Last news in Fakti

26 Юли, 2018 12:06 1 305 2

Държавата в помощ на пострадалите гърци (СНИМКИ)

  • гърция-
  • пожар-
  • жега-
  • атика-
  • алексис ципрас

Кабинетът на Ципрас отпуска по 5000 евро за пострадалите от пожарите семейства

Държавата в помощ на пострадалите гърци (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Гръцкият правителствен говорител Димитрис Дзанакопулос представи серия от мерки за подпомагане на пострадалите от опустошителните пожари след кризисно заседание под председателството на премиера Алексис Ципрас, съобщава АНА-МПА.

Мерките включват незабавна помощ за пострадалите в размер на 5000 евро за семействата или лицата, пострадали при пожарите, или 6000 евро за семействата с три или повече деца. За пострадалите от огнената стихия фирми е предвидена помощ от 8000 евро.

Предвиждат се също данъчни облекчения, включително отпадане на единния данък върху имотите за жилища, които са били разрушени при пожара.

Държавата в помощ на пострадалите гърци (СНИМКИ)

Правителството също така замразява до края на септември принудителните продажби на имоти на длъжници, отпуска помощ от 1200 евро за покриване на телекомуникационните разходи и дава възможност за отписване от регистрите на автомобили, така че собствениците да не трябва да плащат данъци за унищожени при пожара коли.

Броят на жертвите в източната част на областта Атика достига 81 души вчера, а спасителните екипи продължават усилията за издирване на десетки хора, за които няма информация, пише в. "Катимерини".

Държавата в помощ на пострадалите гърци (СНИМКИ)

Държавата в помощ на пострадалите гърци (СНИМКИ)

Около 130 военни и пожарникари продължават претърсването на района. "Получихме десетки обаждания за липсващи хора", заяви говорител на противопожарната служба като уточни, че някои от изчезналите може да са сред загиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Greece

    2 1 Отговор
    Кел файда. С 5000 евро там и носа не може да си избършеш

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Greece":

    Не е баш така. С тези 5х.евро може да си наемеш квартира и цяла година да си възстановяваш изгорялото жилище. Напълно адекватно решение, това не са пари за ремонти, те си имат застраховки, а пари за подпомагане понеже като ти изгори къщата къде да отидеш и какво да правиш семейството си? Ето, помагат ти. Нашите какво са давали досега? Като гръмнаха цистерните в Хитрино държавата вместо да настани хората в съседно село или да ремонтира неизползвани къщи в самото село, тя взе дарените милиони от хората и построи с тях страхотни къщурки за стотици хиляди на бройка в едно нищо и никакво село, а дори и такива, които не са пострадали са намазали от милионите. Ето ти българската простотия и гръцката помощ.
Новини по държави: