОЛЧЕТА РАБОТЕЩИ ЗА ЕВРОРУБЛИ. ХАЙДЕ ПОКАЖЕТЕ КЪДЕ СА ТЕЗИ МИЛЯРДИ УСВОЕНИ ОТ ГЕРБ
  • 28 сноу

    2 0 Отговор
    Не надничайте под тезгяха да търсите виновния,ами щом между редиците ви блесна Стъкмишев, и на половината народ му се доповръща.Щом тоя мазник се пръкне между вас и знайте, че ни избори ,ни власт ви се мярка в прогнозите.
  • 29 модерен ляв

    3 0 Отговор
    До сега бяха модерни леви,сега търсят ново ляво.И ТОЗИ НИ ИМА ЗА ИДИОТИ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    " Р О К И - 1 " !!!
  • 32 Бай Кольо

    0 0 Отговор
    Абе господин Симов,вашата партия още не се е разграничила от комунистическото си минало,от зверствата на комунизма.И на фона на това,вие имате наглоста да се предлагате,като новото ляво.Такъв гьонсуратлък е типичен само за БСП.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове