Last news in Fakti

19 Юни, 2019 14:50 11 129 68

Експерт в туризма за ФАКТИ: Държавата отблъсква българите от Черноморието ни

  • румен драганов-
  • експерт-
  • туризъм-
  • черноморие-
  • политика-
  • николина ангелкова

Съседите ни се справят по-добре в туризма от нас

Експерт в туризма за ФАКТИ: Държавата отблъсква българите от Черноморието ни - 1
Източник: БГНЕС

Съвсем наскоро председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов заяви пред БНР, че българите имаме министър и Mинистерство на туризма, които нищо не разбират от тази материя. По този повод, а и за цялостен анализ на ситуацията в родния туризъм, ние от ФАКТИ потърсихме за коментар уважавания туристически експерт Румен Драганов.

''По повод това ми изказване, фактически аз цитирах стенограма от 6.06.2019 година, когато се разглеждаше Закона за Черноморското крайбрежие, там имаше такъв упрек към Министерството на туризма, а този упрек дава повод да се разсъждава в тази посока. Аз отбелязах две неща, които допълват тази картина. Едното е, че ние в началото на месеца отбелязахме 60 години от създаването на курорта Слънчев бряг. Това по никакъв начин не беше използвано маркетингово, да представим най-големия наш черноморски курорт. Той впрочем е и най-големият на цялото Черноморско крайбрежие. Второто е, че на 10 юни, само преди няколко дни, чествахме 98 години от обявяването на Варна за курортен град, като това също не беше отбелязано по никакъв начин, не беше използвано маркетингово, а на нас това ни е изключително необходимо, заяви пред ФАКТИ Румен Драганов.
''В същото време се извършват проверки по Черноморското крайбрежие. Проверки, които още миналата година обяснихме, че представляват институционална корупция тогава, когато лице, на което е вменено със закон задължението да извършва проверки, а то извършва проверките шумно, рекламира своите проверки и изтъква някаква своя работа, която нанася сериозни имиджови щети на българския туризъм'', коментира за ФАКТИ експертът в туризма.

''Ние сме свидетели на значителен отказ на български граждани да пътуват към българското Черноморие и това в резултат на ежедневната отрицателна реклама, която излиза точно от институции, каквито са Министерство на туризма, Национална агенция по приходите, Комисията за защита на потребителите и други. Да, те трябва да извършват своята дейност, това е по закон, но не да изкарват от това дивидент за себе си и в същото време да създават едно впечатление, че по Черноморието ни има недобросъвестни търговци, които предлагат лоша стока. Маркетингово това е зловредна практика и нанася многомилионни щети, косвени на туристите, както и преки такива, когато влезнат десетина човека в някое заведение, по двама от различни институции и започнат проверка. Много ресторантьори и хотелиери се оплакват, но няма кой да ги чуе'', заяви още Драганов за ФАКТИ.

''Другото нещо, което имах предвид в изказването си, е отказът на Министерството на туризма да включи в паралел контрола на гражданското общество, представляващ местните структури на хотелиери и ресторантьори, които многократно сме заявявали, че трябва да извършват несвойствената за Министерството на туризма дейност, наречена категоризация на местата за настаняване, хранене и развлечения. Съответно и регистрация на туроператори, туристически агенции, регистрации на екскурзоводи и друго обслужване. Имаме сериозни оплаквания по тези въпроси. Хора от бранша не могат да защитят своите професии поради бюрократични спънки. Това води до размисъл, колко точно е компетентно министерството, след като с действията си нанася щета на бизнеса'', уточни за ФАКТИ председателят на Института за анализи и оценки в туризма.

''Министерство на туризма създава закона, внася го в Народното събрание и едновременно с това е бенефициент по него, защото извършва категоризацията, регистрацията и другите дейности, съответно то контролира тази дейност. Това значи, че абсолютно всичко е негови ръце, и законодателната, и изпълнителната, и контролната част. Контролната част трябва да бъде към бранша или ако браншът извършва дейностите категоризация и регистрация, то контролът да е при Министерство на туризма'', изразни становището си за ФАКТИ той.

Вярно е, че имаме ръст в броя на посещаващите България чуждестранни туристи, както твърди министър Ангелкова, но независимо от това, ние имаме ниска средна заетост на легловата база. През август миналата година, най-натовареният месец, заетостта беше 70%, това значи, че имаме проблем'', констатира Драганов пред ФАКТИ.

От ФАКТИ попитахме събеседника ни: Как гърците и турците постигат толкова добри резултати в сферата на туризма и защо ние не сме на тяхното ниво?

Румен Драганов отговори на въпроса ни така: ''Постигат го с организацията на бизнеса. И в Турция, и в Гърция, и в Северна Македония, и в Сърбия, се наблюдава едно силно участие на бизнеса в управлението на туристическия продукт и в цялостната дейност по организацията. Започва се от представянето на продукта, ценообразуването, политиките по пазари. Във всяка една от тези страни има Национална туристическа организация, която в качеството си на обществено-държавна структура, се разпорежда с парите за национална реклама. В нито една държава го няма това чудо, което е в България, а именно министърът на туризма еднолично да се разпорежда със средствата за национална реклама. В тези страни контролът се извърша от бранша и там недобросъвестен хотелиер или недобросъвестен ресторантьор, който уронва доброто име на професията, браншът не му позволява да извършва тази дейност. В България се дава възможност на лица, които не отговарят на стандартите и на такива, които уронват доброто име на туризма, да продължават да извършват дейността''.

''Тогава, когато ние се намираме в страна, която бележи спад тази година в пристиганията към основната ни дестинация Черно море, а оправданието е, че руските туристи са се върнали в Турция след терористичните атентати през 2016 и 2017 година, това означава, че ние нищо не разбираме от туризъм. Туризмът не е, когато конкуренцията ти е по-слаба или пък по-силна, туризмът е да развиваш един качествен и отличен туристически продукт в неговата цялост'', добави експертът Драганов за ФАКТИ.

От ФАКТИ попитахме Румен Драганов за профила на човека, който според него трябва да ръководи Министерство на туризма, трябва ли той да тесен специалист в тази област?

Той изрази мнение, че това е политически пост и не е строго необходимо министърът на туризма да бъде тесен специалист, но пък би било предимство, ако е такъв. Драганов отбеляза, че в политическия аспект, Ангелкова има впечатляваща кариера с оглед на пребиваванията ѝ в различни държавни институции.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Реалист

    147 13 Отговор
    Пълни глупости ги говори "експерта" - българина го отблъсква арогантното държание в големите хотели и високите цени, несъотвестващи на предлаганото. Това олл инклузив и капан за наивници намазан с палмово масло.
  • 3 да те ебе

    37 0 Отговор

    До коментар #1 от "бл.134 в Зап. парк":

    ердоганя

    Коментиран от #60

  • 4 Реалист

    50 5 Отговор

    До коментар #1 от "бл.134 в Зап. парк":

    Ти събирай лирички че голям глад те чака. Ще видиш къде с...ат гладните. А ние ще си ходим на екскурзии до Одрин да ни слугувате по кръчмите - все пак ви помагаме като сме избрали да си харчим ЛЕВОВЕТЕ при вас, хахахаха.... туркя скоро ще я прекръстят на "факирстан" - ще изкараш шалварите на баба си скоро и с тях ще тръгнеш

    Коментиран от #6

  • 5 дадф

    70 13 Отговор
    Тоя пишман експерт защитава само мутрите по черноморието. Абсолютен тъпанар.
  • 6 Забрави да отбележиш

    31 1 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    че,ще евем ханъмите на Босфора.

    Коментиран от #24

  • 7 Божкейййййй6767

    75 6 Отговор
    Р.Драганов незнам какъв точно сте експерт или капацитет в туризма но не съм съгласен с вас.Държавата има дотолкова вина че допусна дотук такова дивашко и безобразно застрояване на Черноморието което и сега продължава?До сега се угаждаше и се угажда на тъй наречен туристически бранш.Банско е превърнат в град,а не курорт.Природата изчезва за сметка на бетон и асфалт.В България идват туристи отвън средна ръка които да си отпуснат"коня"/напивания,дрога,балконинг/.Тук мечтаните от Б.Борисов милионери/като курорти в Италия,Гърция,Кипър,Турция та дори Хърватия/няма да стъпят и тези 5 звездни хотели няма да има.Албания скоро ,ако не е предпочитана пред нас.Няма природа?
  • 8 Zoro

    73 2 Отговор
    Отблъскването е от страна на хотелиерите, които са мутри и политици и разни дребни душици дето са им подарени хотелчета , а те хал хабер си нямат. Няма персонал защото няма луфи да работят за без пари. А всеки ще ви каже че сървиса е поковината от продукта, да не и повече. Така че тази реклама или анализ е безмислен.
  • 9 БГ БГ

    29 72 Отговор
    Не пишете глупости! Почивка по българското черноморие е в пъти по евтино от гръцкото и турското. Явно не посещавате правилните места а това,че храните чужди страни е друга тема.

    Коментиран от #26, #38, #57, #62

  • 10 Пролет

    91 5 Отговор
    Що хотелиерите, дето не плащат заплати не са в затвора и да им разпродават имуществото, за да се изплатят възнагражденията на работниците се оказва, че са добрите, а министерството лошите, защото ги проверяват??? Как пък не си е прехапал езика тоя, докато дрънка глупостите ??? Турция, Гърция и всичко наоколо се облажи от нашите туристи. У нас сервитьорките помагат в кухнята, чистят басейна, правят маникюр, масажи, хамам и понякога копаят цветенца в градинката на хотела, след като са боядисали оградата, а като няма хора са на рнцепцията или камериерки да сменят чаршафи, виждал съм и за охрана да ги ползват и това е НАВСЯКЪДЕ, на море и планина!!!!! Тази експлоатация е ПОЗОР!!! Всеки масаж, който си правя в България разпитвам персонала. Обикновено пристигам края на август и ми разказват, че другите напуснпли, защото не им платили за юни и юли, а те останали, защото нямало, къде да отидат и нямали пари да се върнат, понеже и на тях не платили, но пък ги хранели. Това е в 4 и 5 звездни БГ хотели!!! Нали знаете,че мутрите-собственици, никой не ги пипа))
  • 11 Абеее

    82 2 Отговор
    В БГ няма нито бизнес, нито туризъм, а има една некадърна пасмина политически обвързана, която руши и осира всичко до което се докосне!
  • 12 Като искате море

    61 7 Отговор
    Вървете в Гърция. Дори и Гърция не ни ще. В собствената си държава мутрите ни ебвт ммта. Какво море като има мутри и всичко е на мутрите. Защо аз да ходя на море и да храня мутрите с парите които съм събрал за почивка? Защо аз трябва да плащам грешни пари? Мразя морето. Мразя крвите наркоманки и мутрите.

    Коментиран от #17

  • 13 Eleonora

    37 1 Отговор
    За съжаление има недобросъвестни търговци/ хотелиери по Черноморието, които не спазват договорите с чуждестранните туроператори, които при пълни хотели не отбелязват в системата, а продължават да предлагат стаи и когато туриста пристигне го поставят пред свършен факт и го прехвърлят
    в друг, уж сходен по качество хотел и др.подобни несериозни действия. Иначе при уговарянето на договорите обещават звездите от небето....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЪРП

    39 10 Отговор
    ДЪРЖАВАТА СА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ ОТ ЦЯЛО ДЕСЕТИЛЕТИЕ НАСАМ!!!!!!
    НАЙ-ПРАВИЛНОТО И ТОЧНО Е ДА СЕ НАЗОВЕ ЧЕ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ СЪСИПВАТ ТУРИЗМА И БЪЛГАРИТЕ ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ!!!!!!!!

    Коментиран от #32

  • 16 Руснак

    19 13 Отговор

    До коментар #1 от "бл.134 в Зап. парк":

    Каква мюсулманска територия България?България наша губерния!Ние владеем нея.Няма НАТО и ЕС.Това само на хартия.България и българи наши!
  • 17 Джудже

    35 8 Отговор

    До коментар #12 от "Като искате море":

    Че защо да не ни искат в Гърция! В момента сме на почивка в Гърция ( няколко семейства) и въобще не съжаляваме за парите които харчим тук :-)
  • 18 Лекар БГ

    60 5 Отговор
    От години не стъпвам на българското Бетономорие.С мъка и тъга.За загубеното ни Море от младостта,за спомените,романтиката и прекресните изживявания.
    На мутри пари не давам.За лош продукт,скъп,некачествен.За лошо отношение,пълна липса на професионализъм.За тяхната несметна алчност и простащина.За бариери,чадъри,фрашканица,прахоляк,топла бира и студени кебапчета на цени,като за Париж.
    Аз в София не живея в ЖК,та ще им давам кинти за същото на Слънчака-много благодарЪ.

    Коментиран от #42

  • 19 Сарматиан

    35 9 Отговор
    Не съм фен на гръцкото или турското море защото тук в България си имаме всичко нужно за да си почиваме чудестно. Просто трябва да спазвате няколко правила за да не ви излъжат не добросъвестни хотелиери. Никога не плащайте предварително независимо колко хубава изглежда офертата. Винаги вижте преди да дадете парите апартамента или стаята която наемате. Ако имате включена консумация в цената на почивката задължително вижте какво предлагат за парите ви преди да им платите. Ако нещо не ви устройва просто си тръгнете, но не оставяйте разни наглеци и мошеници да се лигавят с вас.

    Коментиран от #23, #44

  • 20 Министерство на бетона и говната и рекет

    11 5 Отговор
    Познайте кое е тва министерство😂😂😂😂😂
  • 21 Аз мисля че мивистерството на

    8 1 Отговор
    Бетона трябва да се премести на съниту на първа линия на брега😂😂😂😂😂
  • 22 Антисоциалист

    29 3 Отговор
    Господа, оспорвам твърденията на господина. Не изтъкваното от него, други са недостатъците на държавата ни в туризма и то предимно в Черноморието ни. Тя не принуждава хотелиерските фирми да следват основните правила на хигиената - веществена, звукова, светлинна и нравствена. Държавата не принуждава фирмите да строят пречиствателни станции и мърсотия обикновено се излива на и край плажовете. За последен път - и това няма да се повтори! плувах в нашето Черно море, а край мен плаваше дамска превръзка... "Златни" пясъци ли?! "Константин и Елена"?! "Отнюд"! Заведения, едно до друго се надсвирват и е ясно защо - от тъпотия. Текстове на просташки "песни" ехтят и край басейни с деца, цитирам: "А жена ти, жената я е...т". Просвета за подрастващите от простаци и в простащина! Наглостта на охранителите е често чудовищна. Пак цитирам: "Нямаш право да си носиш отвън вода при басейна!" Следва да се отбележи, че тези гнусотии са характерни повече за Черноморието и не за Пиринските курорти. За по-добър пример считам Добринище, Баня, Владимирово, Сандански - не е редно да правя реклама на добрите хотелиери и да назова фирмите им. В същата държава, господа, но не и същите българи са възпитали иначе хората и наложили човешки правила за поведение. Господинът не е от тях. Той иска от държавата реклама, но не разбира, че ставащото от десетилетия е гнусотия. Защо ли? Той я поддържа. Той и подобните му отблъскват българите от морето им.
  • 23 В бегето винаги има заложена измама

    22 3 Отговор

    До коментар #19 от "Сарматиан":

    Без значение как се опитваш да я хванеш и неутрализираш просто стратегията в бегето е кат не ти харесва махаи се тука не е за бедняци а за балъци с пари и ние ше им ги отмъкнем и до това се стигна щото точно балъците безмозъчни с пари правят оборотите щото те харчат крадени пари без да мислят и това им харесва а всичко по говноморието е направено съобразено с балъците с пари
  • 24 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Забрави да отбележиш":

    Благодаря за напомнянето - наистина го бях забравил хахахахаха :):):).
  • 25 Няма как да ида на море в страна

    8 4 Отговор
    В която още по комунистическо имаше вицове като прелитате на територията хи да си държите часовниците да не бъдат откраднати😂😂😂😂😂
  • 26 Да бе

    6 14 Отговор

    До коментар #9 от "БГ БГ":

    В пъти е по евтино ако си на гости при роднини да не плащаш за легло и похапваш хлебец с лучец и веднъж в седмицата малко кашкавал който си носиш с тебе.
  • 27 Прост народ слаба държава

    25 6 Отговор
    Не е важно че изгониха руснаците,а сега и българите от курортите ни.Важното е че чужди войски успешно и не толкова провеждат учения на нашата територия и че хората от държавния апарат са добре.Така де:тези дето пушат мълчаливо и те са добре щом си траят.При комунизма имаша един виц:,,прост,по прост,най прост,милиционер,,а сега те ни управляват.Така де....

    Коментиран от #30, #34

  • 28 Тва трева си луд

    19 4 Отговор
    Че да одиш на беге морето аз по добре напълна лихена с вода и го извада на балкона и да топна крачката си налея ариянка от 70 стинки и да извада запалката и да запала 500 лв ужким че съм ги дал за говноморието отколкото да ида там и да бъда обран измамен и ограбен и некои да си щрака с пръсти и да вика кви балъци има и ка им земаме парите😂😂😂
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Нормално е

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Прост народ слаба държава":

    Дс знае какъв е манталитета на стадото и успешно използва слабостите на стадото за да създаде точно такава управленска шаика която да се гаври с него необезпокоявана😂😂😂
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Barateon

    29 7 Отговор

    До коментар #14 от "Главата не е за украса":

    И аз за поредна година ще ходя в Гърция. Първо е по евтино. Второ качеството е класи над БГ. За водата да не говорим. В БГ ме е гнус да влизам във водата.За 500лв 5 нощувки цял апартамент , с телевизори , куни спални каквото щеш и разбира се паркинг към това. След първото ми ходене там няма и да стъпя тук. Тук парите ти биват окрадени и насреща получаваш нискокачествен продукт. Храната е смотана. Водата е отврат. Пясъка на плажа е пълен с боклуци. Само който не е ходил в Гърция не е видял колко спокойно и приятно за почивка място , чисто , подредено. Вие си ходете тук в тази мръсна джунгла. В БГ само искат да ти вземат парите и да излязат на максимална печалба. Ще плащам аз шезлонг. В Гърция лягаш си на шезлонга , поръчваш си кафе или каквото ти е кеф и 1 стотинка не ти струва нито шезлонга нито чадъра. Кафето ти го носят с минерална вода. Бирата ти я носят със чипс. Понякога и във кофа с лед. Не искам да си спомням как в БГ всеки те гледа на кръв все едно си мъ длъжен. Ай бегайте....

    Коментиран от #39, #50

  • 34 1234

    19 7 Отговор

    До коментар #27 от "Прост народ слаба държава":

    На варненци и бургазлии вече 10 г не им идва на акъла че герб изгониха руснаците, туристи които идват тук от десетилетия! Само предател може да го свърши това! А сега ги заместете с канадски парашутисти и военни тренировки
  • 35 Centurion

    26 5 Отговор
    Всичко ще си дойде на мястото.Радвам се че хората вече знаят къде и как да почиват.С този начин на отношение,цени,и качество догодина почиващите по мръсното лайноморие ще са още по малко.Пожелавам скорошен фалит на целият сектор те друго не заслужават!!!
  • 36 Аз бях преди 2 години

    14 3 Отговор
    На варварата уей къп на плажа една дървения и дрънчи наркоманска дивотия от там и жената вика искам на чадърчето и седнахме на чадърчето направено от некви боклуци фърлени от морето седнахме на некъв дървен ръчно кован кофчег и намерен на кофите дюшек поръчах и после на сметката имаше за плащане чадър и дюшек😂😂😂😂иначе сичко беше надуто на макс като за глупаци😂😂😂😂помня местенцето от преди години когато там нямаше нищо само малко пусто заливче и реших да се отбия и бях потресен😂😂😂после четох че било запалено и не работи😂😂😂
  • 37 Цигани

    12 4 Отговор
    Кафево море..Пълно с пико!
  • 38 фффф

    12 6 Отговор

    До коментар #9 от "БГ БГ":

    E ти си стой на евтинкото, а нас не ни мисли - ходим си в Италия, Гърция, Испания. Кой колкото изкарва!
  • 39 321

    12 15 Отговор

    До коментар #33 от "Barateon":

    Стига си се шегувал. Къде в Гърция е по-евтино, че и аз да отида. Повече от 10 години ходя и още не съм попадал на нещо по-евтино от морето в България. Е, само на някои места чадър и шезлонг струват 2 фрапета за 3-4 евро, което е по-добре от 15 лева у нас. Второ, кое качество е в класи над нас. В Гърция звездите са с една повече. **** е най-много *** по нашето море. Да не говорим, че гърците като цяло са мизерници и дори в ***** смърди на мухал. Водата изглежда по-чиста, ама като се дигне вълна - тогава пак погледни каква мизерия се вдига отдолу. Освен това е много солена - без очила или маска почти не може да влезеш. За това изглежда и по-чиста - в тая сол не виреят водорасли. За таралежи, медузи и комари няма изобщо да говоря, че може роман да се напише. Иначе пак за цените. Всичко е български цени, но в евро. По ресторантите и нагоре. В приличен ресторант вечеря за семейство без да се глезите много с риба е мин. 70-80 евро. Най-скапаното студио в сезона е поне 50-60 евро. На повечето плажове е камънак, а там където е пясък не е нашия мек миден пясък, а стрити камъни - твърд като бетон. Разбира се има и много хубави неща - много различни плажове на близо, морската храна е по-хубава, екзотична растителност, хубави островчета и т.н., ама да твърдиш, че е по-евтино е пълен смях. Но и у нас има хубави местенца все още. Ако си се забил в Слънчака, Несебър или Созопол, естествено, че няма да ти хареса.

    Коментиран от #54

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 FtF

    23 1 Отговор
    От Нашето Черноморие не ме е изгонило нито министерството, нито агенцията, нито друга държавна организация. Просто като любопитен човек съм се разходил по света и разбрах, че хората занимаващи се с туризъм в България това не им е работа. Едно бързо сравнение със съседните нам Турция, Гърция и Сърбия е достатъчно. Там знаеш за какво, колко плащаш, а ти вземат и парите с усмивка. Имаме уникални дадености като природа, но калпав меринджей.
  • 42 гост

    12 2 Отговор

    До коментар #18 от "Лекар БГ":

    От 1999 год. до сега не съм ходил и НЕ ИСКАМ ДА ХОДЯ на морето в Бг-то. Дори на 21.06. имаме ангажимент , но аз отказах и няма да си наруша обета .Който иска - да ходи . Ай ...благодарим !
  • 43 Из премеждията на един българин в гръчко

    14 4 Отговор
    На гръцкото море отиваме с караваната на кемпинг,пълним торбите от бг.кауфланд с храна и бира в пвц.Купуваме от пазара 20 кг. Праскови и захар и си носим празни буркани за компот,носим си и ел.казан за варене на компотя щото тока влиза в цената на паркоместото за каравяната.Комшията до мене си е заградил още място с подръчно направени навеси прикачени към караваната,дори вече втора година опитва да разсажда домати и чушки за лютеницата,за да не ги мъкне от България.Ееех идилия е гръцкото море за българина ,най-вече заради авантата.В таверните не влизаме щото една гръцка шопска салата 6 евро ,да не съм луд ...с 6 евро жената ще направи един казан салата..
  • 44 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Сарматиан":

    Е ти нищо не каза бе, бате. Нали затова бегам в Гърция
  • 45 И стана ясно

    14 0 Отговор
    Каквато държавата, такъв и туризма - мутренски, криминален, невъзпитан, алчен, селски и най-важното: Народът не го харесва и повече няма да го хареса. Така, че посрещайте си "чужденците" оправдавайте се с липса на руснаци, които политиците се надпреварват да плюят, стройте с великите български архитекти, които се гушат в нищото и най-важното - ще си живеете сами в хотелите и ще си стоите сами на дюните.
  • 46 Спрете хранилката на съюзите

    8 0 Отговор
    И този гледа да се докопа до държавните пари и рони крокодилски сълзи. Защо не се запита защо българите предпочитат да почиват при съседите ни а не в България? Когато си отговори на този въпрос тогава да иска от държавата само методически указания и контрол но не и пари. Колкото и пари да им се дадат ще бъдат откраднати както е в момента!
  • 47 потребител

    14 0 Отговор
    Като обикновен потребител ме дразнят презастрояването, шумотевицата особено нощем, невъзпитани деца от родители олигофр-ни, липсата на свободна зона на плажа, мръсната вода, продуктите менте за ястията, недостатъчното им количество. Не коментирам нищо за цените и нивото на обслужването, както и самоличността на собствениците.
  • 48 Даа

    12 0 Отговор
    Никога вече на марина диневи, не ми се плува пак сред л а й н а.
  • 49 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    11 1 Отговор
    Първо това е Черноморие, ама само на думи, а реално всички фекални тръби на де що има населено място в близост се изливат в него. Та пак си помислете това Черноморие ли е или е кафявоморие. 1 стотинка няма да им дам на хотелиери, ресторантьори и концесионери, защото не заслужават дори не мисля да изтъквам причините, защото вярвам, че всеки нормален човек се е сблъскал с безобразията им, които отравят почивката. Е точно заради това си харча парите в Гърция и никой не може да ме върне на Черноморието дори и да ми плащат, за да отида там ще пропусна, мръсната вода, лошата храна Ол инклузив в повечето случай с изтекъл срок, платените безбожно скъпи чадъри, шезлонги и "паркинги" в пясъка. Благодаря, но не ще пропусна тези "екстри" до края на живота си.
  • 50 А на теб

    2 7 Отговор

    До коментар #33 от "Barateon":

    В гърция маляките правят ли ти и масаж на ануса.
  • 51 Каракуд

    8 3 Отговор
    За всеки влак си има пътници, сигурен съм че част от 80-те процента си харесват Лайноморието щот било по евтино. Спор няма че фекалии има много, при това напълно безплатно
  • 52 ???

    14 0 Отговор
    Аз съм си от Бургас и въобще не ми дреме за хотелиерите.Каквото си го надробят-това ще сърбат.Жалко,че сами си изгониха българските туристи.
  • 53 ти ходил ли си скоро там

    7 0 Отговор
    хотелите са един до друг, поникнали ни в клин, ни в ръкав.. грозно и мизерно, боклуци навсякъде, а вонята потресаваща! Влизаш в морето и в краката ти плува използван тампон... голямо мерси!
  • 54 Един килограм

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "321":

    Сурови кралски скариди на барбекю - 22 евро. Като ми покажеш в БГ подобна цена ще те черпя
  • 55 Zax

    4 1 Отговор
    Сетила се Мара да се побара. То на нашето Черноморие останаха само румънците.
  • 56 Гошко

    4 1 Отговор
    Я съм Гошо цигането и че си пикам у морето!
  • 57 739

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "БГ БГ":

    Това го кажи на тези,който почиват в Гърция,Турция... Да ги развеселиш.
  • 58 ТЕ ТАКА

    4 2 Отговор
    Незнам кой- какво разбира под добра почивка на нашето море.
    Предполагам това са рожбите на чалга културата и напилите се с топла бира, които са привикнали да си хвърлят фасовете и бутилките на плажа, да чакат до зори сервитьора да донесе поръчката, да слушат безропотно когато управителя на ресторанта или хотела им се репчи, а, а да ги набие, да влязат по жегите в морето баш там дето наблизо водата нещо се пени и мирише лошо, и е по-кафевичка на цвет.
    Хора, ако сте на село, в септичната яма на клозета в двора ли ще се избаняте?!
  • 59 Ейиииии,

    2 1 Отговор
    Нидйей тъй да говориш, чи ши тръгваме с дицата на морйето!
    Ний не се къпим там дето се изливат лайната и дамските превръзки. Броим 15 крачки встрани и там влизаме.
  • 60 малчу от факултету

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "да те ебе":

    И аз ,и аз ,и аз...........
  • 61 Здравей

    5 2 Отговор
    Не държавата вие ни отблъсквате. С цена обслужване мръсотия простотия чалга циганията ................ И алчност.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 3 Отговор
    Всеки който е пообиколил по света ще ви каже, че това с българския морски туризъм е като "бягане в чужда писта" . Никога няма да можем да се конкурираме успешно, просто токива са даденостите по света и у нас...
  • 64 бай Даньо

    1 4 Отговор
    Ей тука е купона на българомразците! Отваряш и пълниш душата нали така бе катили!? То омраза то епитети! И най интересно нашия главоч е толкова заслепен от омраза към всичко родно че не си представя нищо по-добро от Гърция!? Толкова са откачили че даже по евтино им изглежда . Вероятно горките не са влизали в "евтина" гръцка таверна... Ба-ха-ха!

    Коментиран от #67

  • 65 ПОЗНАВАЧ

    4 0 Отговор
    От девет кладенци само и само да не каже основната причина - презастрояването от самите хотелиери...
  • 66 Димов

    5 0 Отговор
    От черноморието ни, ли???? Държавата изгони българите от страната ни. За да нахлуят в нея кафеви и мигранти.
  • 67 Патреот

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "бай Даньо":

    Деде, ако бех сигурен че у водата плуват само български говна щех патреотично да приема ситуацията, но аз като патреот не мога да приема да плувам в английски и немски говна че ако случайно глътна вода може да се заразя с англичанщина и да ми се прецака патреотизма. Затова казвам НЕ на английските говна в нашите териториални води
  • 68 срам и позор

    0 0 Отговор
    Изглежда и с очила не виждате...Държавата трябва да бъде реставрирана...Какви туристи чакате, като сградите са порутени и сиви и влаковете ни са като от индийско гето? Инфраструктурата е плачевна...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове