ФАКТИ.БГ

Експерт в туризма за ФАКТИ: Държавата отблъсква българите от Черноморието ни

Съседите ни се справят по-добре в туризма от нас

Публикувана: 19 Юни, 2019 14:50
67 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 10329
Експерт в туризма за ФАКТИ: Държавата отблъсква българите от Черноморието ни
Източник: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.

Съвсем наскоро председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов заяви пред БНР, че българите имаме министър и Mинистерство на туризма, които нищо не разбират от тази материя. По този повод, а и за цялостен анализ на ситуацията в родния туризъм, ние от ФАКТИ потърсихме за коментар уважавания туристически експерт Румен Драганов.

''По повод това ми изказване, фактически аз цитирах стенограма от 6.06.2019 година, когато се разглеждаше Закона за Черноморското крайбрежие, там имаше такъв упрек към Министерството на туризма, а този упрек дава повод да се разсъждава в тази посока. Аз отбелязах две неща, които допълват тази картина. Едното е, че ние в началото на месеца отбелязахме 60 години от създаването на курорта Слънчев бряг. Това по никакъв начин не беше използвано маркетингово, да представим най-големия наш черноморски курорт. Той впрочем е и най-големият на цялото Черноморско крайбрежие. Второто е, че на 10 юни, само преди няколко дни, чествахме 98 години от обявяването на Варна за курортен град, като това също не беше отбелязано по никакъв начин, не беше използвано маркетингово, а на нас това ни е изключително необходимо, заяви пред ФАКТИ Румен Драганов.
''В същото време се извършват проверки по Черноморското крайбрежие. Проверки, които още миналата година обяснихме, че представляват институционална корупция тогава, когато лице, на което е вменено със закон задължението да извършва проверки, а то извършва проверките шумно, рекламира своите проверки и изтъква някаква своя работа, която нанася сериозни имиджови щети на българския туризъм'', коментира за ФАКТИ експертът в туризма.

''Ние сме свидетели на значителен отказ на български граждани да пътуват към българското Черноморие и това в резултат на ежедневната отрицателна реклама, която излиза точно от институции, каквито са Министерство на туризма, Национална агенция по приходите, Комисията за защита на потребителите и други. Да, те трябва да извършват своята дейност, това е по закон, но не да изкарват от това дивидент за себе си и в същото време да създават едно впечатление, че по Черноморието ни има недобросъвестни търговци, които предлагат лоша стока. Маркетингово това е зловредна практика и нанася многомилионни щети, косвени на туристите, както и преки такива, когато влезнат десетина човека в някое заведение, по двама от различни институции и започнат проверка. Много ресторантьори и хотелиери се оплакват, но няма кой да ги чуе'', заяви още Драганов за ФАКТИ.

''Другото нещо, което имах предвид в изказването си, е отказът на Министерството на туризма да включи в паралел контрола на гражданското общество, представляващ местните структури на хотелиери и ресторантьори, които многократно сме заявявали, че трябва да извършват несвойствената за Министерството на туризма дейност, наречена категоризация на местата за настаняване, хранене и развлечения. Съответно и регистрация на туроператори, туристически агенции, регистрации на екскурзоводи и друго обслужване. Имаме сериозни оплаквания по тези въпроси. Хора от бранша не могат да защитят своите професии поради бюрократични спънки. Това води до размисъл, колко точно е компетентно министерството, след като с действията си нанася щета на бизнеса'', уточни за ФАКТИ председателят на Института за анализи и оценки в туризма.

''Министерство на туризма създава закона, внася го в Народното събрание и едновременно с това е бенефициент по него, защото извършва категоризацията, регистрацията и другите дейности, съответно то контролира тази дейност. Това значи, че абсолютно всичко е негови ръце, и законодателната, и изпълнителната, и контролната част. Контролната част трябва да бъде към бранша или ако браншът извършва дейностите категоризация и регистрация, то контролът да е при Министерство на туризма'', изразни становището си за ФАКТИ той.

Вярно е, че имаме ръст в броя на посещаващите България чуждестранни туристи, както твърди министър Ангелкова, но независимо от това, ние имаме ниска средна заетост на легловата база. През август миналата година, най-натовареният месец, заетостта беше 70%, това значи, че имаме проблем'', констатира Драганов пред ФАКТИ.

От ФАКТИ попитахме събеседника ни: Как гърците и турците постигат толкова добри резултати в сферата на туризма и защо ние не сме на тяхното ниво?

Румен Драганов отговори на въпроса ни така: ''Постигат го с организацията на бизнеса. И в Турция, и в Гърция, и в Северна Македония, и в Сърбия, се наблюдава едно силно участие на бизнеса в управлението на туристическия продукт и в цялостната дейност по организацията. Започва се от представянето на продукта, ценообразуването, политиките по пазари. Във всяка една от тези страни има Национална туристическа организация, която в качеството си на обществено-държавна структура, се разпорежда с парите за национална реклама. В нито една държава го няма това чудо, което е в България, а именно министърът на туризма еднолично да се разпорежда със средствата за национална реклама. В тези страни контролът се извърша от бранша и там недобросъвестен хотелиер или недобросъвестен ресторантьор, който уронва доброто име на професията, браншът не му позволява да извършва тази дейност. В България се дава възможност на лица, които не отговарят на стандартите и на такива, които уронват доброто име на туризма, да продължават да извършват дейността''.

''Тогава, когато ние се намираме в страна, която бележи спад тази година в пристиганията към основната ни дестинация Черно море, а оправданието е, че руските туристи са се върнали в Турция след терористичните атентати през 2016 и 2017 година, това означава, че ние нищо не разбираме от туризъм. Туризмът не е, когато конкуренцията ти е по-слаба или пък по-силна, туризмът е да развиваш един качествен и отличен туристически продукт в неговата цялост'', добави експертът Драганов за ФАКТИ.

От ФАКТИ попитахме Румен Драганов за профила на човека, който според него трябва да ръководи Министерство на туризма, трябва ли той да тесен специалист в тази област?

Той изрази мнение, че това е политически пост и не е строго необходимо министърът на туризма да бъде тесен специалист, но пък би било предимство, ако е такъв. Драганов отбеляза, че в политическия аспект, Ангелкова има впечатляваща кариера с оглед на пребиваванията ѝ в различни държавни институции.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 17 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
Реалист
2 Отговор
Пълни глупости ги говори "експерта" - българина го отблъсква арогантното държание в големите хотели и високите цени, несъотвестващи на предлаганото. Това олл инклузив и капан за наивници намазан с палмово масло.

Оценка:
-13 +147

да те ебе
3 Отговор

До коментар #1 от "бл.134 в Зап. парк":


ердоганя

Коментиран от #60


Оценка:
-0 +37

Реалист
4 Отговор

До коментар #1 от "бл.134 в Зап. парк":


Ти събирай лирички че голям глад те чака. Ще видиш къде с...ат гладните. А ние ще си ходим на екскурзии до Одрин да ни слугувате по кръчмите - все пак ви помагаме като сме избрали да си харчим ЛЕВОВЕТЕ при вас, хахахаха.... туркя скоро ще я прекръстят на "факирстан" - ще изкараш шалварите на баба си скоро и с тях ще тръгнеш

Коментиран от #6


Оценка:
-5 +50

дадф
5 Отговор
Тоя пишман експерт защитава само мутрите по черноморието. Абсолютен тъпанар.

Оценка:
-13 +70

Забрави да отбележиш
6 Отговор

До коментар #4 от "Реалист":


че,ще евем ханъмите на Босфора.

Коментиран от #24


Оценка:
-1 +31

Божкейййййй6767
7 Отговор
Р.Драганов незнам какъв точно сте експерт или капацитет в туризма но не съм съгласен с вас.Държавата има дотолкова вина че допусна дотук такова дивашко и безобразно застрояване на Черноморието което и сега продължава?До сега се угаждаше и се угажда на тъй наречен туристически бранш.Банско е превърнат в град,а не курорт.Природата изчезва за сметка на бетон и асфалт.В България идват туристи отвън средна ръка които да си отпуснат"коня"/напивания,дрога,балконинг/.Тук мечтаните от Б.Борисов милионери/като курорти в Италия,Гърция,Кипър,Турция та дори Хърватия/няма да стъпят и тези 5 звездни хотели няма да има.Албания скоро ,ако не е предпочитана пред нас.Няма природа?

Оценка:
-6 +75

Zoro
8 Отговор
Отблъскването е от страна на хотелиерите, които са мутри и политици и разни дребни душици дето са им подарени хотелчета , а те хал хабер си нямат. Няма персонал защото няма луфи да работят за без пари. А всеки ще ви каже че сървиса е поковината от продукта, да не и повече. Така че тази реклама или анализ е безмислен.

Оценка:
-2 +73

БГ БГ
9 Отговор
Не пишете глупости! Почивка по българското черноморие е в пъти по евтино от гръцкото и турското. Явно не посещавате правилните места а това,че храните чужди страни е друга тема.

Коментиран от #26, #38, #57, #62


Оценка:
-72 +29

Пролет
10 Отговор
Що хотелиерите, дето не плащат заплати не са в затвора и да им разпродават имуществото, за да се изплатят възнагражденията на работниците се оказва, че са добрите, а министерството лошите, защото ги проверяват??? Как пък не си е прехапал езика тоя, докато дрънка глупостите ??? Турция, Гърция и всичко наоколо се облажи от нашите туристи. У нас сервитьорките помагат в кухнята, чистят басейна, правят маникюр, масажи, хамам и понякога копаят цветенца в градинката на хотела, след като са боядисали оградата, а като няма хора са на рнцепцията или камериерки да сменят чаршафи, виждал съм и за охрана да ги ползват и това е НАВСЯКЪДЕ, на море и планина!!!!! Тази експлоатация е ПОЗОР!!! Всеки масаж, който си правя в България разпитвам персонала. Обикновено пристигам края на август и ми разказват, че другите напуснпли, защото не им платили за юни и юли, а те останали, защото нямало, къде да отидат и нямали пари да се върнат, понеже и на тях не платили, но пък ги хранели. Това е в 4 и 5 звездни БГ хотели!!! Нали знаете,че мутрите-собственици, никой не ги пипа))

Оценка:
-5 +91

Абеее
11 Отговор
В БГ няма нито бизнес, нито туризъм, а има една некадърна пасмина политически обвързана, която руши и осира всичко до което се докосне!

Оценка:
-2 +82

Като искате море
12 Отговор
Вървете в Гърция. Дори и Гърция не ни ще. В собствената си държава мутрите ни ебвт ммта. Какво море като има мутри и всичко е на мутрите. Защо аз да ходя на море и да храня мутрите с парите които съм събрал за почивка? Защо аз трябва да плащам грешни пари? Мразя морето. Мразя крвите наркоманки и мутрите.

Коментиран от #17


Оценка:
-7 +61

Eleonora
13 Отговор
За съжаление има недобросъвестни търговци/ хотелиери по Черноморието, които не спазват договорите с чуждестранните туроператори, които при пълни хотели не отбелязват в системата, а продължават да предлагат стаи и когато туриста пристигне го поставят пред свършен факт и го прехвърлят
в друг, уж сходен по качество хотел и др.подобни несериозни действия. Иначе при уговарянето на договорите обещават звездите от небето....

Оценка:
-1 +37

14
Този коментар е премахнат от модератор
ЪРП
15 Отговор
ДЪРЖАВАТА СА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ ОТ ЦЯЛО ДЕСЕТИЛЕТИЕ НАСАМ!!!!!!
НАЙ-ПРАВИЛНОТО И ТОЧНО Е ДА СЕ НАЗОВЕ ЧЕ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ СЪСИПВАТ ТУРИЗМА И БЪЛГАРИТЕ ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ!!!!!!!!

Коментиран от #32


Оценка:
-10 +39

Руснак
16 Отговор

До коментар #1 от "бл.134 в Зап. парк":


Каква мюсулманска територия България?България наша губерния!Ние владеем нея.Няма НАТО и ЕС.Това само на хартия.България и българи наши!

Оценка:
-13 +19

Джудже
17 Отговор

До коментар #12 от "Като искате море":


Че защо да не ни искат в Гърция! В момента сме на почивка в Гърция ( няколко семейства) и въобще не съжаляваме за парите които харчим тук :-)

Оценка:
-8 +35

Лекар БГ
18 Отговор
От години не стъпвам на българското Бетономорие.С мъка и тъга.За загубеното ни Море от младостта,за спомените,романтиката и прекресните изживявания.
На мутри пари не давам.За лош продукт,скъп,некачествен.За лошо отношение,пълна липса на професионализъм.За тяхната несметна алчност и простащина.За бариери,чадъри,фрашканица,прахоляк,топла бира и студени кебапчета на цени,като за Париж.
Аз в София не живея в ЖК,та ще им давам кинти за същото на Слънчака-много благодарЪ.

Коментиран от #42


Оценка:
-5 +60

Сарматиан
19 Отговор
Не съм фен на гръцкото или турското море защото тук в България си имаме всичко нужно за да си почиваме чудестно. Просто трябва да спазвате няколко правила за да не ви излъжат не добросъвестни хотелиери. Никога не плащайте предварително независимо колко хубава изглежда офертата. Винаги вижте преди да дадете парите апартамента или стаята която наемате. Ако имате включена консумация в цената на почивката задължително вижте какво предлагат за парите ви преди да им платите. Ако нещо не ви устройва просто си тръгнете, но не оставяйте разни наглеци и мошеници да се лигавят с вас.

Коментиран от #23, #44


Оценка:
-9 +35

Министерство на бетона и говната и рекет
20 Отговор
Познайте кое е тва министерство😂😂😂😂😂

Оценка:
-5 +11

Аз мисля че мивистерството на
21 Отговор
Бетона трябва да се премести на съниту на първа линия на брега😂😂😂😂😂

Оценка:
-1 +8

Антисоциалист
22 Отговор
Господа, оспорвам твърденията на господина. Не изтъкваното от него, други са недостатъците на държавата ни в туризма и то предимно в Черноморието ни. Тя не принуждава хотелиерските фирми да следват основните правила на хигиената - веществена, звукова, светлинна и нравствена. Държавата не принуждава фирмите да строят пречиствателни станции и мърсотия обикновено се излива на и край плажовете. За последен път - и това няма да се повтори! плувах в нашето Черно море, а край мен плаваше дамска превръзка... "Златни" пясъци ли?! "Константин и Елена"?! "Отнюд"! Заведения, едно до друго се надсвирват и е ясно защо - от тъпотия. Текстове на просташки "песни" ехтят и край басейни с деца, цитирам: "А жена ти, жената я е...т". Просвета за подрастващите от простаци и в простащина! Наглостта на охранителите е често чудовищна. Пак цитирам: "Нямаш право да си носиш отвън вода при басейна!" Следва да се отбележи, че тези гнусотии са характерни повече за Черноморието и не за Пиринските курорти. За по-добър пример считам Добринище, Баня, Владимирово, Сандански - не е редно да правя реклама на добрите хотелиери и да назова фирмите им. В същата държава, господа, но не и същите българи са възпитали иначе хората и наложили човешки правила за поведение. Господинът не е от тях. Той иска от държавата реклама, но не разбира, че ставащото от десетилетия е гнусотия. Защо ли? Той я поддържа. Той и подобните му отблъскват българите от морето им.

Оценка:
-3 +29

В бегето винаги има заложена измама
23 Отговор

До коментар #19 от "Сарматиан":


Без значение как се опитваш да я хванеш и неутрализираш просто стратегията в бегето е кат не ти харесва махаи се тука не е за бедняци а за балъци с пари и ние ше им ги отмъкнем и до това се стигна щото точно балъците безмозъчни с пари правят оборотите щото те харчат крадени пари без да мислят и това им харесва а всичко по говноморието е направено съобразено с балъците с пари

Оценка:
-3 +22

Реалист
24 Отговор

До коментар #6 от "Забрави да отбележиш":


Благодаря за напомнянето - наистина го бях забравил хахахахаха :):):).

Оценка:
-0 +3

Няма как да ида на море в страна
25 Отговор
В която още по комунистическо имаше вицове като прелитате на територията хи да си държите часовниците да не бъдат откраднати😂😂😂😂😂

Оценка:
-4 +8

Да бе
26 Отговор

До коментар #9 от "БГ БГ":


В пъти е по евтино ако си на гости при роднини да не плащаш за легло и похапваш хлебец с лучец и веднъж в седмицата малко кашкавал който си носиш с тебе.

Оценка:
-14 +6

Прост народ слаба държава
27 Отговор
Не е важно че изгониха руснаците,а сега и българите от курортите ни.Важното е че чужди войски успешно и не толкова провеждат учения на нашата територия и че хората от държавния апарат са добре.Така де:тези дето пушат мълчаливо и те са добре щом си траят.При комунизма имаша един виц:,,прост,по прост,най прост,милиционер,,а сега те ни управляват.Така де....

Коментиран от #30, #34


Оценка:
-6 +25

Тва трева си луд
28 Отговор
Че да одиш на беге морето аз по добре напълна лихена с вода и го извада на балкона и да топна крачката си налея ариянка от 70 стинки и да извада запалката и да запала 500 лв ужким че съм ги дал за говноморието отколкото да ида там и да бъда обран измамен и ограбен и некои да си щрака с пръсти и да вика кви балъци има и ка им земаме парите😂😂😂

Оценка:
-4 +19

29
Този коментар е премахнат от модератор
Нормално е
30 Отговор

До коментар #27 от "Прост народ слаба държава":


Дс знае какъв е манталитета на стадото и успешно използва слабостите на стадото за да създаде точно такава управленска шаика която да се гаври с него необезпокоявана😂😂😂

Оценка:
-1 +5

31
Този коментар е премахнат от модератор
32
Този коментар е премахнат от модератор
Barateon
33 Отговор

До коментар #14 от "Главата не е за украса":


И аз за поредна година ще ходя в Гърция. Първо е по евтино. Второ качеството е класи над БГ. За водата да не говорим. В БГ ме е гнус да влизам във водата.За 500лв 5 нощувки цял апартамент , с телевизори , куни спални каквото щеш и разбира се паркинг към това. След първото ми ходене там няма и да стъпя тук. Тук парите ти биват окрадени и насреща получаваш нискокачествен продукт. Храната е смотана. Водата е отврат. Пясъка на плажа е пълен с боклуци. Само който не е ходил в Гърция не е видял колко спокойно и приятно за почивка място , чисто , подредено. Вие си ходете тук в тази мръсна джунгла. В БГ само искат да ти вземат парите и да излязат на максимална печалба. Ще плащам аз шезлонг. В Гърция лягаш си на шезлонга , поръчваш си кафе или каквото ти е кеф и 1 стотинка не ти струва нито шезлонга нито чадъра. Кафето ти го носят с минерална вода. Бирата ти я носят със чипс. Понякога и във кофа с лед. Не искам да си спомням как в БГ всеки те гледа на кръв все едно си мъ длъжен. Ай бегайте....

