Last news in Fakti

29 Май, 2023 07:38 6 748 20

"#КОЙ се страхува от правосъдие?": Оперативна разработка "Juggernaut". Нова заплаха за живота на главния прокурор

  • иван гешев-
  • правосъдие-
  • главен прокурор-
  • всс

По 500K във ВСС за главата на Гешев. Сарафов с Пепи Еврото - срещи, пликове и папки

"#КОЙ се страхува от правосъдие?": Оперативна разработка  "Juggernaut". Нова заплаха за живота на главния прокурор - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

"Потвърждавам, че е отправена заплаха срещу прокурор и срещу мен. Понеже съм в отпуск по лични причини, бях уведомен по установения ред. Не съм запознат с подробности. Сигурен съм, че правоохранителните органи ще си свършат работата.

След всичко, през което минах след опита за убийство срещу мен, как си мислят, че ще ме уплашат? Заплахи срещу журналисти, заплахи срещу магистрати, взривове, убийства. Както е казал още в деня на атентата един специалист по тероризъм: Ако държавата не вземе мерки, това ще е само началото.

Аз пак ще повторя, че не ме е страх и не бягам, а се бия. Докрай!"- съобщи днес на страницата си във Фейсбук главният прокурор Иван Гешев за новата смъртна заплаха.

След като Задкулисието в България разбра, че главният прокурор Иван Гешев е решил да отреже главата на Октопода на политико-олигархичната мафия в държавата и да ревизира корупционното и изпълнено с шумни скандали и крупни кражби управление с мандатите на ГЕРБ и на "Продължаваме промяната", Кирил Петков, Бойко Борисов и Juggernaut решиха да се обединят, за да отстранят колкото се може по-бързо първия държавен обвинител, за да не се превърнат в обвиняеми. Но това е следствието. Предисторията е друга и е част от добре организиран заговор за отстраняването на Иван Гешев от заемания пост и последва взрив до автомобила му, защото е отказал офертата - доброволно да се оттегли на "сладка служба" като посланик в Турция или Израел.

На 15 май Иван Гешев демонстративно скъса оставката си, обърна се към "лицето Бойко Методиев Борисов" и към "лицето Борислав Боби Сарафов" и иносказателно заяви, че извършителите на престъпления ще отидат зад решетките. В редиците на политическата мафия и олигархията настана паника. Планът им не проработи. Последваха нови заплахи срещу прокурор и журналисти и активни мероприятия. Красимир Каменов - Къро беше убит. В публичното пространство бяха изнесени записи от събрание на "Продължаваме промяната" (ПП). От тях разбрахме, че Кирил Петков и Асен Василев подготвят заговор за подчиняване на държавата чрез съгласувано овладяване на службите за сигурност на България с чуждите мисии у нас (посолствата), незаконни уволнения в държавно-административния апарат и областните дирекции на МВР и заемане на овакантените места от политизирани към ПП лица, фалшифициране на избори.

Медията ни разкри тайната среща след работен ден между зам.-главния прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов и съветника на президента Румен Радев - Николай Копринков. (тук) Осветихме и заверата в Самоковския манастир между Бойко Борисов и Кирил Петков, на която Петков е разбрал, че съществуват "парапетни" видеа от резиденция "Лозенец" и трябва да има правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, ако не иска да придобият популярност. (тук) Рекет, който, предвид договорения последствие ротационен кабинет D&G (Денков и Габриел), работи с пълна сила и дава резултати. И това съвсем не е всичко.

LIBERTA.BG продължава с разкритията за мафиотската симбиоза с части от неизлъчвани епизоди на криминалния сериал, който взривява високите етажи на властта в държавата от началото на месеца. Спасяването на корумпираните от наказателно преследване за деянията им се маскира като "Съдебна реформа", от която ще последва бетониране на Статуквото и още от същото, но по-зло, по-отмъстително и безскрупулно и още по-крадливо. Всъщност основната цел на приетия законопроект на Крум Зарков и светкавичното му превръщане в закон от изплашените от правосъдието депутати е отстраняването на Иван Гешев от длъжността "Главен прокурор на Република България", след което да се премине към пълно овладяване на Прокуратурата и Съдебната власт, като цяло, за да получат корупционерите и закононарушителите пълна индулгенция за престъпленията си. Основната цел бива дешифрована кумулатовно с вкарването на Законопроекта в ПВУ (да са стимулирани депутатите бързо да го приемат, за да се пристъпи към кражбата на евромилиарди) и поправката - главният прокурор да бъде освобождаван от ВСС с 13 гласа, а не със 17.

Оперативна разработка "Juggernaut"

Междувременно, по информация от високопоставени оперативни източници на медията ни, базирани и в чужбина, партньорска служба провежда самостоятелно оперативна разработка под кодовото име "Juggernaut".

Оперативната разработка е свързана с лице, за което има данни за съпричастност към атентата срещу главния прокурор на Република България Иван Гешев и последващите заплахи за живота му, заплахите срещу прокурора по делото "БарселонаГейт", срещу разследващите журналисти Веселина Томова (Afera.bg) и Стоян Тончев (Liberta.bg) и поставянето под "външно наблюдение" от частна структура на зам.-директора на Национална следствена служба Ясен Тодоров.

"Juggernaut" участвал активно в "сянка" в преговорите, срещите, координацията на процесите и логистиката за съставяне на правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, по информация от нашите източници.

Справка на LIBERTA.BG показва, че е възможно името на оперативната разработка "Juggernaut" да е заимстванo от героя на Marvel Comics.
"Булдозера (на английски Juggernaut) (Кейн Марко) е измислен злодей на Марвел Комикс. Персонажът се появява за пръв път в X-Men #12 през юли 1965 година. Негови създатели са писателя Стан Лий и художника Джак Кърби. В комиксите е представен като полу-брат на Чарлз Екзевиър. Той е як тип с мускули, носи броня и шлем на главата си, за да не бъде блокиран от телепатичните способности на Професор Х. Персонажът се е появявал в много филми, игри и сериали по поредицата", четем в Wikipedia.

"Осемте джуджета" - срещи, снимки, пликове и папки

По проверка на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) са приобщени снимки, придобити чрез прилагане на СРС, от които се установява фактическа среща между зам.-главния прокурор на Република България и директор на Национална следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и митичния герой на съдебното задкулисие Петър Петров - "Пепи Еврото". Обект на разследването е Борислав Сарафов.

Поради близките отношения на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов със заместник-председателя на КПКОНПИ Антон Славчев, известен и като „Тони Балкони“, проверката е спряна по лично негово нареждане, а материалите по нея са унищожени, информира сайтът "Афера". По непотвърдена информация, между Борислав Сарафов и Антон Славчев има роднинска връзка, в което няма нищо незаконно и/или дискредитиращо личността им.

Място на срещата е гр. София, ул. Шандор Петьофи 55, ресторант “Осемте джуджета”. На нея са присъствали Борислав Сарафов, Петьо Петров, с прякор “Пепи Еврото”, брат му и съпругите на Петров и Сарафов.

По преписката са били присъединени данни за още срещи между лицата, голяма част от които са се провеждали на същата локация - ресторант "Осемте джуджета".

На първата снимка от снимките ясно се вижда, че Борислав Сарафов държи с двете си ръце найлонов непрозрачен плик в синьо и с щампа на жена, която е облечена в розова блуза по тялото, както и картонена папка в цвят бял. На втората снимка забелязваме, че папката (за която можем да предполагаме, че е със съдържание на документи) вече отсъства от ръцете на Борислав Сарафов, докато той сяда на масата, като в дясната си ръка държи само найлоновия непрозрачен плик. На третата снимка виждаме, че разговорът е започнал, на масата е оставен само найлоновия плик, папката я няма, а Петър Петров - "Пепи Еврото" си бърка в носа.

Въпросът, който съвсем резонно възниква, е, какво се разменя в найлонов плик и картонената папка в "Осемте джуджета" и ще бъде ли това обект на проверка и установяване от прокуратурата, защото е възможно да представлява размяна на парични средства срещу класифицирана и/или друга чувствителна служебна информация?

Антикорупционният фонд (АКФ) съобщи, че ще сезира прокуратурата по казуса и ще очаква възобновяване на наказателното производство, свързано с "Осемте джуджета".

 


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    53 1 Отговор
    Ако заработи съдебната система , само за политиците няма да остане свободно в затворите !!!
  • 2 345

    35 2 Отговор
    те крадците са много но наи големите са двама всеки ги знай
  • 3 Красимир Петров

    38 4 Отговор
    Ако вкара в затвора тиквата и Блеевски ще го призная

    Коментиран от #17

  • 4 Георги

    27 2 Отговор
    Тази среща ако не се лъжа е във болница Лозенец.Тя е между Боко и Кой .Тази задруга Боко и Кой е най страшната и незнам как ще може да се разкъса
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Госあ

    19 8 Отговор
    Формациите на посолствата искат напълно да овладеят прокуратурата и съдебната власт. И то по препоръки на брюксел, както самите те казват. Да се надяваме Гешев да излезе мъж и да видим нагледно какво е да си вкараш таралеж в гащите. Накрая ще излезе, че и акцията в президентството не е била безпочвена, предвид схемите на натовския фатмак.
  • 7 Ха ха ха

    7 16 Отговор
    А стига с тия платени статийки пълни с ялова белетристика на килограм .
  • 8 ТИКВУН В ЗАТВОРА

    21 1 Отговор
    Това е спасението после и ПЕЕВСКИ
  • 9 Да бе

    7 8 Отговор
    Гейюшефффф, герой!
    Простотия до шия.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Артилерист

    13 7 Отговор
    Гербаджийската шайка се активира в защита на Гешев. От девет дерета вода докарват, за да го спасяват, защото под неговия чадър няма осъден от тях и всичките им далавери са замазани и потулени. Видите ли престъпността искала да се отърве от Гешев, щото много ги бил преследвал. На канарчета ни правят. Младите хора протестираха цяла година срещу него и мутрата Борисов, изнесени бяха шокиращи факти за доброто им взаимодействие, за бездействието на Гешев по престъпни дела на шайката, за преднамереното му актизиране срещу президента и прочие. Мобилизираха цялата полицейска сила, мутрите с ланците и татуировките, зависими от шайката бизнесмени с парите им срещу протестантите и мутрата и каскета оцеляха. Протестантите ли бяха престъпниците, които искат да се отърват от Гешев? Друг е въпросът, че протеста не успя да излъчи подходящи водачи, разединиха се и се предадоха. Жалкото е, че се създаде доминираща мутренска среда в обществото, която е съпричастна към шайката и с агресия подтиска здравомислещите. А Подмяната се оказаха фалшификат, за които хората късно се усетиха...
  • 13 Демократ

    10 0 Отговор
    Милиционерското ниво това може и доказва, че владее държавата, защото без правосъдие няма държава. Ако има правосъдие, в Парламента няма да седят хора,които трябва да са в затвора и те да решават съдбата на България . Потомците на милиционерската школа в Симеоново по образец на КГБ управляват държавата и няма как такава държава да се развива, тя е замръзнала в миналото на пълен контрол над хората, властта и парите.
  • 14 знайко до незнайко

    2 2 Отговор
    НОВИТЕ,МЕНЮТА,в заведенията,СА В НАЙЛОНОВИ ПЛИКОВЕ+КАРТОНЕНА ПАПКА,С ЦЕЛ-БЪРЗО НЕИЗХАБЯВАНЕ.
  • 15 бай Иван

    8 0 Отговор
    Много интересна статия. Въпроса е превода за булдозер може ли да се асоциира с Трактор? Разбирам ,че ще бъдем управлявани от Долче и Габана /ха,ха,ха/ и съм щастлив. Тия дни чух и друг лаф "Гълъба летял да върне мандата на Радев, ама много близо до земята и жирафа с дългия врат му го дръпнал". Разбирам също така ,че делото за откраднатите от прокуратурата 35 килограма злато е било прекратено , щом сега ще се възобновява. Разбираме ,че /то си го знаехме де/ че пияницата Пепи Еврото командва поне прокуратурата след като заместник главен прокурор му ходи на крака и му носи документи.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Майк Алън Патън

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Красимир Петров":

    И не само ти , а и вСИЧКИ ДРУГИ НОРМАЛНИ ХОРА !
  • 18 Тото 1 и Тото 2

    7 1 Отговор
    Не е ли време и самият Борисов да бъде .....ОПРАСКАН !
  • 19 э абаротное

    7 1 Отговор
    Гешев ще повлече и Бойко в своето потъване ! Нека ги аплодираме и да им помогнат да се махнат по-бързо !
  • 20 тиквенсониада

    9 1 Отговор
    Защо и Пеевски също не е в центъра на прожекторите ? Пак ли ще мине между капките ?