Last news in Fakti

2 Януари, 2013 18:04 3 177 16

Боянова подписала сделката за дюните

  • несебър
Боянова подписала сделката за дюните - 1
Снимка: МЗХ

Договорът за продажба на държавни земи край Несебър, около който се вдигна скандал в навечерието на Нова година, е подписан от зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова.

Това стана ясно днес на пресконференция на Боянова.

Боянова заяви, че е подписала преписката, тъй като тя била част от всички документи, които й се носят за подпис.

В края на годината бившият шеф на Природен парк „Витоша" и природозащитник Тома Белев алармира в социалната мрежа Фейсбук, че багери заравняват защитени дюни в местността Кокала близо до Несебър. Теренът е част от дюните в защитена зона Ахелой-Равда-Несебър от мрежата Натура 2000. Според Белев държавата е загубила най-малко 3.5 млн. лв. от неизгодна сделка на Министерството на земеделието и храните в края на 2012 година. Става въпрос за продажбата на 29 дка пясъчни дюни край Несебър, които са продадени на цена под данъчна оценка от земеделското министерство. Само за ден теренът е продаден на цена близо шест пъти по-висока от първоначалната. Боянова уточни, че няма как да проверява всеки един документ, който подписва.

Боянова поясни, че няма специално отношение към този договор и че преписката е имала всички необходими приложения, както и подписи от около 15 специалисти. "Подписвам, защото ми се носи за подпис. Не е оказван натиск върху мен, за да подпиша договора за дюните край Несебър. Когато аз видя подобна преписка с толкова много подписи, аз като юрист все пак я преглеждам или съответно подписвам или не подписвам. Няма да коментирам нищо повече от това, което министър Найденов вече е посочил", заяви Боянова.

Тя добави, че се е запознала с документите от медиите. Тази преписка не се различава по нищо. Отново повтарям: администрацията носи преписката, аз я преглеждам, зад самата подписка има около 15 подписа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 възмутен

    1 0 Отговор
    Ами така като не гледа да не подпише и уволнението си?
  • 2 НАНЕ

    1 0 Отговор
    Поредния грабеж на държавна собственост,какво толкоз!Няма място за коментар!Милиарди заминаха с приватизацията,та сега за едно БДЖ , ВМЗ ," Български пощи"и 30 декара да си чешем езиците!Шменти капели! Премия от министъра да се отпусне!
  • 3 уйчо

    1 0 Отговор
    Ако до месец ББ не ги уволни нея и министъра й, то на изборите ще се окаже с депутати колкото Костов!
  • 4 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    МОМЕ СВЕТЛАНО АМИ ТИ КАКТО СМЕЛО ПОДПИСВАШ И СЕ ДОВЕРЯВАШ БЕЗ ДА ЧЕТЕШ УТРЕ ЩЕ ТИ ПРОДАДАТ ИМОТИТЕ БЕЗ ДА РАЗБЕРЕШ И ЩЕ ОСТАНЕШ НА УЛИЦАТА . МНОГО НЕБРЕЖНО ОТНОШЕНИЕ . ВИЖТЕ КАК РАБОТЯТ,, МИНИСТРИТЕ'' В БГ !!!
  • 5 330i

    1 0 Отговор
    Их как звучи само:
    "Боянова уточни, че няма как да проверява всеки един документ, който подписва."
    Я сега да го видим бат БОЙО, нали е властелина на държавата
  • 6 ДАНИЕЛ

    1 0 Отговор
    тя може да си подпише и оставката така без да гледа , но да си вземе и 15 специалисти ааааааааа и да додаде тия 3.5 мил лева и да не сме чули за нея
  • 7 ддд

    0 0 Отговор
    ...Когато аз видя подобна преписка с толкова много подписи, аз като юрист все пак я преглеждам или съответно подписвам или не подписвам.....
    Да кажеш,че си юрист и не гледаш къде си слагаш подписа е много,ама много малоумно за извинение. И за това е станало ясно,а колко ли други сделки са преминали без да получат гласност. Много такива има сигурно в управлението на държавата.
  • 8 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    КАТО ВЗЕМЕШ РУШВЕТ ЗА ЕДИН ПОДПИС ,ОБИКНОВЕННО НИЩО НЕ ГЛЕДАШ
  • 9 LATEXCULT

    1 0 Отговор
    БГ трябва да изчезне !!!
  • 10 изнервен и гневен българин

    1 0 Отговор
    тази тъпа ли е или се прави на такава,или е бушон в далавера за няколко милиона-всеки поне малко интелигентен човек знае че трябва да прочете всеки документ преди да го подпише,особенно ако е длъжностно лице което продава държавна земя на брега на Несебър за жълти стотинки!!!и сега ще и се размине,а в Китай ги разтрелват на стадиона-за назидание на другите!
  • 11 Земеделец

    1 0 Отговор
    На всички нива в това министерство л-ната са пълни. Интересно ми е защо никой, нищо не пише за далаверите и измамите на една друга високопоставена служителка на Министерството на земеделието и храните - г-жа ЛИДИЯ СТАНКОВА! Тази измамница е винаги близка до всяка власт не заради професионалните си качества, а заради това, че просто е удобна/разбирайте както прецените/. Тя беше много близка до ДПС, а в последствие и до ГЕРБ. Като къртица ровеше и търсеше, де кой-намери, като за да запази поста си на Директор на Областна служба земеделие, който заема и към момента, бе готова и с дявола ортак да стане. Направи пътека до депутатите и членове на комисията по земеделие Десислава Атанасова и Стоян Гюзелев, почти спеше пред кабинетите на кмета на Бургас - Димитър Николов и на областния управител Гребенаров, докато най-накрая нейната работа не стана. ЛИДИЯ СТАНКОВА е най-малкото в конфликт на интереси, имайки предвид бизнеса на мъжа и поста, който тя заема. Да не говорим за рушветите, които ежедневно получава, както от обикновени и дребни земеделци, така и от големите земеделски производители. По места си е поставила доверени и лесно манипулируеми служители и директори на общинските служби по земеделие/особено в крайморските, като Несебър, Поморие, Созопол, Приморско и т.н./, които са длъжни да отчетат на „шефката” каквото трябва. За подмяната на земеделски земи и парцели от бедни хорица с на когото трябва се знае от всички, но нито един журналист не смее и с перце да докосне НЕДОСЕГАЕМАТА МАДАМ. Подчинените й служители се изумяват как СТАНКОВА поддържа такъв висок стандарт, постоянно да е с нови обувки, дрехи, безбожно скъпи кожени палта и т.н. Всеки дръзнал да се изправи срещу нея бива смачкан по един, или друг начин. Тя вече е първа герберка, бързо забравяйки за „предаността” си към ДПС. Съществуват и други по-пикантни и интимни подробности от личния й живот, за които се говори само под сурдинка – за особени отношения с по-млади от нея служители на ръководената й служба, както и такива с герберски лидери?!
  • 12 П.Стоянов

    0 0 Отговор
    Светланке да ти имам усмивката.
  • 13 ИЗРУД

    0 0 Отговор
    В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ ИЛИ СМЪРТ!!!
  • 14 гост

    0 0 Отговор
    Радвам се че имаме толкова умни ,не корумпирани и бликащи увереност министри .
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 неамдуми

    0 0 Отговор
    Майко мила, защо тук си ме родила!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове