Last news in Fakti

27 Юли, 2013 16:59 3 624 1

Инвестират във фалирал град

  • детройт-
  • сащ-
  • фалирал град

Колкото и странно да звучи на пръв поглед във фалиралия американски щат Детройт ще строят леден дворец на стойност 400 млн. USD за сметка на общината. Проектът е одобрен от губернатора на Мичиган Рик Снайдер и кмета на фалиралата автомобилна столица на САЩ Кевин Ор.

Властите обясняват, че строителството на спортното съоръжение, което се прави за хокейния клуб на града – Detroit Red Wings, ще осигури няколко хиляди работни места и ще привлече допълнителни инвестиции. „Разбирам, че в момента всички са обезпокоени от това как се разходват бюджетните средства. Необходимо е създаването на нови работни места, а строителството на комплекса ще помогне за развитието на града”, обяснява Ор. Изграждането на ледения дворец е планирано да започне в началото на 2014 г.

Далеч не всички жители на града приемат с радост бъдещата придобивка. Според някои, не трябва да се инвестира в нещо, което хората ще дойдат да видят и ще си отидат, а в изграждането на училища и съоръжения, които ежедневно ще бъдат полезни за местното население.

Строителството на новото съоръжение ще се реализира с помощта на кредит. Той ще е в размер на 450 млн. USD и трябва да се върне в срок от 30 години. Две трети от сумата ще се плаща от данъкоплатците, а останалите средства идват от частни предприемачи.

Следващата седмица съдът ще се произнесе относно молбата на Детройт за банкрут. Ако тя бъде одобрена, американската автомобилна столица ще бъде най-големият град, който е фалирал в историята на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Колко сме далеч от този форум!......уважаема МИЛЕНА БОГДАНОВА,АЗ
    виждам усилията ВИ да внесете по високо социално ниво в САЙТ №1,
    с информация от света,но за съжаление ни рисуват,като таолетна
    на входа в БРЮКСЕЛ,....и наглите ни ,негодни политици ПРОДЪЛЖАВАТ и сега да мислят ,като ГАНЬО от Ал.Константинов!
    Дано Софиянци направят нещо!,НИЕ в провинцията,които не сме
    зависими от кредити или др.работим здраво за да спечелим за
    оцеляването си!Подкрепяме протестите!