Last news in Fakti

27 Юли, 2018 08:39 1 732 1

Хиляди бягат от огъня в Калифорния (СНИМКИ)

  • сащ-
  • калифорния-
  • пожар-
  • сакраменто
Хиляди бягат от огъня в Калифорния (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

В планините в южната част на американския щат Калифорния бързо се разраства горски пожар, който се смята, че е предизвикан от сериен подпалвач, предаде Reuters.

Повече от 3000 души бяха принудени да напуснат домовете си в окръг Ривърсайд, а пожарникарите се борят да спасят от пламъците къщите, които са на пътя на огнената стихия. В град Хемет в сряда е задържан 32-годишен мъж, обвинен в предизвикване на няколко пожара.

Хиляди бягат от огъня в Калифорния (СНИМКИ)

Хиляди бягат от огъня в Калифорния (СНИМКИ)

Горски пожар гори и в северната част на щата, в планински район на окръг Шаста, северно от Сакраменто. Пострадали са 8000 хектара гора, хиляди са напуснали домовете си.

Пламъците се движат към град Рединг с 90 000 жители, които са предупредени да бъдат готови за евакуация. В двата засегнати окръга е обявена извънредна ситуация.

Хиляди бягат от огъня в Калифорния (СНИМКИ)

Положението се усложнява от високите температури (37 градуса), силния вятър и ниската влажност на въздуха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Orthodox

    2 2 Отговор
    Справедливо - гори страната, която иска да подпали света. Жарко са, че страдат обикновените хора, а не онези по върховете, които дърпат конците на събитията...