25 Март, 2019 15:31 2 869 32

Сърби: Няма да забравим агресията на САЩ

  • сърбия-
  • протести-
  • сащ

Демонстрация пред американското посолство в Белград

Сърби: Няма да забравим агресията на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърби организираха демонстрация пред посолството на САЩ в Белград, съобщи B92.

В демонстрацията участваха фенове на най-големите футболни отбори в страната. Те се събраха пред американската дипломатическа мисия в центъра на града.

Демонстрацията е във връзка с 20-та годишнина от началото на бомбардировките на НАТО срещу бивша Югославия. Демонстриращите скандираха срещу американската намеса.

„Ние не сме забравили жертвите на вашата агресия“, беше един от лозунгите на протеста.

Поредният протест срещу сръбският президент Александър Вучич започна с минута мълчание в памет на жертвите. Протестиращите се събраха пред сградата на Философския факултет на Белградския университет.

През уикенда се състоя и официалното отбелязване на годишнината. Вучич отново заяви, че неговата страна няма да влезе в НАТО. Все пак той заяви, че тя е отворена за диалог със страните от организацията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    43 5 Отговор
    Само така нашите. Ей ги едни дето не се поддават на любимия американски подход на отричането. Самите американци си признават че това е най любимия начин да си потискат чувството на вина.
  • 2 Реалист

    18 31 Отговор
    Абе те пък ако си мислят че ние живеещите около сър-бия сме забравили Сръбско-Българската война или другите им курвалъци, значи са наивни... Всички ги обичаме "до смърт..."

    Коментиран от #5, #14

  • 3 Анти седераст

    21 6 Отговор
    Сърбите мразят седерасти.
  • 4 Киро

    9 25 Отговор
    Футболни наркомани като тези на уевски.
  • 5 Гост

    22 8 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Едно е да забравиш, съвсем друго е да простиш! Интересно е, ти дали си безгрешен?! Как живееш с хората около теб, които със сигурност са правили грешки спрямо теб?! Явно си много злопаметен. И престанете с това за едно време. Вече сме 21-ви век! Хората трябва да живеем в мир, а не да се водим по акъла на политиците, които ни манипулират чрез медиите, разделят ни, а те си въртят измамите необезпокоявани.

    Коментиран от #7, #10, #16

  • 6 Анти седераст

    31 8 Отговор
    На тези американски отрепки им дай само да взривяват болници и училища.

    Коментиран от #9

  • 7 Израелско Посолство в Спфия

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ще получиш награда за съвестна дейност.
  • 8 Българин

    12 11 Отговор
    Море, ще забравите! Русофилите у нас отдавна са забравили, кой ни нападна през 1886 година и кой се гавреше с българите в Македония и Западните покрайнини. И сега съдейки по коментарите са най-върлите сърбомани и българофоби!
  • 9 Само питам

    5 21 Отговор

    До коментар #6 от "Анти седераст":

    Руските отрепки само терористи ли взривяват? Или след като взривят болници, училища и жилищни квартали им лепват етикет "терористи" а ние квичите до небесата, че това е истина?

    Коментиран от #11, #15

  • 10 Черна Врана

    12 7 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Като ти скъсам задника после щи се извиня и каквото било било, само мир да има, нали сме 21 век трябва да си прощаваме!
  • 11 Черна Врана

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Само питам":

    Взимай го в задника рязко без вазелин мършоотрепка е бащати комбайнера че е наебал майка ти тютнджийката!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 onq s konq

    8 12 Отговор
    Вучич е "заклет фен" на Русия...И НЕЙН ПРОВОДНИК в Сърбия,ама от НАЙ-ДЕБЕЛИТЕ ,дето са за 380 волта по далекопроводите."Сърби накакви" протестират пред Амер. Посолство с викове "няма да забравим".Добре,ама веднага след това СЪЩИТЕ СЪРБИ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ВУЧИЧ И МУ ИСКАТ ОСТАВКАТА?!!...Което според мен може да се определи единствено като "СРЪБСКА НЕАДЕКВАТНОСТ".Е КАК ЩЕ ПРОСПЕРИРА ПОДОБНА ДЪРЖАВА ПОДОБЕН ЕЛЕКТОРАТ?!

    Коментиран от #22

  • 14 Такива продажници,

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    като тебе забравиха паметта на хиляди цивилни български граждани бомбардирани и избити от краварите през ВСВ.

