Last news in Fakti

18 Ноември, 2020 15:57 3 068 54

Премиерът: България винаги е подкрепяла евроинтеграцията на Северна Македония

  • северна македония-
  • северномакедонци-
  • бойко борисов-
  • правителство

Бойко Борисов изрази съжаление, че в Скопие не са проявили ангажираност, смятайки че с натиск и лобизъм могат да накарат България да промени своята позиция

Премиерът: България винаги е подкрепяла евроинтеграцията на Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС

„България най-много е желала нашите съседи от Република Северна Македония, както и нашите приятели от целите Западни Балкани да се присъединят към ЕС“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание. Премиерът напомни, че именно България решително подкрепи Република Северна Македония за членството ѝ в НАТО.

„Били сме изключително добронамерени, загрижени и в разговорите, които сме водили с тях, много внимателно сме им обяснили докъде могат да стигнат нашите компромиси“, изтъкна премиерът. Борисов напомни, че беше създадена смесена историческа комисия, в рамките на която експертите да решат спорните въпроси с точни аргументи. Министър-председателят изтъкна, че са проведени десетки разговори, включително с участието на вицепремиерите Захариева и Каракачанов, в търсене на компромиси, така че да не бъде България страната, която да каже „не“ на същинското започване на преговори сега.

Премиерът Бойко Борисов изрази съжаление, че в Скопие не са проявили ангажираност, смятайки че с натиск и лобизъм могат да накарат България да промени своята позиция. „Нашата позиция не е позиция на инат или позиция да спрем нашите най-близки приятели“, изтъкна министър-председателят. По думите му българската позиция е принципна и отразява очакванията на всички български граждани. „Готови сме да продължим разговорите“, добави Борисов и акцентира върху изпълнението на Договора за добросъседство. Министър-председателят Бойко Борисов категорично възрази срещу използването на антибългарска реторика.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тъпак

    54 2 Отговор
    Както виждате хейта сега идва от Македония. За 1 месец има 10 000 антибългарски статии в македонската преса. Били сме фашисти. Ами тогава защо се натискате да влизате в ЕС с фашистка Германия, Австрия, Италия, Хърватия, Унгария, Румъния, България??? Все бивши фашистки държави. Ами нали това е идеята на ЕС, да се преодолеят всички различия? По тъпата ви логика и тарикатлъка си личи, че сте чисти бугари.

    Коментиран от #40

  • 4 Мдааа

    18 15 Отговор
    Пълен провал на Тулупа и гнусната му крадлива Шайка от лакеи и некадърници и с Македония и с Ковида ...

    Коментиран от #12

  • 5 глупчо

    42 3 Отговор
    Македонците доказаха че са българи чрез своята глупост.

    Заклещени в историята, те не осъзнават че нямат бъдеще.

    Коментиран от #19

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Факти

    8 0 Отговор
    Зощо коментар 6 е изтрит нещо да излъгах?????
  • 10 Последния Софиянец

    16 8 Отговор
    Докога Тиквата и Гешеф ще ползват похватите на ДС и КГБ? Снощи момчето дето счупи случайно стъклото на МВРО беше на опашката на протеста.На бул Христо Ботев му скочиха две ченгета,закопчаха го и го завлякоха в една тъмна уличка.Подгони ги целия Протест и ги сгащихме.Свалиха му белезниците и се оправдават че се били припознали.Имало обир наблизо.Смях!

    Коментиран от #14, #15, #30

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Макета

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "македонец":

    Това долен народ. От маке далече бягам
  • 14 Смешник не

    9 7 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Лъжи не беше така. Аз сега случайно ще ти счупя стъклото на ресторанта. Случайно.

    Коментиран от #17

  • 15 Тъй де...

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Довечера ще ходите ли пред Централата на ВМРО,..побойничке?
  • 16 цербер

    4 2 Отговор
    ЗАЕШКО НА СКАРА.....МММММММММ,МНОГО ОБИЧАМ!
  • 17 Хехехе

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "Смешник не":

    Какъв.."Ресторант", бе пич,..тоя ,.. последно дошлият в София е гладен като Манастирска мишка.
    За 30-, кинта .. цяла вечер обикаля по улиците, иначе...Глад и Мизерия!:)))
    Не го отразявай изобщо, той е АБСОЛЮТЕН жал'кар
  • 18 evergreen

    4 3 Отговор
    театро по балкански,"криворазбраната цивилизация" от ст.костов още е криворазбрана!
  • 19 Ко не

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "глупчо":

    Хубаво име си избрал ГЛУПЧО. Българите какво бъдеще имат бе Ганьо. Да клопат евтините салами от кауфланд, и да се облизват на пържолите. Да се погледнем нас преди да гледаме македонците.
  • 20 Македонска Луно

    9 0 Отговор
    А сега да надникнем какви го говори баш шефа на македонската държавна медия МИА:
    Претседателот на Надзорниот одбор на Македонската информативна агенција (МИА) Зоран Иванов со говор на сексуална омраза кон две соседни политичари, една актуелна а друга поранешна министерка за надворешни работи.
    Едната е актуелната министерка на Бугарија Екатерина Захариева а другата е екс министерката за надворешни работи на Грција Дора Бакојани.
    Втората е родена сестра на актуелниот грчки премиер Киријакос Мицотакис а првата најблиска соработничка на премиерот на Бугарија Бојко Борисов.

    “Сите ФРИГИДНИ КУЧКИ свршуваат на Македонија, Бакојани 2008-ма, Захариева 2020-та”, напиша на Твитер првиот човек на Надзорниот одбор на државата агенција.
    -----
    Кога очаква Заю Баю влизането в ЕС? Че той не може да овладее говора на омразата на подчинените му медии, а какво остава за частните медии, където и да иска не може да се намеси. Да ловим ли бас, че човечето Зоран Иванов няма да бъде уволнен...
  • 21 БЮРМ/FYROM

    15 0 Отговор
    ВЕТО докрай за измислената "държава" на сръбските мекерета. Злобни БЮРМаджии. Като циганите са крадци. Крадци на история, език и култура.
  • 22 Тоя

    6 1 Отговор
    Ще ни предаде.
  • 23 Целиот зор

    3 0 Отговор
    е немечките Кауфланд и Лидл да налазат у Македония, да ранат немечките пенсионери.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 USA Departament

    6 1 Отговор
    Американският републикански конгресмен Дана Рохрабахер, представляващ щата Калифорния, призова за промяна на съществуващите граници на Балканите и разделението на територията на Македония между съседните държави. Той направи съответните изявления в интервю за албанския ТЕЛЕВИЗИОНЕН канал Вижън Плюс.Жалко е, но мисля, че Македония не е държава. С такова голямо разделение там, те никога няма да могат да живеят заедно в бъдеще. Ето защо, косоварите и албанците в Македония трябва да бъдат част от Косово, а останалата част от Македония може да стане част от България или друга страна, с която те смятат, че са свързани, - каза конгресменът. "Има идея, че Македония трябва да бъде подкрепена, защото някой е решил подобна конфигурация преди 30 години след разпадането на Югославия, но това не означава, че тази идея е валидна днес.На въпрос дали администрацията на американския президент Доналд Тръмп ще подкрепи подобен подход, Дана Рохрабахер заяви, че "оказва влияние върху външната политика на Вашингтон" и обеща на предстоящите заседания на комисията по външна политика да "повдигне въпроса за променящите се граници на Балканите, така че те да имат смисъл и да позволят мир" в региона.
  • 26 Жоро

    4 1 Отговор
    Май ще трябва да нахлуем и да си вземем териториторията както Азербайджан си взе Нагорни Карабах. После ще сложат Албански миротворци межде България и Косово 🤣🤣🤣1885 не влязохме в Белград но 2025 най-късно ще сме в Скопие...отново

    Коментиран от #45

  • 27 Я... Я

    8 1 Отговор
    АКО НЕ БЯХА ПРОТЕСТИТЕ И СТРАХА НА ТУЛУПА ДО СЕГА ЩЕШЕ ДА СА СЕ ПРЕГРЪЩАХА И ЦЕЛУВАТ БИБИТКО И ЗАЙЦЕВ. ВИЖТЕ НА СНИМКАТА.

    Коментиран от #36

  • 28 Kaka Vuna

    4 2 Отговор
    от трън та на глог.....от съветски съюз та в Европейски пенсионерски клуб...
  • 29 Перо

    6 2 Отговор
    Тиквата е неграмотен и не може да дава акъл по македонския въпрос. След като измислената РСМ е решила да кандидатства за ЕС е длъжна да се запознае предварително с правилата и процедурите,а не мижавата “държава” от 1993 г.с измислена нация и език да дава условия и поставя червени линии,какво “не подлежи” да се пипа. Те са молител и ще спазват правилата,иначе да се откажат. БГ трябва да си постави ясни и недвусмислени условия и да не се занимава повече с РСМ,до като не станат готови и седнат на масата за преговори,без да казват “Немам доказ,али твърдам”! Никой няма право да се бърка във вътрешната и външна политика на БГ,вкл.и колективен натиск!
  • 30 😂😂😂

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Обясняваш така, все едно си бил там, а не си! 😉😁💉😂
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 мухахахах

    2 0 Отговор
    имам чувството че туй момче се дърля с братята македонци
    щото пребиха техният тиквата
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ggg

    0 0 Отговор
    Смятам че трябва да поощряваме македонците да използват нашата история и исторически личности в писането на тяхната история .Даже нещо повече, трябва да се нарекат северна България а не северна македония , така ще можем да се доближим до обединението ни,което обединение не желаят великите сили .
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Любен Стойков

    2 4 Отговор
    Оставете джафкането. Реално ние претърпяхме трета национална катастрофа, този път морална и интелектуална. "Ветото" е логично признание за безсилието и слабоумието на българските казионни историци и на създадените от тях, чрез образователната ни система, прости и неуки исторически, политици и държавници.
    Геополитическите последици ще ги видим, ако сме живи и здрави. Но абсурда да изпратиш историци от съветско-комунистическата школа да защитават български исторически тези с аргументация извлечена от написаната от руснаци, сърби и гърци собствена история, гръмна с целия срам и позор! В техните / т е. в българските/"исторически" трудове и учебници се съдържат всички контра-аргументи на македонствашите! Академиците и професорите ни загубиха Македония и те трябва да понесат отговорността за това!
  • 39 Некой си

    4 3 Отговор
    Аве, гу-син цървул Борисов, докога ще те търпим да ти гледаме физиономията !?!!!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    БОРИСОВпак лъже БЪЛГАРИТЕ НЕ ПОДКРЕПЯМЕ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ЗА ЕС
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Жоро цървула

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Жоро":

    Внимавай, каквото поискало такова се обадило! Циганите все повече заемат местата не само в училищата, а и цели областни градове!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Омерзен

    1 1 Отговор
    Боко, когато се прегръщаше и целуваше с тях ли трябваше да ти вярваме или сега? За друго може и да ти се размине от всенародната любов, но от национално предателсто никога!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 До Л Стойков.

    2 1 Отговор
    С твоята глупост ще стане така, че след години да се срамуваме, че сме се отказали от най-истинските българи Делчев, Татарчев, Мисирков, Груев, Карев......
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове