2 Април, 2015 11:55 5 420 8

Ще горят ли полицейски шефове за контрабандния канал ?

  • ще горят ли-
  • полицейски шефове-
  • контрабандния канал-
  • гкпп капитан андреево-
  • митничари

Митничари, граничари и генералски син в кюпа за контрабандния канал за цигари

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Днес трябва да стане ясно дали заместник-началникът на митничарската смяна Ковачев ще остане в ареста в Пловдив за постоянно или не. Той бе задържан във връзка с разбития канал за цигари. Вчера бяха освободени 12 други митничари от смяната, а други трима бяха задържани за 24 часа. Сред тях е и началникът на смяната Краси Добрев, който е син на небезизвестният генерал Иван Добрев, който преди години бе началник щаб по подготовката на сухопътните войски.

Днес ще стане ясно дали и вчера задържаните за 24 часа митничари, сред които е и Краси Добрев ще бъдат освободени.

Най ми било обаче не митничари, а гранични полицаи

Сред задържаните имаше и трима гранични полицаи, които също са били разпитани. От видеозаписите по разследването става ясно, че трима гранични полицаи са получили документите от турските си колеги за въпросния камион с цигари „Джи Линг”. От турска страна в документите е попълнено, че се превозват цигари. Тези документи не са достигнали обаче до митничарите. Според данни на магистратите стана ясно, че стоката от Турция била декларирана като транзитни цигари,  а в страната ни обаче  камионите влизали с документи, че превозват бобини за текстилната промишленост, без да бъдат проверявани. Документите за транзитните цигари, така или иначе, не са достигнали до митничарите. За коя държава е бил транзитът, така и до този момент не е оповестено официално.
Именно заради това, нищо чудно, ако „изгорят” шефовете на ГПУ Капитан Андреево Марин Иванов и на ОДМВР - Хасково Ангел Ганчев. А нищо чудно и никой да не изгори, защото вероятно пратката е покровителствана от високо ниво.

Макар и в отпуск обаче, едва ли и Митничар № 1 генерал Ваньо Танов е бил държан на тъмно по генералска линия за контрабандния канал.

Факти.бг припомня, че задържаният ТИР в складово помещение в Пловдив е бил с българска регистрация. Той е бил натоварен с 1420 кашона цигари без български акцизен бандерол. Според експертна оценка стойността на иззетото количество тютюневи изделия е 7 983 950 лева.
Действията бяха предприети след постъпила информация в пловдивския отдел “Икономическа полиция” за престъпна група, която се подготвяла да осъществи контрабандна търговия на цигари на територията на Пловдив и страната. По случая било образувано досъдебно производство и след анализ на данните, специализираната полицейска операция стартирала на територията на Пловдив под наблюдението на прокуратурата.
В складовото помещение били задържани шофьорът - турски гражданин, и шестима българи, на които с прокурорско постановление мярката за задържане е удължена на 72 часа. Освен турският шофьор, в ареста останаха товарачите от Столипиново.
След проверка на видеозаписите на контролния пункт бил засечен и претърсен втори ТИР с турска регистрация, откъдето е иззето същото количество контрабандни цигари. Така предотвратените щети за държавния бюджет са за около 16 млн. лева.
Задържани бяха и лица, конвоирали камионите от границата ни до крайната цел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 1 Отговор
    Новото , което научих, е че сме имали сухопътни войски.
  • 2 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    хахахахахахахахахахахаха, ново 10-т :)
  • 3 6666

    2 0 Отговор
    "Ще горят ли полицейски шефове за контрабандния канал?" Не няма да горят.
  • 4 пенсионер

    1 0 Отговор
    Нерде чмбол нерде стамбул или къде е София къде е као.Андреево ВМЕСТО НА НЯКОЯ ДРУГАмитница или митнически пункт то на генералското синче го устройват като най доверено момче да работи на митница кап.Андреево.
    Итой кат всички досега задържани и обявени ще им се размине и дори на по високи длъжности ще се върнат едв ли не репресирани.
  • 5 за честа

    0 0 Отговор
    на пагона.....некадърник до продажник =генерал до сина си !
  • 6 гражданин

    0 0 Отговор
    Досега при всяко задържане на митничари винаги има замесени Гранични полицаи без тяхно участие е недопустима контра банда и всички видове трафици.
    На ГКПП няма случайни служители както и на митницата синчето на генерала. Заедно с замесените полицаи отговорност и наказание да понесат и началниците им от всички нива по реда на отговорност .
    Къде остана честта на пагона вГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ.
  • 7 незнайко

    0 0 Отговор
    Докато всички замесени не отидат в панделата само ще си чешем езиците.
  • 8 ГенДобрев

    0 0 Отговор
    Всеизвестен факт сред военните е, че и генерала беше на косъм да го обвини Военна прокуратура за корупция,но успя да се измъкне благодарение на връзки и пари.Парите на сина му разбира се.