    Коментиран от #30

  • 15 Собствения ни български народ

    22 4 Отговор

    До коментар #9 от "Само питам":

    и децата му страдат и днес от тежки нелечими болести, докарани от налудните бомбардировки на НАТО над Сърбия с обеднен уран, който достигна и до нас. Затова сте мразени подлогите на краварите и Сорос и обирате минусите.
  • 16 Реалист

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Абе виж действителноста СЕГА - ОНЯ КРАДЕЦ ОТ КТБ КЪДЕ Е БЕ? Самите сърби казват че си плаща на президента им и затова има ЛИЧНА ЗАКРИЛА. Това малко ли ти е? Колко обикновенни хора си загубиха спестените пари в КТБ... Да го върнат в България и ще ги заобичаме...за малко!
  • 17 Един човек

    5 0 Отговор
    Сърбите знаят всичко!
  • 18 Петър

    4 0 Отговор
    В коя държава има АМЕРИКАНСКО посолство,убеден съм че в никоя държава няма посолство на континент?
  • 19 Компетентен

    6 2 Отговор
    Сърбите не забравят , за разлика от българите ...
  • 20 Петър Волгин

    5 2 Отговор
    "Свободна Европа" и господарите им, натискат бутонът, ГЕРБ германия за българия, да направят седесар кмет на софиаа, и няколко евродепутати сини. Но най вече удар поо кокалчетата заради медведев и искана помощ от Русия за газовият хъб. И защото още не сме обявили война на Русия, и да не забавяме покупката на американско оръжие от всякакъв калибър. Такъв бутон беше нашумялата паспорт афера, който включи Каракачанов да подкрепи Ф-16.
  • 21 Петър Волгин

    3 2 Отговор
    Решетников, Путин, и Сидеров, искат русофилите да са десни. хахаха.. Че има ли десен който да обича бедняци. ДЕСНИ КОИТО ДА ОБИЧАТ ВТОРИЯТ, ТРЕТИЯТ,.. ДЕСНИТЕ ОБИЧАТ САМО ПЪРВИТЕ! Консерваторите са русофоби номер едно, фашисти. Атака обичат хитлер и русия. Но консерваторите в ЕС мразят РУСИЯ. Сорос и БСП, създадоха ДПС, СДС, АТАКА, ГЕРБ. Румен Воденичаров акушира и на СДС и на Атака. Вестникът на Хитлер се казвал "Щурм"="Атака". Капитализмът е плутокрация с имитация на демокрация, а фашизмът е сваляне на маските. Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество"
  • 22 Глуп

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Си...

    Коментиран от #29

  • 23 Питащ

    2 2 Отговор
    След десетки хиляди мирни жители жестоко избити босняци, хървати, шиптъри и и други народности от сърбите и отказа на комунистическите им ръководители да спрат терора, се наложи възпирането им с бомбардировките на НАТО. Нима някой е забравил за Караджич, Младич,

    Коментиран от #24

  • 24 Доктор Ох Боли

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Питащ":

    .... сарбите--.... след втората световна война... попадат у ... неутралната зона на влияние... запада... им дава безвизов достъп... те практически имат западни паспорти... пътуват безвизово.... навсякъде... запада иска да им каже..... "Илати....".. хахаха... затова има сръбска музика.... щото има немски марки.... обаче нещата са променят..... берлинската стена пада.... източна Европа е свободна и.... Югославия се разпада....
  • 25 Доктор Ох Боли

    3 2 Отговор
    ...тука ... у тоа сайт трее разберете...... че без еуро ....и долари..... нищо ни стаа..... ха хаха...... Тва трее ви са изясни...... ха хах..... след това ..... трее минете история за 5-и клас..... ха хахах.... 6-ти...... и..... да обичате България ...... ха хахах...... ясен ли съм а?...... България не Русия....... ха хаха......
  • 26 бай ончо

    2 1 Отговор
    Стотици италиански войници и десетки хиляди сърби починали от рак след бомбардировките на НАТО с обеднен уран през 1999г.
    http://www.glasove.com/categories/novini/news/politika-stotici-italianski-vojnici-i-desetki-hilyadi-syrbi-sa-umreli-ot-rak-sled-bombardirovkite-na-nato-s-obednen-uran-prez-1999g?fbclid=IwAR1W3tJfObZyt1FtxrfrXvS8WZcpBlDdv9F9wMupEaVOVnAWblQ29s708h8
    много са прави защото и ние патим от тая агресия като умираме от обеднения уран а ни баламосват с екология против аец

    Коментиран от #27

  • 27 Доктор Ох Боли

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "бай ончо":

    ... ха хаха....Кой и как може да спре Милошевич... а?.... Тва се едно да избиеме Кърджали, че били мюсюлмани..... ми те са наши ..... потурчени..... мислят , че не са ....е...... толко могат... ха хах....
  • 28 вярваме ви

    3 0 Отговор
    Прави са Сръпчетата Бой и Ебан не се забравят
  • 29 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Глуп":

    Искаш нещо да ми кажеш,пък НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ИЗРАЗИШ ЛИ?,,.Не се притеснявай-просто извикай силно "Слава Русии",аз ще те разбера ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ:)

    Коментиран от #32

  • 30 СссереМ

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Такива продажници,":

    Като си обявил война ще си търпиш последствията"бомбардировките",ама да сравняваш 2000 убити от бомбардировките със 200 000 убити по нареждане от Москва от комунистическите ти шефове е друго.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Глуп

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    Си... По скоро искам да си спестя коментара. Че това дето го надраска, едно с друго нямат нищо общо.
    Едно е да се не забрави агресия, друго защо протестират против Вучич.
    Но ти си с магаре, не с кон.
Новини по държави: