Last news in Fakti

30 Юли, 2018 07:40 2 165 2

Огнен ад в Калифорния (СНИМКИ)

  • калифорния-
  • пожари-
  • сащ-
  • ад-
  • снимки-
  • жертви-
  • огън

Има жертви на огнената стихия

Огнен ад в Калифорния (СНИМКИ) - 1
Снимка: БТА/ AP

Пожарите в Калифорния продължават да вземат жертви. Властите потвърдиха за шести загинал, а над 500 сгради са напълно разрушени. Десетки хиляди са принудени да напуснат домовете си. Сред жертвите има и дете.

12 000 пожарникари работят на 24-часови смени, за да се борят със смъртоносните горски пожари в Калифорния. Властите отчитат най-дългия огнен сезон и според данните, които се изнасят непрестанно, стихията е все по-трудна за овладяване. Пожарите стават все повече, горят твърде дълго и посоката на огъня е непредвидима.

Елитен екип от висококвалифицирани пожарникари, специализирани в овладяването на стихията в диви местности, са мобилизирани да се борят с бедствието. След като напуснат Калифорния, те ще помагат в гасенето на пожари в Орегон, където се появяват нови и нови огнища. Най-смъртоносни се оказаха пожарите в Северна Калифорния, които причиниха 6 жертви, принудиха десетки хиляди да напуснат домовете си и оставиха след себе си лунен пейзаж от почернели дървета и тлеещи развалини.

Пожарникарите все още изразяват опасения, че силните ветрове могат да разпалят пламъците. Властите издадоха нови заповеди за евакуация в окръг Напа, известен с производството на вино по целия свят. Огънят обаче обхвана много масиви и застрашава сериозно бъдещата реколта.

Големи пожари продължават да бушуват около Национален парк Йосемити и Планината Сан Якинто близо до Палм Спрингс. Огънят опустоши стотици квадратни километри и в момента има поне 17 огнища, с които пожарникарите се борят, предаде БНР. Екипите постигнаха напредък този уикенд близо до Рединг на около 400 километра северно от Сан Франциско. Но огнената стихия все още заплашва хиляди домове и се очаква да бъде овладяна напълно най-рано в средата на август.

Огнен ад в Калифорния (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP

Огнен ад в Калифорния (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP

Огнен ад в Калифорния (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP

Огнен ад в Калифорния (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 656

    1 0 Отговор
    Палят нарочно, както и в Гърция...такива гадове на бесилото или разчленяване
  • 2 Пламен

    0 0 Отговор
    Да имахме хеликоптер, да им пратим. Сега само ще ги жалим, не могат се справи. Не.
    Към #1: И на теб да ти избият семейството до крак, да унищожат всичко цивилизовано докъде ти очи стигат, защото някой е решил да си прави локална война в държавата ти, под предтекст, че те демократизира и освобождава, да видим какво ще направиш!