Last news in Fakti

25 Юли, 2018 07:34 5 840 14

Траур в Гърция, битката с пламъците продължава (СНИМКИ)

  • гърция-
  • пожар-
  • алексис ципрас-
  • жега-
  • атика

Пожарникарите продължават издирването на хора, блокирани в обгорени къщи и коли

Траур в Гърция, битката с пламъците продължава (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Пожарникарите продължават издирването на хора, блокирани в обгорените къщи и коли в района на гръцките курорти Мати и Рафина, съобщи AP.

Районът бе опустошен от пожари, които отнеха живота на 74 души. По последни официални данни пострадалите са 187.

Определено като "национална трагедия" от медиите в страната, бедствието сполетя района, намиращ се източно от Атина, в понеделник следобед. Заради ветрове със скорост 100 км/ч огънят бързо се разпространи и обхвана Мати, изгаряйки стотици жилищни сгради.

Жители и туристи побягнаха панически към близкия плаж, където някои от тях трябваше да останат над един час във водата, за да се спасят.

Траур в Гърция, битката с пламъците продължава (СНИМКИ)

Около 100 пожарникари, подпомогнати от полицията и десетки доброволци, търсиха през целия вчерашен ден евентуални жертви в пострадалата зона.

До момента няма оповестени данни колко хора са в неизвестност. От общо 187 хоспитализирани, 82 души останаха вчера вечерта в болница, от които 10 са в сериозно състояние. Сред тях има и 11 деца, които са без опасност за живота.

Поне 6 души са се удавили. Около 715 са били евакуирани с военни и частни плавателни съдове до пристанището в Рафина.

Траур в Гърция, битката с пламъците продължава (СНИМКИ)

Траур в Гърция, битката с пламъците продължава (СНИМКИ)

Премиерът Алексис Ципрас обяви тридневен национален траур.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ефтини сензации

    31 2 Отговор
    Отвратителна история...

    Лека им пръст на жертвите и дано няма повече пострадали...
  • 2 зомби килър

    6 40 Отговор
    Незнам дали аз съм безсърдечен но не изпитвам и капка жал за гърците,и цялата да изгори не ми дреме.

    Коментиран от #6

  • 3 комуниста

    3 40 Отговор
    браво мн се радвам а дано има още мн жертви това эаслужават даже им е малко
  • 4 Пе8е ра7и

    13 6 Отговор
    Тия двамата дето са поставили отрицателни оценки на първият коментар, първо не са хора! Второ - единствените, за които се сещам хейтъри на Гърци и Българи са само подвластните на Ердоган, сещаме се кои сте.
  • 5 Турция вън от Европа

    9 6 Отговор
    Турци спрете да спамите!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Даниел

    5 5 Отговор
    Защо се случва това на Гърците ? Някои ще кажат Бог ги наказва поради греховете им,и лошотията която са ни причинили през вековете . Казвам ви не е заради това . . Да, наистина е много лесно да се каже, че хората сами носим отговорност за всички злини, които ни се случват. Особено когато се касае за другите. Исус преобръща тази разрушителна логика. . . Йоан 9 : 1 -3 Доведоха при Него един слепороден. Учениците Го попитаха: “Поради чий грях се е родил сляп? Поради негов или на родителите му?” Ако сме повлияни от будистката философия, ще добавим: „Възможно е причината да е в предишния живот.” За да разберем, търсим виновен. И когато страда някой друг, лесно е да мислим, че сам си го е причинил. Но Исус е категоричен: Йоан 9 : 4 “Нито поради негов грях, нито на родителите му е заслужил тази съдба”. Но Господ Исус ни предупреждава , какво ни очаква ако не се покаяме : Лука 13:1-35 . В същото време присъствуваха някои, които известиха на Исуса за галилеяните, чиято кръв Пилат смесил с жертвите им. 2. И Той в отговор им рече: Мислите ли, че тия галилеяни са били най-грешни от всичките галилеяни, понеже са пострадали така? 3. Казвам ви, не; но ако се не покаете, всички така ще загинете. 4. Или мислите ли, че ония осемнадесет души, върху които падна силоамската кула и ги уби, бяха престъпници повече от всички човеци, които живеят в Ерусалим? 5. Казвам ви, не; но ако не се покаете, всички така ще загинете...
  • 8 Бачо Киро

    18 4 Отговор
    Номер две и три сте грешка на природата. Трябвало е да абортират майките ви, защото само хабите кислорода.
    Кой ти прати хеликоптери за гасене когато имахме нужда?

    Коментиран от #9, #12

  • 9 гробар

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бачо Киро":

    Чакайте глупаци драмата още не е приключила,а гърчетата почнаха да обвиняват българи,албанци,турци им запалили пожара.Само те не са за това не ги харесвам.
  • 10 Гледам изгорелите къщи

    11 2 Отговор
    За тези които не знаят! Всичко това е строено от гастербайтери, без здравни осигуровки и без пенсиоонно осигуряване! Ще кажете че не съм човек, но бог си знае работата, отнася с тях, така както се отнасяха към работниците, тръгнали да търсят бъдещето си в грешната държава! Цялата им държава е строена от черната работа на гастърбайтерите! Щом няма българи пострадали, не ми е жал за тях! Лично на мен гръцки работодатели ми дължат над 30 хил евро, просто съм чужденец и не ми ги дават! Не ми пука за тях! Като свърши всичко, ще видите как в изгорените райони ще изникнат много палати на богаташи! За това и предизвикват пожарите, това се прави от години в тази държава! Щом няма гора, може да се строи, гората изгоря, започва строителството!
  • 11 Всеки новоизлюпен богаташ

    7 1 Отговор
    иска да си направи палат в тези местности! Забранено! Щом има гора-не може! Сега вече може, не им пука че ще има жертви, важното е да си осигурят хубаво място за строеж! Сега заплютото им място ще бъде изсечено от мургави бригади, ще си платят където е нужно и ще си построят палати!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 цгйгмюжюлжюлжюлжюлжюжй

    4 9 Отговор
    ЦЯЛА ВИЗАНТИЯ ДА ИЗГОРИ БАРАБАР С ВСИЧКИ ГРЪЦКИ ЦИГАНИ АЛБАНЦИ И АМУДЖИ ВЪТРЕ А ВИЙ ТЪПАЦИ ОТ БУЛГАРИСТАН ПАК ХОДЕТЕ НА ПАРАЛИЯ КАТИРИНИ НА 5 РЪКАВ СМЕШНИЦИ, ХИ ХИ ХИ

    Коментиран от #14

  • 14 Салам Алеко

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "цгйгмюжюлжюлжюлжюлжюжй":

    Булгаристан беше когато бабите ти прескачаха оградите на яничарските казарми, за да играят с яничарите на "Игри без граници" от там си се появил и ти! Сега е България, ако не ти харесва, бягай в Константинопул, за да заживееш с другите потомци на яничарите, че да ти свалят и задната броня! Анадъмму Гьотференооглу?
Новини по държави: