Last news in Fakti

21 Март, 2017 14:59 966 2

Евроскептиците в Италия с рекордна подкрепа

  • 5 звезди-
  • проучване-
  • италия-
  • бепе грило-
  • евроскептици

Демократите изостават с над 5 пункта

Евроскептиците в Италия с рекордна подкрепа - 1
Снимки: БТА/ AP

Движението „5 звезди“ на италианския комик Бепе Грило отбеляза рекордно високи стойности обществена подкрепа. Проучване на „Кориере дела сера“ показва, че ако изборите в страната се проведат сега, то партията ще е първа политическа сила.

За „5 звезди“ биха гласували 32.3% от гласоподавателите, докато за Демократическата партия – 26.8%. Трета политическа сила е „Северна лига“ с 12.8%.

Евроскептиците от „5 звезди“ бележат ръст спрямо предишния изследван период, когато 30.9% от анкетираните заявиха, че ще дадат гласа си за тях.

Авторите на проучването посочват, че голяма част от попитани не са решили за кого ще гласуват на парламентарните избори. Вотът трябва да се проведе в началото на следващата година, но бившият премиер Матео Ренци заяви, че датата може да се измести с няколко месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    2 0 Отговор
    Дано Италия се спаси от ЕС. Тъкмо ще се стабилизира и ще мога да се върна. :)
  • 2 The Soldier

    2 0 Отговор
    Дано Италия стане предишната Италия, която някога хората обичали и са мечтаели да отидат там.
Новини по държави: