Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 14:00 10 467 43

Как Борисов използва прокуратурата да изтрие разговори от един телефон

  • бойко борисов-
  • телефон-
  • изтриване-
  • барселона гейт

Каква е била целта на ареста на Денков?

Как Борисов използва прокуратурата да изтрие разговори от един телефон - 1
Арестуваният Веселин Денков. Кадър от разследването на Антикорупционния фонд
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Оказва се, че бизнесменът Веселин Денков, който беше показно задържан и обвинен за изнудване и убийството, държан в ареста без доказателства, е пряка жертва на Бойко Борисов и неговата връзка с аферата в Барселона.

Жената на Денков – Ивайла Бакалова, бивша Мис България – се е сближила с Борислава Йовчева, поддържала контакт с нея, помагала ѝ да си намери жилище и училище за дъщеря си Ема в Дубай. Бакалова живее в Дубай през повечето време от годината, води се постоянен резидент там. Йовчева обмисляла да се премести в Дубай след като къщата в Барселона беше осветена в медите, а испанската прокуратура започна разследване за пране на пари. Приятелка на Бакалова я свързала с Борислава Йовчева, с молба да ѝ помогне. Тя не е знаела отначало нищо за Йовчева, разбрала е при разговорите си с нея за кого става дума, и въпреки всичко е помагала. Нейната помощ е станала причина за репресия срещу нея и мъжа ѝ. По-късно нейни познати я предупредили, че Борисов се заканва „да ги приключи“, разказа Бакалова включително пред Нова тв.

По-долу са показанията на Ивайла Бакалова пред прокуратурата, в които тя директно прави връзка между Борислава Йовчева и бившия премиер Бойко Борисов. Делото по т. нар. Барселона гейт беше иззето от наблюдаващ прокурор и прекратено в частта, в която е разследван Борисов. Мнението на новоназначените прокурори е, че твърденията на Бакалова не се приемат за достоверни.

Каква е била целта на ареста на Денков? Разследващите са иззели от дома им бижутата и скъпоценностите на Бакалова, прибрали са колата ѝ и смартфона ѝ. Когато месеци след ареста на мъжа ѝ, телефонът ѝ е върнат, тя установява, че цялата кореспонденция с Борислава Йовчева в приложението WhatsApp, всички разговори, чатове и данни за комуникация с нея, са били изтрити, включително в облачния архив. Оказва се, че няма никаква друга цел на ареста и обвиненията срещу Денков. Те са абсолютно безпочвени и накрая той е освободен.

Така Ивайла Бакалова застава без да иска и в основата на разплитането на мафиотската структура около Мартин Божанов – Нотариуса. Нотариуса, който беше застрелян неотдавна, се появява покрай ареста на Денков като „консултант“. Той изпраща своя помощник адвокат при Бакалова, който ѝ предлага да плати 100 000 евро „минимум“, за да се “уреди” освобождаването на мъжа ѝ. Бакалова записва някои от разговорите и това става основа за разследването на Антикорупционния фонд “Списък за бърз контрол”. Осветена е схема за подкупи в Специализирания наказателен съд.

Постепенно след убийството се разкрива голяма мрежа, оплела съдебната система и властта с корупция и престъпност.
Бившият главен прокурор Гешев, който почти две години държеше чадър над делата и компрометиращите данни за Борисов, изведнъж се активира за довърши разследването по Барселона гейт и последва неговото светкавично отстраняване. След уволнението на Гешев е премахнат и наказан и наблюдаващия по делото прокурор Стефан Христов, защото си позволил да работи извънредно и така нарушил правилниците. След назначаването на мястото на Гешев на неговия заместник и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов, прокуратурата прекрати всякакво разследване и обяви Борисов за “чист” по Барселонагейт.

Факсимилетата от показанията на Бакалова пред прокуратурата са публикувани в сайта „Биволъ“:


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    65 3 Отговор
    Едно е да изтриеш нещо от един телефон,
    друго е да го изтриеш от масивите на мобилния оператор ‼️

    Коментиран от #38

  • 2 дааа

    29 28 Отговор
    Основната фигура в лихварският бизнес е Денков.Всички вип обвиняеми в БГ се изкарват онеправдани,но в друга държава щяха да им конфискуват всичко и да им лепнат 20-30 години.Всич
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 така де

    28 11 Отговор
    И как едни изпират Борисов и Пеевски, само за да поддържат руската агентура.

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българка

    91 7 Отговор
    Борисов отдавна трябваше да е в затвора. Остана ли човек в България, който да мисли, че у нас има правосъдие? Според мен трябва МВР, служби, прокуратура и съд да се преосноват изначална. В тях над 50% от служителите трябва да бъдат освободени от работа, а много изпратени в затвора и то след възстановяване на нанесените материални щети от подкупи и корупционни сделки
  • 8 7те козякливи джуджета:

    27 3 Отговор

    До коментар #4 от "така де":

    Коя?
    Тази ли?!

  • 9 Да ама не

    30 4 Отговор
    Това го знаят и малките деца.
  • 10 Мрежа?

    58 0 Отговор
    Разкрита мрежа ... а как от тая мрежа поне една риба не е арестувана, даже и не е посочена ... някъде, някой, бил ходил в някакъв клуб. Претърсиха го, иззеха всичко, после това всичко изчезва и ... нормално БГ
  • 11 Бащата

    60 6 Отговор
    на мис Гащи от водопроводчик , Боко го направи милионер !!! И всички фамилно си траят , прибирайки милиони - та какъвто Боко , такива и те !
  • 12 гражданин

    40 4 Отговор
    докога дебелия ще се крие, и няма да полага нормални грижи за това свое семейство, че то техния живот е кошмарен, местене от година на година, дебнене, криене, и как така не се запази поне една снимка на това дете, да се види поразителната прилика, и тогава всичко ще се знае, явно някой задържа снимките, за да го изнудва на дебелия, и да прави пари, тези приказки как всичко било в телефона, ама изчезнало, са за малки деца

    Коментиран от #40

  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 3 Отговор
    Децата на дъщерята на БурисУФ какви се падат на Емануил Неборисова ❓

    Коментиран от #15

  • 14 бай село

    16 7 Отговор
    Абе това не беше ли женено за Вълка. Него май го отрязаха.
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ема НЕборисова
    / редидиот/
  • 16 Бял мечок

    7 16 Отговор
    Тия червени боклъци кой ги раздръса Бате ви БОЙКО ще ги одруса.
  • 17 Не разбирам

    38 5 Отговор
    защо са тези ненужни панаири и пилеене на милиони ! Като е заплодил миската , или да се беше събрал да живее с нея или да ѝ беше купил някакъв апартамент в България , за може да има контакт с детето ! Той пилее милиони ( въздушни за него пари) , а тя ни работи , ни учи и се чуди в коя държава на света да отиде да живее ?! И всичко , за да не се разбира нещо , което нито вече е тайна , нито осъдително , да се роди се без родителите да имат брак.....
  • 18 Тото

    42 7 Отговор
    Бойчеее посланика ти показва пръст!!! Ще трябва да легнеш на Кирчо и на Кокорчо защото ще дойде и господин Магнитски!!!!!!😂😂😂😂 Нагласили се бееееее Тюфлек!!!!!?????😂😂😂

    Коментиран от #41

  • 19 Даниел

    38 4 Отговор
    Връзката м/у Борисов и Барселона е детето на Йовчева,ако някой се осмели да издаде заповед за ДНК тест най-вероятно ще последва нотариуса
  • 20 Как екскортьорките на Борисов и Пеевски

    25 8 Отговор
    Киро Тъпото,Кокора,Ристю и гнома им играят кючеци и хвърлят гюбеци.
    Само идиоти мога да гласуват за подобни уроди
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Интелект

