Last news in Fakti

4 Януари, 2013 13:42 2 257 24

Борисов настоява прокуратурата да провери сделките с имоти в Несебър /Обновена 22.00 ч./

  • борисов-
  • прокуратура-
  • проверка-
  • имоти-
  • несебър-
  • дюни
Борисов настоява прокуратурата да провери сделките с имоти в Несебър /Обновена 22.00 ч./ - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати писмо до изпълняващия длъжността главен прокурор Бойко Найденов, в което настоява да бъде разпоредена проверка на всички извършени разпоредителни сделки с държавни и общински земи в община Несебър, свързаните с тях разрешителни, издадени от отделни министерства и ведомства, както и на всички длъжностни лица, участвали във вземането на решенията и издаването на документацията.  Премиерът настоява проверката да обхване периода от 1 януари 2004г. до 31 декември 2012г.,съобщиха от Министерски съвет.

Министър-председателят разпореди днес на министрите на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите и на земеделието и храните, заедно с депутатите от ПП ГЕРБ, да предложат на Народното събрание необходимите промени в Закона за горите, Закона за опазване на околната среда, Закона за биологичното разнообразие и Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, за да не се допускат подобни сделки и строежи.

Премиерът Борисов апелира в проверката на цялата документация и в консултациите за промени на законодателството да се включат и представители на неправителствения сектор.

След съобщението от Министерски съвет от прокуратурата съобщиха: "Прокуратурата е разпоредила пълна проверка по законосъобразността на извършените сделки с държавни и общински земи в Несебър. Проверката е разпоредена по повод публикации в медиите за извършени закононарушения по застрояването на защитени територии в Несебър и постъпил сигнал от министър-председателя Бойко Борисов до и.ф. главен прокурор Бойко Найденов".


От Министерство на земеделието и храните пък съобщиха, че ще бъдат създадени регионални комисии за обследване на сигнали за строежи в защитени територии по Черноморието преди 2009 г., по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. След днешното посещение на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов в Несебър е сформирана първата комисия в област Бургас. Такива комисии ще има и в областите Варна и Добрич. Те се сформират поради подадени сигнали от граждани и общинската администрация на Несебър, които споделят, че цял квартал от града е бил построен върху подобни на 29-те декара спорни земи.

Бургаската комисия е под председателството на областния управител Константин Гребенаров, в нея влизат още ресорният заместник-областен управител, директорът на РИОСВ – Бургас, ДНСК – Бургас, представители на кадастъра.

Според министър Найденов по време на управлението на ГЕРБ няма стартирала процедура за изваждане на земи от горския фонд, а всички са стартирали преди това.

 

Междувременно премиерът Бойко Борисов заяви за "Новините" по Нова телевизия, че всеки, за когото се докаже вина в казуса с дюните в Несебър, ще лежи в затвора. Сред застрашените той включи и министър Мирослав Найденов и заместничката му, разписала сделката за продажба на 29-те декара. Борисов обеща, че проверката ще обхване и Министерството на земеделието и храните. Там ще се доказва дали въпросните декари са продадени на безценица.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бухо Златката

    0 0 Отговор
    Жалко, че ги няма дюните...
  • 3 БУМЕР КАМОР

    1 3 Отговор
    Borisov shte sloji na miasto vsichki koito lejat na lesni pari chres oshtetiavane na drugite hora.

    Коментиран от #10

  • 4 ВИП АМГ

    1 2 Отговор
    evala na premiera majko momche a ne kato taraleja nejen i ochilat
  • 5 mimi

    2 1 Отговор
    da ne stane onazi prikazka-kradeca vika:drujte kradeca:))))))!
  • 6 Бай хой

    2 1 Отговор
    Мафиотски номера.Вие развалихте нашия строеж сега ние ще отмъщаваме.Къде беше тиквата досега.Вместо да си подаде оставката за ежедневните гафове и престъпления, сега видите ли не сме само ние има и други мафиоти.Разбира се това ги оправдава само в тяхните собствени очи.

    Коментиран от #7

  • 7 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    xodi na pozitano 20.tam ti minavat nomerata

    Коментиран от #11

  • 8 ПИНОКИО

    1 1 Отговор
    БСП да не хитрува профилактично.. ТОВА е тяхна сделка заложена още 2007 г с "отписването" на дюните.. а Йотова да мълчи - Червенобузест трътлест червен .. .. какво направи Ти за страната като Евродепутат? Плюеш в Европарламента България вече 3 години и "разобличаваш".. плюеш с лигите на кървавочервената простотия и прибираш заплата в Брюксел...

    Коментиран от #9

  • 9 БУМЕР КАМОР

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "ПИНОКИО":

    da taka e
  • 10 ЛУД ЛЕР

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "БУМЕР КАМОР":

    НАЛИ ИСКА ДА ОТКРАДНЕ ВСИЧКО ЗА СЕБЕСИ ДАЖЕ НЕ ДАВА НА ЧОКО ДА СИ ЗАКУСА ЛЕКИЧКО С 26 ДЕКАРА ПЯСЪК НА МОРЕТО ЕЙ ЛАКОМ Г.З

    Коментиран от #14

  • 11 Бай хой

    1 18 Отговор

    До коментар #7 от "БУМЕР КАМОР":

    Като се опитваш да насочиш всяка конструктивна критика към БСП само показваш колко ти е интелекта и излагаш либимия ти ГЕЙРБ.Не заслужаваш никакво внимание.Драсканиците ти отблъскват и последните привърженици на Тиквония.

