Last news in Fakti

15 Юли, 2022 13:33 788 1

Марко Верати: Чувствам се много французин, оставайки италианец

  • марко верати-
  • футбол-
  • псж

Един ден ще поискам френско гражданство, като се има предвид, че моите деца са родени тук

Марко Верати: Чувствам се много французин, оставайки италианец - 1
Снимка: БГНЕС

Италианският халф Марко Верати играе в Пари Сен Жермен вече 10 години. Той се наложи като абсолютно основен футболист в тима на френския шампион, за който има 378 мача. Верати дори е третият футболист в историята на ПСЖ по брой на мачове, като по този показател отстъпва единствено на Жан-Марк Пилорже и Силвен Арман, но е напълно възможно скоро да ги изпревари.

"Аз преминах от малко селце в Абруцо Монопело в столица като Париж, в която си потопен в толкова много култури. Това стана на възраст, на която човек изгражда характера си, личността си. Париж е страхотен град, а Франция ми е дала толкова много", признава Верати в интервю за "Гадзета дело Спорт".

"Чувствам се много французин, оставайки италианец. Един ден ще поискам френско гражданство, като се има предвид, че моите деца са родени тук", каза още 29-годишният Верати.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не вали, когато грее

    0 1 Отговор
    Демек чувстваш се като Божинов 2