    28 3 Отговор
    Бакалова отдолу е като бакалия кй ли не е поръчвал от там, а Боко Тиквата е ясен на всички, но него го тресе жестоката параноя, защото са десетки хората на които им е разрушил бизнесите и житейските пътища!Срета Йосич е вече на свобода!
  • 23 Ами да

    33 3 Отговор
    Цяла България знае, само прокуратурата - не! Това ни е правосъдието!
  • 24 3.14К

    38 4 Отговор
    В историята на България, толупа е най-крадливия и страхлив политик. Той се отрече от собственото си дете, за да спаси собствената кожа. Той изроди и поквари цялата политическа система и ще трябват години да за пречистване и нормализиране. Шарлатаните и дебейците са уродливият продукт на тази система.
  • 25 Бай Шукри

    3 4 Отговор
    Е той Бойко не е руснак май нали?

    Коментиран от #29

  • 26 за дребни копейки

    9 13 Отговор

    До коментар #21 от "Сатана Z":

    Триете си кожата на пръстите за да наместите американците в конспирация но през цялото време дишате с мутрофанова.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Абе копейков

    8 6 Отговор
    На кого тиквата направи безплатен газопровод за парапета на това посолство е вързан. Абе мутрофанчо, направи си някоя друга гънка.
  • 29 Бай Нури

    13 6 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Шукри":

    Е то Бойко не е руснак а направи с български пари путински газопровод!!!
  • 30 Да това е истина

    11 4 Отговор
    Борисов се закани да смачка всички които го наричат Диктатор и Българиубиец по Нова Телевизия ! Това е факт и много хора наистина закъсаха здраво с мутри и полицаи!
  • 31 Сатана Z

    15 10 Отговор
    От далеч си личи ,че статията е по поръчка на ПП “Палавите Пдрасти” и Козяк ,която трябва да напомни на Тиквотолупа да не прави резки движения преди “ротацията” на режима Денков—Гаргамел.

    Коментиран от #32, #34, #35

  • 32 Абе копейков

    10 5 Отговор

    До коментар #31 от "Сатана Z":

    На кого тиквата направи безплатен газопровод за парапета на това посолство е вързан. Абе мутрофанчо, направи си някоя друга гънка.
  • 33 бай Ставри

    13 3 Отговор
    Айде БОКо към освободената от Навални килия в спец-каторгата в Задполярна Арктика! В една обще килия с феномена-глиган Шиши, Кики, БойКики, БКП-пекенез Танас, .....
  • 34 Ако знаеш какво е конспирация

    7 5 Отговор

    До коментар #31 от "Сатана Z":

    не пиши за американска конспирация докато дишаш с мутрохванова.
  • 35 Много татуси

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Сатана Z":

    имаш но нито една гънка.
  • 36 66николаос

    13 1 Отговор
    Този боклук е виновен за всичко и всички от свитата му ги заболява гербовете от навеждане
  • 37 Коч Ина

    8 2 Отговор
    Що за глупости? Ппдб препраха Борисов и сега той е новият герой на Гъбария, заедно с прасето
  • 38 Шаман Дур

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Къв мобилен оператор бе шамандура, пише за Whatsapp разговори
  • 39 само питам

    4 3 Отговор
    а бе тая не е чиста паница навсякаде нябутана
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ха-ха-ха...

    13 0 Отговор

    До коментар #18 от "Тото":

    От едната страна е Магнитски, от другата старана са Божков, Сретан, Цветан Василев и още една дузина супербогаташи, които имат да си отмъщават (а някои може би дори биха искали да му "пуснат кръвцица")...
    В неговия случай май е по-добре в затвора, отколкото в земята (там ни калинките, назначени от него на ключови длъжности ще му помогнат; ни милиардите, откраднати от бюджета и еврофондовете).
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Боко Праните Гащи

    4 0 Отговор
    Е... съм ви с 200. Откраднах си неколко милиарда, па са ме дръжте за уййй... шлифера