Last news in Fakti

29 Юни, 2021 22:27 2 637 58

Христо Иванов: Целим да стигнем средните за Европа доходи в рамките на 4-5 години

  • христо иванов-
  • дб-
  • доходи-
  • заплати

Едно нещо, което имаме за цел, е електронното управление

Христо Иванов: Целим да стигнем средните за Европа доходи в рамките на 4-5 години - 1
Снимка: ДБ

“Ние абсолютно спокойно можем да си поставим за цел в рамките на 4-5 години да достигнем средноевропейски нива на доходи. Да, това е амбициозно, но и вие сте амбициозни и ние заедно трябва да сме такива. Може да се случи, просто трябва основния приоритет на управлението да спре да бъде корупцията.” Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов по време на среща със студенти във Варна.

“Вие сте бъдещето и работните места на бъдещето ще ги намерите, но въпросът е къде ще се срещнете с тях. Тук или някъде в чужбина”, обърна се Иванов към студентите - “Ние имаме амбицията да станем следващата Прибалтика. Абсолютно спокойно може да искаме да надминем тези балтийски страни. Ние трябва да сме амбициозни за страната си. Тя може, вие можете, просто трябва никой да не ви пречи.”

По думите му България има потенциал да привлича големи инвеститори, защото и хората в страната имат капацитет, но бизнесът се нуждае от сигурност, т.е. от добро държавно управление. Той цитира анализи, според които в България на година заради корупция “изтичат” 10 млрд. лв. и посочи връзката между съдебната система и темата за корупцията и доходите.

“Ако България си оправи правовата система, може да бъде едно наистина доста богато и обещаващо място. Това е нашата проста амбиция и връзката е пряка. Не я правя аз. Правят я инвеститори, хора, които представляват компании. (...) Трябва да започнем да изграждаме една законова среда от институции и норми, които да не им пречат, а да им помагат”, каза съпредседателят на “Демократична България”.

Според Христо Иванов България има потенциал да привлича големи инвеститори, защото и хората в страната имат капацитет, но бизнесът се нуждае от сигурност, т.е. от добро държавно управление. Той изтъкна, че България трябва да възприеме и да се възползва от технологичната революция, която е на ход в световен мащаб. Това минава през иновативни бизнеси, през условия за стартъпи, за да може компаниите да имат достъп до финансиране, до условия за бързо стартиране на такъв бизнес, до среда, в която да може да го развива.

“Едно нещо, което имаме за цел, е електронното управление. Ако имам вълшебна пръчица и трябва да избера едно нещо, което бих направил, то няма да е съдебната реформа. То ще е електронното управление. Това означава не просто да дадем компютри на тези хора, които стоят зад гише и овикват всеки, който се появи там, това означава да сменим логиката на административните процеси. По наши изчисления в рамките на 3 години ние можем да намалим със 70% бремето за бизнеса и за гражданите. 70% по-малко мотане, неизвестност, губене на време”, заяви Христо Иванов.

Той напомни, че доскорошното управление на България е похарчило 2 млрд. лв. за електронно управление и него го няма, а средствата определи като “малката видима част от огромната загуба, която търпим”.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Целиш да си напълниш джоба

    59 18 Отговор
    Като чуя евроатлантически ценности и ми се повръща..
    На същите тези ценности не им пука че бабите и дядовците ни умират от глад...

    Коментиран от #8, #10, #12

  • 3 Само напред

    24 21 Отговор
    Герберите и пеевските медии , ви наричаха "Дай България", а сега мълчат и вият на умряло!

    Коментиран от #7, #40

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 нашия

    40 8 Отговор
    много добре Ристо сте решили....сега запрятате рукави и отивате в релното производство и ,ако можете нещо,почвате да гребете там а не да теоритизирате и давате акъл без еди ден "на терен" работа
  • 6 Пич

    24 21 Отговор
    Голяма оферта , няма що... Че той Борисов за 4-5 години ще ги направи по добри , с темповете , с които повишаваше доходите. Тогава , какъв е смисълът от вас...!!!???

    Коментиран от #56

  • 7 нашия

    19 9 Отговор

    До коментар #3 от "Само напред":

    а те не са ли "дай България" понякога и измекярите казват истината като Пеевските вестници когато е в тяхна изгода
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ТаУмВзе

    30 6 Отговор
    Абе, ицко бивш плъх на герберастията! И след 500 години, няма да стигнем уж европата бе.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 СМОТАНЯК

    33 7 Отговор
    Дано не минеш 4%. Ти подиграваш ли ни се бе. Ей.
  • 12 Гневна Катерица

    26 7 Отговор

    До коментар #2 от "Целиш да си напълниш джоба":

    Ало,Дебаркиращия!! Кой ще те чака 4-5 години бе тикво за СРЕДНИ европейски заплати?? Айде,бегай!!
  • 13 Горд Българин

    8 1 Отговор
    Г-н Христов моля кажете защо давате на задна за съдебната реформа? Нали заявихте реподбор за прокурорите? Кой ще смени главния и ще изрине това гюбре от кадри на ДС библиотекари и симеоновски кгбейци? С тази прокуратура нали знаете че нищо и никъде няма да промените и накрая ще ви свалят и вероятно заключат?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Агенция Пиш

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "СлавуцаАмбриажЛяв":

    Недялко ?
  • 16 Да бе чичо Христо много е лесно

    13 15 Отговор
    Корупцията приятел Христо, ще се пресече единствено когато се забранят парите в кеш и всичко минава през трансакции в банките и като в Италия когато изтеглиш 1000 Евро в кеш ти званя цял ден и те разпитват за какво са ти толкова много пари и ефекта е доста добър. Ще просветли всичко и няма да има прикриване на данъци. Имате ли топки да го направите друг е въпроса? Ако не стане значи и вие сте за корупцията просто ще са изхабени думи на вятъра за събиране на електорат, все пак бяхте служител на БАЦЕ.

    Коментиран от #24, #55

  • 17 Дебаркиращия Хр. Иванов

    23 5 Отговор
    Ами искам 4-5 години спокойно битуване в Парламента на тлъста заплата и топли депутатски кюфтаци!!
  • 18 Дебаркиращия Хр. Иванов

    17 6 Отговор
    Ами искам 4-5 години спокойно битуване в Парламента на тлъста заплата и топли депутатски кюфтаци!!
  • 19 Адвокатчето

    34 4 Отговор
    С нито един час присъствие, изключен от адвокатската колегия, благодарение на майка ти те върнаха, помниш ли, добре че майка ти
    е уважаван член на партия БСП уредиха те по партийна линия, връзкарче. Пинокио цапа мама бърше след него, ох мамин той.
  • 20 Хамелеон

    26 4 Отговор
    Този предварително е осъдил на мизерия българските пенсионери ! Нищо добро не чакайте от него !
  • 21 Без Негри в БГ

    29 4 Отговор
    Този е чиста проба Американски агент. Не се шегувам.
  • 22 дежаву

    24 3 Отговор
    Ами по принцип може да стане дори по-бързо от 4-5 години. Вече го видяхме как става. Вземате властта. Почвате, аз на требе - ти на мене. Пълните чекмеджетата. И... доходите ви стигат, даже изпреварват средноевропейските.
  • 23 Без Негри в БГ

    20 2 Отговор
    Атлантиците са или вербовани агенти или слагачи за да им дадат някой $$$.

    Пасито нали е евроатлантик? В ума му има само една дума "Пари".
  • 24 нашия

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе чичо Христо много е лесно":

    когато започнат да ти се обаждат да те питат как си на работното място доволен ли си от условията и заплащщането тттттттт.е. интересуват се дали не те натискат -тогава имат право някакво да ме питат за какво са ми МОИТЕ пари -които съм им оставил да ги пазят.....младежо не тругвай по тази наклонена плоскост ще съжаляваш след време .че си си продал свободата за пари....
  • 25 Hoho Boho

    12 12 Отговор
    Електронното управление е ужасът на калинките.
    Всичко ще става по прозрачен начин и без подкупи, а и много от тях ще станат излишни.

    Това е пътят - “Демократична България”!

    Коментиран от #26

  • 26 нашия

    12 4 Отговор

    До коментар #25 от "Hoho Boho":

    а най-добрия случай е-електронно управление ,но безДеБъ
  • 27 Нане

    15 4 Отговор
    кат са уядете ша забравите след 6 месеца
  • 28 xaxaxaxaxaxa

    17 4 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХ!

    Новата Тиква!
    "Кадрите решават всичко"...
    А вие сте банда необразовани некадърници вече!
  • 29 АСЕН

    13 3 Отговор
    ГЛУПОСТИ!
  • 30 ха-ха

    21 3 Отговор
    Всички сте маскари. 90-та. В рамките на 4-5 години, щяхме да сме Швейцария, после Ирландия на Балканите, минахме по 'ислямското килимче', надпреварвахме се с Румъния, станахме евро-атлантици, оправиха ни за 800дни, ... И докато се чудехме, още на кого да заприличаме, разрушихме България -
    забихме се в дъното. После, само тиня и мътилка и някакви дънни същества се чудят, какво още да ни обещаят. За 4-5 години (един мандат :-) . После, другите.
  • 31 Баце

    17 1 Отговор
    г-н Бойкикиев, Вие колко години трудов стаж имате с внесени пълни осигуровки, мерси?
  • 32 Аз Негодника

    18 3 Отговор
    С МАНДАТА НА ИТН...КОСТОВ И ПРИЯТЕЛИ...СТАРИТЕ АРХИТЕКТИ НА ПРЕХОДА...ИЗКРАЛИ ДЪРЖАВАТА. С ОДОБРИТЕЛНИЯ НАДЗОР НА АМЕРИКАНЦИТЕ...КАКВО НОВО...ЩЕ НИ ПРЕДЛОЖИТЕ...ФОНДАЦИИ И ОФШОРКИ И ИЗТИЧАНЕ НА КАПИТАЛ...А И НОВИ ЗАРОБВАЩИ...СТРАНАТА ДОГОВОРИ...СЪС ПСЕВДО ЛЪЖЛИВАТА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ...НАЛИ КОСТОВ УРЕДИ ЛУКОЙЛ...И АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦОВЕ...НИЩО ХУБАВО НЕ Е ПРОИЗЛЯЗЛО ОТ 35Г ПРЕХОД...ОСВЕН ОБЕДНЯВАНЕТО НА НАРОДА...КАКВО ИСКАТЕ ДА ПРАВИТЕ СЕГА ДРУГАРЮ ИВАНОВ...ДЪРЖАВНИ ПОМОЩИ ЗА ЧАСТНИЯ КАПИТАЛ...И МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ ЗА РАБОТНИЦИТЕ...ТОЕСТ СОЦИАЛИЗЪМ ЗА ЧАСТНИЯ КАПИТАЛ...И ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ ЗА БЕДНИТЕ...ЧАСТНО ЗДРАВЕ ОПАЗВАНЕ...ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ...ЧАЛГАРИЗАЦИЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО...ТОВА ЛИ НИ ПРЕДЛАГАТЕ...БЪДЕЩЕ ЗА 3 МИЛОНА...ТОЛКОВА НИ ИСКАТ АМЕРИКАНЦИТЕ...
  • 33 А КЪДЕ Е МАЯ

    6 2 Отговор
    Що се скри Кюстендилската корвета. И нея е чака същата участ.
  • 34 PSG FR

    12 2 Отговор
    Още малко ще каже, че за 800 дни ще стане. ПовЕрвах! 👎

    Коментиран от #37

  • 35 Търновец

    11 2 Отговор
    Я вземи една по-яка мотика и върви да копаеш!
  • 36 11 ЮЛИ

    7 6 Отговор
    Ако спрем корупцията и кражбите България има потенциала да стигне средноевропейско ниво стандарт на живот. Но за целта трябва да с отървем от мафията-(Герб,ДПС,Патриоти и БСП).

    Коментиран от #39

  • 37 Hoho Boho

    5 4 Отговор

    До коментар #34 от "PSG FR":

    Аз ще кажа, че мафията ни краде с 15 млрда годишно и ако това ви харесва, защитавайте я.
  • 38 PSG FR

    15 2 Отговор
    32 години лъжа и измама. Тези звезди ни ги свалят всеки път преди избори. Още ли има наивници да вярват че ето този не е поредният...? Искам пак да чуя как времето е наше! Déjà vu!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 дай България=ЛГБТ

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Само напред":

    Целите се в еднополовите бракове и истанбулската конвенция, всичко друго са лъжи!
  • 41 Супер Стар

    6 1 Отговор
    Христо се мисли за Христос и ни предлага чудесата си. Само с 3 лозунга и с 3 фантазии ще ни нахрани всите, а ние ще скачаме в екстаз по площадите. Е събуждате се след изборите, и няма и помен от тази утопия, а е познатия апокалипсис и вие работите 12 часа на минимална заплата.
  • 42 АХА

    5 1 Отговор
    ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ ИСКЪЛ!
    АБЕ НИЕ ТЕ РАЗБРАХМЕ, ДОРИ ИЗРЕЧЕЧЕНИЕТО ДА НЕ Е ПЪЛНО.БОЦКАНЕ,ЧИПВАНЕ. ПИСНАЛО НИ Е ОТ УПРАВЛЕНЦИ. ВСИЧКО ЛЪСНА .
    ТИК-ТАКА!
  • 43 БСП щения

    6 4 Отговор
    Минаха повече от 7 години след като крадохме през Орешарски. Хазната е пълна, пак е време да краден. Пак ще залъжем простите лумпени че се "борим с корупцията", и ще им обещаем това онова за да ги приспим докато ние си слагаме нашите хора и тихично на пръсти източваме милиардите в незнайни и знайни банкови сметки.
  • 44 селянина

    7 3 Отговор
    Хахахахха развесели ме Ицето. Средните за Европа доходи..... хахахах
  • 45 БСП щения

    7 2 Отговор
    Да не забравяме и другите "чудеса" които сме ви подготвили. Виновни мутри, изведнъж се оказват невинни, и излизат от ареста. Съдени олигарси и такива с 20 висящи дела си правят партии и се кандидатират за депутати. Ето това е истински комунизъм!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 БАБА КУНА

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "БиБи Кинг":

    БИЛ МИНИСТЪР ПРИ БАЦЕ
    ....................... ОБАЧЕ МАДЖО И БАЦЕ СЕ СКАРАЛИ
    ........
    КАКЪВ ДОБЪР РАБОТНИК В КОНЦЛАГЕР БЕЛЕНЕ ЩЕ БЪДЕ - ОТЛИЧНИК
  • 49 Брат по добре за нас

    2 1 Отговор
    Ходи ходатаистваи да нема визи за саш да идем да работим за пари то е ясно че в бегето никога нема да има достоино заплащане като по света
  • 50 256135

    5 1 Отговор
    Ако Хриванов наистина знае как може да се реализира такъв икономически скок, то той е най-великият политик, държавник, философ и каквото се сетите, на всички времена, па и за всички бъдещи времена. По-вероятно да е един голям тарикат, популист и пак каквото се сетитите. Тръгни след бръмбър за да те заведе...
  • 51 ПСИХОПАТИ

    4 3 Отговор
    ИЦЕ ,СТИГА С ТЕЯ ВИЦОВЕ БЕ....ТАКИВА ЛЕКИ МЕКЕРЕТА СТЕ,ДА НЕ КАЖА ПСИХИЧНО БОЛНИ,ЧЕ ОСВЕН ДА КРЯКАТЕ ПО УЛИЦИТЕ В ХОР С ГАЛЕВИЦА И АРМЕНЕЦА ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТЕ..ДРЪЖТЕ СИ УЛИЦИТЕ ,ЗА ДРУГО НЕ МИСЛЕТЕ..НА МЕНТАЛНО БОЛНИ УПРАВЛЕНИЕ НЕ СЕ ДАВА..ВИЖ КАКВИ ГИ ВЪРШИ БОЛНИЯ ФАТМАК В МОМЕНТА..ВРЕДНИ СТЕ ЗА БГ.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 и Костов

    4 0 Отговор
    Е как ще ги стигнем като не остана скраб за рязане бе Христо !?
  • 54 Варненец

    3 1 Отговор
    Смешник с претенции. Нима хората забравиха погрома на костоваците?
  • 55 ЧОБАНИН

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе чичо Христо много е лесно":

    АМИ ОТГОВОРА Е МНОГО ПРОСТ /ХОДЯ ПО ЖЕНИ. ИГРАЯ КОМАР ,ЩЕ СИ КУПУВАМ ТРЕВА В ХОЛАНДИЯ/ НЕ Е ПОДСЪДНО/ МНОГО СИ ПРОСТ БЕ МАМА
  • 56 Joro

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    Повиши се бедността и особено краденето при твоя идол. По здравеопазване,по доходи,по бедност ,по смъртност сме все на първо място. Явно всичко е заради голямото вдигане на доходите и подобряване на живота в последните 12 години. Смешки големи :)
  • 57 Въпрос

    1 0 Отговор
    Преди или след данъците ,Ице :)
  • 58 ле ле

    0 0 Отговор
    Нови 800 дни..ДБ са хора на сорос..що не прочете за тях ..после ще гризете нокти..защо в учебниците пише за "митът Батак" и вместо думата робство се появи "владичество"...и наричаме цигани роми..като че ли ще станат по-работливи и няма да крадът..Соросоиди ще защитават всякакви интереси но и не българските. Опасни са, в името на демокрацията защитават престъпници, не им пука за жертвите..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове