Last news in Fakti

8 Септември, 2020 10:44 44 872 167

Всички знаят, никой не говори. Как Иван Гешев заживя в резиденция "Бояна"

  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • резиденция бояна

През последните 30 години не е известно в "Бояна" да е живял представител на съдебната власт

Всички знаят, никой не говори. Как Иван Гешев заживя в резиденция "Бояна" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Разследване на Полина Паунова за "Свободна Европа"

Главният прокурор Иван Гешев живее в Дом 5 на държавната резиденция “Бояна”. Комплексът традиционно подслонява президентите, премиерите и някои председатели на Народното събрание. През последните 30 години не е известно в "Бояна" да е живял представител на съдебната власт.

Новият адрес на Иван Гешев беше потвърден от три независими източника пред "Свободна Европа". Официално нито една институция не потвърди, но и нито една не отрече информацията, във връзка с която им изпратихме въпроси.

И правителството, и прокуратурата, и НСО, и ДАНС - нито една институция не обясни дали и защо Гешев живее в "Бояна". Резултатът от проучването на "Свободна Европа" показва, че това е всеизвестна тайна, за която никой не иска да говори.

"Държавен имот"
В последната седмица на месец август главният прокурор сам каза, че живее в държавен имот. “Живея в държавен имот, по препоръка на всички български служби за сигурност, включително Националната служба за охрана”, каза Гешев пред Нова телевизия на 26 август.

Повод за думите му стана питане от страна на едни от организаторите на протестите срещу правителството и главния прокурор. Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адвокат Николай Хаджигенов - т. нар. Отровно трио, съобщиха пред медиите, че са изпратили питане по Закона за достъп до обществена информация до Министерския съвет, защото са получили данни, че главният прокурор обитава правителствената резиденция.

Тогава Иван Гешев каза, че живее в държавен имот по препоръка на службите за сигурност, а той и семейството му плащат наем на пазарни цени. “От този храст няма да изскочи заек”, каза Иван Гешев пред Нова телевизия.

Има ли заек?
Дали има или няма заек в този храст засега не е ясно, тъй като вече повече от 10 дни Министерският съвет не отговаря на официално запитване от страна на Свободна Европа. Именно Министерският съвет стопанисва държавната резиденция “Бояна”.

Ден след като главният прокурор каза, че живее в държавен имот, зададохме въпросите - кой е имотът, който Гешев и семейството му обитават; откога са се настанили там; какъв е месечният наем, който плащат; как са определени “пазарните цени” и кои служби за сигурност са дали препоръката той да живее в резиденцията.

Въпросите до правителствената информационна служба изпратихме на 27 август. Първоначално ни казаха, че биха отговорили, но не могат, защото служителят, който “единствен разполага с тази информация”, е в отпуск. Става дума за Веселин Чинов, който оглавява Дирекция “Административно и правно обслужване и управление на собствеността”.

“Когато човекът се върне, ще получите информацията – не я крием”, каза Теодора Петрова от Правителствената информационна служба.

Проверка на "Свободна Европа" показа, че Чинов е в отпуск до 30 август. След като той се върна на работа, от пресцентъра на правителството всеки ден казват, че информацията се подготвя, но не е ясно кога ще може да бъде предоставена. По думите на Петрова това трябваше да се случи “след сряда” (2 септември). Отговори на въпросите няма и до момента.

Същите въпроси бяха отправени и към пресцентъра на прокуратурата. Не получихме отговор в продължение на няколко дни и напомнихме за питането. Отговори все още няма.

“Дом 5 е зает”
Резиденция "Бояна" е създадена през 1974 година като представителен комплекс на комунистическото ръководство на страната. Състои се от две по-големи сгради - Дом 1 и Дом 2. В първата днес е Националният исторически музей, а втората е комплекс от конферентни зали и жилищни части, който обслужва правителството. Има още 6 по-малки сгради.

Според три независими източника на "Свободна Европа", пожелали анонимност, главният прокурор Иван Гешев живее в Дом 5, една от по-малките сгради.

Информацията, че Дом 5 в момента е зает, се потвърждава и от разговор със служител на оглавяваната от Чинов дирекция. Той отговори на стационарния си телефон в Министерския съвет. Представихме се за туристи, които желаят да наемат помещение за нощувка в "Бояна".

На въпрос дали граждани могат да наемат части от правителствената резиденция, той отговори, че “това е възможно, но само за хотелската част”. На въпрос дали Дом 5 може да бъде нает, той каза, че “няма такава практика, къщите в комплекса са за представители на изпълнителната власт, а гражданите могат да ползват хотела”.

Служителят уточни, че “така или иначе в момента Дом 5 е зает”. На въпрос от кого е зает и дали там живее главният прокурор, той каза, че няма как да предостави тази информация и прекъсна разговора.

Кой е препоръчал?
Засега нито една от службите за сигурност не потвърждава думите на главния прокурор, че има препоръка той да живее в държавен имот.

"Свободна Европа" изпрати писмено запитване до Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) дали и защо е дадена подобна препоръка, но оттам не отговориха.

Иван Гешев посочи пред Нова телевизия изрично Националната служба за охрана (НСО) като една от институциите, които са дали становище. Обърнахме се и към тях с въпрос дали това е вярно. От НСО не потвърдиха. Отговорът гласи: “Националната служба за охрана няма ангажимент към охраната на главния прокурор”.

По желание на Иван Гешев той се охранява от Бюрото за защита на свидетелите, което е на пряко негово подчинение. НСО осигуряваше охрана на главните прокурори до момента, но не отговаря за сигурността на Гешев от края на април 2020 г.

Двойна охрана
Въпреки това обаче Гешев на практика е охраняван двойно, а не както предшествениците си само от НСО. Така се получава, защото резиденция “Бояна” е отговорност на Националната служба за охрана, тъй като е стратегически обект за националната сигурност.

Службата отговаря за сигурността на територията на целия правителствен комплекс. След изрично запитване от "Свободна Европа", НСО потвърди, че извършва “контролно пропускателна дейност на резиденцията”.

Това означава, че когато главният прокурор си е вкъщи, той е охраняван двойно – веднъж от НСО (които пазят целия комплекс), и веднъж от личната си охрана от Бюрото за защита на свидетелите.

Причините, които налагат това, остават неизвестни. Неизвестно остава и кой е решил, че главният прокурор трябва да живее редом до президента и премиера в правителствената резиденция.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 285 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редовен наемател си е

    442 19 Отговор
    Под наем е човекот бе , там се раздават квартири под наем и си е наел .

    Коментиран от #27, #95, #119

  • 2 Румбата

    50 437 Отговор
    Румен е най великият шофюор!!
    и най бързи станалият милионер само за ден!! Евала на такива родолюбци

    Коментиран от #8, #14, #124, #146, #148, #149, #165

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    420 45 Отговор
    ГЕШЕВ БОРИСТВ оставка

    Коментиран от #7, #79

  • 4 габровец от варна

    409 30 Отговор
    Ми така е... Страх лозе пази. Иначе много голям го дава. Ма не си прави сметка че ще му се търси отговорност.

    Коментиран от #28

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    367 45 Отговор
    цяла БЪЛГАРИЯ ВЕ МРАЗИ ГЕШЕВ БОРИСОВ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Asdfg

    345 29 Отговор
    Гешев ИДИОТ, спиш ли? Спинкай, спинкай. ОПГ, Гешев, Бочко, Менда, Васко, Владко, Севда, Шиши, ГЕРБ! Къде е чушкопека Гешев? Гешев, покажи Ритона!

    Коментиран от #37

  • 10 Полина коя?

    39 271 Отговор
    Това е тая провокаторката,дето й счупиха телефона 10 пъти ли?Ясно

    Коментиран от #38

  • 11 333

    327 18 Отговор
    Няма друга анархия като тази в България.Ние им плащаме разходите, а всичко е мистерия
  • 12 логика

    256 14 Отговор
    не е луд който изяжда баницата а който му я дава / това важи за всички гласували от 1990 до днес без значение за коя партия/
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гешеф съм

    191 20 Отговор
    Ше ходиме на островите на боки само да ограбим още милиарди на европата и изчезваме

    Коментиран от #53

  • 16 анонимен

    241 25 Отговор
    Гешев вън от Резиденцията наеми квартира близо до затвора.Кой те избра за ГП, ти не ставаш.
  • 17 Псевдоним

    231 24 Отговор
    Пазят го като писано яйце. Ценен кадър. Оставка.
  • 18 Ей тва е

    60 191 Отговор
    Най-големият проблем на държавата. Къде аджеба живее Гешев. Щото като разберем къде живее Гешев и всичко ще стане прекрасно. Спокойно още малко и прокуратурата, европейската ще заработи. А тогава ще видим кой какъв и защо такъв. Кой на кого платил и защо платил. И тогава ще видим дали Сърбия и Дубай, ще откажат искане за екстрадиция от европейската прокуратура. И тогава ще се разбере кой какво е работил.

    Коментиран от #66, #128, #130

  • 19 Фейк

    46 189 Отговор
    Ами явно някой не следи.Гешев даде обяснение как и защо.Или не следи или не се интересува по-важно е да провокира с поредна безсмислена статия.Стига с тези фалшиви новини.Всекидневно посрамвате България като забърквате и други държави и там да водят безсмислени разследвания.Навсякъде разбраха,че в БГ има само платени мисирки.

    Коментиран от #33

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    177 24 Отговор

    До коментар #7 от "Червен имбецил":

    змията хапе пошо когато умира герб си отива

    Коментиран от #24

  • 21 Робот

    167 17 Отговор
    Гешев изпълнява заповеди по-добре от предварително програмиран суперкомпютър.
  • 22 историчка

    42 194 Отговор
    В "Свободна Европа" няма журналисти и свободна журналистика, а само платени пропагандатори!

    Коментиран от #86, #104, #137

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Дедо Пешо

    15 124 Отговор

    До коментар #20 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Коя змия хапе бе, олиго....ти обичаш да те хапе питона на казанлъшката роза, признай си..

    Коментиран от #30

  • 25 Радефф

    30 195 Отговор
    Оставете Човека даси върши работата долу рацете от Гешев.
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    135 20 Отговор
    оставка
  • 27 Курвата

    139 18 Отговор

    До коментар #1 от "редовен наемател си е":

    На бойко боклука
  • 28 То, пък да не работи съд и

    96 16 Отговор

    До коментар #4 от "габровец от варна":

    Прокуратура, както си беше 30г, сега се прави нещо и става проблем физическото оцеляване, мутроолигарсите нямат задръжки, разчистватси който им пречи, примери много
  • 29 Браво на Гешев!

    32 153 Отговор
    Осмели се да свърши нещо в частта съд и прокуратура, оставете го да работи

    Коментиран от #59, #164, #166

  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    88 18 Отговор

    До коментар #24 от "Дедо Пешо":

    МАМБА е найотровната змия герб умира БОРИСОВ се крие зад трто разрядни мутри биячи като ВАЛЕНТИНОВ СТЙКИ МИТКО КАРАТИСТА ВРЕМЕТО ОТМЕРВА КРАЯ ГЕРБ ПИТОНА НА КОМШИЯТА ТИ ТЕ ХАПЕ ТЕБЕ отговор на цинизъма аз съм си хетеро
  • 31 титаник

    72 15 Отговор
    има конкретна причина главният прокурор да не живее до останалите действащи ръководители на държавата..сетете се защоооо ??
    за да няма консултации на полувремето ето защо
  • 32 Ха ха

    110 14 Отговор
    Службите са установили че има международен заговор ръководен от Северна Корея за открадването на символа на безнаказаност и неограничена власт, известен като КАСКЕТ. Този символ събира на едно място короната, скиптъра и жезъла на кралските величия. (Това е сарказъм, тролчо милиционерски)
  • 33 Бачо Киро

    65 14 Отговор

    До коментар #19 от "Фейк":

    Дал друг път. Ако беше дал, ти щеше да ги напишеш. Никога ГП не е живял там, така че със сигурност има игра, тея миндили крадливи никога не спират с глупостите. С отварянето на очите сутрин почват с далаверите... Разследване... Тея дето трябва да го вършат спят и действат избирателно, затова други се занимават с такъв тип разследване... Що за бастун трябва да е човек, да дойде и да напише, че всичко е наред...

    Коментиран от #61

  • 34 onq s konq

    55 13 Отговор
    А бе преди малко ми се чу от радиото че тоа бил подал остафка ама по това време петела пееше на двора та не чух добре ...
  • 35 Самолет # 5

    102 14 Отговор
    Погледнете снимката и кажете вдъхва ли ви доверие тоя лик? Излъчва ли чест, морал, достойнство? Характера на човек се изписва на лицето и най-вече в очите. Сего го сравнете с портрет на Левски и ще разберете колко неуместно е сравнението, което тоя особа си позволи да направи.

    Коментиран от #46

  • 36 Пипи Чорапчето

    94 11 Отговор
    Ми няма особена изненада тук ;)
    Първо Каскет Каренин отдавна заяви, че не е фен на разделението на властите - ерго, за каскета е нормално изпълнителната и част от съдебната власт, каквато се явява прокуратурата, да спят под един юрган.
    И второ - и на него, както и на БМБ, му искат оставката. Двамата са се скрили като мишки и може би така, като живеят и заедно, си дават кураж;)
    Щото шубето е голям страх, пък те са страхливи!
  • 37 ГешеФ

    57 7 Отговор

    До коментар #9 от "Asdfg":

    Е ама ритона го шитнахме на търг много отдавна.Ако васко има претенции да дойде в софия ще му го покажем на картинка...
  • 38 Doni Brasko

    46 7 Отговор

    До коментар #10 от "Полина коя?":

    Тази е онази, дето не можете да купите. Разбрали аланкоолу? Оооо ти това не можеш да го разбереш, защото не проумяваш как така не всичко е пари.
  • 39 Рап

    26 56 Отговор
    Някой знае ли какво стана с президентския съветник,който вкара италианските боклуци в България? Има ли развитие по това обвинение?

    Коментиран от #41, #47

  • 40 Ей тва е

    43 6 Отговор
    Ти да видиш. Толкова много хора да не харесват, че европейската прокуратура ще заработи. Защо ли? Явно това не влиза в интересите на доста хора тук. Изглежда, че жилището на Гешев, е много по-важно от това дали Кьовеши, и ще започна да преследва със или без Гешев престъпниците в България.
  • 41 Пипи Чорапчето

    51 9 Отговор

    До коментар #39 от "Рап":

    Ти пък;) Много си се разбързал - това дело е образувано тази година, ти вече развитие търсиш?
    А не те ли интересува например как се развиват по-старите дела - да кажем това на Марешки?;)
    Макар че като се вземе предвид как работи каскетурата, по-вероятно е делото на президентския съветник да тръгне по-напред от редица други, които изчакват да мине давност - предвид факта, че касаят лица от властта! Освен делата на Мрешки, имаше едни дела за едни паспорти, например;)
  • 42 титаник

    39 8 Отговор
    снимката
    какво да гледам ??
    снимка на жив мъртвец..200 000 зомбита
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 пройчо

    41 7 Отговор
    в "Бояна" обитава само каскета на Каскета....той и Бою къде обитават нощем--само Симитлийския кмет звае и Шехерезада.
  • 45 Смешници

    14 55 Отговор
    Мачкай Гешев...

    Коментиран от #51

  • 46 ares

    11 49 Отговор

    До коментар #35 от "Самолет # 5":

    МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ПУЧА РАДЕВ
  • 47 кикоман

    45 7 Отговор

    До коментар #39 от "Рап":

    Има развитие да - на площадите, а боклуците се крият.
  • 48 ГешеФтар

    51 9 Отговор
    Срамота...Ма тоя каиш не го е срам, щот за това са го сложили. Направо дворец да му построят с три огради и 200 човека охрана, да го пази от народната любов.
  • 49 Бесен

    53 6 Отговор
    Държавната бухалка трябва да е под ръка и на разположение за получаване на бързи заповеди и светкавични операции срещу кокошките, неспазващи правилата за движение по селските пътища.
  • 50 Фаера

    40 8 Отговор
    Голям голям е гешеу колко кратци хвана по селата даго направят пъдарин
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Отговор

    56 3 Отговор
    Отговорът е елементарен: защото ИГ смята, че гл.прокурор е равен по пост с президента и премиера. Сигурно така са го учили във ВМШ.

    Коментиран от #55

  • 53 гьонсурат

    20 7 Отговор

    До коментар #15 от "Гешеф съм":

    Като няма какво да кажеш, по-добре мълчи, че все изплюваш пуберски простотии, празноглавецо!
  • 54 човекът от народа

    13 38 Отговор
    полина полинке едно време слушах *свободна европа*за да чуя истината за света а сега се занимава с клюки казани от еди кой си ама не знам кой е .това ли е свободна европа .знаеш ли че някой казал че си лежала в психиатрията но не се знае в кое отделение затова ще питаме в министерството на здравето но ни казаха че ще получим информацията от завеждащият новини на свободна европа ама като се върне от ваканция
  • 55 тъпунгер

    7 39 Отговор

    До коментар #52 от "Отговор":

    След като там има повече сгради и хотел, подобен въпрос е безпредметен - има свободни сгради под наем, плаща си човекът наема, живее! И ти можеш да наемеш хотел там и да се перчиш,че живееш в Бояна!
  • 56 СМЕРШ

    42 6 Отговор
    Кога, кога ще видим и шкафчето на Гешев?
  • 57 Винету

    54 8 Отговор
    Каскета е приет в племето и е редно да е на близко до Вожда за да обсъждат вечер край лагерния огън какво ще откраднат и коя фирма ще сложат на кола на мъченията.Хау!
  • 58 титаник

    46 6 Отговор
    между другото искам някой да ми обясни защо за 6 месеца ковид не е намерен начин пенсионерите да си получават пенсиите без да се редят на опашки..така ли борим ковида по нашите ширини ??
  • 59 Каскет

    25 6 Отговор

    До коментар #29 от "Браво на Гешев!":

    Каква работа има да върши в Съда Гешефта?Я да се ограмотите...

    Коментиран от #114

  • 60 титаник

    19 7 Отговор
    съвестните служители от мевере вместо да се чудят кой гражданин да пребият нощем да се заемат с малко гражданско полезни задължения
    можеше и работни места да се открият нови..но как да стане ние сме заети да носим в шкафа като мравките в мравуняка
  • 61 Фейк

    7 34 Отговор

    До коментар #33 от "Бачо Киро":

    Защо да пиша,че никога не е живял там?Написал съм,че той обясни преди около 2 седмици.Трябва ли всеки ден да обяснява на всеки сетил се да пише без да провери?Потърси в нета ще ти излезне интервюто с обяснението.Това,че е по-лесно да се хейти и да се възползват от хората,които не са гледали интервюто.А ти,че си невеж и предпочиташ да плюеш и изливаш агресията си е нета-нямам вина,че си нещастен.
  • 62 титаник

    32 5 Отговор
    мислиш ли че ме интересува къде живее тоз идиот ??
    ще свърши точно толкоз работа колкото и цацаров
    близко до идеалната нула..той няма врагове реално
    най-много някой да го уцели с яйце по темето

    Коментиран от #143

  • 63 фтнпхгг

    27 5 Отговор
    Кой е решил? Може би този, който е решил да се охраняват Пеевски и Доран?! Тук май всичко, които е нередно се поставя под графата "конфиденциално" от управляващите.
  • 64 Каскат

    31 7 Отговор
    Българите са комплексирани и за това управляващите са чисто огледало на народа. Мутрета вън. Крадът се еврофондове на поразия.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Перо

    30 8 Отговор

    До коментар #18 от "Ей тва е":

    Първият депортиран от Резиденция Бояна ще бъде каскета,по искане на Гл.Прокурор на ЕС.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 В.В.П.

    20 5 Отговор
    След ,Гешев,иде 9/9/2020....Иван е милиционер ,без юридически качества...Да си стои в шопско...В Румелия ще го мерим с камъни.....и торби ла.на.....
  • 69 Предположение

    26 5 Отговор
    Спестява парички, за да си купи луксозен имот в затворен комплекс. Как иначе ще се съберат достатъчно пари от държавна заплата. Вероятно живее като в пансион, не плаща и храна. Този живот е все едно си на курорт. Не се предоставя на случайни хора, пък било то образовани, трудолюбиви и отлични професионалисти. Вероятно моралната степен по скалата трябва да е ниска.
  • 70 Наблюдател

    35 4 Отговор
    От “Дом 5 ” към друг държавен имот Централния затвор, това трябва да му е пътя ! Задължително с Държавен костюм на раета!
  • 71 Xaxaxa

    25 6 Отговор
    Полицаите да си отворят очите,един ден и те ще съжаляват,че помагат на шайката,
  • 72 титаник

    16 3 Отговор
    ПРЕБОРИХМЕ КОВИДААА
    КАЗАХМЕ И НА СЛЪНЦЕТО ДА ИЗГРЕЕ
    всеки един средно интилигентен гражданин може да прецени дали
    са положени адекватни усилия да се даде сигурност на потенциално застрашените граждани и дали въпросното лице лъже
    ..днеска пред кварталната поща имаше 300 човека в 9 часа пред банките бяха по 50
  • 73 Фани

    9 2 Отговор
    Ами бати Влади така,само че на друг адрез.
  • 74 титаник

    14 4 Отговор
    чакай до обяд ти прав на крак на 30 градуса жега педесе лева за борба с ковида ковида ти е най-малкият проблем начи
    не че пощите са се преработили или нещо такова
    те една единствена задача имат през месеца и тя е да раздадат пенсиите
  • 75 софиец

    6 2 Отговор
    много ти е зор
  • 76 Една

    21 1 Отговор
    "препоръка" не значи нищо ! Ако му препоръчат да живее в Чуйпетльово , там ли ще се премести ?
  • 77 титаник

    23 10 Отговор
    бойко
    да си тъп и принципен е позволено
    да си много тъп и много принципен пак е позволено
    но ти си просто рекордно тъп и крадлив ето това не е позволено
    на народа не му дреме дали си играете на депутати
    на депутати пишещи конституция и останалите шашми
    ти буквално отнемаш живота на хора с безобразията си
    да ти е ясно защо си проклет от мнозинството българи с днешна дата

    Коментиран от #82

  • 78 Маджо вика Ристю

    11 29 Отговор
    Гешев мачкай крадливите Импексови комунисти, и в затвора до крак. Защо ако не ти червените крадливи олигарси ще смачкат теб. Започни с корумпирания Каун и Импексовата крадла..
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ares

    12 6 Отговор
    НИКОЙ ДО СЕГА НЕ Е ГОНИЛ МИЛИОНЕРИ .ЗАЩО ДА НЕ ЖИВЕЕ ТАМ

    Коментиран от #87

  • 81 КАКЪВ

    10 18 Отговор
    Е ТОЛКОВА ПРОБЛЕМА КЪДЕ ЖИВЕЕ?

    Коментиран от #99

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 радефф

    6 20 Отговор
    Браво Бойко
  • 84 титаник

    9 8 Отговор
    бойкото понеже е много опитен полицай
    той завалията няма поглед върху базовото ниво и как работи обществото..и още повече какво е нужно да се направи по време на криза..бойкич другият път като стане пак ковид насрочваш първите 2 седмици за раздаване на пенсии и за попълване на документи и всичките пенсионери минават на дебитни карти..ако трябва слагате и допълнителни банкомати,,за хора със затруднено придвижване и тнт разнос по домовете то винаги го е имало,,тез банкомати като ги поставите на публични места можете да сложите и по 50 камери и ще си спестите зора да слагате някога камери изобщо в градове и села
    но ти си идиот и обичаш да крадеш без да мислиш
  • 85 титаник

    4 10 Отговор
    малоумник
    аз съм раздавал пенсии
    даже един път реанимирах един млад човек дето припадна от глад
    искаш ли да си говорим или ??
  • 86 бегай в ПИК

    15 5 Отговор

    До коментар #22 от "историчка":

    Кои са истинските журналисти - в ПИК ли ? Ами, че то пикливите не отразяват събития и факти , а си ги творят сами по бюрата, ползвайки едни и същи клишета. Само като прочета тяхно заглавие и ги разпознавам, та ако ще статията да е публикувана в Дойче Веле.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Bahti

    14 4 Отговор
    Каскет? За колко препродаде бе? На промоция ли си джиткал?
  • 89 титаник

    5 4 Отговор
    качих шуменският паметник и слязах от него за точно 21 минути по средата на лятото и тъкмо щях да правя панорамна снимка и ми звъннаха да питат :-ти къде си ?? пък на нокията копчето тогава беше едно и също за камерата и за вдигане..супер тъпо беше но рекорда е налице 21 минути с разходка между кралете там дето ги имат
  • 90 Ливърпулчо 2020 Шампион

    23 5 Отговор
    10.09.2020.Мястото:
    Триъгълника на властта!
    Действието: Оставка веднага!
    Финалът: Всенародна радост!
    Те това е!...
  • 91 титаник

    9 1 Отговор
    вашият проблем е че точно аз имам поглед върху схемите ви
    и съм малко по умен
  • 92 титаник

    11 4 Отговор
    знам много добре че сте пратили тъпи охранители на площада щото другите са повторили нарядите и милост няма да има
  • 93 Последен стадий

    23 6 Отговор
    Оставка и затвор!
    ГЕРБ - позор !
  • 94 титаник

    12 2 Отговор
    когато ми зададат въпрос от рода на ти кой си ??
    отговарям просто..
    последното нещо което виждаш
  • 95 хахахаха

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "редовен наемател си е":

    Арно ама....знайш ли тама колко е наема....По евтино е да си купиш в съседство къща...Явно от 4 млн в швейц. банка в началото на мандата ся са вече 40 с няколко плюса...
  • 96 ГЛАВНИЯ ГЕШЕФТАР

    16 5 Отговор
    ...MA ВИЙ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,
    ЧЕ ЦРУ НА САЩ...
    ...ПА И МОСАД И МИ 6...
    ...И ЕЕЕЕЕЕЕ....ОЩИ
    КОЛКО ПАРТНЬОРСКИ
    ТАЙНИ СЛУЖБИ...
    ...ДАЖЕ И ВРАЖЕСКОТО
    РУСКО КГБ
    И ТУРСКИТЕ СЛУЖБИ...
    ...И СЛУЖБИТЕ НА СОМАЛИЯ
    И ЛЮКСЕМБУРГ ДАЖЕ
    МА ПРЕДУПРЕДИХА ....,
    А ПЪК И ТЕА ТАМ НАЩЕ - ДАНСА
    И МЕВЕРЕ - МЕТО ПОТВЪРДИХА
    АБСОЛЮТНО ТОЧНО И ВЕРНО...,
    ...ЧИ СЪЙ ПОДГОТВЯЛ
    ЕДИН МНОООО СТРАШЕН ГРАБЕЖ
    ИЛИ ПЪК КРАЖБА
    И ТО ТОЧНО НА МОЯ КАСКЕТ...
    ...И ТЪЙ ЗА ДА СА ПРЕДОТВРАТИ
    ТОА ГРАБЕЖ ИЛИ КРАЖБА
    НА КАСКЕТЯ МИ...
    ....ЗА ДА СПАСАТ КАСКЕТЯ МИ...
    ....ЕЙ ТЪЙ ХЕМ ЗА ПО - СИГУРНО
    МА НАНЕСОХА
    ЗАЕДНО С КАСКЕТЯ МИ
    В РЕЗИДЕНЦИЯ - БОЯНА...
    ..ЧИ ИНАК АЗ КО ША ПРАЯ
    АКО МИ КРАДНАТ КАСКЕТЯ...
    ...МА КЪТ СА НАПЪНАХ
    И ЯКО СА ПОРАЗМИСЛИХ...
    ...И СА СЕТИХ,
    ЧИ МНООО ПО - СИГУРНО
    ШЪЙ ЗА МОЯ КАСКЕТ,
    АКО МА НАСТАНЪТ
    В ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ
    ЗАТВОР В БАНИШОРА...
    ...ХЕМ ТАМ И ДУВАРИТЕ СА
    ПО - ВИСОКИ И ПО - ЯКИ
    И РЕШЕТКИ МЕТАЛНИ СИ ИМА
    НАСЕКЪДЕ...
    И ТАМ НИКОЙ НЕ МОЕ
    ДА МИ КРАДНЕ КАСКЕТЯ...


    ...
  • 97 Втора част

    27 6 Отговор
    Народ срещу правителството на ГЕРБ
    Омразните герберасти Оставка веднага!
  • 98 самолетен щофьр

    11 19 Отговор
    Мачкай Гешев Мафията
  • 99 много щедър народ сме

    21 4 Отговор

    До коментар #81 от "КАКЪВ":

    Няма проблем бе, даже може да си го направят и със закон и да разширят малко кръга та да е по-справедливо. Например: да се дадат държавни жилища с НСО охрана и на всички членове на ВСС, на председателите на ВАС и ВКС, може и на всички съдии и прокурори, защото и те сигурно са застрашени. А разходите да са за сметка на пенсиите, майчинствата, обезщетенията за безработица...
  • 100 Гинко билоба

    28 6 Отговор
    Всички които мразят ГРОБ на
    площада на десети септември!
    Долу крадливата шайка!!!
  • 101 Бранкалеоне

    27 8 Отговор
    Да изхвърлим от историята си
    Боко Тиквоко и пасмината му...
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Всички на площада

    23 6 Отговор
    Носете си метли и лопатки за да
    Изринем боклуците от ГЕРБ.
  • 104 МъдЮ

    1 15 Отговор

    До коментар #22 от "историчка":

    Само историчка не съм пробвал на задна...
  • 105 пожелания

    22 6 Отговор
    Дали ще живее, или ще умре не зависи нито от Гешев, нито от службите по почистване на кенефи(само за това стават от доста години), а от едно две посолства, където са и копчетата на гешев по прекъсване на живота.
  • 106 Егоцентрик

    27 4 Отговор
    Нормално - Бойко Борисов си отива...
    Интересното е КАК !?
  • 107 Тестис

    20 5 Отговор
    Бай,бай Бочко тиквочко и Бибочко!
    Ах,колко съм мил и дружелюбно настроен!
    До кога ли ?!.......
  • 108 Томов

    36 6 Отговор
    Близкият приятел на мутрите от прехода и от правителството, Главният мултак и калтак на Републиката Веждито Р. отново цепи мрака. Дълбоко бил възмутен от Президента Радев, че ги наричал „мутри“. Явно се чувства лично засегнат заради миналото си и затова се обижда. Как пък един свестен не се обиди, само истинските мутри го приеха навътре и разстроиха крехката си душевност.

    Значи може да ти лепят банкноти по потното чело и да пиеш до безсъзнание с Карамански, да си другаруваш с престъпници, да подкрепяш престъпници, но когато някой поиска да няма мутри във властта, подскачаш като пуканка и започваш да търсиш обяснение! Ми не става, бре, Вежди, не става! И ти не ставаш.

    Между две рИкии, мислителят Веждито роди умотворението, че агресивната посредственост водела само до омраза. Донякъде съм склонна да приема твърдението. Агресивната посредственост на Веждито и цялата шайка гербава определено всява омраза у всеки читав и свестен българин. Защото няма по-голямо зло и то разрушаващо, от некадърността и агресията, съчетани в едно. А, както всички виждаме, агресивни некадърници е точното определение за управляващите мутри.

    Досежно искането на Веждито Президентът Радев да се извини лично на него, може би трябва да уточни защо се припозна в мутрите. Ние знаем, архивите помнят, ама и той да си го припомни. И защо Карамански го наричаше „Главният мултак“….

    Калтаци и мултаци се възмущават, че ги наричат мутри. А всъщност народът е възмутен, че такива са прев

    Коментиран от #144

  • 109 ДЖОТО

    17 7 Отговор
    ДО КОМЕНТАР-2:МНОГО СИ НЕГРАМОТЕН БЕ?ДА НЕ СИ ОТ ГЕРБ?ТАКА СЕ ПИШЕ: ШОФЬОР-ЗАПОМНИ ГО И ГО НАПИШИ 1000-ПЪТИ,ДАНО ГО ЗАПОМНИШ?
  • 110 Эраст Гарин

    19 5 Отговор
    Какво нагло отвратително лице !
  • 111 Бесен

    17 6 Отговор
    Докато истинската причина в сянка - сенчестите хора зад такива марионетни явления тип "Гешев" и "Цаца" не бъдат блокирани и отстранени завинаги от политиката, следващите явления може да са "Иванов", "Петров" и така до плюс безкрайност. Всички знаем отлично имената им. Аз не знам как това би могло да се промени в нашето блато, освен чрез пряка избираемост и отзоваемост на ГП от народа. Даже ако трябва и част от висшия съдебен орган.
  • 112 ПЕНКО

    3 13 Отговор
    НЯКОЙ НАЯСНО ЛИ Е КАК РЕАГИРАТ БЪЛГАРИТЕ , КОГАТО ПРОЧЕТАТ ИЛИ ЧУЯТ " СВОБОДНА ЕВРОПА " ????? АМИ ТЕЗИ -КОИТО ПОЗНАВАТ " ФРИДЪМ ПИГИ " - КАК РЕАГИРАХА НА "СБОДЖАТА" И КАК ЩЕ РЕАГИРА НАРОДА КАТО Я РАЗПОЗНАЕ !!!---- НЕ ПРАВЕТЕ ШАШЛЪЙК - САМО ШИШЧЕТА !!!!!!!!
  • 113 Бай Иван Каскетът е гьонсурат

    17 5 Отговор
    Представител на съдебната система може и да не е живял, но бивш СИК-ажджия и настоящ негов слуга сега живеят.Иначе как ще си хортуват и кроят планове за още нощни шкафчета.
  • 114 Съдебната

    8 5 Отговор

    До коментар #59 от "Каскет":

    система е сочена от ЕС като най-слабото звено. Прокуратурата най-накрая се размърда, нещо да работи и стана проблем. Дотолкова сме грамотни да разбираме ситуацията, няма нужда всички да сме прокурори, адвокати и приятели пирати🙂
  • 115 Браво Гешев!

    5 27 Отговор
    Работещ главен прокурор, за което респект
  • 116 тримата глупаци

    22 4 Отговор
    Може да сме глупави, но четейки статията разбрахме, че досега в Бояна не е живял кадър на съдебната власт. Значи, Гешев няма общо със съдебната власт.
  • 117 Вирус

    7 19 Отговор
    По глупава статия от тази не бях чел.Не знам кой го интересува кой къде живее,това ли е което вълнува народа.Важното за хората е какво е направила прокуратурата,как се справя с престъпноста,колко престъпници са задържани и обвинени.
  • 118 БАХТИ ПАРАШУТИСТА

    12 5 Отговор
    че какво общо ИМА ТОЯ МИЛЦЮНЕР СЪС СЪДЕБНАТА ВЛАСТ , НАЛИ ОЩЕ Е СТУДЕНТ ТАМ ДЕТО САМО ДАВАТ ДИПЛОМИ БЕЗ ДА ЗНАЕШ КЪДЕ Е !
  • 119 Шери

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "редовен наемател си е":

    Значи народа скубят за квартири те а те на пазарни цени живеят какви са тия глупост на главен прокурор на народа дайте на пазарни цени скубите народа и се правите на мафия боклук такиф
  • 120 беге демокрация

    13 3 Отговор
    завиждам му, сигурно има инсталиран прът в някоя от стаите, и жена му го забавлява до ранни зори
  • 121 възпитаник

    15 3 Отговор
    борисов го е настанил но като изтече мандата ко праим мафиоти
  • 122 ЦСЗ

    2 3 Отговор
    ФАКТИ ГРАД КОЗЛЛОДУЙ Е ВАШИЯ ФАВОРИТ МАЙ МАЙ
  • 123 Беден българин

    17 4 Отговор
    За това нагло и просто говедо изходът е един. Оловен медал.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Смях

    19 4 Отговор
    Там могат да живеят президент, премиер и ПКП.
    Смешно е милиционерът с каскета да се равни с тях.
  • 126 Четец

    7 2 Отговор
    Чета и драйфам!
  • 127 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    Може да са, се взели БМБ и ИГ ИСКАМ И МЕН така да ме вземат
  • 128 Значи

    16 3 Отговор

    До коментар #18 от "Ей тва е":

    не е проблем, така ли? Най-големият проблем на дължавата е корупцията - и явно Гешев е част от нея. А че лъже е оше по-явно - "някой от службите за охрана му препоръчал... да живее на свободен наем". Нещо не се връзва - ако го охраняват, защо ще плаща ва защитено жилище? Коя е службата - може би Делта гард?
  • 129 Лицемери от Европедския съюз

    0 11 Отговор
    Румбата прави като вятъра на Бою, нон стоп и се кефи!
  • 130 Употребените хора

    0 4 Отговор

    До коментар #18 от "Ей тва е":

    Евала това ще е цялата истина, много добре казано, да видим кой брат кой сват.
  • 131 Юрист

    3 9 Отговор
    Проблема са олигарсите и протестиращите които ги пазят, много е лесно да оплюеш някого, що да не ги осъди ако са виновни.
  • 132 Гешев

    5 6 Отговор
    Съди тази крадлива сган, тя трепери и вече кърви.
  • 133 Съдник

    9 3 Отговор
    Всички злоупотреби по време на масовата приватизациятада бъдат разследвани и виновните съдени. Да видим колко депутати от бсп ще останат.
  • 134 Ангел

    9 2 Отговор
    Да се надяваме че при следващото правителство ще заживее в централния софийски затвор за измяна на държавата и затваряне на очите за углавни престъпления на червени олигархи и престъпния контигент в България
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Next

    4 4 Отговор
    Обаче ще се намери някой Рангел башмайстора да му сложи шапката в дупака.
  • 137 Антон

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "историчка":

    Брей! Айде бе! И от къде тази информация?
  • 138 карамбата

    5 11 Отговор
    Да живее Гешев!
  • 139 ТОЧКАТА

    2 4 Отговор
    СЪДЕБНАТА ВЛАСТ!!!!/ОГРОМНА ВЛАСТ/!!!!!!НЕ Е ,,,изпълнителна власт!!!!!!!та да ,,обитава,,,РЕЗИДЕНЦИЯ!!!!!

    Коментиран от #140

  • 140 Щом се налага

    2 2 Отговор

    До коментар #139 от "ТОЧКАТА":

    При тези обстоятелства, защо не
  • 141 ПУРКОВИЯ

    0 2 Отговор
    Е НЕМА ГО СПОСИ БОЯНА
  • 142 Феликс Дж

    0 3 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ Б Р П (комунисти).
  • 143 Айде бе

    4 3 Отговор

    До коментар #62 от "титаник":

    Дайте да ви видим вас, смелчаците, дето бихте обвинили милиардер с 19 обвинения, за убийство включително, и спокойничко ще си ходите из града и спинкате докато той е на свобода в чужбина, с възможност да ви "поръча" ако ще и само за назидание и сплашване на следващите
  • 144 И аз да кажа

    4 5 Отговор

    До коментар #108 от "Томов":

    Аз пък не съм забелязал приличен човек от средите на изкуството и културата да е подкрепил Радев и кроежите му. Но хора, чиято негативна позиция зная, се изказват мега-предпазливо заради хейта с който се нахвърляте. Това е терор на прост.ците!
  • 145 Мисля си

    3 10 Отговор
    Вежди си е способен и талантлив скулптор още от 80-те години, при това без ракета-носител (както повечето му разпознаваеми колеги). Минеков-баща беше посмешище с лизаческите си "творби"- партизани, селянки и бюстове на червените бонзи. Повечето тук очевидно пишете по поръчка и без грам познания, че и извън темата. Нали за Гешев се пените, какво общо има Вежди-то. Нали сте против Доган- е, и той също.
  • 146 преминаващ

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Румбата":

    Ко каза,ко?
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Стрелата

    0 1 Отговор
    Еее скри материалите от КТБ така е в бъ гъ то
  • 151 Енчо Дянков

    1 3 Отговор
    Относно броя на депутатите смятам че просто такива"народни избраници" не са ни необходими.Да ме извинят но всички,без изключение до момента са доказали че използват парламента за осъществяване на схеми за незаконно забогатяване,колективна безотговорност и закони ощетяващи интересите на държавата и българския народ(концесии и всички печеливши предприятия и дейности са в ЧУЖДИ РЪЦЕ).Защото тези от които зависи това са пълни некадърници и предпочитат да вземат едни тлъсти комисионни вместо да развият даден отрасъл .7996
  • 152 ПАРАЗИТ

    2 3 Отговор
    C нoвa кoлa прeз минaлaтa 2019 г. ce e cдoбилa Лилянa Пaвлoвa, ce рaзбирa oт имущecтвeнaтa ѝ дeклaрaция прeд КПКOНПИ. Тя вeчe cядa зaд вoлa нa чиcтo нoвo Аudi, чиятo цeнa e 142 766 лeвa, нo Пaвлoвa нe e дaлa cумaтa oт лични cпecтявaния, a e изтeглилa крeдит, зa дa cи купи вoзилoтo, пишe ceдмичникът "Рeтрo".

    Зaeмът e cъc cъщия рaзмeр кaтo цeнaтa нa aвтoмoбилa и e към еднa oт гoлeмитe бaнки в Люкceмбург, кaтo в ocнoвaниeтo зa изтeглянeтo му бившaтa миниcтъркa нa рeгиoнaлнoтo рaзвитиe и нa Eврoпeйcкoтo прeдceдaтeлcтвo e пocoчилa, чe cумaтa щe изпoлзвa зa зaкупувaнe нa кoлa.

    Крeдитът Пaвлoвa изтeглилa в Люкceмбург, тъй кaтo oт 1 нoeмври минaлaтa гoдинa тя зaминa дa живee тaм, зaщoтo зae длъжнocттa вицeпрeзидeнт нa Eврoпeйcкaтa инвecтициoннa бaнкa (EИБ), кaтo e и първият чoвeк oт Бългaрия, члeн нa нeйния упрaвитeлeн cъвeт. Зaeднo c нeя тaм ce прeмecти и нeйнaтa дъщeря Coфия, кaтo двeтe дaми oбитaвaт cпрeтнaт aпaртaмeнт, кoйтo oбaчe нe e coбcтвeнocт нa Пaвлoвa. Oт дeклaрaциятa ѝ ce рaзбирa, чe жилищeтo e пoд нaeм, прocтирa ce нa 140 квaдрaтни мeтрa, рaзпoлaгa cъc coбcтвeнo пaркoмяcтo и нaeмът зa eдин мeceц e 10 955 лeвa. Цeнитe нa имoтитe в Люкceмбург oбaчe ca cрeд нaй-виcoкитe в цялa Eврoпa, a cтaндaртът нa живoт тaм e в пъти пo-дoбър oт бългaрcкия.
  • 153 Е дин

    2 4 Отговор
    И защо да не живее в Бояна? Главният прокурор има право на държавно жилище, плаща си наем. Знаете ли колко дребни чиновници живеят в държавни апартаменти в престижни квартали и плащат жълти стотинки.
  • 154 Абе

    3 3 Отговор
    Тоя Гешев мноо смотан бе. Плаща наем вместо да напазарува 5-6 апартамента като Цв. Цв. или да отцепи некой хотел като Шиши.
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 незнайко

    1 2 Отговор
    В последното изречение на статията е посочено ИСТИНСКОТО ОТРОВНО ТРИО !!!
  • 157 Един

    3 3 Отговор
    Ех, и аз да бях "потулил" едно дело ... сега и аз щях да съм "уважаван"!
  • 158 ПАРАЗИТ

    2 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Когато народът е по-просветен от управляващия го, революцията е неизбежна!
  • 159 ДЕСА

    1 2 Отговор
    РУМБА ОСТАВКА
  • 160 Няма заек има двуличен президент

    1 2 Отговор
    Гешев си плаща наем и няма проблем да живее в Бояна докато е на този пост. Това е огромно улеснение и за охраната му която иначе трябва да се измъчи. Бояна ни е даденост от социализма и е грехота да стои неизползвана. Гешев не е дал две държавни заплати на любовницата, нито й е дал държавен апартамент за сметка на всички нас. Как не го е срам Радев изобщо да се обажда на подобни теми!
  • 161 гешефтурата

    0 2 Отговор
    Гешу гешефта,да не е приватизирал Бояна- ленд
  • 162 ААААА

    0 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Неизвестно остава и кой е решил, че главният прокурор трябва да живее редом до президента и премиера в правителствената резиденция.
    Защо се чудите? Дружката Борисов е изпълнил желанието на Гешев да живее в Бояна.
  • 163 ГЕШЕВ МАЧКАЙ

    0 1 Отговор
    КОМУНДЕТА КОРУМПЕТА ОЛИГАРСЕТА с лакоми дупета, създадени в годините от държавна сигурност. Народа е стеб......
  • 164 един

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Браво на Гешев!":

    Проблемът е в това, което не върши..
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.