Last news in Fakti

19 Юни, 2019 20:00 2 758 30

Радев критикува бетона, който се лее по плажовете

  • румен радев-
  • черноморие

Очаква се правният екип на президентската институция да представи своята позиция по промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

Радев критикува бетона, който се лее по плажовете - 1
Снимка: БГНЕС

Бетонирането на плажната ивица далеч от погледа на институциите не е в обществен интерес. Волята на законодателя е да бъде изключително строг към гражданите, а в същото време наблюдаваме варварско наливане на бетон по плажната ивица, далеч от погледа на всички институции.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на призива от природозащитни организации да наложи вето на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Радев беше на полигон "Ново село" край Сливен, където бе ВИП деня за високопоставени гости на Националното тактическо учение "Ответен удар 2019".

Очаква се правният екип на президентската институция да представи своята позиция по промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, допълни той.

Припомняме, на 13 юни депутатите приеха промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които забраниха разполагането на палатки, чадъри, шезлонги всякакви други плажни принадлежности върху пясъчните дюни. В същото време не се забранява застрояването на плажовете.

На следващия ден - 14 юни екоактивисти протестираха срещу промените в Закона за Черноморието.

Още в началото на годината скандал предизвикаха редица строежи по Черноморието - Алепу и къмпинг "Градина" и "Арапя", "Смокиня" което принуди и директорът на ДНСК да прави лични на проверка на място. За унищожаването на дюните край "Смокиня" дори се стигна и до официални обвинения от прокуратурата. Тези скандали бяха затрупани обаче от разразилия се с апартаментите на властта, а после и с къщите за гости строени по оперативни програми и с европейски средства.

През април месец обаче беше сигнализирано отново за строеж по Черноморието - този път край екоплажа в защитената местност Иракли.

В началото на май месец пък отново се разгоря дискусия по темата за къмпингуването.

Относно критиката на Радев към заглавие в столичен ежедневник, президентът каза, че уважава всички медии, но те трябва да печелят доверие с обективност, а не със системни кампании. Припомняме, преди ден президентът заяви, че "не слага тапи и не строи пътища и магистрали" в отговор на заглавие в ежедневника, с което се изтъкваше, че заради наложено вето върху Закона за държавната собственост се слага "тапа" на строежа на магистрала.

Румен Радев подчерта, че няма нищо вярно в твърдението, че с наложеното вето и със сезирането на Конституционния съд за промените в Закона за държавната собственост, е блокирал инфраструктурни проекти.

"Чувам някакви покани за диалог и в диалога да се решава истината. Според мен, диалогът трябва да върви преди упоритата манипулация, обратното е оправдание", коментира президентът.

Президентът заяви, че няма спрени дела заради сезирането на Закона пред Конституционния съд. "Мисля, че медиите трябва да подхождат по-отговорно и към законите - да се четат по-внимателно и да се иска предварително мнение на експерти, а не да се слагат гръмки и манипулативни заглавия", каза Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    16 52 Отговор
    На Радев му трябват множество Чукове и да ходи да разбива бетоня по червен потник!!!:):):)

    Коментиран от #6

  • 2 СоцБоц

    55 14 Отговор
    Г-н Радев по малко казвайте истини, че ми омръзна да слушам квиченето на Соросоидните предатели и подлоги,защото Герберастите като чуят някоя истина за кражбите на Тиквун и шайката започват да квичат още по настървено.

    Коментиран от #24

  • 3 Голям Слон

    43 10 Отговор
    Е, нали Домуса каза, че навсякъде инвеститорите са уважавани хора... Този Радев как смее пак да говори истини?!
  • 4 БойкоВИС2

    33 8 Отговор
    Я съм номер едно и дигам от лежанка 200 кила и ако искате да знаете вече слагам запетайки в изреченията,гласувайте за Винету и другите крадливи индианци от партия ГРОБ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сера Стата

    19 7 Отговор

    До коментар #5 от "TтТ":

    Що не прибегаш до Соросоидната кочина да поквичиш с другите прасета?

    Коментиран от #25

  • 8 Тръмп

    15 22 Отговор
    Радев ще бъде запомнен с Кирка,Лопата,Сърп и Чук под вещия поглед на Ленин и Путин!!!:):):)
  • 9 Тръмп

    13 22 Отговор
    Бай Радьо от харманлийското село е отракан колхозник и бригадир!!!:):):)
  • 10 Богатите кметове

    28 4 Отговор
    Колко кметове и общинари станаха богаташи от този бетон !!!
    ПОДКУПИ и КОМИСИОНИ колкото щеш !!!! Така е в БГ !!!
  • 11 Тръмп

    12 20 Отговор
    Бай Радьо,властелина на Ветото!!!:):):)
    Бай Радьо-Тапата,дето всеки го затапва!!!:):):)
  • 12 Тръмп

    9 18 Отговор
    Бай Радьо кърти бетоня без шапка от вестник "24 часа" и червен потник,колко жалко!!!:):):)
  • 13 Тръмп

    8 16 Отговор
    За Бай Радьо не останаха къщи за гости,та нека пости!!!:):):)
  • 14 На някои

    19 2 Отговор
    не им са приятни оценките за бетонираните плажове, но това е много меко казано от президента. Истината за туризма не е в политически угодната статистика. Действителността е ужасяваща, но за нея няма обществена дискусия. Безвъзвратно е загубена каузата на този вид български туризъм - безразборен бетон, нарушена екология, мутризация и липса на културата на обслужване. С това се привлича само маргинален контингент, другите ще ги гледаме през крив макарон. Все пак има надежда защото бетонът по морето и в главите действа саморазрушително.
  • 15 име

    11 2 Отговор
    бетонът веднага се засрами от критиката.
  • 16 Тръмп

    9 14 Отговор
    Бай Радьо нали дезертира от НАТО,какво прави на Натовско учение???:):):)Путин ли го прати в Сливен???:):):)

    Коментиран от #20, #23

  • 17 jorj

    6 14 Отговор
    Първобетона си трябва да критикува!!! А какво чакаме още да бием шута на този червен летящ идиот, та да спре да ни излага и вреди!!!

    Коментиран от #19

  • 18 Като гост

    6 12 Отговор
    Каквато държавата такъв и президента.

    Коментиран от #21

  • 19 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #17 от "jorj":

    А сега си представи вашата цачева, какъв уникалноумнокрасив президент щеше да е. Само като си го представя и веднага започва да ми се драйфа и сере едновременно. 😂😂😂
  • 20 Баба Вуна

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Тръмп":

    Сам си задаваш въпроса и сам си отговаряш! В някои науки, това се определя като Диагноза- шизофрения!
  • 21 Хаджи хаджи Българин

    13 5 Отговор

    До коментар #18 от "Като гост":

    Каквато и държавата контролирана от шайката ГЕРБ, такава и политиката! А Радев е свестен човек и в Х пъти образован и коректен в политиката, отколкото " тигрите на Бойко"!
  • 22 Ефрейтор

    4 13 Отговор
    За Радев кажи комунист и повече не го обиждай!!!
  • 23 1234

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Тръмп":

    Пий си лекарствата, много си зле!
  • 24 Волф Никел

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "СоцБоц":

    Той освен да казва каквото иска Нинова друго и не прави. Как пък сде пръкна най-умния бе ?
  • 25 М Василевски

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Сера Стата":

    В кочината на Сорос поне е по-луксозно от червената кочина на Путин.
  • 26 1944

    3 4 Отговор
    инструктажа в ленинград е бил на ниво. напомнянето на новичока е активирало зеленочорапестия мързел.
  • 27 Рундьо

    4 4 Отговор
    Точно тези дето го издигнаха фатмака са бетонирали морето: Йончева какъв палат с Евро пари направи и Първанката не е по назад синчето с хотелите по морето

    Коментиран от #28

  • 28 Иван

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "Рундьо":

    По-скоро на Плювналиев незаконната вила на бетономорието...
  • 29 Госあ

    4 1 Отговор
    "Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани; душата ми в огън тлее,сърцето ми в люти рани.Често, брате, скришом плача над народен гроб печален; но, кажи ми, що да тача
    в тоя мъртъв свят коварен?" Един социалист, революционер то е писал преди много години. Изглежда нищо не се е променило.
  • 30 Простосмъртен

    0 1 Отговор
    Радев критикува бетона,и бетона кво рече?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове