12 Юни, 2022 13:42 9 757 25

5-те типа туристи по българското Черноморие

  • туристи-
  • черноморие-
  • море

Ето пет типа хора, които срещаме по морето

5-те типа туристи по българското Черноморие - 1
Снимкa: Shutterstock

Най-после е лято! Повече от нас още са заклещени в офиса, но мислено вече сме се изнесли на плажа със студен коктейл в ръка. Докато чакаме да дойде и нашият ред да тръгнем към морето, ето пет типа хора, които срещаме по Българското Черноморие:

Свалячите

Познати още като играчи и гларуси, това са момчетата, отишли на плажа с една-единствена цел: да заградят всяко момиче, изпречило се на пътя им. Тези самозвани донжуани се мислят за хита на сезона, но заучените им свалки и плоски лафове звучат по-неубедително даже от прословутото "Много мило!“ на Виктор Стоянов... Не, благодаря!

Семействата с малки деца

Лятна утрин: с компанията сте намерили местенце на плажа, разстлали сте хавлиите и отваряте по една студена бира. Всичко изглежда идилично, докато… не чуете детски плач в съседство. Да се окажеш до семейство с бебе на пясъка (или в хотела, или в самолета…) си е истински тест за психическа издръжливост. Да – децата са сладки, но също така са и шумни, неуморни и понякога доста досадни. Така че съжаляваме, ама защо трябваше да сядат точно до нас?!

Пияните англичани

Какво по-емблематично за нашето Черноморие от… пияните англичани? Не е тайна, че българските курорти привличат тълпи чужденци, дошли на парти туризъм. Освен с британските си акценти, тези симпатяги често се отличават с изгорялата си до червено кожа и изцъклени от алкохола очи. И макар да не са най-изисканата компания, те са толкова (по пиянски) ентусиазирани, че няма как да не ни разсмеят!

Момичешките компании

Шумни и неизменно подпийнали, тези момичешките компании отиват на Черноморието, за да хванат тен, танцуват и (както казва Лора Караджова) събират шопи и гларуси на ято. Ще ги познаете по високите токове, екстеншъните и iPhone-ите, винаги готови за селфи.

All inclusive

Това са тези туристи (често пълнички мъже на средна възраст), които постоянно могат да бъдат открити в най-близката кръчма или плажен павилион за цаца. За тях ваканциите край морето са чиста проба кулинарен туризъм, а шведската маса за закуска – истински рай на земята. Ако все пак успеете да ги видите без порция пържени картофки в ръце, то те най-вероятно киснат в хотелското джакузи… което, по техните стандарти, си е вид спорт, пише vbox7.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 17 Отговор
    Вчера бях в Созопол.Преди беше пълно с украинци и руснаци по това време.Сега само малко украинки бежанки без пари.Сезона ще бъде от средата на юли до края на август тази година.

    Коментиран от #2

  • 2 И БЪЛГАРИЯ КАКВО Я ИНТЕРЕСУВА

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    КЪДЕ СИ ХОДИЛ ДА ТЪРСИШ....ПАРИ🤔
  • 3 Пич

    18 1 Отговор
    Хахаха ! Браво ! Освен точно , и хумористично поднесено ! Пропуснати са само фейсбукаджиите ! Гледах в една кръчма , едни " оборотни " , които бяха събрали оркестъра , и здраво се качваше във фейса ! Професионалистите им прибраха парите за двадесетина минути , и когато " босовете " си тръгваха , един изчака да остане последен , за да не го видят другите , попрепипа задните джобове , измъкна една смачкана петарка , погледна тъжно , прибра я , и хукна да настига групата !
  • 4 А шестия?

    19 5 Отговор
    Команчите от маааалата, с музиката и изтърбушени я бус, гирултията им и будния поглед който търси бакър, желязу и нещо за краденееееее!
  • 5 Явно автора е доказан спец...

    25 12 Отговор
    ....по статии от...- ,,спец-характер" и затова е пропуснала най-важният тип хора по черноморието ни...!
    А това са...- наглите,шумни и безпардонни... Украинци...!
  • 6 Гост

    24 0 Отговор
    Откривам се сред последния тип. И съм забелязъл че всака година след почивката съм +6 кила. От години е така.
  • 7 Опа

    2 7 Отговор
    Ти вчера не беше ли в централата на ИТН ?
  • 8 бушприт

    27 6 Отговор
    5-те типа туристи по българското Черноморие: 1.Супербогати западняци,2.богати украинци с по 1 килограм злато по себе си и луксозни автомобили,3.нацепени българи-батки банкоматки,повечето плешиви ,но с бради и 1000 татуировки по себе си,4.роми-същите от този сорт,златоносители и 5.Какички със силикон,хиалурон и екстеншон,търсещи предните 4 типа.
  • 9 анонимен

    20 10 Отговор
    И всичките набутани в т.нар в милата ни родина къща за гости или още по-тъпо "хотел", който не е никакъв хотел, а сграда с апартаменти и студия под наем. Незнайно защо в милата ни родина този тип настаняване се радва на такъв успех? Кой нормален човек ще иде на почивка с идеята да влачи посуда и продукти и да готви и мие по цял ден. Това си го прави и без да си плаща у дома...Но с оглед колко е модерен и хвален този тип "почивка" - мъчение и как някой се избиват за него в една съседна държава, явно моята представа е сбъркана. Все пак ако си плащам очаквам да съм в истински хотел, където ми готвят, чистят и оправят леглото и това вече е ваканция.
  • 10 файчо

    26 3 Отговор
    Всичко изглежда идилично, докато… не чуете детски плач в съседство. НЕ ПОНАСЯМ ВЕЧЕ ДЕТСКИ ПИСЪЦИ. ЧЕГЪРТАТ МИ МОЗЪКА. ГЛЕДАМ ДЕ СЕ ИЗНЕСА ПО-БЪРЗО,НИЩО,ЧЕ МАЙКАТА ПОКАЗВА ПРЕЛЕСТИ,КЪРМЕЙКИ МАЛКОТО СИ БЕБЧЕ.

    Коментиран от #13

  • 11 нет и тв

    30 0 Отговор
    О не, аз имам малко по-различни любимци - кварталното първеню "мениджърче", което не спира да мрънка и предявавя претенции и сравнява как било в Гърция, въпреки, че незнайно защо е дошло в България. Пийналите шумни брадясали и надрусани студентчета-тарикати, които мислят, че целия плаж трябва да слуша тяхното хаусче или тия с децата, дето смятат, че като са ги повели целия свят е длъжен да им гледа сеира и да им се възхищава и нямат грам такт и мисъл. Всяка една от групите мисли, че само тя съществува на тази земя и другите хора не са си платили за почивка.
  • 12 ФЕН

    17 6 Отговор
    Още колко групи има .....Феновете на ИТН са едни от най-досадните ! После идват тези на Атака-Лидер-Бареков-НФСБ-ВМРО-Възладжане с гумените бири от Лидела и кренвиршите и кутия маойнеза а за децата Зрънчо и бутафорни тестени закуски ....и целодневните мрънкания ,че при комунизма си е било НАЙ-Убаво а сега само искат да работиш и да си плаща сметките...правейки кочина от семки опаковки и фасове около себеси!! Иначе разликата между двете групи е в музиката дънеща от техните устройства ИТН набиват кавъри на патриотични песни и отричат Всичко българско и постоянно требещи ,че НЕможе да има такава държава и де се опитваш да я оправиш а да се примириш ! И другите Патриоти дето дънат сръбска,БГчалга,ромско и някъде руско-старо естрада НО никога Български патритични песни ....и постоянно коментиране как Русия за пореден път ще ни навре на кучето в г..а защо сме искали да живеем без тяхно разрешение!

    Коментиран от #16

  • 13 анонимен

    29 5 Отговор

    До коментар #10 от "файчо":

    повлеклите бебета на плажа наистина не са в ред, но по-големите детиняци са още по-зле. Надвикват се с родителите си по цял ден, тичат и мятат пясък. Ония повлекли 100 000 дисаги, басейни и половината покъщнина с тях, че какво щеправят ако на детето му се доиграе точно с онова нещо, а него го няма...После същите тия в ресторант са отново цирк. Но по-лошото е, че гледат на останалите хора все едно са им длъжни да им гледат децата и сеирите.

    Коментиран от #18

  • 14 Курбан турист -

    5 6 Отговор
    турист , който никога няма да се завърне от морето ..защото се е "къпал" неправилно.
  • 15 Наблюдател 1

    9 9 Отговор
    Не посещавам черноморието.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 анонимен

    10 11 Отговор
    ходи тогава искай разрешение да живееш от К03як и Д0йче3еле. Само че там, за да го получиш, да не си забравиш кучешкия паспорт с 10 вакс против маймунскидрис и трите наморника. Освен това трябва да си от ония, с либералния парад. И може и да живееш.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ......па

    17 0 Отговор
    Изброените типажи ги има по всички ОБЩОДОСТЪПНИ плажове по света.
  • 20 Русия

    9 0 Отговор
    Не понасям роми, цигари...дебели, мазни гнусни
  • 21 венко

    5 0 Отговор
    По голяма тъпотия не бях чел.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ами

    5 0 Отговор
    Времето когато с трепет тръгвахме към нашето черноморие отдавна отмина не че и тогава имаше човешко отношение но имаше природа и човек можеше истински да си почине но жаждата за пари и лакомията затри и това което имахме а сега ше чакаме хора с алкохол в кръвта да ни опряват туризма.
  • 25 Буха ха

    3 1 Отговор
    Пет типа курортисти, един тип обслужващ персонал, селяндури от айтоско и карнобатско, които са усвоили тънкостите на перфектното обслужване в селската пивница.