Last news in Fakti

18 Юли, 2022 11:34 802 1

Халф на Лудогорец е трансферна цел на Атлетико Паранензе

  • лудогорец-
  • алекс сантана-
  • атлетико паранензе-
  • футбол

27-годишният футболист вече се готви да пътува до Бразилия

Халф на Лудогорец е трансферна цел на Атлетико Паранензе - 1
Снимка: БГНЕС

Халфът на Лудогорец - Алекс Сантана е трансферна цел на Атлетико Паранензе, разкрива порталът Trétis и допълва, че преговорите се водят от няколко седмици.

Изданието разкрива, че 27-годишният футболист вече се готви да пътува до Бразилия, за да уточни последните подробности по своето преминаване в Атлетико Паранензе. Той бил заинтересован от възможността да премине в един от тимовете, който е замесен в битката за титлата през настоящия сезон в бразилския шампионат. Все още обаче не е ясно каква сума ще влезе в касата на Лудогорец, ако се стигне до сделка.

Това лято интерес към Сантана проявяваха още три клуба от Бразилия - Васко да Гама, Флуминензе и Форталеза.

Алекс Сантана започна ударно сезона, като вкара два гола в първите три мача. Той бе привлечен от Лудогорец през лятото на 2020-а от Ботафого за 780 000 евро, а в посока Бразилия замина и защитникът Рафаел Форстър.

До момента халфът имат 74 мача за разградчани, в които е вкарал 12 гола.

Любопитен факт е, че Лудогорец и Атлетико Паранензе са играли един срещу друг в контрола през зимата на далечната 2013 г. в испанския град Марбеля. Приятелската среща завършва с убедителна победа 6:2 за бразилския тим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    2 0 Отговор
    Тоя проект от година на година все повече запада. Слабото ниво в българския футбол прикрива тоя факт, но от много години тоя отбор го млатят като боксова круша във всяка група, която попада в Европа. А в тези групи дори нямаше нито един от по-сериозните клубове. Някога са играели приятелски (и престижни!) мачове с бразилски колоси, а сега се мъчат с немски втородивизионни тимове.