8 Септември, 2018 18:10 3 797 6

Адвокат: Арестуваха Димитров, защото е син на кмета

  • иван димитров-
  • карнобат-
  • георги димитров-
  • винпром карнобат

Прокуратурата твърди, че е участвал в ОПГ-то от 2009 година, а той не се познава с другите обвиняеми, каза адвокат Евгений Мосинов

Иван Димитров – един от задържаните при акцията на ГДБОП за данъчни и акцизни престъпления, е пришит към групата, за да се уязви кметът на Карнобат Георги Димитров. Това каза пред "Флагман" Евгений Мосинов, който представлява 37-годишния карнобатлия пред съда.

Днес се гледа мярката му за неотклонение, а защитниците му пледират да излезе на свобода.

Обвинението срещу Иван Димитров, е абсурдно, смята Евгений Мосинов. Един от абсурдите е, че Димитров е участвал в ОПГ-то от 2009 година, а не е познавал другите обвиняеми. Знаел е кои са, защото Карнобат е малък град, но никога не е поддържал каквито и да е отношения с тях, дори не си е говорил по телефона с тях.

„Прави неприятно впечатление, че през цялото време той е „синът на кмета”. Според нас се търси правно основание да бъде включен в групата, да бъде внушено на обществото, че „синът на кмета” и съответно кметът, вършат някакви предполагаеми престъпления. Недоумяваме и защо обвинението към него е за участие в ОПГ-то от 2009 година при положение, че е отдавал старата мандра в Карнобат на старозагорска фирма 7 години по-късно”, поясни Евгений Мосинов.

Той и адв.Станко Кралев все още не са се запознали с материалите от досъдебното производство. Очакват това да се случи преди гледането на днешната мярка за неотклонение в Специализирания наказателен съд. Според Мосинов се излиза от контекста на разследването и се търсят „други дългосрочни политически цели”. Кметът на Карнобат Георги Димитров е политик от левия политически спектър със сериозна подкрепа. Спечели и трите си мандата по безапелационен начин.

Евгений Мосинов подробно обясни как се е стигнало до наемането на бившата мандра. Дълго време помещението било празно, след като Иван Димитров, е прекратил производството на дървени въглища по закрит способ. Складовете са собственост на юридическото лице „Брокерска къща Оптима” ООД, на което Иван Димитров е управител. През 2016 година с него се е свързала фирма-посредник, чрез която е подписан договорът за наем със старозагорско дружество. По настояване на наемателя е изрична клауза, че трябва да им осигури свободно ползване на имота. Имотът е отдаден под наем за складова дейност.

Две години наемът е плащан регулярно, всички суми са фактурирани, плащани са данъци. Контрактът е прекратен през юли т.г., след като Иван Димитров узнава какво се случва в имота му. След този момент той е оказал съдействие на разследващите, предоставил е документи и не е пречил на досъдебното производство, допълни Евгений Мосинов.

„Става въпрос за пределно общо обвинение, без никаква конкретика. За нас е ясно какво се цели в този случай - опетняването на името на баща му и слагане на петно върху авторитета на един млад човек, който има семейство, занимава се със собствен и сравнително скромен бизнес”, добави адвокат Мосинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 0 Отговор
    А коя е Фирмата от Стара Загора... ?
  • 2 Удостоверение за наследници

    11 0 Отговор
    Не само сина му.... Трябва да ги съберат до 9то коляно
  • 3 ФОРИ

    9 0 Отговор
    СИНЪТ НА КМЕТА И БАЩА МУ КМЕТА НА КАРНОБАТ НЕ СА СЕ ВИЖДАЛИ ОТ 2009 ГОДИНА.ГАРАНТИРАНО.
  • 4 моряка

    5 0 Отговор
    Адвокате ти си на ход.А кмета требва да знае всичко за града...и детето
  • 5 Като гост

    6 0 Отговор
    А аз нямам сестра
  • 6 SAD

    0 0 Отговор
    Защо не се покаже с какви камиони е изнасяна продукцията през какви канали е минавала за износ и как е била дистрибуцията?
    Конкретно се стреля срещу тези хора. Разгърнете цялата история не само до производство. Тези които са поверигата. Къде са всичките тези пари по тяхните сметки. 4милиона на седмица.
    Трябва като на Пабло Ескобар да се рови из нивите в Карнобат за казани с пари. Кърт казан байр.