Last news in Fakti

15 Юли, 2016 08:00 1 307 0

БСП води симулационни игри

  • бсп-
  • води-
  • симулационни-
  • игри

Най-интересната ситуация ще бъде между първия и втори тур на президентските избори

БСП води симулационни игри - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В момента се водят симулационни игри. Не виждам реална основа за постигане на съгласие около единна кандидатура. Това посочи пред Факти.бг политологът Антоний Гълъбов в коментар за разговорите в българското ляво политическо пространство.

Гълъбов смята, че предметът на тези разговори не е свързан с президентските избори. Това са разговори, които имат за цел да подготвят възможно взаимодействие за следващи парламентарни избори, посочи той.

БСП по-скоро печели време, тя не е готова за реални действия. Всъщност социалистите навлязаха в предизборна кампания без да имат кандидат. Тази кампания по-скоро е насочена към собствените им избиратели, за да се покаже активност, за да се подобри малко медийното присъствие на БСП. Но това все още не е реална политика и конкретни резултати засега не могат да бъдат очаквани, заяви Гълъбов.

Декларациите за смяна на „модела на ГЕРБ“, смяна на „модела на прехода“ са

заигравка с публиката,

смята политологът. По думите му това са опити за лансиране на някакво пропагандно обяснение. „Те са напълно допустими, разбира се, но нямат съществена стойност“, смята политологът.

Общото в ситуацията е че нито една от партиите не е готова за избори. Така че говоренето за предсрочни парламентарни избори изглежда още по-несериозно.

Антоний Гълъбов не смята, че е възможно да се получи „един ляв“ и „един десен“ кандидат за президентските избори.

Всъщност

най-интересната ситуация ще бъде между първия и втори тур

на президентските избори. Ще бъде много важно да се наблюдава внимателно как ще се преразпределя и как ще се декларира подкрепа за втория тур, подчерта Гълъбов.

По думите му повече от ясно е, че имената на кандидатите ще бъдат обявени през септември. Допитването на БСП, което те се опитаха да представят като референдум, показа че голяма група от избирателите им са готови да се коалират с всеки, само и само да излязат от усещането за изолация в което се намират.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА