27 Март, 2019 14:04 2 309 7

Вучич: Бойко ми е приятел, но...

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • коли-
  • бойко борисов-
  • фабрика-
  • volkswagen

Белград иска фабрика на автомобилния гигант

Вучич: Бойко ми е приятел, но... - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сърбия се бори при най-тежки условия с още четири страни - България, Румъния, Турция и Украйна, за фабрика на Volkswagen в Сърбия. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от Blic.rs.

"Знам колко се борят Бойко Борисов, Ердоган, Ливиу Драгня, всички сме приятели, но това е борба, борба за Сърбия. В този ден, ако това се случи, ще си сваля очилата, ще се разплача и ще кажа - свърших си работата", каза Вучич.

Идването на Volkswagen би променило всичко в Сърбия, каза Вучич и напомни, че това е най-голямата автомобилна компания в света и само фабриката в Европа има 18 000 работници. "Имат неофициален министър на външните работи, който е във връзка с всички най-важни хора в Германия. Всички тях ги молих да ни осигурят контакти", продължава Вучич.

Той добави, че се бори за идването на още една компания, но не иска да каже нищо повече. На въпрос на журналиста колко преки чуждестранни инвестиции са влезли в Сърбия и от кои страни, Вучич отговори, че най-много са дошли от три страни от ЕС - Германия, Италия и Австрия. "Русия изпреварва САЩ по инвестиции, но 13 на сто от търговския ни обмен е със страна от ЕС - Германия. Той нараства с всяка година и отива на над пет милиарда евро", каза Вучич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да се вземе предвид

    16 7 Отговор
    Дааа, Европа реално няма нищо против сърбите.......цялата поразия я направиха краварите, те насъскаха мюсюлманите в Югославия да вдигнат оръжие и те натискат европейските си пудели да са срещу Сърбия.
  • 4 Зайко Байко многознайко

    6 0 Отговор
    Кражби безмилостни на всички нива, доведоха до просешка тояга, любимата страна. Пенсионери гладни мъждукат в агония през ноща и не знаят, дали ще срещнат сутринта. Болни умират навред, пари за операции няма потънали незнайно къде без отчет. Откраднаха живеца на нашата страна скопците в Парламента и на меките бюра! Нямам нищо против Цецо КрадецО да има дом, но да направи така, че ние да не живеем в този облом! На Тиквоций Едно остров пожелавам не само един , но да мисли ( ако има с какво) ний от живота тежък, как да изпълзим.
  • 5 Ето защо няма да има завод в БГ.

    8 1 Отговор
    За да е ясно на всички нас. Това е сайта на разузнаването на братска америка и какво те мислят за нас: -- Въпреки благоприятния инвестиционен режим, включително ниски, плоски корпоративни данъци, остават значителни предизвикателства. КОРУПЦИЯ в публичната администрация, слабата съдебна система, ниската производителност, липсата на прозрачност в обществените поръчки и наличието на организирана престъпност продължават да затрудняват инвестиционния климат и икономическите перспективи на страната. България също така е и основен европейски пункт за претоварване на хероин от Югозападна Азия и, в по-малка степен, кокаин от Южна Америка за европейския пазар, уязвими сектори за пране на пари поради корупция, висока организирана престъпност; пране на пари от приходи от наркотици чрез финансови институции.
  • 6 ****

    6 0 Отговор
    Бойко ти е приятел,но с такъв прост приятел,друг враг не ти трябва.
  • 7 Да попитам

    0 0 Отговор
    Сърбите си уредиха най яката инвестиция от всички балкански страни без да са в ЕС и НАТО как го правят бе Бойко?
Новини по държави: