Last news in Fakti

26 Юни, 2019 08:05 13 414 22

Бивши служители на КТБ: Виждали сме Пеевски в банката

  • ктб-
  • бивши служители-
  • годишнина-
  • фалит-
  • пеевски-
  • василев

Българският народ обеднява заради това, което се случи с КТБ

Бивши служители на КТБ: Виждали сме Пеевски в банката - 1
Източник: БГНЕС

В предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком бе зачекната темата за печално известната българска банка КТБ, а поводът е петата годишнина от нейния фалит. Водещата на предаването Люба Кулезич попита своите събеседници, бивши служители на КТБ: Защо трябва да ''честваме'' този юбилей, да го отбелязваме?

Георги Христов, бивш изпълнителен директор на КТБ в отговор заяви: ''Честваме силно казано, по-скоро трябва да си спомним, защото историята с КТБ не е завършила на 20-ти юни 2014г. Всеки ден, всъщност се чества от тези, които споменахте вие и които са около господин Пеевски, вероятно и около хората в прокуратурата, следствието, които изпълниха тази поръчка. Също и политическата класа и ''елит''. Тези хора с бездействията си направиха така, че в следващите пет години и понастоящем всеки ден българският народ да обеднява заради КТБ''.

''Добих представа какво се случва в края на месец май, втората половина на месец май, представа за това, че има война. Войната се изрази в необслужване на кредити на свързани, разбира се, не през капитал, а фактически контролирани от господин Делян Пеевски дружества. Тогава имахме разговор с господин Василев, в който разговор той каза, че е изнудван и че войната започва. В банката разбрахме за погрома или за започването на погрома през месец май'', сподели един от бившите изпълнителни директори на КТБ Георги Христов.

''За мен КТБ преди всичко е политически проблем. Не, че КТБ е финансирала политически партии, не, че КТБ е била толкова мощно инкорпорирана във финансовите потоци на обществените пари. Защо казвам, че е политически проблемът с КТБ? Защото всъщност, когато започна кризата в КТБ, която е изключително и само ликвидна, тогава нямаше правителство. Подаде се оставка, назначи се служебно правителство на проф. Близнашки и всъщност в края, малко преди отнемането на лиценза на банката, беше конституирано поредното правителство на господин Бойко Борисов. Oдит на КТБ за 2014 година няма и никога няма да има'', заяви още Христов.

Георги Зяпков, бивш началник на Дирекция ''Кредитиране'': ''Искам да ви върна десетина дни преди 20 юни, какво ако не беше станало, банката нямаше да бъде затворена. След медийната тотална война срещу банката, тя устоя. Това правило, че банката се убива с вестник, беше опровергано и трябваше да се включи тежката артилерия. На 13 юни влизат униформени в офиси и 4-5 патрулки паркират пред банката, като това се тиражира. На 13 юни започна масово теглене на средства, въпреки това до 17 юни включително, аз имам ден по ден, какви са сумите, които се теглиха. На 18 юни опашките намаляха, примерно за сравнение на 17 юни са изтеглени 145 млн. лева, а на 18 юни те вече са 40 млн. лева. Ние получавахме и информация от офисите, че опашките намаляват. Тогава пак тежката артилерия, този път Главната прокуратура''.

Водещата Кулезич попита Зяпков за изказване на народния представител от ДПС Йордан Цонев, в което той твърди, че държавата е спечелила от фалита на КТБ, а бившият служител на КТБ отговори така: ''Меко казано е много опасно да се говорят такива неща от политик, бивш председател, неколкократен, на Бюджетната комисия. Това е опасно да се твърди, че една държава би спечелила от фалит на банка. До момента без делата, прекият отрицателен ефект от фалита на банката, по мои сметки е около половин милиард лева''.

Защо Бисер Лазов успя да стана главен свидетел на прокуратурата по делото за КТБ? Това попита водещата на предаването Люба Кулезич, а Георги Христов, бивш изпълнителен директор на КТБ, отговори по следния начин: ''Господин Бисер Лазов има ментори в лицето на прокуратурата, следствието и на хора, с които най-вероятно се е разбрал. Господин Бисер Лазов работеше за КТБ като консултант до 20 юни, имаше договор с нас и ежедневно идваше в банката. Работеше много активно, особено с другия свидетел на прокуратурата Орлин Русев, просто бяха почти неразделни. Бисер Лазов е взел своето информирано съгласие, бидейки достатъчно близо до бизнеса на господин Цветан Василев и до работата в банката. Прави ми впечатление сега и в разпитите пред съдебния състав на Специализирания съд, че е доста обстоятелствен и подробен, дори и за неща, които не касаят обвинителния акт''.

Георги Зяпков, бивш началник на Дирекция ''Кредитиране'' в КТБ: Искам да кажа, че свидетелят Бисер Лазов предстои да бъде проблем на прокуратурата. Господин Лазов каза пред медиите, че господин Пеевски не е бил в КТБ.

Водещата Кулезич мигновено реагира с въпрос към Зяпков: ''Вие виждали ли сте господин Пеевски в КТБ''? Зяпков отговори красноречиво: ''Всички сме го виждали''. Другият гост, а именно бившият изпълнителен директор на КТБ Георги Христов потвърди, че Делян Пеевски е бил забелязван да посещава банката.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николов

    29 1 Отговор
    Знае се кои, бяха фирмите контролирани от КТБ. Може да се види техни изпълнителни директори и заместници, как се настаниха на държавни постове. Дадоха им се столчета да се подпират. Така че КТБ не е мъртва, а се експлоатира.
  • 2 Усмивката

    23 5 Отговор
    Шайката ГЕРБ може ли да бъде преключена с отстраняването на само Бойко Борисов.Не мисля.Същото е и със синдрома КТБ.Не мисля че Цветан е отговорен само.Но ....„по добре е един да бъде
    пожертван заради мнозина.”
  • 3 КТБ-но не Банката...

    6 17 Отговор
    До бившите служители:И кв’о от т’ва че сте ги виждали?
  • 4 Кавал Бареков

    29 3 Отговор
    КТБ бе фалирана от мафиотската структура ДПС,с участието на БСП и ГЕРБ[Борисов].Абсолютно всички са в кюпа.С главната закрила на Сотир Цацаров.А с мълчанието им на Плевнелиев и Румен Радев,и те са съучастници.И двамата президенти не пожелаха да разкрият стенограмата.
  • 5 Кавал Бареков

    17 3 Отговор
    Ако бяха разкрили цялата истина,то тогава и банката на Пеевски ПИБ щеше да фалира.

    Коментиран от #9

  • 6 Жоро

    16 3 Отговор
    Финала на статията от мен - като сме прост народ и слагаме банда шайки да ни управлява ще си плащаме че и децата ни за грешките.
  • 7 Дойчин Димитров

    11 2 Отговор
    "Българският народ обеднява заради това, което се случи с КТБ"....И какво от това? Бедните обедняват, богатите забогатяват. Или иначе казано кучетата си лаят, керванът си върви. Тъжна родна картинка.
  • 8 Centurion

    7 3 Отговор
    Истината за Грабежа КТБ я знаят всички,и поръчители,и изпълнители, и всички контролни и наказателни органи + цялото управление на страната.Т ези същите действат в престъпен сговор за да окрадът де каквото може,.Катебе е част от плячката на тези лешояди!!!
    Ами това е Демократична България след 30 годишният преход,д а ни е честита на всички!!!
    Жалко , че годините ми напреднаха и ми е късно за резки движения. Радвам се ,че поне децата се спасиха!!!
  • 9 Centurion

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Кавал Бареков":

    Тази банка е съмнително дали ще издържи реален стрес тест!Чувал съм от финансисти и Банкери да говорят с недомлъвки ,че нещата там са страшни!А всъщност КТБ си е била доста читава банка с ликвидност с която не могат да се похвалят доста Европейски банки.Те изплатиха милиард за една седмица и оставят близо 600 милиона и куп активи, отлично работещи
    заводи,предприятия,и мобилни оператори. А банката с държавна помощ я знаем всички,наляха о 1.2 милиарда лева по същото време.
  • 10 Centurion

    7 0 Отговор
    И заглавието на статията е подвеждащо.Нищо не се е случило,и не е плод на случайност.Това е добре планирано и осъществено мероприятие с цел грабеж на активите на Банката!!!
  • 11 банкер

    0 6 Отговор
    А не са ли виждали жените и щерките си по витрините на улицата с Червените фенери в Амстердам
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Меги

    2 5 Отговор
    Българският народ обеднява заради това, което се случи с КТБ, а главният виновник вече 5 години си живее живота с откраднатите пари необезпокоявано..докога ще продължава това нещо. Трябва да има справедливост!!!
  • 14 Балами

    3 6 Отговор
    За съжаление ние българските данъкоплатци платихме от джоба си сметката за източването на КТБ, а главният виновник Цветан Василев и неговите съучастници все още са на свобода.

    Коментиран от #15

  • 15 Centurion

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Балами":

    Цветан Василев може да е главния обвиняем но не и главният виновник!!!Главните виновници са тези които обезцениха активите и ги придобиха на престъпно ниски цени,тези които направиха цесиите.Фирми и физически лица гравитиращи около няколко партийни централи.Всичко това се осъществи с мощната подкрепа на службите и Цацаратурата!!!
  • 16 Младен

    3 0 Отговор
    И аз съм влизал в клон на банката да искам кредит, въпреки че съм държавен служител и ми отговориха, че на физически лица не дават кредити.
  • 17 Мартин

    4 4 Отговор
    Госпожа Люба Кулезич пък също така има ментори в лицето на фараон Цветан Василев, който се издирва от Интерпол, Сашо Диков, хора от свитата на Христо Иванов в съда и прокуратурата!
  • 18 Стига де

    2 3 Отговор
    То бива поръчкови статии и трибуни на тия мошеници, ама вече ни омръзна. Банката била читава - един човек горе го е казал - на обикновени хора кредити не дават, но могат да дават милиарди на кухи фирми, управлявани от подчинени на Василев. Егати иновативния банкер Мустаков. Спрете се, че ставате смешни.
  • 19 Милен

    2 2 Отговор
    Журналистката е известна, че взема пари от Василев, за да го брани, от източените пари от КТБ взема.

    Коментиран от #21

  • 20 цвцв

    0 0 Отговор
    ако има добри разследващи органи всичко ще стане ясно но и те са замесени сигурно
  • 21 Архролог

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Милен":

    Това от къде го научи,от канал 3 ли,или от монитор, ,и прочие свински медии,или от Гешев???
  • 22 Жален

    1 0 Отговор
    И малките деца знаят, че Люба Колезич е на хранилка при Василев. А предаването й е поредния опит да изкарат най-големия крадец жертва. Цветан Василев е източвал най-безцеремонно банката с поставени лица и прехвърляне на собственост, но се опитва да се изкара невинен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове