Last news in Fakti

11 Април, 2019 21:20 1 489 5

Сръбски министър започва гладна стачка

  • сърбия-
  • стачка-
  • александър вулин

Александър Вулин се обяви срещу насилието от опозицията

Сръбски министър започва гладна стачка - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сръбският министър на отбраната Александър Вулин ще започне гладна стачка от утре, съобщи „Вечерни Новости“.

Вулин обяви, че стачката е срещу насилието, което опозицията оказва срещу сръбските граждани. Очаква се към стачката да се присъединят още около 30 депутати от парламента.

Гладна стачка може да обявят и част от представителите на управляващата партия в Общинския съвет в Белград. Те се обявяват срещу насилието по време на опозиционните протести.

Според представителите на правителството насилието е продиктувано от лидерите на опозицията Драган Гилас и Вук Йеревич. Те обявиха, че стачката е единственият цивилизован начин за отговор на техните действия.

Очаква се утре Вулин да обяви решението си пред президента Александър Вучич и премиера Ана Бърнабич.

По време на протестите си през последните седмици, представители на опозицията нахлуха в държавната телевизия и в офиси на общинския съвет. Вучич вече определи като неприемливо тяхното поведение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сребреница

    1 5 Отговор
    Гебер ансънъгагаладамън
  • 2 Български политик-ти избери партията му

    2 1 Отговор
    И аз обявявам гладна стачка. Протестирам срещу противниковата ни партия, която така и не иска да разбере , че всичко правим в интерес на народа. Ние сме най4
    -честни и най-достойни да управляваме, да живеем в луксозни апартаменти и къщи с дувари. Другите са боклуци. Този народ толкова ли не го осъзнава.
  • 3 1944

    1 1 Отговор
    само бой по руските мастии.
  • 4 Румяна Костова

    1 0 Отговор
    На никои власт имащи няма да им се отрази зле, ако погладуват малко. Да ги оставят на минимална заплата за известно време никак няма да е зле. За да се доближат до народа. В Сърбия Вучич заяви че народът му живее много добре, а Гей премиерката, че бедността е победена.
  • 5 Смешно

    0 0 Отговор
    Когато цялата власт ти е в ръцете и да обявиш гладна стачка това нормално ли е? Може би протестират пред господ, да слезе и да им оправи държавата, а те пак да бъдат управляващи.
Новини по държави: