Last news in Fakti

27 Март, 2013 14:39 3 772 2

Прокурор: Алибито на Лазар Колев се срина

  • белнейски-
  • лазар колев-
  • алиби-
  • прокурор

Вероятността да не е Лазар Колев извършителят е 1 към 48 трилиона, смята прокурорът Попова

Прокурор: Алибито на Лазар Колев се срина - 1
Фани Белнейска. Снимка: БГНЕС /Архив/

Приключиха пледоариите на прокурорите по делото за убийството на сестри Белнейски в Пловдивския апелативен съд. С обвинителната реч на апелативния прокурор Иван Даскалов започна днес последният ден от делото “Белнейски”. Даскалов поиска доживотната присъда на Лазар Колев да бъде потвърдена.

Преди това в продължение на около два часа той припомни цялата фактическа обстановка в периода от 28 януари 2006 до 9 февруари 2011 г., като изброи пробивите в алибито на Лазар Колев. Прокурор Даскалов съпостави показанията, дадени от всички свидетели досега, които сриват изграденото алиби от Лазар Колев, майка му Мариана Тодорова и вуйчо му Паун Лазаров.

Като се позова на данните от съдебномедицинските експертизи, обвинителят изброи травмите, нанесени от Колев на Росица и Христина Белнейски. По думите му той е изнасилил Росица и я убил, за да прикрие това първото престъпление, а след това е направил същото със сестра й, за да не го издаде. Прокурор Божидарка Димитрова поиска присъдата на Пазарджишкия окръжен съд да бъде потвърдена и в частта, в която Колев трябва да изплати на родителите Белнейски 400 000 лева кръвнина.

Вчера заместничката на Даскалов Божидарка Попова пледира близо 4 часа. “ДНК, открита под ноктите на Росица, напълно съвпада с профила на Лазар Колев. Възможността да е от друг е 1 към 48 трилиона.”, заяви в прав текст прокурор Попова. Тя се позова основно на комплексната арбитражна експертиза, като се мотивира, че тя е обобщила всички данни, събрани досега по време на направения анализ на събраните доказателства.

Лазар Колев е осъществил насила полов акт с Росица, като той е бил болезнен, а съдебните медици подробно са описали следите от прясна дефлорация и нанесените є кръвонасядания и разкъсвания. Росица е скочила в движение от автомобила, а когато Лазар Колев е спрял и е видял, че има множество рани, е започнал да я души и да нанася удари по главата и тялото є, за да не го издаде, каза прокурор Попова. Основната част от ударите са нанесени приживе, а причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма.

Христина е била заплаха за Колев, защото тя е знаела, че сестра є е с Колев. Колев е заварил момичето по сутиен и бели чорапки, след като с нея неизвестен по делото мъж е извършил сексуално насилие. Колев е осъществил анален и вагинален полов акт с нея въпреки волята є, като є е причинил множество травми и е изпаднала в безпомощно състояние. След това я е натоварил на автомобила и я е закарал в местността Грамадите, където вече е бил трупът на сестра є.

Относно експертизите прокурор Попова напомни, че при всяко изследване ДНК материалът намалява, което донякъде обяснява резултатите от някои от експертизите по делото.
След обвинителната реч на Иван Даскалов днес предстои да пледират и двамата защитници на Колев - баща и син Марковски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 324

    0 0 Отговор
    Няма ли кой да го застреля тоя?
  • 2 876

    0 0 Отговор
    защо се мотате,всичко е ясно такава корумпирана държава няма никъде по света жалки сте господа магистрати