7 Август, 2018 06:31 3 650 15

Слатински: Б. Б. не е диагноза, а следствие

  • митьо очите

Масова бенчобенчевизация на партиите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всяка партия на статуквото си има такива като бенчобенчев. Въпросът не е Дали си има?, а Колко си има?

Масова бенчобенчевизация на партиите.

И те си цакат бенчобенчевците.

Така фокусът на общественото внимание се насочва към поредния хванал се в капана бенчобенчев. И той, понеже му е обещана пълна закрила от партията, с която е имал алъш-вериш, е сварен по "бели гащи", изобщо не знае и не мисли какво говори и затова откровено изглежда като идиот. Всеки следващ бенчобенчев изглежда по-голям идиот от предния.

Масова идиотизация на бенчобенчовците.

Но те, бенчобенчовците не са причината, те са следствието.

Те не са болестта, те са симптомите й.

Те не са тумора, те са само отделни ракови клетки.

Те не са целта, те са средства за тази цел.

Те не са това, върху което трябва да се насочи фокусът на общественото внимание.

Нелепо е да се взираме в инструментите - в бенчобенчовеците, а да не забелязваме ръцете, които ги движат и използват - партиите на статуквото.

А още по-нелепо е да не забелязваме главата, която управлява и употребява тези ръце, тези партии на статуквото - сегашната политическа система.

Сегашната политическа система, която произвежда

все повече корупция, абсурди, скандали, деморализация

и

все по-малко реална, нормална, съвременна, европейска демокрация.

*Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Домев

    11 11 Отговор
    Бсп като вземе властта и започва да кърми "Бенчовците" , той и Орешара уш беше брилянтен икономист ама раздадоха Ктб-то на всики Бенчовци у нас, на всеки по безвъзмездно кредитче
  • 2 Джуган

    25 1 Отговор
    А най-нелепо е да не забелязваме че сме едно дебилно, жално мучащо стадо добитък, което чака някой да дойде отвън и да го освободи от хамута, надянат му от политичесаката система.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 толерантен

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Джуган":

    И да "забелязваме", файда няма, щото сегашните, самоизбрали се за шефове на света са ни нарочили за "вредители" на нср. Ще трябва да чакаме ново тесте карти. Тези са белязани, не в наша полза. Но геополитическата палачинка се обръща. И тъй, и тъй.
  • 4 бактисъл

    11 0 Отговор
    Абе всички в опозиция, не харесват системата. Ама ако дойдат на власт, системата ноу бързо ги опитомява. Че и тоз изгладнелия седераст - власт сънува и бълнува.
  • 5 балама

    11 2 Отговор
    Знайм я тая "реална, нормална, съвременна, европейска демокрация." - джендърмерийска, ислямистка, гмо-, циганофилска, грабителска, лъжлива, манипулативна... болна от ишиас, раиш ли.

    Коментиран от #8

  • 6 прах в очите

    8 0 Отговор
    Статията е подвеждаща, по умните обаче знаят, че има само една партия, никога не е имало демокрация, а ДЕКОРАЦИЯ!
    Проблема е, че НЯМА работещи институции, съд, прокуратура, полиция, няма върховенство на закона, има корупция, лобиране, зависимости, с една дума МАФИЯ.
    БКП се превърна в мафиотизирана върхушка, която си разиграва схемите пред очите на белеещото стадо овце.
  • 7 прах в очите

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Джуган":

    Какво може да направиш?
    Проблемът е, че държавата е тяхна, на комунистческата върхушка, парите са в тях, имат армия, полиция, прокуратура и съд, освен Терминала друг изход не виждам, за това милиони българия избягаха и ще продължават да бягат.
    Който е млад да бяга, ако иска нормален живот, иначе ще слугува на Бенчо и компания!
  • 8 прах в очите

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "балама":

    Наистина си балама, ако си ходил в западна Европа, в някоя развита страна, ще видиш, че нещата не стоят така, там дори и нашите цигани живеят добре и имат по висок стандарт от повечето българи. Не ти е виновна демокрацията, виновни са хората в България, които са свикнали да ги манипулират и лъжат и издигат в култ мутрите и парите им. Виновен си ти, че си стоиш в къщи и само дрънкаш глупости, вместо да излезеш на улицата и да протестираш, да се бориш за правата си, виновен си, че имаш робски манталитет.
    Свободата, демокрацията не идват ДАРОМ, запомни го много добре БЪЛГАРИНО!

    Коментиран от #11

  • 9 Смешен плач

    3 0 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел
  • 10 Някой

    2 1 Отговор
    Безнадеждно е положението ни. Млади хора, не похабявайте живота си тук! Бенчовците са много!
  • 11 балама

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "прах в очите":

    Чак толкоз балама не съм, за да не виждам, че "стандартът" на запада, начело със сащ е за сметка на всички останали страни и народи, като България и българите.
  • 12 Така де

    5 0 Отговор
    бенчо бенчев е един малоумен идиот, който е голям връзкар и това го направи голяч бизнесмен. Много ми е чудно като е толкова умен защо не отиде в САЩ да обработва 32 000 декара?? Лесно му е на бенчо като взима куфарчета с пари от държавния бюджет и евро фондовете и наема няколко експерта , които да му въртят бизнеса, а политиците му дават пазар и мачкат конкуренцията му. То и аз така мога да се бшя в гърдите колко голям бизнесмен съм
  • 13 Емил

    2 1 Отговор
    Защо всички решиха, че Б.Б. е Бенчо?! Слатински си прави гаргара!
  • 14 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    тва е истината.купуват ни за кило боб.ходят в модерните партии дават някои лев на ръководството съставено от мошенници и ги набутват на избираеми места.после ни съдират кожите веднъж от крадене втори път от пълна некомпетентност !
  • 15 Тавариш Сталин

    2 0 Отговор
    А ти какво би направил, то е лесно да се говори? Как по мирен начин се сваля соц. диктатура? Всички отдавна сме стигнали до единственото възможно и логично заключение, че при дадените обстоятелства, без насилие и ексцесии НИЩО не може да бъде променено. Когато някой тръгне на наивен граждански протест срещу статуквото, тиквите насъскват милицията и жандармерията срещу инакомислещите.