Last news in Fakti

18 Ноември, 2020 15:30 2 494 27

Каракачанов за северномакедонците: Кривят българската история, сочат ни за врагове

  • красимир каракачанов-
  • северна македония-
  • македонци-
  • македония

Македония не е готова да започне преговорите за членство в ЕС, категоричен беше вицепремиерът

Каракачанов за северномакедонците: Кривят българската история, сочат ни за врагове - 1
Снимка: БГНЕС

България направи всичко възможно да даде шанс на Република Северна Македония да започне преговори за членство в Европейския съюз. Ние сме „за“, но това не може да бъде безусловно. България заяви своята категорична позиция – Македония не е готова да започне преговорите за членство в ЕС. Това заяви пред депутатите в парламента вицепремиерът Красимир Каракачанов.

„Причината за това се дължи основно на политиката, която Република Северна Македония води от десетилетия по отношение на България. Няма да се връщам от началото на 90-те години, защото всички знаем, че именно България беше държавата, която първа призна Македония. Благодарение на българската дипломация още няколко държави я признаха за суверенна държава“, отбеляза вицепремиерът, цитиран от БНТ.

Според него обаче, за всички тези усилия страната ни получава единствено неискреност, дори „откровена антибългарска политика“. Каракачанов бе категоричен, че езикът на омразата по отношение на България в съседката ни се възпитава и през образователната система там, и през медиите, както и през културните им ведомства чрез финансиране на филми и различни програми.

„Представяйки неверни и изкривени факти от историята на българския народ, българинът е представен като враг и противник, едва ли не като душманин на държавата, която първи признахме“, заяви още Красимир Каракачанов.

Той подчерта още, че дори македонската дипломация, назад във времето, се е опитвала да създаде негативен образ на нашата страна пред европейските страни, а през международните институции са правени опити и за налагане на тезата за т. нар. македонско малцинство в България.

За вицепремиера дори изграждането на транспортен коридор номер 8, който благоприятства пряката връзка между Черно море и Адриатика, е бил умишлено блокиран.

„Виждаме, че днешното правителство не бърза, а някои от представителите на това правителство, от предишния му състав, го наричаха български проект, вреден за македонските интереси“, категоричен е той.

„Българската позиция по време на преговорите се е базирала само единствено и на Договора за приятелство и добросъседство, на рамковата позиция и потвърдена единодушно от българския парламент под формата на декларация. Не сме се отклонявали, не сме правили компромиси с това, което Народното събрание е потвърдило като позиция. Моето впечатление, че по време на разговорите колегите от Скопие се държаха така, все едно България е кандидат, а не те", каза още Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Македонец(бивш Софиянец)

    23 32 Отговор
    Борисов, Джамбазки и Каракачанов в една килия при бай Ставри!

    Коментиран от #2, #3, #18

  • 2 Карлуково

    17 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Македонец(бивш Софиянец)":

    А не !Те са си наши.
  • 3 Ще им

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Македонец(бивш Софиянец)":

    Бъде приятно да си с тех заедно вземи си вазелин
  • 4 опааа

    0 10 Отговор
    тиквата е на черепа - рано или късно ще се търкулне по нанадолнището
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 джаич

    9 18 Отговор
    Каракачанино има монопол над истината , вчера получи индулгенция за непогрешимост от главния мюфтия на Руската Федерация .Този шкембар известен със своята морална и телесна нечистоплътност се качи на висок морален връх и започна да издава наказания и присъди. Слезни Боже и си ги събери вересиите !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мимч

    23 2 Отговор
    Абе ,тези макета са хитри,нахални и подмолни ястреби.Смятат,че Еврлпа. ,а и ние сме им длъжни и без тях не може.Оставете ги да си халюцинират и да си витаят в облаците и без тях може,както до сега.Да вървят,ако искат

    при китайците или при занзибарците...
  • 9 Маке

    17 2 Отговор
    Е, нищо де! После когато ЕС поиска да се присъедини към Македония и ние ще правим въртели.
  • 10 Дефиниция

    5 4 Отговор
    БКП+БЗНС+ДС-"демокрацията" = дебилни ГЛУПАЦИ гласуват за мaнгo-МОШЕНИЦИ!
  • 11 Батко

    0 10 Отговор
    Со тая политика ще продължат да ни сочат, абе що само за лилавчетата надбавки що така бе шкемби? Дорде доди края на годината за данъчни декларации всичко ще се е сменило, ама лилавите ще взимат два три месеца ;)
  • 12 Путин

    6 12 Отговор
    Браво Каракачанов! Македония не трябва да влиза в ЕС.Ела в Москва да ти закача медал на Шкембето.
  • 13 Джaндбaз

    2 3 Отговор
    Ниe, БКП+ДC-пaтриoтaритe, рaбoтимe зa дa мoжe дa взeмeмe пoнe 1% зa дa зaпaзимe извън-пaрлaмeнтaрнaтa cубcидия!
  • 14 Гoлeм кeф

    2 8 Отговор
    Хe хe хe aлбинocния мaнгo ДC-Вaнчe кaрaПрac нacтъпи мaкeдoнcкaтa мoтикa! Кaктo вcички БКП+ДC "възрoдитeлни" прoцecи, тaкa и БКП-ГEРБ + ДC-МВРo-вcкия мaкeдoнoфoбcки "възрoдитeлeн" прoцec от 2020 ce прoвaли нaпълнo! И пак виновни са предназначените за "възраждане", а не "върродителите", които пак се имат за ненаказуеми! И ceгa "възрoдитeлитe" тръгвaт пo cтъпкитe нa идoлa cи Тaтo! Следва пълнa външнo-пoлитичecкa и икoнoмичecкa изoлaция на задyнайския KEHEФ cъc cпирaнe нa eврocубcидиитe зa крaдeнe в нoщни шкaфчeтa и пoдвeждaнe пoд нaкaзaтeлнa oтгoвoрнocт! Дyпе дa им e якo нa "вeликитe" патриотарстващи "бългaри" - затъват все по-дълбоко сред оcвинeнитe партийни БКП+ДС-партийни eкcкpeмeнти в зaдунaйcкия цигaнcки БКП+ДC-cмърдлив KEHEФ нa Eврoпa!
  • 15 Кирил

    17 1 Отговор
    Браво Каракачанов. Имаш смелостта да кажеш истината.
  • 16 Истината

    18 2 Отговор
    За съжаление това което турците не успяха да направят със българите в област Македония за 500 години робство.....сърбите го постигнаха за 70 г
  • 17 БЮРМ/FYROM

    14 0 Отговор
    ВЕТО докрай за измислената "държава" на сръбските мекерета. Злобни БЮРМаджии. Крадци на история, език и култура.
  • 18 Аве Адолф Хайл

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Македонец(бивш Софиянец)":

    Долнопробник си си ти , като всеки долен комунист .....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Любен Стойков

    0 10 Отговор
    Да не се залъгваме. Ние претърпяхме трета национална катастрофа с размери на загубите равни на първите две и дори по-големи.
    Ние загубихме моралната битка за сърцата и умувете на македонците. И то не само на тия, които таят симпатии към българското, или които са се отрекли от него. Ние загубихме уважението към нас на всички хора обитаващи С. Македония. Не с ветото. Ветото беше само логично потвърждение на безобразната простотия, неграмотност, непрофесионализъм, липса не стратегическо мислене, престъпна незаинтересованост, омерзително патрЕотарство и дефицит на устойчиво, национално, наупно и държавническо мислене и действие в продължение на десетки години. България загуби и интелектуалната битка с македонските историци, защото сто години след "освобождението" те продължиха да папагалстват и набиват в главите на българите абсурдни исторически мантри, като потъпкваха и потъпкват резултатите от историческите изследвания на истински учени и истински български патриоти. Ако преди десет години известното, но укривано, за древната и нова история на българския род беше станало наръчник за българските държавници и историци, днес македонстващите щяха да стоят мирно в ъгъла, да козируват и да се молят за снизхождение. Виновници за катастрофата "вето" са именно те - дъртите историци папагали на Кремъл. И те трябва да понесат отговорността за предателството си. Защото простите ни политици са продукт на техните безгръбначни ненаупни и антибългарски писания по учебници
  • 21 стоян георгиев

    9 0 Отговор
    тези преговори отдавна трябваше да бъдат прекъснати и българия да напусне неработещата комисия.няма как да се преговаря с децата на наи-големите българоубиици в македония за добросъседство.добросъседство не се гради с комисии,а трябва активна воля на македонската страна да промени отношението си към българия и българите.тук пише и бая народ незапознат с казуса,но толерантен към македонците.добре е да се поинтерасувате кво има предвид македонеца като каже българин и ако тва ви харесва тогава ги подкрепяите!
  • 22 USA

    8 0 Отговор
    Aмeрикaнcкият рeпубликaнcки кoнгрecмeн Дaнa Рoхрaбaхeр, прeдcтaвлявaщ щaтa Кaлифoрния, призoвa зa прoмянa нa cъщecтвувaщитe грaници нa Бaлкaнитe и рaздeлeниeтo нa тeритoриятa нa Мaкeдoния мeжду cъceднитe държaви. Тoй нaпрaви cъoтвeтнитe изявлeния в интeрвю зa aлбaнcкия ТEЛEВИЗИOНEН кaнaл Вижън Плюc.Жaлкo e, нo миcля, чe Мaкeдoния нe e държaвa. C тaкoвa гoлямo рaздeлeниe тaм, тe никoгa нямa дa мoгaт дa живeят зaeднo в бъдeщe. Eтo зaщo, кocoвaритe и aлбaнцитe в Мaкeдoния трябвa дa бъдaт чacт oт Кocoвo, a ocтaнaлaтa чacт oт Мaкeдoния мoжe дa cтaнe чacт oт Бългaрия или другa cтрaнa, c кoятo тe cмятaт, чe ca cвързaни, - кaзa кoнгрecмeнът. "Имa идeя, чe Мaкeдoния трябвa дa бъдe пoдкрeпeнa, зaщoтo някoй e рeшил пoдoбнa кoнфигурaция прeди 30 гoдини cлeд рaзпaдaнeтo нa Югocлaвия, нo тoвa нe oзнaчaвa, чe тaзи идeя e вaлиднa днec.Нa въпрoc дaли aдминиcтрaциятa нa aмeрикaнcкия прeзидeнт Дoнaлд Тръмп щe пoдкрeпи пoдoбeн пoдхoд, Дaнa Рoхрaбaхeр зaяви, чe "oкaзвa влияниe върху външнaтa пoлитикa нa Вaшингтoн" и oбeщa нa прeдcтoящитe зaceдaния нa кoмиcиятa пo външнa пoлитикa дa "пoвдигнe въпрoca зa прoмeнящитe ce грaници нa Бaлкaнитe, тaкa чe тe дa имaт cмиcъл и дa пoзвoлят мир" в рeгиoнa.
  • 23 Кауш

    1 0 Отговор
    София с копие срещу Скопие.
  • 24 Актуален

    1 0 Отговор
    Няма бъдеще подобно местенце наречено Македония, там всичко е измислено, владата им, езикът им, паметниците всичко е лъжа! Въпрос на време е тази конфигурация да се разпадне и да приключи тази смешка на тези комплекси рани хорица, наистина ми е жал за тях защото са използвани като кухненски кърпи!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове