24 Март, 2019 12:11 1 258 16

Сърбите искат оставки

  • сърбия-
  • белград-
  • протест-
  • оставка-
  • вучич

На протест в Белград те поискаха оставката на президента, премиера и председателя на парламента

Сърбите искат оставки - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Протестиращи в Белград запалиха свещи в памет на загиналите в бомбардировките на НАТО през 1999 година. Организаторите раздадоха на протестиращите свещи, които след митинга бяха поставени на паметника на загиналите.

Пред входа на телевизионния център се проведе протестна акция, която завърши без инциденти. По-рано демонстрантите поискаха оставката на президента Александър Вучич, премиера Ана Бърнабич, на съвета на регулатора на електронните медии и председателя на парламента Мая Гойкович.

В случай, че властите не изпълнят тези искания и не назначат преходно правителство, което да осигури провеждането на честни избори в шестмесечен срок, протестиращите заплашиха с да пристъпят към решителни действия.

На 13 април ще се проведе многохиляден митинг, който ще стигне до края, подчерта пред протестиращите известният актьор Бранислав Лечич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сволач

    9 8 Отговор
    Днес в Сърбия скоро и у нас, оставка на руското влияние на Балканите! А внуците на шумкарите по стълбовете, този път няма да ви се размине като 89-а.

    Коментиран от #3

  • 3 ****

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "Сволач":

    Ти ли ще ги бесиш би мушмул,не се крий зад клавиатурата,а излез на улицата и протестирай да те видим дали ти стиска?

    Коментиран от #4

  • 4 Сволач

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "****":

    А защо мислиш че не протестирам?! Как успя да измъдриш тази констатация?! И да, ще ги беся наред духльо, от внуците почвам :) шумкарче следващо наред е ;)
  • 5 гост

    0 4 Отговор
    „Нафтогаз Украйна“ междувременно заяви, че през месец март, цената на природния газ, купуван от ЕС е била 226 долара за 1000 куб м, което е с 16-13 % по-евтино от заявените от украинския политик Виктор Медведчук цени о ( 240-260 долара), която би трябвало да е в договор с руския „Газпром“.

    „Медведчук говори за доставки на газ на цена от 240-260 долара за 1000 куб м. Ние купувахме на търговете в ЕС през март по цена от 226 долара за 1000 куб м, а за април цената спадна до ниво от около 217 долара за 1000 куб м“, отбелязват от „Нафтогаз“.
    От компанията казват също така, че по действащият договор, променен при арбитража, „Газпром“ трябва да продава на Украйна газа по цена с 48 % по-евтина т тази, която би се получила през март по формулата в първоначалния договор. В същото време руската компания отказва да изпълнява решението на арбитража. Припомняме, че по-рано при разговори на руския премиер Дмитрий Медведев и шефа на "Газпром" Алексей Милер с украинския политик Медведчук стана ясно, че "Газпром" има готовност за компромис не само за доставка на газ за Киев при цена, която да е с една четвърт по-ниска от настоящата, но и за участие в газов консорциум за газотранспортната система на Украйна !!! Ей това са "изгодните"
    цени на русконадупените , дето сега ги гласят и за Сърбия , освен милиардите за тръби , дето трябва да ги изплащат още сто години !!!!
  • 6 Bubbles

    10 0 Отговор
    Чакайте ся нещо да изясниме - Значи тия дето протестират срещу Вучич който е партия с Русия и искат управник който е гъст с НАТО, САЩ и СИЕ палят свещи в памет на жертвите от бомбардировките на САЩ, НАТО и СИЕ?
    Май има нещо гнило в Дания...

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    3 10 Отговор

    До коментар #6 от "Bubbles":

    Има гнило само в русофилските мозъци !!! Ако не беше идиота Милошевич и олигофренската му политика , нямаше да има и никакви бомбардировки , съответно жертви !!! Да ти припомня ли кой го подбутваше за войните ??? И какво стана накрая , измислената "Югославия" се върна там където и е мястото , а Сърбия е в такива отношения със хървати , бошняци , македонци и косовари , че в близките 50 години ще си ядат опинците !!!!

    Коментиран от #10

  • 8 МАРУШКА ЛЮЦКАНОВА

    1 1 Отговор
    Само глупости пишете и тук както във ФЕЙСБУК
    И русофилите Като мен и аз съм русофилка
    И русофобите!!Но ще дойде ден без НАТО И БЕЗ ВОЕННИТЕ АРМИИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ
  • 9 МАРУШКА ЛЮЦКАНОВА

    1 0 Отговор
    Ще дойде БОЖИЕТО ЦАРСТВО
    БЕЗ НАТО И БЕЗ ВОЕННИТЕ АРМИИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ
    БЕЗ СТРАДАНИЯ И БЕЗ ОМРАЗА МЕЖДУ
    НАРОДИТЕ ОТ ЦЯЛ СВЯТ И БЕЗ ОМРАЗА МЕЖДУ НАРОДИТЕ И
    ЕТНОСИТЕ!!
  • 10 Bubbles

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Викаш Милошевич трябваше да подари Косово на албанците и цунка по бузката а?
    Ми утре ако помаците поискат Кърджали и околосностите, бойко да им ги хариза ли?

    Коментиран от #11, #12

  • 11 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Bubbles":

    Ама да бе , той и Босна я "подари" на бошняците и Хърватска на хърватите и Македония на македонците , щото как може те да не са съгласни с изрода сътворен от "гениите" Сталин и Тито !!!! Искаш ли да ти кажа колко щеше да издържи "велика" Югославия без руски танкове ??? Точно николко , щото въобще нямаше да я има !!! Даже "сръбската" Черна Гора не можа да изтрае такива откровени олигофрени !!! А не ми намесвай помаци , щото там държавата се казва България от векове , а "държавата" Югославия да ти припомня ли колко години я имаше ??? Твърде много , ако питаш всички нормални хора !!!
  • 12 onq s konq

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "Bubbles":

    Ами според РУСКАТА ЛОГИКА, по която анексираха Крим -ДА.

    Коментиран от #13

  • 13 Bubbles

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Не бъркай нещата!
    В Крим имаше рефередум и хората си казаха че са руснаци и искат да са част от Русия, а в Косово и до днес хората продължават да си казват че са сърби ама кой ги пита!?

    Коментиран от #14

  • 14 onq s konq

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Bubbles":

    Първо ще ти задам един КОНТРОЛЕН ВЪПРОС:Ти имаш ли хабер как се правят РЕФЕРЕНДУМИ "На изток от Рая"?И за да не ти губя времето в размисъл ще ти го кажа "сдъвкано":Тръгва една "3-ка"/политически функционер+ 2-ма АВТОМАТЧИЦИ от врата на врата и събира подписи ВЪВ "ВЕРНАТА ГРАФА"...след което Крим става Руски!Отговорът ми обаче беше на въпроса ти ОТНОСНО "ПОМАЦИТЕ И КЪРДЖАЛИ",а не за Косово.А ако не си съзрял иронията ми,няма лошо-може пък и да успееш някой ден:)

    Коментиран от #16

  • 15 търтейчо

    3 0 Отговор
    Егати платените лекета - палят свещи за хора загинали от ръцете, които им дават пари да правят протести. Двуличие ......
  • 16 Mango number five

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Шматарок. Тройката и оня с калашниците събират подписи правят референдум. И?
Новини по държави: