28 Юни, 2022 09:36 1 231 5

При смяна на собствеността в Левски Наско Сираков остава почетен президент

  • наскос ираков-
  • левски-
  • футбол-
  • станимир стоилов-
  • юнайтед груп

Мъри и Наско ще получат солидни контракти и това вече е коментирано с кандидат-инвеститора в клуба – чуждестранната компания „Юнайтед Груп“

При смяна на собствеността в Левски Наско Сираков остава почетен президент - 1
Снимка: БГНЕС

Наско Сираков и Станимир Стоилов със сигурност ще останат в Левски дори и да се стигне до смяна на собствеността на клуба, разкрива „Тема Спорт“. Двамата ще получат солидни контракти и това вече е коментирано с кандидат-инвеститора в клуба – чуждестранната компания „Юнайтед Груп“. Договорите им ще бъдат за срок от три години. Стоилов ще продължи да бъде треньор с широки правомощия. Сираков пък ще получи титлата „Почетен президент“, като думата му отново ще се чува по важните въпроси за развитието и бъдещето на клуба.

Левски и „Юнайтед Груп“ са подновили преговорите, които бяха започнати още преди финала за Купата на България през май, в който сините победиха ЦСКА - София с 1:0. Вече са водени разговори за 80% от акциите на клуба. От страна на Левски в тях участват мажоритарният собственик Наско Сираков и изпълнителният директор Иво Ивков. Както е известно, зад чуждата компания стои маститият сръбски бизнесмен Драган Шолак, който оперира и на българския пазар. Той е собственик и на клуба от английската Висша лига Саутхамптън. При сделка инвеститорът ще покрие дълговете и ще работи както за сериозно повишаване на бюджета на сините, така и за значително подобряване на инфраструктурата. Вече има разработени планове за пълната реконструкция на стадион „Георги Аспарухов“. Това включва поставянето на козирка на сектор А, както и изграждане на останалите три трибуни.

Въпреки засиления интерес на мощния чужд инвеститор към клуба в момента все още има пречки по подписването на контракт за мажоритарния пакет акции на Левски. Една от тях е дългове към бившия бос на сините Васил Божков, които трябва да бъдат отписани документално.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    7 2 Отговор
    Наско Сираков ли? Кой е тоя?
  • 3 Лъжи

    3 0 Отговор
    Или ще е Тема спорт или Топ спорт. Все те знаят всичко а накрая 9 от 10 новини не са вярни.
  • 4 От чужбина

    4 1 Отговор
    Може и да стане , но без Васил Божков ,
    няма как мечтата да им се сбъдне!
    Васил Божков, много отдавна е заявил,
    че си иска парите от" Чекмеджето"!
    Та нали всеки знае, че този Шолак е поставено лице ,
    и това е фирма на българската Хунта-мафия !

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.