Last news in Fakti

18 Юли, 2022 12:20 1 132 3

Левски очаква приходи от около 1 400 000 лева от мачовете с ПАОК

  • левски-
  • паок-
  • футбол-
  • евротурнири-
  • приходи

Самото участие на столичния гранд във втория кръг на турнира ще донесе в касата на клуба 450 хил. евро от УЕФА

Левски очаква приходи от около 1 400 000 лева от мачовете с ПАОК - 1
Снимка: БГНЕС

Левски очаква приходи от около 1 400 000 лева от участието си във втория предварителен кръг на Лига на конференциите, съобщава Gong.bg. Съперник на „сините” е гръцкият гранд ПАОК, като първата среща между двата отбора е на 21 юли, четвъртък, от 20:00 часа на „Герена”, а реваншът на „Тумба” седмица по-късно.

Самото участие на столичния гранд във втория кръг на турнира ще донесе в касата на клуба 450 хил. евро от УЕФА. Клубът ще получи още около 100 хил. евро като дивиденти от централата в края на турнира.

Стадион „Георги Аспарухов” очаквано ще бъде разпродаден за домакинството на ПАОК. Въпреки наказанието, което Левски има, за затваряне на сектор с поне 3000 места, очакваните приходи от продажба на билети и артикули за срещата в четвъртък е около 300 000 лева.

Така грубите сметки показват, че отборът на Станимир Стоилов ще се присъедини към феновете и спонсора, като вкара в касата на клуба близо 1 400 000 лева от участието си само във втория предварителен кръг на Лига на конференциите. В тази сума не са включени парите, които клубът ще генерира от ТВ права. При отстраняване на ПАОК приходите на Левски ще са още по-внушителни.

Неслучайно Мъри изрази мнение, че иска „сините” да стартират участието си в турнира още от първия кръг, което с евентуално отстраняване на съперник би донесло още повече средства на клуба.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хазарт

    2 9 Отговор
    Само пари търсят тези Насовци имал за вековна история говорят.

    Коментиран от #2

  • 2 Припок

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хазарт":

    А ти какво тьрсиш.Всичко се вьрти и прави за пари.
  • 3 То хубаво

    2 5 Отговор
    Ама Тумба колко гола ще отнесе Левски, и какъв срам ще бере!