Last news in Fakti

10 Май, 2021 13:42 19 051 225

Поредно гнусно реабилитиране на чугунения тошовизъм

  • соц. пропаганда-
  • забраненото шоу на рачков

Снощи за втори път в краткия живот на "Забраненото шоу на Рачков" телевизионният зрител стана свидетел на една сценарийно подготвена словесна повръщня

Поредно гнусно реабилитиране на чугунения тошовизъм - 1
Кадър: Nova
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В българския телевизионен ефир изключително често ставаме свидетели на гнусни и пошли опити за реабилитиране на соца като една "стара нормалност". Не стига, че от сутрин до вечер в публицистичните предавания присъстват агенти на комунистическата Партийна сигурност, по известна като Държавна сигурност, и членове на БКП, но и в развлекателни предавания - в случая това на Халваджиян с водещ Димитър Рачков, се опитват да будят някаква носталгия у българите над 50-годишна възраст. В случая по-голямата беда е не това, че някои от хората, родени през 60-те и 70-те години на миналия век ще изпитат носталгични чувства, а вкарването в заблуда на младите хора, на които не е разказана истината за онова време. А истината за соца е само една и не може да е въпрос на гледна точка.

Снощи за втори път в краткия живот на "Забраненото шоу на Рачков" телевизионният зрител стана свидетел на една сценарийно подготвена словесна повръщня. Преди известно време в компанията на споменатия комедиант, който, както е известно, е водещ на това предаване, бе внукът на Тодор Живков - Тодор Славков, а зад тях се мъдреха огромни сърп и чук. Вчера пък ни бе припомнено как биха звучали разни новини по време на злокобния соц, в изобилие се използваше обръщението "другарю", еди-какво си било струвало 40 стотинки и всякакви други глупости, реабилитиращи годините преди 1989 г. като отминало време, в което не е имало нещо нередно.

По подразбиране е, че това реабилитиране на тоталитарния тошовизъм трябва да спре. Излишно е да споменаваме, че ако в Германия предаването Х каже нещо добро за нацизма - а между него и извратения чугунен тошовизъм (социализъм) разлика няма, това предаване вероятно никога повече няма да види ефир.

Възникват и няколко въпроса, като първият от тях е - толкова ли са лимитирани сценаристите на това предаване, че са принудени да правят опити да забавляват публиката със спомени от социализма?

Освен това, защо въпросните сценаристи, а и не само, не се връщат към други епохи от мъчната ни в голяма степен история? Да не би продуцентите да имат някаква специална мисия и за това въобще да са на екран?

Защо в рамките на споменатото предаване няма и мъничък намек за това, че този строй е погубил множество хора по света - и буквално, и преносно?

Питам, но отговори изобщо не очаквам. Щом въпросните дами и господа доброволно осъществяват соц. пропаганда, ясно е какви са душите им и респективно от това подбудите им. Също така е ясно, че това, което те правят се радва и на одобрение сред част от българите. Но друга част от българите - не по-малка, изпитва силна абоминация, когато вижда и чува гореописаното в праймтайм и национален ефир.

По-важни са обаче други две неща. А именно тази, втората част от българите, да спре да преглъща това оскърбление и да отстоява заклеймяването на тошовизма.

И също така, време е, важно е, хубаво ще е, ако в 46-тото Народно събрание се формира мнозинство, което да допълни Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен. Тоест, той да спре да бъде пожелателен и всеки, който реабилитира мракобесния соц, да бъде подвеждан под наказателна отговорност.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 278 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    409 64 Отговор
    Чугунен Тошовизъм е Бойковизмът , наследник на БКП , А СЕГА БКП 2 - сиреч герб. Страхотия ужасия , дано герб се сринат на следващите избори до 3% като ндсв.

    Коментиран от #36, #164

  • 2 Много добре

    207 26 Отговор
    тъпаците с големи уста по нашите земи няма да свършатр,това е факт....

    Коментиран от #43, #49

  • 3 ббб

    299 88 Отговор
    много хубаво си беше предаването.

    Коментиран от #142, #206

  • 4 Някой си

    474 64 Отговор
    Отпусни се бе, пич! Никой не те напада, ама статията ти верно не струва.

    Коментиран от #53

  • 5 bandita

    113 430 Отговор
    абсолютно точно. нужно е ЗАТВОР на всеки осмелил се да каже "добра" дума за соца, защото просто заради него сме близо 100 години назад от европейските ценности и развитие. 500 години османско робство не са навредили толкова колкото 50 години соц

    Коментиран от #12, #14, #18, #25, #28, #29, #56, #57, #85, #148, #222, #223

  • 6 Пучо Капучо

    421 88 Отговор
    Да му ядете на соца...амбарицата. Живял съм по онова време, знам какво беше. Имаше си и кусури, но плюсовете бяха далеч повече, толкоз.

    Коментиран от #21, #23, #52, #60, #165

  • 7 atakade

    206 20 Отговор
    хаха - добре Чичо Сам - друго си е някой да ми каже без да се обаждам - какво да чувствам и какво да знам -ДОБРЕ ГОЛЕМИ БРАТКО

    Коментиран от #207

  • 8 ццц

    365 41 Отговор
    Петърчо избърши си жълтото около устата и спри да съчиняваш идиотии, ти изобщо нищо не знаеш за соца само малоумната пропаганда на евродебилите слушаш като кон с капаци си

    Коментиран от #62

  • 9 пешо

    319 31 Отговор
    това сукалче кога е родено? откъде знае то какво е било по времето на соца, за да се притеснява, че видите ли, младото поколение щяло било да бъде дезинформирано? някой да му каже, че ш.оро.ш за нас не е последна инстанция!
    аре, у лево!
  • 10 джаба

    75 103 Отговор
    jтрябва да си пълен идиот та да гледаш това плъхче рачков

    Коментиран от #86

  • 11 Българин

    321 46 Отговор
    Кое по-точно му било "злокобно" на соца ?
    Работа ли нямаха мъжете, жените и дъщерите проституираха ли Запад ? Синовете ли ли джендърееха и се дрогираха ?

    Музиката се видя при Рачков - свежо, българско, заразява с настроение.

    Е и днес сигурно е хубаво за някои : за олигарси, мутри и американо-турски слуги. Затова и сега културата ни е "евроатлантическа" ( американо-турска).

    Коментиран от #66, #84, #192

  • 12 Димитър

    196 28 Отговор

    До коментар #5 от "bandita":

    Забрави да добавиш и 11 години чугунен Бойковизъм......
  • 13 Реалист

    77 62 Отговор
    РачкОФ е страшен лигльо ❗❗❗
  • 14 шопландец

    250 31 Отговор

    До коментар #5 от "bandita":

    тоз пък евроатлантически дебил, супер си беше тогава а за тия родени след1985 по добре да си траят че за останалите сте смешни та чак жалки

    Коментиран от #123

  • 15 Гражданин

    242 27 Отговор
    Да, като цяло беше по-лошо от сега. Но, имаше неща, които в пъти бяха по-добри от сега. Например - образованието, спорта, качеството на храната, сигурността, селското стопанство, броя на ромите и техните престъпления.

    Коментиран от #35, #61

  • 16 Петре

    196 21 Отговор
    ти мнго знаеш за комунизъмът, явно. Няко обаче с носталгия си спомнят за хбавите неща на социализмът и не би било грешно и децата да понаучат нещо, все пак е от историята на Родината им.

    Коментиран от #20, #124

  • 17 Лешко

    260 26 Отговор
    при соца, България, по данни на ООН е била на 28 място по стандарт на живота в света...това дали ти е известно, а?

    Коментиран от #22, #97, #167

  • 18 30 г стигат

    167 9 Отговор

    До коментар #5 от "bandita":

    Развитието(и ако имаш такова ) си го дължиш на гените и никакви партии не могат да те направят човек ако ти генетично не си такъв . Като гледам как се развихме последните 30 години се нчудя още колко века ще ви трябва да се оправдавате с неумението си , с арогантността си , с жаждата за власт и кражби .
  • 19 аве джендьо,

    234 17 Отговор
    Аве Пешко, аве Здравков ти на колко години си ве келеш ??? Чул пиkльото, че две баби си говорили на пазара в Брюксел за соца и станал "спец" !? Нищо не знаеш ти за соца със същия успех може да коментираш и живота на Марс!
  • 20 mafiota

    50 222 Отговор

    До коментар #16 от "Петре":

    НЯМАШЕ хубави неща тогава. не случайно за няколко години като отвориха границите 2 милиона българи напуснаха.. сигурно защото им е било много яко да стоят зад огрдата.. хайде стига глупости - този режим беше и си остава престъпен много по-лош от всичко случило се на държавата ни през цялото 1300 годишно съществуване

    Коментиран от #27

  • 21 ivo

    43 170 Отговор

    До коментар #6 от "Пучо Капучо":

    Къде видя плюсове - в доносниците и тъпите партийни секретари ли? Ако зависеше от мен щях да наложа забрана на бивши членове на БКП да заемат ръководни постове. Това щеше да ни спести русофила Радев и Бойко, както и всичките чугунени глави в БСП.

    Коментиран от #54

  • 22 откъде и как

    140 15 Отговор

    До коментар #17 от "Лешко":

    Как да му е известно на тоя плашипут@к като още е бил под масата !

    Коментиран от #75

  • 23 ужас

    58 185 Отговор

    До коментар #6 от "Пучо Капучо":

    Да, супер беше. Липса на храни и всякакви продукти до към началото на 80те, режими на тока и водата беше нещо нормално. Тоалетна хартия - какво е това? Технологичното ниво беше застинало на това от 50те години. Цветна телевизия - пак към 80те. Чакаше се за нова "кола" (така наричаха изделията) по няколко години, освен ако не си връзкар. По това време се установи и този модел с "имам човек", че иначе си заминаваш докато чакаш. Земята на хората беше насилсвено иззета и бяха набутани в работнически жилища по крайните квартали на градовете. Да носиш дънки до един момент беше забранено, както и да имаш дълга коса (както и всякаква прическа неотговаряща на нормите). Западните музика, филми и книги бяха забранени с малки изключение на "проверени" издания. В Белене пращаха хора за разказване на вицове осмиващи власта. За икономиката да не говрорим - грандомански предприятия които от построяването си до затварянето си работят на загуба. България фалира 3 пъти по време на управлението на Тодор Живков, за това и СССР не ни иска за 16та република въпреки натягането от наша страна. На границата стреляха тези които не искаха да се примирят със жестоката действителност на концлагера наречен България. Направо супер беше през комунизма.

    Коментиран от #37, #44, #103

  • 24 ветеран

    174 11 Отговор
    Ще трябва да изчакате да измрат родените през 50-ти шестдесетте.
    Иначе е смешно и глупаво да им разказвате как се живели.

    Коментиран от #32

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 де юре

    177 16 Отговор

    До коментар #20 от "mafiota":

    Костов ти ли си ве ? Ами като нарязахте предприятията на скраб всичките 2млн. трябваше пазачи, охрана да работят .От "хубаво" и от щастие 50% от тираджиите са висшисти . Снизихте стандарта на живот до кота 0 и къв да го дирят тука като страната стана разграден двор.
  • 28 Петър

    154 6 Отговор

    До коментар #5 от "bandita":

    А за 32те години преход,какво ще кажеш?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Територията

    24 129 Отговор
    е предимно населена с крадци комунисти, русофили. Затова искат да са с Русия, да си крадат спокойно. Справка, вижте в момента комисията за ревизия в парламента.
  • 31 РАЙ ЗА ДЕБИЛИ

    36 150 Отговор
    ХУБАВО БЕШЕ Я, ВСЕКИ ТРЯБВАШЕ ДА ВЯРВА В БКП, ДА ДОНАСЯ КАКВО Е ЧУЛ ОТ КОЛЕГИ, СЪСЕДИ И НА ОПАШКАТА, ДА НЯМАШ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ - ПАРТИЯТА МИСЛИ ВМЕСТО ТЕБ, ДА КАЗВАШ ЧЕ ВСИЧКО РУСКО Е ПО-ХУБАВО ОТ ЗАПАДНОТО, ДА СИ УМРЕШ НА СЕЛО В ТКЗС-ТО АКО НЯМАШ ЖИТЕЛСТВО В ГРАДА, ДА ГЛЕДАШ В ПЕТЪК САМО РУСКА ТВ, ДА ПЛАЩАШ ЕРГЕНСКИ ДАНЪК, ДА ЧАКАШ ЗА ВСИЧКО КОГАТО И АКО ГО "ПУСНАТ" - ТЕЛЕВИЗОР-МЕСЕЦИ, ЗА КОЛА, ГОДИНИ, ЗА АПАРТАМЕНТ - ЦЯЛ ЖИВОТ И ДА СЕ НАПИВАШ В КЪЩИ, В РАБОТАТА ИЛИ В КРЪЧМАТА - КЪДЕТО ТИ Е КЕФ!

    Коментиран от #34

  • 32 Рони

    83 8 Отговор

    До коментар #24 от "ветеран":

    А тези които са през 40-те години къде са а,не всички сме умрели!

    Коментиран от #117

  • 33 ГЕРБ=БСП=ДПС

    32 109 Отговор
    Не го понасям този Рачков и не го гледам, къто ву вися физиономията и сменям канала. ""другарю", еди-какво си било струвало 40 стотинки и всякакви други глупости, реабилитиращи годините преди 1989 г. " Само искам да добавя, че при социализма хляба беше 40-50 стотинки. Но заплатите бяха 120 лева, а пенсиите 60-70 лева. При живков имаше 1,5 ТВ канала и се плащаше данък за това, че притежаване на телевизор. Нормалните 20% от нормалните хора караха Трабант, Москвич или ЛАДА. Тодор Живко, децата и внуците му се водиха в държавни мерцедеси. А живковите калинки в черни Чайки и Волги.

    Коментиран от #40, #122

  • 34 Петър

    92 19 Отговор

    До коментар #31 от "РАЙ ЗА ДЕБИЛИ":

    Имаше и коли без ред,но това ти не го знаеш,или го знаеш,но не ти изнася.
  • 35 де юре

    89 9 Отговор

    До коментар #15 от "Гражданин":

    Ами то ти изброи всичко към то хубаво . Остана само дето нямаше постоянно банани за дъщерята на Костов !!!!
  • 36 aaaaaa

    74 6 Отговор

    До коментар #1 от "Димитър":

    АБСОЛЮТНО,НО ЗА ТОВА Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ГОВОРИ НА МЕДИЙКИ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ЕДИН НЕОСЪЗНАТ ПЕТЪР ЗДРАВКОВ
  • 37 Вярно

    143 18 Отговор

    До коментар #23 от "ужас":

    е УЖАС!!! Но каквото и да пишеш България беше сред 30-те най развити държави в света!!! ФАКТ!!! Сега къде сме!!!??? След 60-то - УЖАС!!! А ти дерзай, ще направиш кариера ...
  • 38 Сланина и Зурла

    91 13 Отговор
    Никой не искаше Тошовизъм,но за 30год,живота показа как отрочетата на тошовизма направиха и невъзможното дори и най върлите антитошовисти да изпитва носталгия по онова скапано време!
  • 39 дано не

    31 35 Отговор
    Какво може да очаквате от бозата на халваджиите. Това си е от край до край една повръщня. Даже се чудя че някои го гледат още. едни и същи долнопробни мутрички и мутрески години наред се мъчат да изкривят човешкото у хората. Имам чувството , че думите на Д.Ф Дълес ще се сбъднат.
  • 40 ало ефенди

    74 6 Отговор

    До коментар #33 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Що сега в НС да не са на Трабанти !!Мислиш че са им по малко привилегиите и заплатите ли ? Ми да им ги повишим ве , кво ще кажеш !?
  • 41 До Жотева

    22 55 Отговор
    Другарко Жотева, кога ще забраниш тоя а нти европейски и антибългарски сайт, или поне коментарите към него?!? За красота ли те преизбраха съвсем наскоро, или да вършиш работа?!?!
  • 42 мародер

    49 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Питам, но отговори изобщо не очаквам. - господи ти ли си бе? Явно сам се усещаш каква тъпня си написал.

    Коментиран от #73

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 все тая е

    17 44 Отговор
    Той мутрата Бойко колко години се мъчи да пунтира бай Тошко. И сакото си даде ама не става. От мутра пожарникар , партизанин не става. Тез дето не са живели тогава поне са късметлии, само един път са прекарани.

    Коментиран от #59

  • 46 Просто човек

    18 83 Отговор
    Автора явно не е гледал предаването, или нямя необходимия интелект, за да разбере, че всичко това беше с цел осмиване на комунизма. Никой не се опитва да набива в на някого главата, че при соц-а беше по-добре, защото не беше. Беше отвратителен режим и не смятам, че много хора ще тръгнат да защитават този рижим.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Преброител

    55 5 Отговор

    До коментар #2 от "Много добре":

    В Индия никой не знае броя на свещените крави, а у нас броят на свещените говеда.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ники

    63 8 Отговор
    Не ми се иска да коментирам казаното от П.Здравков,дано му остане време да прочете написаното тук!!!!
  • 52 Никой

    25 96 Отговор

    До коментар #6 от "Пучо Капучо":

    Е и аз съм живяла,но плюсове не помня,айде нема нужда както казваше баш майстора!
    Мой роднина му съсипаха здравето в Белене заради един тъп виц,доносник го наклевети.
    В училище винаги имах проблеми,тъй като съм свободолюбива и имам собствено мнение а това в Соца беше забранено.Никой нямаше право да мисли различно!
    Проклинам му костите на селянина Живков и цялата му фамилия!

    Коментиран от #67

  • 53 Съвет

    49 4 Отговор

    До коментар #4 от "Някой си":

    към П.Здравков:

    Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. Пабло Пикасо

    Коментиран от #109

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 проба

    22 3 Отговор
    Проба за ЦЕНЗУРА... всичко трие
  • 56 324

    103 14 Отговор

    До коментар #5 от "bandita":

    Прав си! Мъжете бяха мъже и жените жени! Нямаше ги еврогейските ценности като джендърство педофилия, и поголовно опростачване. Затова повелята на Брюксел е забравете за този режим.!!!
  • 57 БГ гражданин

    95 8 Отговор

    До коментар #5 от "bandita":

    След 30 години демонокрация вече знам:

    Другото име на Вятърът на промяната е — Ураганът на разрухата.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Не сте

    23 59 Отговор

    До коментар #45 от "все тая е":

    Ти ако беше при Тошо нямаше да пишеш нищо подобно,щото щяха много бързо да те обработят,но Баце лош лош ама всички плюете години и нищо не ви се случва.
    Айде стига тъпотии,не сте живели преди промените!

    Коментиран от #74, #157

  • 60 324

    66 10 Отговор

    До коментар #6 от "Пучо Капучо":

    Малииий, амбарица, въх вкусен спомен, устата ми се напълни със слюнка! А сега всичко с еднакъв вкус

    Коментиран от #65

  • 61 Тъй беше

    50 6 Отговор

    До коментар #15 от "Гражданин":

    Пешко, прочети статията в нюз-ФРОНТ.инфо.....
    «Когато повярваш, сине, този рай ще бъде възстановен отново!»
  • 62 Петре

    45 6 Отговор

    До коментар #8 от "ццц":

    Не води битки които не можеш да спечелиш, освен, ако са ти платили за да ги загубиш.
  • 63 Не лъжете

    21 78 Отговор

    До коментар #44 от "Валери":

    Имаше режим на тока и казвахме че България е дискотека. На всеки два часа спираше,говоря за ранните 80 г в София.
    Пускаха ни по рано от училище за да не ходим по тъмно,беше зима.Не лъжете,ние сме живи свидетелите на гадния соц!

    Коментиран от #78, #82, #88, #219

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ееех къде са....

    74 12 Отговор

    До коментар #60 от "324":

    А луканката, шпековия салам, филета, кремвирши от месо, хамбургски салам.....истинска храна!!!

    Коментиран от #79

  • 66 Той пешо

    65 9 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Как прави коментари на "злокобния" соц.,като не е живял по него време
  • 67 324

    83 12 Отговор

    До коментар #52 от "Никой":

    Малииий, на колко си години бе? То Белене да те отворя са го закрили през 1960 г. Много пък свободолюбиви се пръкнаха след 89 година, сега също си много свободолюбива, ама не се възмущаваш и селянията от простотията на Толупа.

    Коментиран от #125

  • 68 Ramsezsh

    58 10 Отговор
    Направо нямам думи от нивото на тази статия.

    Коментиран от #77

  • 69 СС23

    59 9 Отговор
    Здравков, криптовалуто недокопана. Значи можеш да правиш смешни анализи, но някои като те анализира теб му триеш коментара. Фашист.
  • 70 Абе пешо

    59 8 Отговор
    много интересно че само тия които не са живели по време на социализма и други които са били облагодетелствани по това време,плюете по него.
  • 71 1520

    82 17 Отговор
    тогава кола на 5 години ми се виждаше стара сега карам 15 годишна тога ходехме на море всяка година за 15 дни със семейна карта за 120 лева сега от 1992 г не съм виждал море имаше заводи имаше работа сега където погледнеш само руини

    Коментиран от #130, #195

  • 72 Поп Дъньо

    67 8 Отговор
    Петенце бе, защо не оставиш тези хора над 50г. да си преценяват и дават оценки пред деца и внуци? А ти, който не си бил и блясък в очите на татьо си толкова злобно и назидателно удряш кръста и издаваш присъда!
    Да ти кажа една тайна, пътя за ада е постлан с добри намерения, никой не може да ти даде това, което аз ще ти обещая! И така се въртим в кръг има нема стотина години.
  • 73 ееех къде са....

    76 11 Отговор

    До коментар #42 от "мародер":

    Когато икономиката на България беше на 25 място в света...

    Виждате ли тази карта?
    Не е комунистическа пропаганда, нито е дело на Путин.
    Това е икономическа карта на страните в света през 1988 година.
    Английското издание "Файненшъл таймс" я публикува за сравнение как всичко се изменя.
    Големината на съответната страна тук зависи не от големината на територията ѝ, а от производството и износа ѝ.
    На тази карта България заема 25-то място в света по своите икономически показатели през 1988 година.
    Според статията - тези икономически показатели показват и жизненото равнище на населението, и влиянието на страната в световната политика.
    Виждате ли големината на България тогава?
    По-голяма от Гърция и Австрия, та дори и от Турция... И наравно с Дания, Белгия и Чехословакия!
  • 74 Дет ве

    71 7 Отговор

    До коментар #59 от "Не сте":

    Нищо не ти се случва,защото всички сте едни удобни чалгясали овце.Сега няма белене,сега те самоубиват,самоудавят,самопсихиатрят ,крадат ти имота,бизнеса,живота,все законно и демократично.Истината е че едно време имаше малката истина и трудно но справедливост можеше и да получиш,сега няма справедливост и не можеш да я получиш по никакъв начин защото всичко е толкова изгнило че вони.Това в момента е пълна диващина ,даваща законното право на неграмотни постерствени нагли алчни и природноограничени индивиди да ви водят за носа...но вие това и заслужавате кючекчии нещастни.
  • 75 3993

    39 6 Отговор

    До коментар #22 от "откъде и как":

    под масата е била майка му. той е бил в багажа на баща си.
  • 76 Павел Пенев

    81 11 Отговор
    Глупак.Кого е погубила социалистическа България.Ти как си оживял? Тогава бяхме 9 милиона, а сега сме 6 милиона благодарение на тази демокрация. Опитайте се да реабилитирате тази демокрация,която съсипа хората,опустоши страната и създаде неграмотници,наркомани, алкохолици, проститутки и обикновени простаци.Ако си журналист как може да не го виждаш това? Престъпници сте вие,които драскате против социализма с надежда да бъдете забелязани от обществото. Гнусни политически лакеи.

    Коментиран от #101

  • 77 Съвет

    54 7 Отговор

    До коментар #68 от "Ramsezsh":

    Здравков, осъзнайте се:
    Няма значение дали сте се продали или са ви купили — все ще трябва да си го отработите като про ти тут ка.
  • 78 324

    37 6 Отговор

    До коментар #63 от "Не лъжете":

    И ти не лъжи, защото беше на 3 часа, но пропускаш изпразване то на язовир Искър от хидроинжинера и кмет на София и водния му режим, или това не ти изнася, тъй като демокрацията още в началото роди корумпета,
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Господарите и техните роби

    14 54 Отговор
    Да, вярно е, че за някои беше много добре по тошово време,,😂, като например всички от ЦК на БКП и тяхната рода, висши военни, висша администрация.За тях имаше специзирани магазини, в които можеха да си купят от пиле мляко.Мат,ряла обаче, чакаше за празници да му"пуснат" банани и други благинки, които тошовистите ката ден лапаха.Да не говорим как си почиваха в станциите по морето и планината в лукс и разкош за жълти стотинки! Да, а Рачков, Магърдич забелязахте ли кога обърнаха палачинката? Всичките скечове и критики към различни от Борисов и ГЕРБ вече са забранени в шоуто им.Хванаха ги в измама, не им преподписаха договора в национална тв и започнаха да гостуват на Слави и да плюят непрекъснато Борисов и партията му.Защо ли? Това фиксиране само в един персонаж, не говори добре за тяхната обективност и надпартийност!Жалко защото губят 850 000 фенове, които са гласували за ГЕРБ.Ако не им пука от този факт, жалко за тях защото, гербаджиите ще го преживеят, но остава много лош вкус....😂😂😂

    Коментиран от #89

  • 81 част 1

    40 7 Отговор
    Тате, защо толкова често си спомняш за НРБ? Какво толкова е имало което да го няма днес?+
    Бащата се замисли и отговаря:
    -Я си представи че живееш в малкия град в провинцията и ти трябва да започнеш работа.
    "Когато повярваш, сине, този рай ще бъде възстановен отново!"
    Отиваш до вратата на завода, а там до портал
    -Да бе! Това не е вярно! — каза сина…….
    Вярно е сине! Така беше. Така и пак ще бъде! Помни ми думата!
  • 82 2769

    20 8 Отговор

    До коментар #63 от "Не лъжете":

    това бяха началото на '90те. размити са ти спомените.
  • 83 Матей

    60 12 Отговор
    А-ууууу,колко страшно,социализъм!Можа де е било представено изопачено,но истината действително се знае от тия ,които го помнят и 99% ще се изкажат повече или по-малко положително.Какво толкова се изплашиха от едно шоуменско представяне,ами ако беше документалистика?Страх,неистов животински страх тресе кочи-ната от възраждането на социалната идея,за уредена държава,за сигурност и ред.Било много гадно,хайде де!СЕГА Е ГАДНО И МИЗЕРНО И НЕВЪЗМОЖНО И ТРАГИЧНО.Какво ще ми се правят на халтави?Да,държавата можеше да те стриже и дои,но и от вълци да те пази,а сега превърнаха народа в мърша за хиени и чакали,държава на кокили,Чикаго на Балканите.
  • 84 Българин

    61 8 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Към предаването сценаристите са подходили много страхливо дори.
    След като иронизираха как при соца всички новини започвали с инфо за първия секретар, можеха да направят и аналогия как сега всички новини започват с инфо за поредния щатско-турски слуга и задължително съдържат враждебна пропаганда срещу Освободителката ни Русия .
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 не при Баце, а при тошо

    64 4 Отговор

    До коментар #10 от "джаба":

    В края на 60-те на ХХ век България е на трето място в света след САЩ и Япония по броя на изградените язовирни стени....
    Всички язовири (3,000) в България са построени по времето на социализма....

    Коментиран от #196, #197

  • 87 069

    55 6 Отговор
    Извинявайте много, ама каква е тази статия сега? Сигурно е писана от някой, дето хабер си няма от онова време, нито е живял тогава в съзнателния си живот. Беше едно от малкото добри тематични шоута и хората, които сме живели малко или много тогава сме наясно защо. Човек се връща в детството си и с умиление си спомня за скъпи неща, които сега ги няма, няма и да ги има. Нещо лошо ли има в това?
  • 88 не при Баце, а при тошо

    59 11 Отговор

    До коментар #63 от "Не лъжете":

    ИКОНОМИЧЕСКОТО ЧУДО НРБ (от 44 г. до 89 г.) в Цифри и Факти! ЕТО КАК БЪЛГАРИЯ ЗАЕ 25-ТО МЯСТО ПО БВП В СВЕТА:
    За периода 1979-1988 г. САЩ увеличава БВП на глава от населението със 182%, Япония с 275%, Германия със 158%, Франция със 157%, а България увеличава БВП на глава от населението с 234%. Това ще рече, че България по време на комунизма, дори и в годините на Перестройка, никога не е била в рецесия, камо ли фалирала, както поучава западната пропаганда.
  • 89 яко ни лъжат

    58 11 Отговор

    До коментар #80 от "Господарите и техните роби":

    uuuu ЛЪЖЛИВ ПЕТЪР ЗДРАВКОВ. ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ НА 27 МЯСТО ПО ЖИЗНЕН СТАНДАРТ В СВЕТА. 27 МА ПО РАЗВИТИЕ В СВЕТА. ЛЪЖЛИВ ПАПАГАЛ КЛОУН. ОТВРЪЩАВАТ МЕ ФАКТИ С ТЕХНИТЕ ДЕБИЛНИ ЛЪЖИ!!!
  • 90 Мишки

    53 8 Отговор
    Как може някой роден 96-та да ми прави анализ на Тошово време....Тея деца тотално се фейнаха...
  • 91 какво направи тошо

    65 10 Отговор
    Фактите са, че при Живков дохода на глава от населението на България надмина средния за Източна Европа - за пръв път от 600+ години. Сами може да отгатнете къде сме в момента по тази величина. Живков завари България на дървения плуг и я остави с атомни реактори и космически кораби. Завари я с 7 милиона население и я остави с 9. Това са фактите.

    Коментиран от #104

  • 92 Някой

    54 7 Отговор
    Кой, по дяволите, е Петър Здравков и защо на нас трябва да ни дреме на патките за неговото мнение ?
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 живял и тогава

    42 6 Отговор
    А защо бе сине неграмотен мислиш,че истината е само това , което на теб ти е в главата?
  • 95 Гост

    25 6 Отговор
    Здравков! Брадата хранителните вещества и кислорода за мозъкът ти ли използва, като ги отклонява?
  • 96 Умен

    21 7 Отговор
    Супер си беше предаването.
  • 97 Гост

    22 3 Отговор

    До коментар #17 от "Лешко":

    На 27 място
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Кратко, но ясно

    24 6 Отговор
    Категорично - "гръмни" се !!! Като си това, като приследваш користна цел "гръмни" се. Нещастник.
  • 100 Васил

    9 8 Отговор
    Това шоу е ужасно.
  • 101 простотия

    6 28 Отговор

    До коментар #76 от "Павел Пенев":

    Логично е! Демокрацията не е за прости и невежи индивиди!
  • 102 kara

    52 7 Отговор
    Е, било е лошо-всеки е работел и получавал заплата,всеки е имал почивна станция към работното си място и е ходил на почивка по 14дни
    поне, возил се е безплатно в транспорта-6ст.билет,ами тока,ами парното,ами водата,а забравяме най-важното СПОКОЕН ЖИВОТ абе все лоши работи!
  • 103 гост

    32 8 Отговор

    До коментар #23 от "ужас":

    Една лъжа повторена 100 пъти не става истина.Проверете с факти истинността на всяко Ваше твърдение.Избягвайте да пишете глупости.
  • 104 Стар другар

    9 34 Отговор

    До коментар #91 от "какво направи тошо":

    Ма верно бе,къф доход имахме,търсехме някой с бордеро да си купим Супер Рифле от корекома и ученичките духаха на арабите за пакетче дъвки!

    Коментиран от #114

  • 105 аз съм Веска

    27 1 Отговор
    НЯМА СТРОЙ САМО С НЕГАТИВИ , ИЛИ САМО С ПОЗТИВИ .
    И НЯМА ДА ИМА .
    ОТЧИТАМ НАРОДНАТА ПРОСВЕТА КАТО ПОЗИТИВИЗЪМ.
    ОТЧИТАМ ТЕГЛЕНЕТО НА БЕЗЛИХВЕНИ КРЕДИТИ , КЪМ НЕЩАТА , С КОИТО МОЖЕМ НА ХВАЛИМ СОЦА .
    ОТЧИТАМ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ДОМ ЗА ВСЕКИ , ЗА НАЙ- ХУМАННАТА СТРАНА НА СТРОЯ .
    ОТЧИТАМ МОЩНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ , КАТО ПОЗИТИВИЗЪМ .
    НЕГАТИВИТЕ ГИ ЗНАЕМ.
    ПЪРВИЯТ , И НАЙ - ГНУСЕН БЕШЕ КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО .
    ЗАТВОРЕНИТЕ ГРАНИЦИ БЯХА АБСУРД ЗА СТРОЙ , КОЙТО УЖ БЕШЕ ПО ЕВОЛЮЦИОНЕН ОТ СРЕДНОВЕКОВИЕТО .
    ЛИПСАТА НА СВОБОДНА КОНКУРЕНЦИЯ ПОГРЕБА ВСИЧКО .
    И ЛОШО И ДОБРО .
  • 106 чичо

    38 8 Отговор
    Днес за пореден път ставаме свидетели на гнуснно псевдожурналистическо коментарче на псевдокомедианта Петър Здравков. Материалчето е поредно доказателство, че за да продадеш неграмотната си несъстоятелност най-добрата рецепта е да наплюеш някой известен!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 doko doko

    38 6 Отговор
    по-голяма ''повръщня'' от твоята статия няма...остави хората сами да си преценят.
  • 109 Пабло

    16 5 Отговор

    До коментар #53 от "Съвет":

    в края на краищата се е научил да рисува, малко ригинално, но поне рисунките му се продават сега за милиони.
    А наш Пешко никоги нема да се научи, ама никоги.
  • 110 Behemoth

    1 17 Отговор
    Рачков е ш.ибана трагедия... хахха...не случайно Славиту е бога на народа...предполагам ща жаса със сто...
  • 111 Mike

    5 7 Отговор
    Много слюнка хвърчи...
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Гост

    26 4 Отговор
    Брадатия автор с дограмата вместо очила какво помни от Соца?
  • 114 гост

    34 3 Отговор

    До коментар #104 от "Стар другар":

    Имате ли представа коклко ученички и студентки в момента са по бардаците из България?Отговор не искам.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Биби Кинг

    5 12 Отговор
    Ега, Факmи шо стана? Не мойте уйадиса на акала на никоиа од отайките на кофтиа матреал дее! Од време на време се поевиават отблесаци у матниа ви журналистически таланд! Мяза на некав неотрален професеонален уклон, ма да не ви шпакловаме од рано шо ей сеги че се омажете одново у пембено дрискано! Митиу е голем комик ма тоа тип предаваниа с постояно присаствие ка единцтвена централна фигора не мо отива. Треба мо партнер на чийто фон он да испаква ка цирей на чело!
  • 117 6439

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Рони":

    скоро,скоро
  • 118 Когато цифрите

    44 3 Отговор
    говорят,и Боговете мълчат! Ще посоча само една малка поредица.Колко " зле и мегаломанска" е била родната индустрия през Социализма. Втори по производство и забележи-
    Драскачо, по експорт на електрокари и кари в света! През периода-1979-82 г изпреварваме СОКОТАБ- най могъщата мега компания за тютюневи изделия в света.С 85 хиляди тона цигарени изделия годишно.Соди- Девня мега комбинат за производство на тежки торове.Втори по износ и производство в света.Подариха го,такива от твоя сой на най големия ни конкурент- Солвей.За грош- пара.СОМАТ-" ВИЛИ БЕТЦ" най мощната,най сигурна фирма в Европа за ТИР превози.Работеха като швейцарски часовник.Побъркаха всички ТИР фирми с качеството,бързината и безопасност на превоз.Тока вярно че спираше.Но имахме 15 г договор с Турция за огромни доставки през Козлодуй.И бай Тошо събираше милионите за да направи Белене.Сега щяхме да бъдем Енергиен център на Балканите със осем блока.Радомир- Червена могила.Завод за строеж на заводи.С два уникални японски струга.Първи в цяла Европа ги купихме ние.Оборудване на КРУП- на 90%. СВИЛОЗА-СВИЩОВ, БАБА ВИДА-ВИДИН правехме гуми-0Спорт Радиал -0сега може само да мечтаеш за такива.Изнасяхме изкуствени влакна за цяла Европа.Пи,шш легар нещастен!
  • 119 100perа

    28 2 Отговор
    Г-н Здравков, когато се оценяват нещата не е зле да знаем, от къде сме тръгнали.
    1. България преди началото на Втората световна война. Изказване на депутат от управляващото мнозинство Серафим Георгиев на 12 март 1940 г.: „Това показва, че картината на българската мизерия е страшна….Аз мога да ви припомня картини от Берковско, които видях с очите си: едно дете ядеше симид вместо сирене с царевичен хляб. Мога да ви прочета данни…,че 19,5 % от селските семейства живеят в тухлени, а 61 % в кирпичени къщи; селското жилище се състои обикновено от две стаи, в които живеят средно шест души; в тия стаи се и готви. Нямат кладенци 57 % от домакинствата; нямат клозети 17,4 % от тях. Нямат кревати 20 % от домакинствата, а останалите 80 % от тях имат средно по два кревата за шест души. Нямат маса 28,5 % от домакинствата, а 36 % нямат стол. Нямат печка 28 % от домакинствата. Нямат юрган 36 % от тях. Нямат дюшеци 46,5 %, а 34 % нямат никаква постеля. Домашните съдове и прибори са със съмнителна чистота и се държат на открито понеже 53 % от домакинствата нямат нито един шкаф. Измиването на тялото през зимата е непознато. Долните дрехи обикновено са така замърсени, че са хванали кожа от кир. Ето това са покъртителните условия за закъснелоста на българския живот”. Все пак и тогава е имало добри неща в България. Сигурно.
    2. После дойде соц-а - при него, както става винаги, имаше и лошо и хубаво. Хубавото - това, че "цъфтежът" от 1939-та беше забравен. Лошото - тоталитаризма
  • 120 100perа

    34 3 Отговор
    Продължение...
    2. Пocлe дoйдe coц-a - при нeгo, кaктo cтaвa винaги, имaшe и лoшo и хубaвo. Хубaвoтo - тoвa, чe "цъфтeжът" oт 1939-тa бeшe зaбрaвeн. Лoшoтo - тoтaлитaризмa.
    Нo зaвършихмe coц-a c нaд 9 милиoнa чoвeкa, a прeз 1990 г. пo индeкca зa чoвeшкo рaзвитиe Бългaрия e нa 27 мяcтo (тoгaвa CAЩ ca нa 19-тo). Caмo зa първитe 15 гoдини нa прeхoдa - дo 2004 г. cмe ce cмъкнaли нa 54-тo мяcтo. В крaя нa 2019 г. ce изкaчихмe дo призoвoтo 52 мяcтo.
    3. Ceгa cмe пoд 7 милиoнa чoвeкa, oкoлo 50% oт ceмeйcтвaтa ca нa или пoд чeртaтa нa бeднocттa, eдвa 30% мoгaт дa ce oтoплявaт aдeквaтнo прeз зимaтa... Cпoрeд НCИ линиятa нa бeднocт прeз 2020 г. e дoхoд 451 лeвa нa мeceц нa eднo лицe oт дoмaкинcтвo. Пoд нeя ca били 23.8% oт нaceлeниeтo нa cтрaнaтa. Г-н Здрaвкoв, aкo имaтe пo 452 лeвa нa мeceц, знaчи нe cтe бeдeн. Oфициaлнo. A aкo пoлучaвaтe 500 лeвa нa мeceц, cигурнo cтe вeчe cрeднa клaca.
    Нo имaмe бaнaни. И тo eвтини - пo-eвтини oт крушитe. A дa - имaмe cи и прeхoд oт вeчe нaд 30 гoдини (кoeтo e 2/3 oт врeмeтo нa гнуcния coц). И ce придвижвaмe увeрeнo към... 1939-тa. E c мaлки пoдoбрeния дe.

    Коментиран от #198

  • 121 Silver fox

    14 1 Отговор
    Ами, като не му харесва,да напусне!
  • 122 Преразказ

    33 2 Отговор

    До коментар #33 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Когато заплатите бяха 120 лева черният хляб беше 15ст.,Добруджа 26 ст.,белият хляб 32ст.,лимонадата 5 ст,вафлата 5 ст.баничката и кифлата по 10 ст.,сиренето ,2лв.60ст,дините 2 до 5 ст. килограма. Явно преразказваш чужди спомени от късния соц.

    Коментиран от #127

  • 123 Роко

    8 32 Отговор

    До коментар #14 от "шопландец":

    Ти коя година си роден? Щото аз си спомням колко добре беше по онова време. Магазините празни имаше пет консерви на кръст с които пълнеха рафтовете. Знаеш ли какво са прани кренвирши? Кренвирши които след като почнат да лепнат (развалени са) се изпираха от служителите на магазина и отново се излагаха на щанда за продажба (обичайна практика по онова време) Имаше два вида кашкавал единия с вкус на картон другия с вкус на сапун. Всичко беше дефицитна стока още с умиление си спомням как се сдобих с първият си чифт маратонки та майка ми се беше сдобила с бутилка гроздова обикновена (дефицитна стока) та тя я даде на продавачката в магазина за обувки срещу което си спечели привилегията да закупи още по дефицитната стока маратонки Адидас произведени в Благоевград. На другия ден в училище всички ми завиждаха бях първото дете в училището с маратонки дори комсомолския секретар нямаше. Та да продължим за да си купиш телевизор чакаш шест месеца, за хладилник или печка година, за спалня две. За кола 10-12 годинки (след дългото чакане получаваше не кола а Лада или Москвич). Е вярно в корекома срещу гущерчета имаше всичко и веднага даже и чужбински стоки. Но проблема беше че не всеки можеше да има гущерчета, е можеше и да купиш на черно но ако те спипа милицията (а тя дебнеше на входа на рая и проверяваше дали имаш право да имаш гущерчета) ще има да правиш тухли няколко месеца. Ако случайно те пуснат да излезеш в чужбина (не пускаха всеки) трябваше да оставиш заложник (же

    Коментиран от #136, #189, #190

  • 124 Баро

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Петре":

    Най-хубавото от всичко беше че в София нямаше целия ни
  • 125 Роко

    7 8 Отговор

    До коментар #67 от "324":

    Приятелю Белене и до момента е затвор. Не е закриван никога. Вярно сега е с много по-лек режим от времето когато е бил пълноценен концлагер.
  • 126 Куко

    28 6 Отговор
    Каквото и да си говорим ,сладкия и безгрижен живот през социализма няма да се върне.ЖАЛКО за младите,превръщат ги в роби на парите по американски модел.

    Коментиран от #129

  • 127 Баро

    9 22 Отговор

    До коментар #122 от "Преразказ":

    Забравил обаче до споменеш нещо друго бензина беше левче Супер е 1:20 Аз за кола се чакаше Пардон за Жигула 10 години и той ако си си внесъл вноска 1500 лв а цветен телевизор само с бой пред ЦУМ кафе и какао само в Кореком две кила банани един път за Нова година плюс 10 шишенца Кока Кола пак за Нова година И то обаче ако имаш празни бутилки Аре бегай от тука бе

    Коментиран от #131, #140, #158

  • 128 Да ама не

    33 6 Отговор
    Абе авторче смотано.Т.Живков беше нискоинтелигентен,но в никакъв случаи не продаваше интересите на България.Още 200 години да сте в ЕС не можете да стигнете това,което той постигна.И стига с тая мантра за ДС и Комунисти.Ами те измряха бе смотаняк.Преди България имаше 30 окръга и само един окръг имаше 2-пъти по силна икономика от сегашна България.Всеки ден ви промиват мозъците за лошия комунизъм,а не си погледнат пос раните задни части,че за 30години псевдодемокрация върнаха България 150 години назад.

    Коментиран от #133

  • 129 Баро

    6 14 Отговор

    До коментар #126 от "Куко":

    Не е вярно цял свят е Роб на парите и ние тука също но не сме по американски модел а сме си Лично по уникален български модел създаден от нас Той живее провинцията
  • 130 Роко

    8 19 Отговор

    До коментар #71 от "1520":

    Математическа задачка за първолаци След като за кола се чака 10-12 години на колко години можеш да си смениш колата? Приятелю колата обикновенно се предаваше от баща на син като семейна реликва. Как мислиш на колко години е когато я предаваш на синът ти (в повечето случай тя ти единствената в живота познавам хора които смениха по няколко съпруги но си останаха с все същата кола)
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Куко

    25 5 Отговор
    Не мога да разбера колата и бананите ли са проблема,а това че се чака за жигула не е лошо,щото нямаше сегашните задръствания, само че сега си я купуваш пак с гражданска по 300 лв. всяка година ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и данък.

    Коментиран от #135, #145

  • 133 Роко

    6 26 Отговор

    До коментар #128 от "Да ама не":

    1990 година минали са едва няколко месеца след като другаря Луканов и компания получават разрешение от съветския посланник да свалят правешкото говедо. Другаря Луканов е принуден да направи две неща да спре плащанията по външния дълг (хазната е празна и приходи не се очакват няма от къде да дойдат) и да въведе купонна система явно могъщата икономика на 30-те окръга дори не е можела да осигури елементарното хляб и мляко на народа та се налага да се използва мярка която обикновенно я използват след война.
  • 134 бай Даньо

    6 15 Отговор
    Де.били сър искат си соца и са много!
  • 135 Роко

    7 15 Отговор

    До коментар #132 от "Куко":

    А бе пич не схващаш ли защо нямаше задръствания? ЗАЩОТО ИМАШЕ В ПЪТИ ПО - МАЛКО КОЛИ. А не защото са карали Лади. Пример 89-та в София живеят милион жители едва една трета от тях имат кола. Сега в София живеят два милиона жители и 70% от тях имат коли Схващаш ли разликата?
  • 136 Съвсем

    20 6 Отговор

    До коментар #123 от "Роко":

    накратко:вярваш ли поне на една от глупостите ,дето си ги написал?Просто си поредното пале със жълто около устата (и някъде другаде).
  • 137 бай Даньо

    9 17 Отговор
    Рачков е интересен. Освен че неприятен като персона то и дневния ред на "шоуто" му е антибългарски. Реабилитиране на соца сред мороните има смисъл единствено за връщане в орбитата на Русия . Инак приписване на злото на соца на Русия (както е редно, наши мандраджии никога нямаше да дойдат на власт сами) напълно ни отдалечава и праща България в западния свят където ни е мястото... Просто интересно защото на такава гомняна персона някак се удава да пропагандира каквато и да било и кой го слага за лице на тая глупост!? Ако масовия българин не беше тежък дебил нямаше да има такива "предавания".
  • 138 Иван

    27 7 Отговор
    За справка: През 1990 г.майка ми като пенсионерка вземаше 230 лв.пенсия,а баща ми 290лв. Имаха собствено жилище и кола. Хляба струваше 0,26 Ст.(1,20 лв.сега). Разлика 5 пъти.млякото 0,30 Ст.(2,20лв). Тока 0,05 Ст.(0,20).сирене 2,60 лв.кг.(8 лв).бензин 052ст.(2 лв.). Безплатно здравеопазване и образувание. Разлика в цените 5-6 пъти. За да запази майка ми стандарта си от 1990 г.сега трябва да взима пенсия най малко 1150 лв. Ураааа....победихме!????

    Коментиран от #139, #193

  • 139 бай Даньо

    7 20 Отговор

    До коментар #138 от "Иван":

    Иване пак не си чел програмните документи на партията. На 13 конгрес на БКП през 86г. гордо рапортуваха средна работна заплата 210 лв, средна пенсия вероятно 100 лв... Сигурен ли си че баща ти е имал 290 лв пенсия 90 г. !? А скоро да те е удрял сърп и чук по главата!?

    Коментиран от #146

  • 140 На баща си

    26 4 Отговор

    До коментар #127 от "Баро":

    Когато заплатите бяха 120 лева бензинътбеше 0,40 ст. ама ти са бил още на баща си в та....те та няма откъде да знаеш. През 1972г. съм се отпивал на кола и нес кафе в сладкарницата на киното,на Младежкия дом и в градския парк. Тогава поне пробвахме качествени цигари Кент,Марлборо,Дънхил,Ротмънс..Имаше и едни с пластмасова кутия и активен въглен. Във всеки Балкантурист ги имаше на цени 1лв 80ст. Сегашните им аналози са пълен боклук и нямат нищо общо с онези цигари защото западняците вече не се конкурират със социализма, а тогава българските цигари им бяха сериозен конкурент с 3 пъти по-ниски цени. С цигари бяхме завладяли арабския свят и Иран и тотално СССР.
  • 141 Жалък драскач

    29 4 Отговор
    С жалка статийка .Тоя марсолко живял ли е през соца че дава мнения Много хубаво си беше предаването тоя като се пише за голям демократ що се опитва да насажда мнения на хората Айде да видим как ще ми забранят да си спомням и говоря за соца Да иде тоя да си развива теориите на хората който ровят по кошовете а през соца имаше ли такива.... Айде у лево
  • 142 Ленин

    28 3 Отговор

    До коментар #3 от "ббб":

    А не ви ли идва на ум че това е естествената реакция на хората на Гнусната ви ДЕМОКРАЦИЯ дето ни я нахендриха и, че не тошовизма а пошлостта на това трийсет годишно полит коректно ново робство е в основата на носталгията по едно много по човечно и морално битие....
  • 143 Тоя с жълтото

    24 3 Отговор
    По устата като не му харесва предаването да го не гледа кво седнал да плюе соца Може да имаше нередни неща но имаше повече хубави работи .Да чете повече и дано разбере какво е било .Браво на Рачков и компания продължавайте все така и игнорирайте такива жалки драсканици
  • 144 Жулиен Гаков

    19 3 Отговор
    До коментар номер 5: ГОРКИЯ ТИ !!!! Де да беше живял през соца! Щеше да пееш друга песен !!
  • 145 Равносметка

    25 2 Отговор

    До коментар #132 от "Куко":

    Като не щяхме соца, сега лапаме дебелия хамерикански бахур пълен с говн.. А
    Ах колко сладко...
  • 146 Зависи

    19 1 Отговор

    До коментар #139 от "бай Даньо":

    Зависи. Ако майка му и баща му са работили по постановлението на бай Тошо "Странджа-Сакар" е напълно възможно. Това постановление касаеше всички погранични краища на България плюс Станджа,Сакар и Родопите, приблизително 30% от територията. На мой приятел майка му беше учителка дигнала се от Пловдивско в Ардинско и вземаше заплато 430 лева. Миньорите в нашия край вземаха по 700-800 лева заплата,а т.нар. коминджии копаещи вертикални галерии минаваха 1000 лв. защото беше опасен и майсторски труд. Някъде в края на август им беше празника
    и тогава вземаха по няколко хиляди лева премии. Вярно,че като правило се напиваха и се сбиваха за размера на премиите. Комбайнери и трактористи вземаха по 500 и повече лева. Подобни заплати и по-големи заплати се вземаха в Нефтохима,Девня,Червена могила... За Ладите се чакаше,за полски Фиат се макаше около година,за Шкода и Вартбург по няколко месеца до нова доставка. Москвичите се купуваха без ред. Бензинът стана лев чак в късния соц.
  • 147 олигуум френд

    22 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: А истината за соца е само една и не може да е въпрос на гледна точка. – Още едно неправилно заченато недоразумение се изказа. Само тези си мислят че имат правилната гледна точка. Тъпак
  • 148 Воср

    32 4 Отговор

    До коментар #5 от "bandita":

    По гнусно от гнусното робство в което ни натикаха "демократите" - реваншисти и фашаги аз не виждам...
  • 149 s i i

    17 1 Отговор
    Петър Здравков - и на теб да ти е..м......
  • 150 Пепи Пяната

    24 4 Отговор
    Само по-полека, че пяна ти хванаха устенцата. Още има живи хора, които помним какво беше и такъв мерзавец, като теб не може да промени тези спомени.
  • 151 Тони

    24 3 Отговор
    Автора е неорентиран младеж-джендър...не му се сърдете.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Дайте ни соц

    9 27 Отговор
    Естествено, че Ганьо все още милее по соца. Дай му на него да яде, да пие и доносничи. Какво друго има в живота. Добре че са тук разни чичовци, прекарали живота си в цеха, да ни обяснят всичко за политиката, стандарта и храната от онова време. Експертното им мнение значи много за всички ни.
    Дай му на Ганя диктатура. Най му е кеф. За какво му е да има собствено мнение и някакви цели. По-готино е всички да сме си еднакви. И докато едни там дисиденти се бореха и умираха за идеалите си, Ганьо си караше колата, ходеше за по две седмици на море, плачеше и се смееше по команда. Такива неща. Много му е тъжно, че вече няма евтино лапане и скапана съветска техника. Плюс това за какво му е да си купува, каквото му трябва. Много по-готино е да нямаш свобода. Но пък, видиш ли, салама беше истински, престъпност не съществуваше, бяхме в топ 30 в света по робство. Абе, идилия. Е, трябваше да изтърпим малко пропаганда, но пък токът беше евтин. Образованието също беше на световно ниво. Всички по улицата бяха ерудити или папагали. Няма значение. А, и мъжете бяха истински, защото ходеха в казарма. Всеки знае, че казармата прави мъжа мъж. Няма по мъжко от това да стреляш два пъти с автомат и да те мачкат по цял ден. По соца имаше и истинско възпитание. Съвсем нормално е да понабиеш детето, защото това е решението на всичко. Защо да решаваш нещата с приказки, като си по-голям и як от хлапето. Даже и жената може да го отнесе, но то си е в реда на нещата. В крайна сметка, защо с

    Коментиран от #213

  • 154 Язе да си кажем

    5 2 Отговор
    Огнянов видя, че го познаха. Това му досади силно. При това, и лицето, и безочливата обноска на ханджият му бяха противни. Той го измери с поглед и попита студено:
    — Отдека си, ваша милост?
    — От Бяла черква, Рачко Пръдлето! — отрекомандува се ханджият и подаде пак ръка, която увисна на въздуха.
    Но Рачко се не оскърби.

    Всички съвпадения с настоящи лица и събиия са (не)случайни!!!
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Ха ха

    24 5 Отговор

    До коментар #59 от "Не сте":

    Колко вицове сме разказвали и чули за Бай Тошо и БКП,толкова ти за цял живот няма да чуеш за НАТО ,ЕС или демокрацията.За виц в Белене не вкарваха .Виж за лъжи,манипулации,кражби в особено големи размери -ДА.Убийци,насилници,рецидивисти - РАЗБИРА СЕ .Стига сте манипулирали соросоиди.Тепърва ще искаме да се върне онова време .
  • 158 Ха ха

    24 1 Отговор

    До коментар #127 от "Баро":

    България произвеждаше Кока Кола.А амбалажа наистина струваше колкото питието и без амбалаж често не можеше да си купиш.Така беше и със "зелената" Загорка.Но сега в Германия е същото.Една бира в стъклено шише в Лидл е 80 цента,но ако си върнеш стъклото струва 40 цента.Т.е.германците правят това сега,което социализмът го беше измайсторил у нас и в СССР и в др.соцстрани.

    Коментиран от #199

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 А бе не знам...

    12 4 Отговор

    До коментар #159 от "Француза":

    Но тогава нямаше хора да стигат в отчаянието си до там,че от унизителен глад да ровят в кофите за боклук,а сега е тъжно и повсеместно ежедневие...
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Бойко

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Димитър":

    Е и кой ще дойде , видяхме алтернативата ви !
  • 165 Соца

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "Пучо Капучо":

    На много места още има соц.гледам,че не сте се засилили да ходите там!
  • 166 11111222222

    16 5 Отговор
    При социализма бяхме 9 милиона и растяхме, сега сме 6 милиона и пропадаме. Само този факт " Троши на клеветата зъба"

    Коментиран от #218

  • 167 Плешко

    4 6 Отговор

    До коментар #17 от "Лешко":

    Да да и на едно от първите места по производство на електроника и за това се чакаше ред за цветен телевизор,за касетофон за автоматична пералня и ред други неща !
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Вълканов

    15 2 Отговор
    Вие от "България" унищожихте ли промишленоста, земеделието и транспорта. С това изгонихте над 2 милиона безработни в родината си. Нямате срам пред Българския народ. Ами, за да не си спомнят младите за соца, създайте работа за всеки Българин, създайте спокойствие да не влизат бандюгите в дома му, да го бият, убиват и да остават безнаказани. Нима не виждате, какъв хаос е в държавата.
    Когато постигнете това, тогава соца ще бъде забравен. А не с келяви приказки, които са далеч от истината.
  • 170 Гост 82

    7 0 Отговор
    Прав е Петърчо!Най-големият проблем на България са простотиите на Маги Халваджиян!Разбирам напъните на всеки да се изкара умен и знаещ,с позиция за всичко.Но да свързваш тъпо шоу с исторически събития,само по себе си е тъпо!Поредната излишна статия!
  • 171 резервист

    12 2 Отговор
    Петре Петре, септемрвиецо млад! Малък си , мойто момче да знаеш как е било при соца. Нали не мислиш сериозно да провеждаш лустрация на бившите членове на БКП? Колко народ ще остане според тебе? И да запомниш от мене - нещата никога не са само черни и бели!
  • 172 Упс

    11 3 Отговор
    Хи хи хи, поредният натегач евроатлантик демократ ! Соцвремената са светлинни години пред миризливата"демокрация"!
  • 173 Един

    9 1 Отговор
    ... истината си е истина - ама не комунистите почнаха втората световна война! НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ! Петре, и твоя мозък е промит! Или пък лаеш защото ти плащат!
  • 174 Петър Здравков?? Никой не Усмива власта

    6 1 Отговор
    От последните 10--15 години, все едно е Няма!! За това, продуценти, режисьори отвличат вниманието с Чугунен Тошовизъм!! Никой няма нито носталгия, нито някой го реанимира!!! Бягат от Реалността, от Ежедневието, това правят в Момента, а Рачков просто играе в тази Пиеса!!
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Ооо

    3 4 Отговор
    Ако трябва да сравним последните 10 години от комунизма с последните 30 години след комунизма - че то в комунизма си беше по-добре !
    Но споко ... с тия вируси и ваксини - вървим смело пак натам... колелото се върти... едва ли ще е същото, но всички говорят за нещо подобно като строй за управление на масите
  • 177 Интересно

    7 1 Отговор
    защо по годините на чугунената демокрация и разграждане (разбиване) на икономиката и държавата няма никаква носталгия
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 каун

    10 1 Отговор
    Аз пък се питам, тоя младеж от къде зне какво е било по Тошово време? Като му гледам зализаната мацунка, ми е ясно, че той не може да има спомени от това време.
    Най-верочено в накоя НПО централа са му разкавали как ТодорЖивков е ял бебета и е кастрирал такива третополовим като тоя на снимката.
    Колкото до рачков, там няма какво да се говори. Некъдърен кресльо и нищо повече.
  • 180 Смях

    2 2 Отговор

    До коментар #178 от "мишко":

    Не, Гендър, ВИЕ СТЕ "МИШКИ", агресивни, но МИШКИ! Ясно!?
  • 181 Караколю

    9 1 Отговор
    Г-н Здравков, тоталното отричане на всичко от онези години е също толкова грешно, колкото и тоталното възхваляване. А не забелязах г-н Рачков да венцеслави онова, което беше в България, дори напротив, иронизираше къде успешно, къде не...И ако това го смятате за реабилитация на соца, то ви съветвам да си поискате парите обратно от онези, които са ви учили на ум и разум...
  • 182 Катя Филипова

    2 1 Отговор
    Eй това нещо с очилато и вид на гнусен джихадист е време да бъде пратено на екскурзия в Дейр-ес-Зор!То знае пътя за там от където е дошло
  • 183 Грета Гарбо

    7 4 Отговор
    Кой си ти, че да кажеш, какво е било при соца? Ти живял ли си след война. Живял ли си в разрушена София след бомбардировки. Живял ли си във време при което България започва наново при 80 % селско население, на което 5-6 деца спят на един миндер, което няма лекарска помощ, и децата им измират. Живял ли си във време, когато трябва да се строят жилища, заводи и фабрики. В купонно и след купонно време живял ли си? По време на студена война живял ли си? И във време, когато всичко бе построено, храната бе чиста, медицинската помощ и университетите безплатни. Хората с пенсии. може да е имало недостатъци. Затова избрахме нов път, уж като продължение, а то стана разрушение и разграбване. Я млъквай, зубрачо на соросоидните публикации за бавноразвиващи се!

    Коментиран от #188

  • 184 Есграунда

    5 1 Отговор
    Комунизма го правиха хора родени и възпитани в царско време за които работа е добродетел
    А сега виждате прехода се прави от хора
    Които имат друга ценностна система проповядването в комунизма не работи мама а
    А ходи на партийни събрания
  • 185 В.В.П.

    4 2 Отговор
    Петята,, е соросоидна повърна..!!.Тоя вече един матриял не може да напише..!!...В България,е феодализъм.!!
  • 186 Катя Филипова

    1 2 Отговор
    Eй това нещо с очилата и вид на гнусен джихадист е време да бъде пратено на екскурзия в Дейр-ес-Зор!То знае пътя за там от където е дошло
  • 187 БПФ

    4 3 Отговор
    Здравков, ти ли ще казваш на хората как са живели? Жалък си !!! По-добре се скрий.
  • 188 Иван

    4 2 Отговор

    До коментар #183 от "Грета Гарбо":

    Нагла и подла комунистическа пропаганда !
    Всичко в поста ти е измама !
  • 189 Дърт пее..раст...

    5 1 Отговор

    До коментар #123 от "Роко":

    Кой го интересува,детските ти окаяни години,Роки???..НИКОЙ..Лапай кренвирши и си свиркай!!
  • 190 Джон ,Смит.

    6 2 Отговор

    До коментар #123 от "Роко":

    Твоите спомени ,,са като за мен ,,Мълчанието на Агнетата,,,Голям ужас си изпитал братко Роко..Ракия,маратонки,москвичи,...Голяма гавра си преживял ,,Лекувай се!!!..
  • 191 ник

    1 1 Отговор
    Повръщня господине е т.н. ти мнение,което е също толкова мракобесно,както и тоштвизма.
  • 192 ЮСЕИН

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    РУСКА ПОДЛОГА
  • 193 Винкело

    2 0 Отговор

    До коментар #138 от "Иван":

    Пък моята баба вземаше 43 лева пенсия и спря да блъска с мотиката на полето два дни преди погребението й. И пак четири пъти в месеца имаше да ми даде по едно левче, и всеки път правеше крем-карамел, хем със захар от магазина...
  • 194 Българин

    6 1 Отговор
    Гледах шоуто по изключение, по принцип не гледам такива предавания, не ми е ясно защо толкова в статията се плюе предаването, не усетих нищо нередно или проява на лош вкус в излъчените сценки, коментари и музика. Все пак така си беше тогава, нищо не е преувеличено или изопачено, а на който не му харесва да не гледа предаването. Смятам ,че младото поколение трябва да знае и уважава историята на страната си.
  • 195 ГОЦЕ

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "1520":

    Насоката ти е къмосква, какво чекаш
  • 196 Мани мани !

    5 1 Отговор

    До коментар #86 от "не при Баце, а при тошо":

    Всички язовири (3.000) в България са построени по времето на социализма.....от Трудови Войски. Днес не се строят такива неща, оти "робите" избягаха - кой в Турция, кой в Европата. В страната останаха само арийските комундели, които могат само да мързелуват и крадат.
  • 197 ГОЦЕ

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "не при Баце, а при тошо":

    верно, японците и американците идваха да се молят за жито и коли купуваха от нас
  • 198 Прав си !?

    3 3 Отговор

    До коментар #120 от "100perа":

    В социалистическата казарма изживях най-голямата си радост в живота. Получих писмо от тати, в което ми пишеше, че са взели "Жигулата". Помня как стария разправяше, че когато е подавал заявка за нея, аз съм ходел прав под масата. За времето си капейката не беше лоша кола, но да чакаш 12-13 години за нея, не е голям мурафет. Дори за "ненаглядния" "Масквич" се чакаше няколко години.

    Коментиран от #203

  • 199 Даже по зле...

    5 1 Отговор

    До коментар #158 от "Ха ха":

    Например Лидълска марка бира в стъклени бутилки за еднократна употреба! Боли ги фара за екологията тук. Колкото повече мизерия в БГ по добре за Сорос и Ко
  • 200 Не сме разбрали

    5 1 Отговор
    Кой строй не е погубил множество хора? Направете сравнение: начините и основанията са различни, но резултатът е един и същ.
    А през късния соц. билетчето за кино и хлябът бяха по 40 ст., образованието в гимназия ми позволи без курсове да науча западен език и да вляза в престижен университет! Сега плащам хиляди лева за куркове на онлайн ученици и виждам, че умишлено ги превръщат в кретени. По-зловещо ми изглежда сегашното статукво.
  • 201 Петърчо

    4 1 Отговор
    Петърчо, като ти гледам снимката, си обяснявам липсата на каквато и да е култура под "остригания ти интелект"... Другия път си покажи и татуировчицата и изобщо не пиши нищо, видът ти ще хе достатъчен!
  • 202 Аде бе

    5 1 Отговор
    "словесна повръщня" е натстоящето мнение на Петър Здравков
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Колчо

    5 3 Отговор
    Защо не си напишеш името задръстен антисоциалист? Някога картата с черепите изядоха главата на СДЕ и Петър Стоянов. Сега такива като теб ще затрият и последните остатъци от де що е останало читаво дясно. За твое сведение в България все още живеят хора които имат и добри спомени за "омразният ти комунизъм"
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ббб":

    Предаването хубаво, ама да му мисли който приема. Лигнята на Рачков не ме кефи.
  • 207 Оня с чука и сърпа

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "atakade":

    Абе онзи,сега Чичо Сам казва какво да се прави,а преди Дядя Ваня не командваше,а? Ватенките командваха хиляди пъти по-гадно от американския брат,понимаеш надеюсь!
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Българин

    6 1 Отговор
    На колко години е този младеж, та да се изказва толкова компетентно за неща, за които очевадно си няма понятие.

    Крайно време е антибългарската пропаганда и водещите я организации (атлантически подлоги и т.н.) да бъдат обявени за незаконни и закрити без предубеждение.
  • 210 Убуу беше при соца !?

    2 4 Отговор
    Помня как дойдоха с танковете да ни "ВЪЗРАЖДАТ". С комат хляб в ръка баща ми бързаше за кравефермата, но чугунните тошковисти с автоматите, го замъкнаха към кметството и му смениха ИМЕТО и ....физиономията. Ченгетата от ДС - "Народни закрилници" и отмъстителни, стръвно изграждаха " Арийската нация". През 1989 година, тези с плебейските професии, като кравари, чобани, зидари, трактористи, тухлари, миньори, каналджии, чистачи ги натириха на "Голямата екскурзия " в Турция. В страната останаха на власт само чистокръвните потомци на " Правецкото говедо" и "брачедите" - роми, които ударно строят "развития"КапитализЪм.
  • 211 бай онзи

    0 0 Отговор
    не е само това, другата "продукция" на арменчетата - двете капки бозъ сее яко циганизация всеки понеделник.
  • 212 мммм

    3 0 Отговор
    Пич,ти живял ли си по байтошово време поне няколко минути ? Какви са тези обобщения ,дето правиш ? Много си се обаркъл ,мъжки ! Взимай лопатата и отивай да копаш-за журналист не ставаш !
  • 213 бузю

    4 2 Отговор

    До коментар #153 от "Дайте ни соц":

    Хубаво , след това демагогско изказване , би ли обяснил на на ганьовците , кое му е по-хубаво на сегашното време ??? Тогава имаше политическа диктатура , сега - икономическа , нямаше безработни , сега - да . Тогава в милицията жълт влизаш , син излизаш , сега полицая се обръща на другата страна и казва "аз нищо не видях" . имаше младоженчески заеми , които след третото дете се опрощаваха и детски имаше за всички деца , сега само за циганските. И като казах цигани , сега вече цигани няма , има роми , който се научиха да лежат и да чакат социални помощи .При соца нямаше такъв филм - като искаш пари трябва да си ги изработиш. А бе примери - много , чакам да ме осветлиш за хубавите неща , само пропусни момента с бананите
  • 214 Шаран БГ

    9 2 Отговор
    Когато в България нивото на икономиката достигне това по "бай Тошово" време и го задмине, тогава може да го ругаете , колкото си искате. !! Когато върнете тези около 2 млн. работници, селяни , инженери , лекари и учители в България , за да живеят по-добър и нормален човешки живот тук, тогава може да псувате "Тошовия социализъм" колкото си искате.
    До тогава поне не се изхвърляйте, че ставате смешни. Достатъчно е човек да се разходи из страната, за да види с очите си разрушените консервни комбинати и промишлени предприятия. Да не говорим конкретно за корабостриене, енергетика и електроника.
    Поне вложете малко разум - изчакайте още десетина-петнадесет години да измрат съвремениците на "онова време", пък тогава пишете и лъжете, колкото Ви е кеф !! Сега не споменавате даже производителите на материалните блага - работниците и селяните, възмущавате се от чука и сърпа, които Ви хранят и обличат и плюете на воля .!?!? Изчакайте още десетина години, не бъдете толкова нетърпеливи. Ние помни и Хирошима и Наогасаки, и Корея, и Виетнам, че и Ирак. Знаем и за Сталин, и за Хитлер, и за индианците в Сеив.Америка и за мексиканците на юг.... Дръжте се и по-кротко !!!
  • 215 цербер

    0 0 Отговор
    абоминация:1. нещо отвратително; 2. отвращение; ненавист
  • 216 антиКомунист

    1 6 Отговор
    навсякъде по света ,където е върлувал комунизЪма и социализЪма сега животът им е с един век зад всички страни, развили своя естествен икономически и политически просперитет.
  • 217 ГруЮ

    6 0 Отговор
    “ словесна повръщня”...е да, точно така звучи статийката. Абе аФтора, що не вземеш да намалиш ентусиазма малко? Това, че лично на теб са ти промили мозъка си е твой проблем. Щото има такива като мен, които си спомнят онова време. С пробладаващо положителни впечатления. Време спокойно, без престъпност, без корупция и усещане за сигурно бъдеще. Колко хора усещат настоящето така?
  • 218 Кайзера

    0 4 Отговор

    До коментар #166 от "11111222222":

    От всички аргументи на соцносталгиците, този е най-лъжливият. Ако сега успееш да върнеш всички избягали след 90та година и отново ги заключиш в държава-затвор, то със сигурност ще сме над 9 милиона. Ако пък по онова време границите бяха отворени, тук щяхте да останете има-няма 2 милиона - един партийни членове и още един обикновени идиоти. Най-големият успех на соца, е да си припише заслугата за човешкия технически прогрес. Факт е, че между 45та и 89та година, България напредва много в индустриално отношение. Точно както и останалият цивилизован свят. Или може би мислите, че където не е имало соц, хората орат с рало и не знаят какво са язовири и АЕЦ?

    Коментиран от #220

  • 219 Яверт

    6 0 Отговор

    До коментар #63 от "Не лъжете":

    Имаше режим на тока защото имаше работеща индустрия. Затова се строеше АЕЦ Белене. Сега няма режим но докога. Затворят ли тецовете ще си купуваш още по-скъп ток от Румъния или Турция. А дори няма индустрия в момента.
  • 220 Огледай се!

    4 1 Отговор

    До коментар #218 от "Кайзера":

    Знаеш в какво състояние стрямо нас бяха примерно Гърция или Турция? А я да видим днес?

    Коментиран от #224

  • 221 Наблюдател

    3 1 Отговор
    Много смешно! Че до сега няма дори 1 осъден за лагерите и убииствата от комунистите!!! Сега чак трябвало да се търси наказателна отговорност за всеки дето се е сетил за соца! Ами алоо автора, тогава трябва да се започне с Министър председателя бе, че той и повечето му съпартиици са с партиини книжки !!! Чиста алабалистика е тази статия - имитация на борба със соца!! Алоо автора, знаеш ли че има още действащи агенти от ДС но по закон/!/ досиетата им не се отварят - засекретени са!!! Ако трябва да се започне от някъде ,трябва да се започне с тях!!
  • 222 Peniza

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "bandita":

    Виж Бандит,а този от факти, изглежда не знаете на кой свят живеете.При соца имаше поне три сигурни неща-образование, здравеопазване, сигурност и работа за всички. Намаше айдуци и разбойници като днес.
  • 223 Льотчик на Ф-16/ акварел/

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "bandita":

    И ти говориш НЕЛЕПИЦИ, детенце неуко! Защото днешните ли построиха язовирите, тецовете/които сега САМО СТОПАНИСВАТ американски фирми/, тези ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА ли построиха циментовите заводи, химкомбинати за азотни торове и карбамид, за стъкло и керамичните заводи, за нефтопреработване, оръжейните и тн!!!! През тези 32 години няма едно такова нещо направено!! Само прибраха милиарди от присвояване на ВСИЧКО ТОВА ПОСТРОЕНО, и от най-лесното Строителство-така нареченото ниско строителство, ПЪТИЩАТА.. Да не говорим за 2-та милиона ИЗБЯГАЛИ ОТ РОДИНАТА БЪЛГАРИ, НА КОИТО СИГУРНО МНОГО ИМ ХАРЕСА ТАЗИ "ДЕМОКРАЦИЯ", А ВСЪЩНОСТ-ДИВ, ПЪРВИЧЕН, ЖЕСТОКО ОГРАБВАЩ И НЕСПРАВЕДЛИВ ЗА НАРОДА КАПИТАЛИЗЪМ. НО И ТИ СИ С ПРОМИТ ВЕЧЕ МОЗЪК, като макетата, които се мислят за македонци, ЗАЩОТО ТАКА СА ГИ УЧИЛИ В УЧИЛИЩЕ 3-4 ПОКОЛЕНИЯ ВЕЧЕ! Язък за такива като теб, ще ти дерат кожата тука "новите демократи", ако и ти не избягаш...
  • 224 Льотчик на Ф-16/ акварел/

    1 1 Отговор

    До коментар #220 от "Огледай се!":

    Голямо "сравнение" направи, нашия, задавих се от смях! Точно Гърция ли споменаваш къде била сега, спрямо преди? Ти май не излизаш от пещерата, защото точно гърците изядоха 300 милиарда на Евро съюза само за 10 години членство в него, защото са постоянно на червено, и не смятат да връщат тия пари!! А плащаха по 1770 Евро средна заплата и 1100 Евро пенсии, но с масли и и портокали бюджет не се пълни.. Къде им е тежката индустрия и високите технологии?? И със 8 милиарда приходи от туризма.. Та, чети повече, или си пий ракията, че за теб важи пого0ворката:ДОКАТО НЯМАШЕ ИНТЕРНЕТ И ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ КАТО ФЕЙСБУК, ТУИТЪР И ДР. САМО РОДНИНИТЕ ТИ ЗНАЕХА КОЛКО СИ ТЪП!!!
  • 225 РАЧКОВ Е ТЪПАК

    1 1 Отговор
    ТОШО СИ БЕШЕ МРАЗЕН ОТ ВСИЧКИ ТОГАВА И БЕШЕ 100% СВИНАР КАТО СЕГАШНИЯ ТОЛУП !