    Коментиран от #12

  • 12 ЛУД ЛЕР

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    ТОВА Е НЯКОЙ ПЛАТЕНО ОТ МЛАДЕЖКИТЕ ОРГАНИЗАЦИЙ НА ОНЕЗ

    Коментиран от #13

  • 13 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЛУД ЛЕР":

    abe shto nese vzemete s bai kockan.vijdam che se obichate.vijdam che se iznerviash i pochvash da obijdash a
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ВИП АМГ

    2 1 Отговор
    Назначавам Бойко Борисов за втори мандат до 2017 година! Решено! tova sa dumi na dosta hora koito imat nujniat rasadak za da razberat che BSP sa napas kradliva.

    Коментиран от #19

  • 16 Земеделец

    0 1 Отговор
    На всички нива в министерство на земеделието ла-ната са пълни. Интересно ми е защо никой, нищо не пише за далаверите и измамите на една друга високопоставена служителка на Министерството на земеделието и храните - г-жа ЛИДИЯ СТАНКОВА! Тази измамница е винаги близка до всяка власт не заради професионалните си качества, а заради това, че просто е удобна/разбирайте както прецените/. Тя беше много близка до ДПС, а в последствие и до ГЕРБ. Като къртица ровеше и търсеше, де кой-намери, като за да запази поста си на Директор на Областна служба земеделие, който заема и към момента, бе готова и с дявола ортак да стане. Направи пътека до депутатите и членове на комисията по земеделие Десислава Атанасова и Стоян Гюзелев, почти спеше пред кабинетите на кмета на Бургас - Димитър Николов и на областния управител Гребенаров, докато най-накрая нейната работа не стана. ЛИДИЯ СТАНКОВА е най-малкото в конфликт на интереси, имайки предвид бизнеса на мъжа и поста, който тя заема. Да не говорим за рушветите, които ежедневно получава, както от обикновени и дребни земеделци, така и от големите земеделски производители. По места си е поставила доверени и лесно манипулируеми служители и директори на общинските служби по земеделие/особено в крайморските, като Несебър, Поморие, Созопол, Приморско и т.н./, които са длъжни да отчетат на „шефката” каквото трябва. За подмяната на земеделски земи и парцели от бедни хорица с на когото трябва се знае от всички, но нито един бургаски журналист не смее и с перце да докосне НЕДОСЕГАЕМАТА МАДАМ. Подчинените й служители се изумяват как СТАНКОВА поддържа такъв висок стандарт, постоянно да е с нови обувки, дрехи, безбожно скъпи кожени палта и т.н. Всеки дръзнал да се изправи срещу нея бива смачкан по един, или друг начин. Тя вече е първа герберка, бързо забравяйки за „предаността” си към ДПС. Съществуват и други по-пикантни и интимни подробности от личния й живот, за които се говори само под сурдинка – за особени отношения с по-млади от нея служители на ръководената й служба, както и такива с герберски лидери?!
  • 17 ЛУД ЛЕР

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "БУМЕР КАМОР":

    ХУБАВО ДА ГО ВИДИШ ЧЕ СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ГО ЦЕЛУВАШ

    Коментиран от #20

  • 18 Хайдутин

    1 6 Отговор
    НА ВСИЧКИ Е ЯСНО , ЧЕ Е ЦЕЦО , НО БОЙКО ТЬРСИ ПО НИСКИТЕ ЕТАЖИ ЗА ДА ЗАМАЖЕ РАБОТАТА . А БЯХА БОРЦИ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ . . БОЖЕ , БОЖЕ
  • 19 А бе човеченце

    1 5 Отговор

    До коментар #15 от "ВИП АМГ":

    Ей , пак ли се правиш на остроумен по форумите бе!? Още ли си мислиш, че някой те взима насериозно тук, а? ВИП АМГ/БУМЕР КАМОР...на всички им е ясно, че тези 2 профила са твои. Набеждаваш тук всички за слуги на станишев, а пък има ли статия за твоя господар бойко, не дваваш думичка да се каже. Защо спря в автоновините да цапаш с ВИп АМг, а? Вземаха ли ти акъла там, ха-ха, егати . Ясна е работата, кой на кого плаща, тарикатче на дребно.

    Коментиран от #21

  • 20 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "ЛУД ЛЕР":

    ti si po celuvaneto na cherveni zadnici nali ?
  • 21 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "А бе човеченце":

    pak si drusan

    Коментиран от #24

  • 22 Руменов

    1 0 Отговор
    раиТая сделка е от времето на бсп сега им се при.ра малко като Бойко ги натисна.А и да ви кажа нещо червени папардаци щот аз н е вярвам да има някой млад и здраво мислещ човек от бсп,и тоя мандат ще е на ГЕРБ не защото са толкова добри а защото народа няма да позволи да ни управлява един нагъл укнец и един крадлив турчин

    Коментиран от #23

  • 23 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Руменов":

    bravo pich.radvam se che ima takiva kato teb.
  • 24 Май ти се доака

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "БУМЕР КАМОР":

    Друсан не друсан, ама ти се доаква. В понеделник започваш училище. Наблегни там.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове