Last news in Fakti

8 Януари, 2021 12:35 2 753 13

Адв. Петър Славов: ЦИК отново е напът да създаде хаос!

  • цик-
  • машинно гласуване-
  • машини-
  • адв. петър славов

Ако не и да провали (отново) възможността за машинно гласуване

Адв. Петър Славов: ЦИК отново е напът да създаде хаос! - 1
Снимка: БГНЕС

Провеждане на избори за членове на Сената в САЩ в условия на К19 - защитни паравани, електронни четци на документи, шлемове, очила, маски и дезинфектанти за членовете на избирателните комисии. Дали нещо от тези неща ще бъде осигурено от родната ЦИК за членовете на секционни комисии у нас??'', пита с основание адв. Петър Славов на своята Фейсбук страница.

Вместо това, ЦИК отново е напът да създаде хаос, ако не и да провали (отново) възможността за машинно гласуване?! Независимо от няколкото спечелени дела още от 2017 г. с Мартин Димитров, Радан Кънев, Методи Андреев и колеги от ДБ срещу комисията, ЦИК се подмотва с години и за пореден път остави осигуряването, инсталирането на софтуера, сертифицирането, одита, обучение и пр. на машинното гласуване за последния момент!'', възмущава се юристът от Клуб ''Просперитет''.

Към момента е ясно, че:

- От 8-те първоначални кандидата, останаха само 2, за които някои членове на ЦИК твърдят, че са свързани лица?!

- Предизвестеният (и практически ясен изначално победител) възнамерява да продаде на държавата за ок. 3750 лв./бр. същите онези машини, които ни отдаде под наем за 3 хил.лв. бройката миналата година за евровота.

- Като срокове на доставка е посочил края на февруари за ок.6000 машини (т.е. по-малко от месец преди заявената изборна дата)... Ами останалите 3600 машини кога?!!

- "Конкурентните" кандидати, класирани на 1 и 2 място, ползват един и същ производител на машини, ако и самите машини да не са едни и същи?!

- Класираният на 2-ро място е дал срок за доставка към 10 февруари на всички машини. а класираният на 1-во място - края на февруари и след това?!

Многократно настоявахме Централната избирателна комисия да си изпълни законовите задължения и още преди повече от година да стартира процедурата по осигуряването на машинните терминали за машинното гласуване.

Ако за пореден път се подиграят със закона и очакванията на българските граждани, да помним, че мнозинството в ЦИК е проекция на мнозинството на статуквото и стабиУността в това, което имаме като парламент и чиито заместници ще можем да изберем съвсем скоро!!'', завършва позицията си адв. Славов.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    28 2 Отговор
    Точно това е целта на занятието! Няма изборчета, има краварски Назначения.
  • 2 серо

    27 1 Отговор
    Това им е целта и за това им се плаща, в мътна вода се ловят най-големите шарани!!! Съд и затвор и всичко ще си е на мястото с котилото ГЕРБ и СИЕ.
  • 3 Последния Софиянец

    27 1 Отговор
    Машините ги повериха на книжарите от Сиела за да провалят поръчката.Ние на площада от месеци предупреждаваме.
  • 4 гост

    15 3 Отговор
    Цик ще завърши с групово самоубийство!!!
  • 5 Перо

    18 1 Отговор
    Какво значение имат вече машините,когато ГЕРБ допусна гласуването с книжни бюлетини,чрез промяна на закона.Всички корумпета ще гласуват с бюлетини.Освен това и флашките за машините ще се предоставят на дървения професор от Изчислителния център,който е брояча на изборните гласове. Има всички предпоставки за фалшификация на изборите! Кой външен наблюдател е допуснат до РИК,ЦИК и Изчислителния център?
  • 6 Фак Ти

    4 1 Отговор
    НАПЪТ или на път?Има ли някой в редакцията,който да знае?

    Коментиран от #8

  • 7 ъхъ тъй де

    4 1 Отговор
    Стига пита! Съвсем омота хората. А за машините бЕгай бърже да се примолиш на байДън да ти заеме своите.
  • 8 ъхъ тъй де

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Фак Ти":

    НА ПЪТ е правилно.
  • 9 бантустан

    9 1 Отговор
    Проблема не е в гласуването а в броенето. Трябва да има електронни капаци на урните, които броят гласовете и отпечатват протокола като касова бележка, какво е минало през тях и влязло в урните.
    Сега купените от ГЕРБ и ДПС комисии чакат да излязат от секцията "неправилните" членове и наблюдатели. Набързо пускат съответния брой бюлетини, колкото са се разбрали помежду си да надпишат и драскат по един ченгел срещу имената на мъртвите души в списъка.
    Ако това не стане има план Б. Докато чакат за предаване на протоколите, отварят торбата с бюлетините, нагласят колкото трябва бюлетини, "оправят" оригиналния протокола за да стане сбъркан, и пишат нов с колкото им трябва гласове.
  • 10 chi

    11 0 Отговор
    Това не е ЦИК а ЦИРК!
  • 11 ПЕНКО

    1 7 Отговор
    И ТОЗИ Е ПРОИЗВОДНО НА КРЕ ТЕНСКИТЕ ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТИ В БЪЛГАРИЯ !!! САМО ПРИ СЪДЕБНА СИСТЕМА КАТО В САЩ -НАРОДЪТ ЩЕ СЕ "ХАВАНЕ ЗА СЪРЦЕТО" !!!!!!!!!!!
  • 12 АМОН

    2 5 Отговор
    АКО ИЗБОРИТЕ МОЖЕХА ДА ПРОМЕНЯТ НЕЩО , ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ.

    НЕ ХРАНЕТЕ НАДЕЖДИ В НЕЩА, КОИТО И В СТРАНИ ЕТАЛОН ЗА СВЕТА СЕ ОКАЗА НЕЩО ПОРОЧНО.

    КАКВИ ИЗБОРИ , КАКВИ ПЕТ ЛЕВА??!!

    ВЛАСТ СЕ ВЗЕМА С КРЪВ И СЕ ДАВА С КРЪВ.
    Видяхте го в САЩ , видяхте го и у нас.

    Всъшност у нас избори няма.
    НАЗНАЧАВАТ ГИ ОТВЪН.

    КОГО ЩЕ НАЗНАЧИ БАЙДЪН ЗА МЕСТЕН АДМИНИСТРАТОР И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ЛИ ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВА ОТ БОРИСОВ, това е въпрос който чака своя отговор.

    Иначе Корнела не би имала нищо против да е това, което са женурята в екипа на БАЙДЪН - стадо патици от които нищо не зависи.
  • 13 111

    3 2 Отговор
    И да гласуваме пак е същото. Фигурира и си се подписал и после в протокола си нагласят цифрите. Даже ги улесняваме.
    Докато има човешки фактор ще има манипулация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове