Last news in Fakti

21 Юни, 2019 11:05 2 104 15

БСП: ГЕРБ използва суматохата за субсидиите, за да вземат нов заем

  • субсидии-
  • бсп-
  • заем

Той изрази притеснения, че политическите партии ще започнат да обслужват бизнеса

БСП: ГЕРБ използва суматохата за субсидиите, за да вземат нов заем - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ използва суматохата за субсидиите, за да вземат нов заем. Новият дълг от 300 млн лв., няколко месеца преди изборите, изглежда подозрително, както и обяснението, че това ще финансира закупуването на самолетите, а още не е ясна цената на тази покупка. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Димитър Данчев пред БСТВ, съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП.

Той коментира и темата за финансирането на партиите:

„Намаляването на субсидиите е с една цел - БСП да не спечелят изборите. Целта е да се унищожи БСП, но това също ще срине цялата политическа система. Действията на ГЕРБ и ДПС са опит да се спре всеки противопоставил се на статуквото.“, коментира Данчев и допълни, че управляващите и ДПС са в коалиция.

„За някои от партиите финансирането от сенчестия бизнес не е проблем. На тези, които искат да се финансират от законния бизнес, ще им бъде трудно. Кой утре ще реди листите - дали това ще са партийните централи или олигарсите, които ще ги финансират?“, попита народният представител. Той коментира и отказа на управляващите да обсъдят с БСП въпроса за финансирането на партиите от държавата.

„ГЕРБ отказаха диалог с нас, но притичаха при ДПС, когато бяха повикани от тях и се съгласиха веднага на техните предложения. Преди няколко месеца управляващите предлагаха финансиране на вероизповеданията, за да се гарантира националната сигурност. Партиите не са ли част от националната сигурност“, заяви Димитър Данчев, като подчерта, че субсидиите са гаранция за политически плурализъм и демокрация в държавата. Той изрази притеснения, че политическите партии ще започнат да обслужват бизнеса.

„ГЕРБ и ДПС правят директен опит за приватизация на политическия живот в страната. Ще направим необходимото, за да информираме европейските ни партньори, за да видят какво се случва с демокрацията и политическата система в България.“, завърши Данчев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 атакиста

    11 23 Отговор
    всички руски комуняги и българските им слуги комундета на сапун в газовите камери
  • 2 El chochone

    11 13 Отговор
    БОЙКО ЗАКРИ БСП
  • 3 вуйчо Ваньо

    10 15 Отговор
    Точно пък вие ли ще развалите статуквото. Статуквото ще се развали тогава когато поне една от партиите БСП или ГЕРБ отпадне от политическия живот. Следователно предложението на ГЕРБ за субсидиите е правилно.
  • 4 НЕО

    7 12 Отговор
    Ще смачкаме Русия /спонсора на БСП/ като лай.о под немски танк

    Коментиран от #10

  • 5 Bahti

    3 3 Отговор
    ВЪЖЕ! ПУБЛИЧНО!

    Коментиран от #8

  • 6 Boko Тиквата

    7 7 Отговор
    Всички сте мърши и смучете кръв от хората. докато се возите в скъпи автомобили и ви охранява НСО. А не сте построили една къщичка за птички. Ще горите в Ада вдички държавни хрантутници...

    Коментиран от #7

  • 7 дявола

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "Boko Тиквата":

    Преди тях в Ада се пържат всички тъпаци, които гласуват за тях
  • 8 СссереМ

    7 8 Отговор

    До коментар #5 от "Bahti":

    Съгласен,въже за всички бесепедерасти.

    Коментиран от #12

  • 9 СссереМ

    7 7 Отговор
    Едивствените съюзници на бесепедерастите са дупясе,каквото и да бръмчите вие сте политически трупове след целувките ви на орлов мост.
  • 10 4040

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "НЕО":

    След като уволниха премиера в " сянка" В. Златев, сега няма кой да даде пари на ГЕРБ за да купят изборите. Това наложи намаляването на субсидиите.
    Що се отнася до неограничените дарения, трябва да се обложат с 99% данък и след това да се проследи произхода на парите.
  • 11 Божанков

    1 1 Отговор
    Така ли бе, Данчино Мите, пак не си изпапкал цялата попарка сутринта.
  • 12 Bahti

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "СссереМ":

    Защо да се ограничавеме до Партии? За един приятел питам? Хахахха. Че Деца умират, а има пари за Партии?
  • 13 Прост народ

    4 8 Отговор
    Пак да гласувате за боко клоуна, заробва на рода с некви самолетчета а деца умират, ьели семейства бягат от тая държава, само циганите остават тук и се множат, тоя ъъпанар ще ни докара до там че да ни управляват дпс и евророма
  • 14 Крадци лъжци измамници

    4 2 Отговор
    Това за субсидиите беше желание на БСП което вече е факт и пак завъртяха нас раните си пърдялници и се изметнаха
  • 15 onq s konq

    3 2 Отговор
    Вчера беше съобщено че Правителството взема 400 млн лв. заем.Днес пък се вижда,че заемът е 300млн..Всъщност това е Заем със различен ПАДЕЖ за 10 и 20г./смесено по партиди/чрез ПРЕДЛАГАНЕ НА ТЪРГ НА ДЪРЖАВНИ ЦЕННИ КНИЖА при фиксирани лихвени условия .От случая БСП НЕ ПРОПУСКА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ПУПОЛИСТКИ БЕЗ ДА СПОМЕНАВА ОБАЧЕ,ЧЕ ЗА ПЪРВИТЕ 4 МЕСЕЦА на т.г. България има ПОГАШЕНИЕ НА 600МЛН ЛЕВА!И защо е този ВОЙ,след като благодарение на РАЗУМНАТА И ОТГОВОРНА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА на страната,НИЕ сме на 3 МЯСТО от 28-те страни членки ПО НАЙ-НИСЪК ВЪНШЕН ДЪЛГ?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове