Last news in Fakti

30 Март, 2019 12:41 2 570 7

Загреб: Хората не вярват на ЕС

  • ес-
  • хърватия-
  • колинда грабар-китарович-
  • балкани

Европа трябва да положи много усилия, за да преодолее недоверието, смята хърватският президент

Загреб: Хората не вярват на ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Хърватският президент Колинда Грабар-Китарович смята, че ЕС трябва да положи много усилия, за да преодолее недоверието от страна на хората към него, предаде ТАСС.

Брюкселската политика трябва да бъде по-близка до хората, нарастването на популизма е една от последиците на това, че елитът се отдалечава от хората и реалните проблеми", заяви тя и добави, че недоверието е започнало да расте много преди Брекзит.

Междувременно Грабар-Китарович подчерта отдадеността на Загреб към идеите на обединена Европа.

"Република Хърватия иска да бъде част от ЕС, а целият ЕС трябва да бъде съюз на равноправни членове, които имат същите задължения и същите възможности за развитие", каза още тя на пресконференция.

Държавният главa изтъкна и значението на отношенията с Русия, преди всичко на двустранното търговско-икономическо сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    31 2 Отговор
    Сегашната политика на ръководителите на ЕС е на път да съсипе Европа.

    Коментиран от #3

  • 2 Баце

    4 1 Отговор
    Този стар лак има много апетитни форми.
  • 3 ТОЧКАТА

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    причината е в американското господство навсякъде и във всичко...Например всички конституции на източна европа са по амерички модел и с тяхно участия.Основният проблем е че подмениха понятията и в конституцията се говори нещо което ние разбираме едно ,НО ТО Е СЪВСЕМ ДРУГО....Например ---ЗАКОНИТЕ ОСИГУРЯВАТ АВТОНОМНОСТ НА ИНДИВИДА И ОБЩЕСТВОТО!!!!Е ДЛЪЖНО ДА ЗАЩИТАВА ТЕЗИ ПРАВА!!!!!!!Ето защо ЦеЦерон твърди , че РАБОТИ ЗА ОБЩЕСТВОТО,ДОРИ И КОГАТО СИ ПРАВИ ДАЛАВЕРИТЕ!!!!Много мръсно и подло подменяне на понятията....А д-р Бърнард Сийгън е писал по въпроса и конституции е изработвал.....Хората ИНСТИНКТИВНО!!!!усещат пагубното влияние и се дръвчат колкото могат ,НО НАТРАПЕНОТО РАЗБИРАНЕ, ЧЕ САМИ!!!!СА СИ ВИНОВНИ им пречи да РАЗБЕРАТ И ЗНАЯТ...ВЯРАТА ,априори в ,,справедливата,,система е виновно....
  • 4 смешници

    9 1 Отговор
    Всички ги разбрахме какви са ЕС . Няма смисъл вече да полагат никакви усилия за нищо .
  • 5 Бай Шиле

    6 2 Отговор
    А стига сте бе! Ако не е ЕС,кой ще ни казва да си купим плоски телевизори,да си купим нови коли и да сме Родител1 и Родител2. P.S.Забравих за бананите.

    Коментиран от #6

  • 6 Полевъд

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Шиле":

    Банани? Май бяха крастав'ци... Ма 'се тая...
  • 7 Лален

    4 3 Отговор
    Бъзик бъзик ама тоя ЕС съсипа България. И разни НПО-та тръгнали да ми разправят колко хубаво било в ЕС, за тях е хубаво но не и за нормалния работещ човек, хубаво им на крадците, на убийците и на предателите. Някои от вас пишещите тук живеете в село и вижадате разсипията, виждате пустеещата пълна с тръни земя, вече няма и животни и въпреки това вярват в тоя ЕС. ХОРААА ОПОМНЕТЕ СЕ!!! Не е ли време да се махаме от тоя ЕС, какво чакаме, да ни подпалят и чергата ли ?
Новини по държави: