Last news in Fakti

31 Март, 2013 11:41 4 508 3

Лазар Колев: Делото "Белнейски" е нагласено от самото начало

  • лазар колев-
  • сестри белнейски-
  • убийство-
  • дело
Лазар Колев: Делото "Белнейски" е нагласено от самото начало - 1
Снимка: БГНЕС

„Тези, които ме наредиха така, са схемаджии от Националната следствена служба”, заяви в ексклузивно интервю от Пазарджишкия затвор за предаването „На светло с Люба Кулезич” единственият обвиняем за бруталното убийство на сестрите Белнейски – Лазар Колев. Обвиненията срещу него бяха повдигнати през 2009 г. По-късно той получи доживотен затвор без право на замяна.

Колев обаче продължава да твърди категорично, че е невинен и дори не познава жертвите. Според него основният свидетел по делото – съкилийникът му Владимир Славов-Иширковеца, е „намерен” от следователя Веселин Мартински и прокурора Иван Даскалов. Според Колев, свидетелят Иширковеца е говорил в съда “щуротии”, но съдията си е затварял очите за това.

„Няма записи със СРС-та на разговори между мен и Иширковеца”, каза още подсъдимият и допълни, че ако наистина съществуваха такива записи, следователите са щели да ги покажат.

„Всичко е дело на Мартински и Даскалов, но те са с имунитет и на тях никой нищо не може да им направи”, заяви Колев. Умишлено зациклят делото, за да се манипулира общественото мнение - да кажат, че Лазар Колев е убиец. Дори ВКС потвърди, че делото умишлено е бавено, коментира обвиняемият. По думите му, историята е нагласена още в самото начало, но той се пита защо мотат делото две години.

Колев разкри, че следователят Мартински е алкохолик и постоянно е в отпуск или ходи на работа пиян. “Фасът му падна на делото. Щеше да запали делото, ако не го бях изгасил”, каза той. Другият следовател – Даскалов, пък влязъл един път в килията му, накарал надзирателите да се дръпнат и му заявил: “Ще видиш как ще те наглася, ще видиш как ще те наредя”.

„Извършва се престъпление срещу мен. Аз съм жертва, но не знам на кого”, категоричен бе Колев. “Не може човек да изнасили и да убие по толкова жесток начин две момичета. Нито прикривам някого, нито знам за нещо. Ако знам някаква информация по това дело, бих я дал, за да помогна”, добави той.

Подсъдимият не се притеснява да седне пак на детектора на лъжата. “Аз съм го издържал. Просто ми беше нагласен детекторът на лъжата. Той се манипулира”, заяви той и обясни: “Те ме изкарваха три пъти от стаята, гласиха компютъра”.

Според Колев, за такова тежко престъпление, в каквото е обвинен, човек наистина трябва да получи най-тежката присъда. Чакането е най-гадното нещо в цялата история, смята той. Преди четенето на присъдата Колев глътнал едно хапче за успокоение. “Затова и не разбрах какво стана”, сподели той.

Щях да си живея нормален живот, да работя, да ходя на фитнес, отговори Лазар Колев на  въпоса какво би правил, ако е на свобода. Би помислил и за семейство, деца... „Майка ми не е вече същият човек... Искам по-скоро да се прибера вкъщи. Знам, че не съм виновен по това дело. Искам справедливост, искам да бъда на свобода - там, където ми е мястото”, апелира Колев.

Очаква се до един месец апелативният съд да постанови виновен ли е или невинен Лазар Колев. Той самият каза, че се надява правдата да възтържествува. „Няма да търся отмъщение. Има горе някой, който ще съди виновните“, заключи той.

За същото предаване майката на убитите момичета Фани Белнейска заяви, че много трудно би могъл да се намери втори извършител на престъплението по ДНК проби, защото материалът е престоял твърде дълго и клетките са се разпаднали. Тя обаче вярва, че втори извършител може да бъде открит и по друг начин. Белнейска каза, че тези дни по-голямата й дъщеря Христина щяла да навърши 24 години, ако беше жива.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 valentino

    0 0 Отговор
    V nashata mila rodina e vazmojno vsichko Nevinni zatvoreni i obvineni si ima Taka se prekrivat drugi (sxemi .bg)
  • 2 iliev

    0 0 Отговор
    vav balgariq vsichko e vazmojno lejal sam vav zatvora i znam kak mogat da te naredqt kukite che svqt da ti se zavie tova e nasledstvo ot komonizma sami vidqhme po tv. i chuhme kak bat boiko narejda da ne se pipa misho birata i kvo nishto ot nivinen stavash vinoven chengetata narejdat na sada i toi izpalnqva nqma nikade vav balgariq spravedliv sad vav amerika ima edna fraza nevinen do dokazvane na protivnoto a vav balgariq vinoven do dokazvane na protivnoto takiva sadilishta ima samo vav arabskiq svqt za sajalinie i vav balgariq
  • 3 за е..ния и бития лек няма

    0 0 Отговор
    Обвинителните актове се изграждат върху лъжи и показания на лъжесвидетели,за да се сплаши обвиняемия и да се признае за виновен само и само да получи по ниска присъда.
    Адвокатите се заиграват с дознателите.
    В съда се признаваш за виновен дори без да знаеш какво пише в обвинителния акт/слушаш само адвоката/
    ПО СКАПАНА СИСТЕМА НЯМА.
    НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ИСТИНАТА.
    ЛЪЖИТЕ СЕ ТВОРЯТ В РАЙОННИТЕ.
    Трябва да се уволнят цялата милиция и да се създадат граждански отряди за опазване на реда,при това доброволни/
    КУПИщА ПАРИ щЕ ОСТАНАТ В ХАЗНАТА.