Last news in Fakti

22 Юли, 2022 12:32 3 003 5

Саша Илич наруши традицията на сръбските треньори в ЦСКА

  • цска-
  • саша илич-
  • македония гьорче петров-
  • гьорче петров-
  • футбол

И тримата му предшественици  - Миодраг Йешич, Люпко Петрович и Нестор Ел Маестро стартираха победоносно, което не се отдаде на Илич

Саша Илич наруши традицията на сръбските треньори в ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

С гостуването на Македония Гьорче Петров (0:0) треньорът на ЦСКА - Саша Илич стана четвъртия сърбин, който изведе "червените" в Европа. И тримата му предшественици - Миодраг Йешич, Люпко Петрович и Нестор Ел Маестро стартираха победоносно, което не се отдаде на Илич.

Така сегашният наставник на ЦСКА наруши традицията сръбските треньори да дебютират в евротурнирите с победи.

Миодраг Йешич, който е и първият чужденец, вкарал „армейците“ в груповата фаза на международните турнири, също дебютира в Европа с гостуване на Балканите. На 27 юли 2005 година ЦСКА би с 2:0 като гост в Албания местния ФК Тирана.

Следващият сърбин, който извежда ЦСКА в европейски сблъсък, е Нестор Ел Маестро. Първият мач на младия специалист, който притежава и английски паспорт, също не е лек, но отборът все пак стига до победата с 1:0 над ФК Рига.

През следващия сезон Люпко Петрович извежда ЦСКА до победа с 1:0 над бившия си отбор Осиек.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трябват нови

    6 0 Отговор
    За последната година и половина ЦСКА е изиграл точно 4 силни мача. ФУТБОЛИСТИТЕ СА МНОГО СЛАБИ!
    Тоя новия сърбин е три пъти по слаб футболист от аржентинеца Варела.
    Гарсес е най-слабото Бразилско крило играло някога в България, не е преодолявал никога футболист 1 на 1. Джеферсон само пита какво да прави с топката.
    ТРЯБВАТ МИНИМУМ 4-МА НОВИ ОФАНЗИВНИ ФУТБОЛИСТИ.
    Никой от настоящите атакуващи играчи не внася острота! НЕ ТЪРСЯТ ТОПКАТА НА СКОРОСТ!НИКОЙ НЕ СПРИНТИРА, БАВНИ СА, НЯМА ДРИБЪЛ, не са технични!

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Слаб тренер е Илич

    1 1 Отговор
    Щом се е съгласил да слугува на проста мутра

    Коментиран от #3

  • 3 Лъфски са опасни мутри, но

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Слаб тренер е Илич":

    Избраха умен тренер.
  • 4 Слаб тренер е илич щом се е съгласил

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Трябват нови":

    При наличие на тези слаби футболисти, като се е запознавал с играта и маниерите им чрез 4-5 мача от видео и е разбрал, че от 20, които влизат нито 1 не е за тази марка. Но се е съгласил "да опита" заради заплатата, поне 5-6 месеца, докато и той докаже, че класата им е нулева. Това са абсолютно необразовани и неадекватни футболисти-аутсайдери. Такива взима мутрата, защото сам той е необразован и неадекватен. Къде е Лудогорец с интелиГЕНТ-собственик и къде е Ганчев необразования мутраГент-владетел
  • 5 Така си е

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трябват нови":

    А пък Калоян Кръстев,е още по слаб, от изброените от теб.Той пък е пълен провал за съжаление.