Last news in Fakti

19 Април, 2017 09:41 972 3

Популисти ще вадят Италия от НАТО

  • 5 звезди-
  • бепе грило-
  • нато-
  • италия-
  • манлио ди стефано-
  • пет звезди

Опозиционното движение "Пет звезди" с ултиматум, ако алиансът не се промени 

Популисти ще вадят Италия от НАТО - 1
Снимки: БТА/АР

Водещата в анкетите опозиционна партия в Италия - движение "Пет звезди", заяви, че може да изкара страната от НАТО, ако военният съюз не предприеме радикални реформи и продължава да следва неинтервенционистка политика, предаде ДПА.

Движението обяви плановете си при представянето на външнополитическата си програма от 10 точки. В нея освен това се призовава за прекратяване на санкциите срещу Русия, за отхвърляне на политиката на строги икономии, провеждана от ЕС, и на международни търговски споразумения като ТТИП и СЕТА.

"Ако НАТО може наистина да се промени, естествено с наше участие, ние определено можем да бъдем негови членове. Ако алиансът обаче не се промени, ние ще трябва да преценим дали да останем в него или не", каза на пресконференция в Рим заместник-лидерът на "Пет звезди" Манлио ди Стефано, цитиран от ДПА.

Според италиански медии именно той е главният претендент за министър на външните работи, ако движението бъде натоварено да състави правителство при победа в парламентарните избори.

Популисти ще вадят Италия от НАТО

Антисистемната партия, основана от бившия комедиен актор Бепе Грило, в момента има подкрепа от 28,6 процента в анкетите срещу 26,8% за управляващата в момента левоцентристка Демократическа партия.

Следващите парламентарни избори на Ботуша по график трябва да се проведат през 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8888

    9 4 Отговор
    Защо да са популисти, а не реалисти?
  • 2 Диди

    0 6 Отговор
    Да де,но иначе търсят помоща на ЕС.А и кой да им пази границите?Лесно е да се иска...но не може само да се взема,трябва и да се даде.
  • 3 no name no face no number

    4 1 Отговор
    хехехе Италия винаги са си пазили границите сами. Тва е най- красивата страна в ЕС. И преди да влезе в ЕС Италия си беше супер добре въпреки колосалните разходи за спасяването на емигранти ежедневно. Лично на мен крайно дясно ми харесва повече,но и 5 звезди виждам мислят разумно.
Новини по държави: