Last news in Fakti

22 Юли, 2022 10:12 1 403 11

Официална позиция: Славия отхвърли предложението на Левски за отлагане на най-старото столично дерби

  • славия-
  • футбол-
  • левски

„Белите“ твърдят, че промяна на графика на efbet Лига е в техен ущърб

Официална позиция: Славия отхвърли предложението на Левски за отлагане на най-старото столично дерби - 1
Снимка: БГНЕС

Славия отхвърли предложението на Левски за отлагане на най-старото столично дерби, което трябва да се проведе по програма в неделя, 24 юни, от 21:00 часа на стадион „Александър Шаламанов“. „Белите“ твърдят, че промяна на графика на efbet Лига е в техен ущърб.

Ето какво написаха от клуба:

На вниманието на членовете на Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз.

Господа,

ПФК Славия не приема предложението на ПФК Левски София за отлагане за неопределено време на срещата от 3-ия кръг на Първа лига Славия – Левски, насрочена в програмата за 24 юли от 21.00 часа на стадион "Александър Шаламанов" и намира за неоснователни посочените в предложението причини: "... участиe на отбора в европейските клубни турнири и наличието на контузени футболисти в представителния отбор..."

Нямаме намерение да влизаме в спор с ПФК Левски и не желаем да бъдем обвинявани в неколегиалност. Напомняме пред комисията, че датите за квалификационните кръгове в европейските турнири бяха обявени от УЕФА още в началото на тази година. Напомняме също, че отборът на Левски доби право да участва в тях преди повече от два месеца от днешна дата, а в ПФК Левски , както и ние, знаеха от 15 юни насам, че в третия шампионатен кръг отборът ще гостува на Славия, но писма и молби за промяна на датата на мача в БФС не бяха изпратени. От ПФК Левски поискаха промяна едва три денонощия преди обявения ден и час на мача.

Ако уважаемата Комисия реши да има промяна и мачът да се играе на по-късна дата, това ще бъде изцяло в ущърб на нашия отбор и клуб, защото напълно ще се наруши тренировъчната и състезателната програма на футболистите, за чието реализиране се трудят шестима треньори, медицински екип и помощен състав, а ПФК Славия изразходва значителни средства от своя бюджет.

Господа, умоляваме ви в решението си да се ръководите от принципа за равнопоставеност на всички клубове от елитната професионална група, независимо кои от тях в какви турнири и кога участват.

Нека не се забравя, че наредбите, правилниците и указанията на БФС и УЕФА са еднакво валидни и задължителни за всички.

Ръководство на ПФК Славия 1913 АД София


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фффффф

    18 7 Отговор
    Типично по шопски,не е важно аз да съм добре, важното е ти да си зле...

    Коментиран от #9

  • 3 Сега се разбра

    18 3 Отговор
    Затова българския казан в Ада е без пазач!
  • 4 тцтцт

    17 5 Отговор
    видя се тумбака колко пари струва
  • 5 Баста

    10 8 Отговор
    Крайно време е да се спре порочната практика на отлагане на мачове. После се чудите защо футбола ни слиза все по-надолу, а играчите са все по-разглезени. Не ви ли стига, че през зимата /дето все повече я няма/ нашите ритнитопковци лежат по 2-3 месеца? Къде го има това по света? Не сте ли забелязали как качествени чуждестранни играчи в нашето първенство, бързо губят форма и играят все по-слабо. Ако не ви се играе, идете в материалното производство - там постоянно ще ви отлагат работата, но и заплатата.

    Коментиран от #7

  • 6 Венциии

    11 2 Отговор
    Гол Ям български Зад ник си! Не съм левскар, но това си е простотия отвсякъде! Та вярна е приказката за българите в казана с катран и то в ада и то без пазач!!! Ако съм на Мъри ще пусна юношите на Левски!!°
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 На запад

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Фффффф":

    доста от клубовете играят мачове през два-три дена(с разните евротурнири и местни купи) и не знам да отлагат мачове така масово както в БГ-то.

    Крайно време е някои отбори да спрат да се ползват с привилегии спрямо останалите
  • 10 тццц

    0 1 Отговор
    няма да отложим мача и ще ги наритаме яко та да отидат в Гърция с девет юноши, трябва да се дава път на младите
  • 11 Антикомунист

    1 0 Отговор
    Левски е отбор на всяка власт- милицията, Партията, мутрите, олигархията.Антиевропейски отбор, който ще падне в Солун