Коментиран от #39, #50


Оценка:
-7 +29

1234
34 Отговор

До коментар #27 от "Прост народ слаба държава":


На варненци и бургазлии вече 10 г не им идва на акъла че герб изгониха руснаците, туристи които идват тук от десетилетия! Само предател може да го свърши това! А сега ги заместете с канадски парашутисти и военни тренировки

Оценка:
-7 +19

Centurion
35 Отговор
Всичко ще си дойде на мястото.Радвам се че хората вече знаят къде и как да почиват.С този начин на отношение,цени,и качество догодина почиващите по мръсното лайноморие ще са още по малко.Пожелавам скорошен фалит на целият сектор те друго не заслужават!!!

Оценка:
-5 +26

Аз бях преди 2 години
36 Отговор
На варварата уей къп на плажа една дървения и дрънчи наркоманска дивотия от там и жената вика искам на чадърчето и седнахме на чадърчето направено от некви боклуци фърлени от морето седнахме на некъв дървен ръчно кован кофчег и намерен на кофите дюшек поръчах и после на сметката имаше за плащане чадър и дюшек😂😂😂😂иначе сичко беше надуто на макс като за глупаци😂😂😂😂помня местенцето от преди години когато там нямаше нищо само малко пусто заливче и реших да се отбия и бях потресен😂😂😂после четох че било запалено и не работи😂😂😂

Оценка:
-3 +14

Цигани
37 Отговор
Кафево море..Пълно с пико!

Оценка:
-4 +12

фффф
38 Отговор

До коментар #9 от "БГ БГ":


E ти си стой на евтинкото, а нас не ни мисли - ходим си в Италия, Гърция, Испания. Кой колкото изкарва!

Оценка:
-6 +12

321
39 Отговор

До коментар #33 от "Barateon":


Стига си се шегувал. Къде в Гърция е по-евтино, че и аз да отида. Повече от 10 години ходя и още не съм попадал на нещо по-евтино от морето в България. Е, само на някои места чадър и шезлонг струват 2 фрапета за 3-4 евро, което е по-добре от 15 лева у нас. Второ, кое качество е в класи над нас. В Гърция звездите са с една повече. **** е най-много *** по нашето море. Да не говорим, че гърците като цяло са мизерници и дори в ***** смърди на мухал. Водата изглежда по-чиста, ама като се дигне вълна - тогава пак погледни каква мизерия се вдига отдолу. Освен това е много солена - без очила или маска почти не може да влезеш. За това изглежда и по-чиста - в тая сол не виреят водорасли. За таралежи, медузи и комари няма изобщо да говоря, че може роман да се напише. Иначе пак за цените. Всичко е български цени, но в евро. По ресторантите и нагоре. В приличен ресторант вечеря за семейство без да се глезите много с риба е мин. 70-80 евро. Най-скапаното студио в сезона е поне 50-60 евро. На повечето плажове е камънак, а там където е пясък не е нашия мек миден пясък, а стрити камъни - твърд като бетон. Разбира се има и много хубави неща - много различни плажове на близо, морската храна е по-хубава, екзотична растителност, хубави островчета и т.н., ама да твърдиш, че е по-евтино е пълен смях. Но и у нас има хубави местенца все още. Ако си се забил в Слънчака, Несебър или Созопол, естествено, че няма да ти хареса.

Коментиран от #54


Оценка:
-15 +12

40
Този коментар е премахнат от модератор
FtF
41 Отговор
От Нашето Черноморие не ме е изгонило нито министерството, нито агенцията, нито друга държавна организация. Просто като любопитен човек съм се разходил по света и разбрах, че хората занимаващи се с туризъм в България това не им е работа. Едно бързо сравнение със съседните нам Турция, Гърция и Сърбия е достатъчно. Там знаеш за какво, колко плащаш, а ти вземат и парите с усмивка. Имаме уникални дадености като природа, но калпав меринджей.

Оценка:
-1 +23

гост
42 Отговор

До коментар #18 от "Лекар БГ":


От 1999 год. до сега не съм ходил и НЕ ИСКАМ ДА ХОДЯ на морето в Бг-то. Дори на 21.06. имаме ангажимент , но аз отказах и няма да си наруша обета .Който иска - да ходи . Ай ...благодарим !

Оценка:
-2 +12

Из премеждията на един българин в гръчко
43 Отговор
На гръцкото море отиваме с караваната на кемпинг,пълним торбите от бг.кауфланд с храна и бира в пвц.Купуваме от пазара 20 кг. Праскови и захар и си носим празни буркани за компот,носим си и ел.казан за варене на компотя щото тока влиза в цената на паркоместото за каравяната.Комшията до мене си е заградил още място с подръчно направени навеси прикачени към караваната,дори вече втора година опитва да разсажда домати и чушки за лютеницата,за да не ги мъкне от България.Ееех идилия е гръцкото море за българина ,най-вече заради авантата.В таверните не влизаме щото една гръцка шопска салата 6 евро ,да не съм луд ...с 6 евро жената ще направи един казан салата..

Оценка:
-4 +14

Гост
44 Отговор

До коментар #19 от "Сарматиан":


Е ти нищо не каза бе, бате. Нали затова бегам в Гърция

Оценка:
-3 +2

И стана ясно
45 Отговор
Каквато държавата, такъв и туризма - мутренски, криминален, невъзпитан, алчен, селски и най-важното: Народът не го харесва и повече няма да го хареса. Така, че посрещайте си "чужденците" оправдавайте се с липса на руснаци, които политиците се надпреварват да плюят, стройте с великите български архитекти, които се гушат в нищото и най-важното - ще си живеете сами в хотелите и ще си стоите сами на дюните.

Оценка:
-0 +14

Спрете хранилката на съюзите
46 Отговор
И този гледа да се докопа до държавните пари и рони крокодилски сълзи. Защо не се запита защо българите предпочитат да почиват при съседите ни а не в България? Когато си отговори на този въпрос тогава да иска от държавата само методически указания и контрол но не и пари. Колкото и пари да им се дадат ще бъдат откраднати както е в момента!

Оценка:
-0 +8

потребител
47 Отговор
Като обикновен потребител ме дразнят презастрояването, шумотевицата особено нощем, невъзпитани деца от родители олигофр-ни, липсата на свободна зона на плажа, мръсната вода, продуктите менте за ястията, недостатъчното им количество. Не коментирам нищо за цените и нивото на обслужването, както и самоличността на собствениците.

Оценка:
-0 +14

Даа
48 Отговор
Никога вече на марина диневи, не ми се плува пак сред л а й н а.

Оценка:
-0 +12

НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ
49 Отговор
Първо това е Черноморие, ама само на думи, а реално всички фекални тръби на де що има населено място в близост се изливат в него. Та пак си помислете това Черноморие ли е или е кафявоморие. 1 стотинка няма да им дам на хотелиери, ресторантьори и концесионери, защото не заслужават дори не мисля да изтъквам причините, защото вярвам, че всеки нормален човек се е сблъскал с безобразията им, които отравят почивката. Е точно заради това си харча парите в Гърция и никой не може да ме върне на Черноморието дори и да ми плащат, за да отида там ще пропусна, мръсната вода, лошата храна Ол инклузив в повечето случай с изтекъл срок, платените безбожно скъпи чадъри, шезлонги и "паркинги" в пясъка. Благодаря, но не ще пропусна тези "екстри" до края на живота си.

Оценка:
-1 +11

А на теб
50 Отговор

До коментар #33 от "Barateon":


В гърция маляките правят ли ти и масаж на ануса.

Оценка:
-7 +2

Каракуд
51 Отговор
За всеки влак си има пътници, сигурен съм че част от 80-те процента си харесват Лайноморието щот било по евтино. Спор няма че фекалии има много, при това напълно безплатно

Оценка:
-3 +8

???
52 Отговор
Аз съм си от Бургас и въобще не ми дреме за хотелиерите.Каквото си го надробят-това ще сърбат.Жалко,че сами си изгониха българските туристи.

Оценка:
-0 +14

ти ходил ли си скоро там
53 Отговор
хотелите са един до друг, поникнали ни в клин, ни в ръкав.. грозно и мизерно, боклуци навсякъде, а вонята потресаваща! Влизаш в морето и в краката ти плува използван тампон... голямо мерси!

Оценка:
-0 +7

Един килограм
54 Отговор

До коментар #39 от "321":


Сурови кралски скариди на барбекю - 22 евро. Като ми покажеш в БГ подобна цена ще те черпя

Оценка:
-1 +3

Zax
55 Отговор
Сетила се Мара да се побара. То на нашето Черноморие останаха само румънците.

Оценка:
-1 +4

Гошко
56 Отговор
Я съм Гошо цигането и че си пикам у морето!

Оценка:
-1 +4

739
57 Отговор

До коментар #9 от "БГ БГ":


Това го кажи на тези,който почиват в Гърция,Турция... Да ги развеселиш.

Оценка:
-0 +2

ТЕ ТАКА
58 Отговор
Незнам кой- какво разбира под добра почивка на нашето море.
Предполагам това са рожбите на чалга културата и напилите се с топла бира, които са привикнали да си хвърлят фасовете и бутилките на плажа, да чакат до зори сервитьора да донесе поръчката, да слушат безропотно когато управителя на ресторанта или хотела им се репчи, а, а да ги набие, да влязат по жегите в морето баш там дето наблизо водата нещо се пени и мирише лошо, и е по-кафевичка на цвет.
Хора, ако сте на село, в септичната яма на клозета в двора ли ще се избаняте?!

Оценка:
-2 +4

Ейиииии,
59 Отговор
Нидйей тъй да говориш, чи ши тръгваме с дицата на морйето!
Ний не се къпим там дето се изливат лайната и дамските превръзки. Броим 15 крачки встрани и там влизаме.

Оценка:
-1 +2

малчу от факултету
60 Отговор

До коментар #3 от "да те ебе":


И аз ,и аз ,и аз...........

Оценка:
-0 +0

Здравей
61 Отговор
Не държавата вие ни отблъсквате. С цена обслужване мръсотия простотия чалга циганията ................ И алчност.

Оценка:
-2 +5

62
Този коментар е премахнат от модератор
ИМПЕРИАЛИСТ
63 Отговор
Всеки който е пообиколил по света ще ви каже, че това с българския морски туризъм е като "бягане в чужда писта" . Никога няма да можем да се конкурираме успешно, просто токива са даденостите по света и у нас...

Оценка:
-3 +2

бай Даньо
64 Отговор
Ей тука е купона на българомразците! Отваряш и пълниш душата нали така бе катили!? То омраза то епитети! И най интересно нашия главоч е толкова заслепен от омраза към всичко родно че не си представя нищо по-добро от Гърция!? Толкова са откачили че даже по евтино им изглежда . Вероятно горките не са влизали в "евтина" гръцка таверна... Ба-ха-ха!

Коментиран от #67


Оценка:
-4 +1

ПОЗНАВАЧ
65 Отговор
От девет кладенци само и само да не каже основната причина - презастрояването от самите хотелиери...

Оценка:
-0 +4

Димов
66 Отговор
От черноморието ни, ли???? Държавата изгони българите от страната ни. За да нахлуят в нея кафеви и мигранти.

Оценка:
-0 +5

Патреот
67 Отговор

До коментар #64 от "бай Даньо":


Деде, ако бех сигурен че у водата плуват само български говна щех патреотично да приема ситуацията, но аз като патреот не мога да приема да плувам в английски и немски говна че ако случайно глътна вода може да се заразя с англичанщина и да ми се прецака патреотизма. Затова казвам НЕ на английските говна в нашите териториални води

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5