Last news in Fakti

18 Юли, 2016 07:31 1 120 2

Никола Саркози разкритикува френското правителство

  • ница-
  • никола саркози-
  • критика-
  • правителство-
  • франция

Повече от 80 души бяха убити в Ница

Никола Саркози разкритикува френското правителство - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият френски президент Никола Саркози разкритикува френското правителство, което по думите му „не прави достатъчно“, за да предотврати атаки като тази в Ница.

Саркози призова всички граждани с друга националност, за които има сведения, че са свързани с ислямистки групировки, да бъдат експулсирани от Франция, съобщи Би Би Си.

Повече от 80 души бяха убити в Ница, след като камион се вряза в тълпата, разхождаща се по „Английската алея“ в града. Десетки са ранените, а 18 от тях все още са в критично състояние.

„Демокрацията не трябва да бъде слаба. Демокрацията трябва да каже: „Ще спечелим войната“, заяви Никола Саркози.

Френските власти обявиха, че Мохамед Булел – тунизиец с френски паспорт – е извършил нападението. Според силите за сигурност не е имало индикации, че 31-годишният мъж е бил джихадист. Съседите му го описвали като самотник, който обичал да пие, да вдига тежести и да танцува салса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2222222222

    0 0 Отговор
    Френски п.....с може ли да критикува
  • 2 шшш

    0 0 Отговор
    прав е Саркози -всички свине в обора ,откъдето са дошли- от кочината. ..Тези отрепки разбират само аллах акбар,барабар и алъш вериш..
Новини по държави: