28 Март, 2013 20:01 2 862 4

Лазар Колев: Абсолютно невинен съм

  • белнейски-
  • лазар колев

Моля, съдът да ме оправдае по това дело. Абсолютно невинен съм. Това бяха последните думи  на обвинения за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев пред Пловдивския апелативен съд.

Днес приключиха пледоариите по делото. То се разглежда за втори път от този съд, след като беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане, съобщиха от пресцентъра на съда.
       
С присъда на Окръжния съд в гр. Пазарджик, потвърдена от Пловдивския апелативен съд на подсъдимия Лазар Колев му е наложено наказание „доживотен затвор без замяна”. Той е признат за виновен в това, че на 28.01.2006 год., с цел да бъдат прикрити други престъпления /изнасилване и блудство, за които също е признат за виновен/, при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен начин, умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски. Осъден е да заплати на родителите им обезщетение за претърпени морални вреди общо 400 000 лв.

Прокуратурата поиска да бъде потвърдена присъдата „доживотен затвор без право на замяна", докато адвокатите на Лазар Колев пожелаха той да бъде оправдан.

Апелативният съд трябва да се произнесе в 30-дневен срок.

Най-вероятно делото ще отиде на по-високо инстанция – Върховен касационен съд, тъй като, ако присъдата се потвърди, защитата на Колев ще обжалва, а ако е оправдателна- прокуратурата ще стори същото.

Преките и косвени доказателства съвпадат. В наказателното производство има осъдителни присъди. Има много писмени доказателства от свидетели. Биологичният материал е един и нямаме съмнение за съпричастността на Лазар Колев, казаха представителите на прокуратурата.

Налице са всички предпоставки за оправдателна присъда на моя клиент. Тя е необходима за законността, а законността са фактите по доказателствата. По делото има битка за истина. Не трябва да има екзекуция на невинни хора, каза адвокат Марин Марковски.  Той подчерта, че ако Колев бъде осъден, ще сезира съда в Страсбург.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    1 0 Отговор
    Тоя Лазар има сериозна финансова подкрепа,за да си позволи адв.М.Марковски..

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    da i az tova si misleh che kakvito sa honorarite na tia advokati
  • 3 народа

    1 0 Отговор
    сериозни пари има подсъдимия щом удържа на толкова продължителни дела с такива адвокати и при такива доказателства
  • 4 Авакум Захов

    0 0 Отговор
    Кой престъпник ще си признае!