Last news in Fakti

19 Февруари, 2013 19:46 2 160 1

Нов свидетел по делото "Белнейски"

  • нов свидетел-
  • делото белнейски-
  • лазар колев

 Днес в Пловдивският апелативен съд се разгледа делото с подсъдим Лазар Колев. То се разглежда за втори път от този съд, след като беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане.
 

С присъда на Окръжния съд в гр. Пазарджик, потвърдена от Пловдивския апелативен съд на подсъдимия Лазар Колев му е наложено наказание „доживотен затвор без замяна”. Той е признат за виновен в това, че на 28.01.2006 год., с цел да бъдат прикрити други престъпления /изнасилване и блудство, за които също е признат за виновен/, при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен начин, умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски. Осъден е да заплати на родителите им обезщетение за претърпени морални вреди по 100 000 лв. за всяка от пострадалите – общо 400 000 лв.
     

На днешното съдебно заседание бяха приети писмени доказателства и беше разпитан свидетелят нов свидетел Ангел Атанасов. Във връзка с неговите показания беше извършен преразпит на свидетеля Владимир Славов, както и очна ставка между двамата.

Новият свидетел твърди, че Владимир Славов-Иширковеца е натопил Лазар Колев за убийството на двете сестри. Бившият затворник Атанасов твърди, че Иширковеца е получил облага, за да свидетелства срещу осъдения на доживотен затвор без право на замяна Лазар Колев. Той разказа за други случаи, в които основният свидетел срещу Колев е натопявал хора за различни престъпления. От своя страна Владимир Славов потвърди показанията си, че Лазар Колев е убиецът на сестрите Белнейски и че има втори човек, който е помагал в престъплението.

Съдът остави без уважение искането на защитата да бъдат разпитани настоящата съпруга и сина на свидетеля Ангел Атанасов, тъй като същите са разпитани по приложените и изискани следствени дела и разпитът им не е във връзка с предмета на доказване по делото.
     

Съдът не уважи искането на Лазар Колев да бъде променена мярката му за неотклонение от „ Задържане под стража ” в по – лека такава, като прецени, че не са нарушени разумните срокове за справедлив процес съгласно чл. 6 от ЕКЗПЧОС, както и че не са налице новопостъпили обстоятелства.
     

Делото беше отложено за 26 март от 9 часа. Дотогава се очаква да бъде изготвена и представена петорната арбитражна комплексна експертиза.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    0 0 Отговор
    нови свидетели и така до края на света къде са неоспоримите доказателства има ли такива като твърдите че този човек лазър колев ги е изнасилил то със сигурност трябва да има днк и то в обилни количества косми кожа пот сперма лиги и дори пърхут къде са или той е бил със скафандъра на дедо си докато ги е...