Last news in Fakti

14 Април, 2019 10:18 1 240 8

Отново масов протест в Белград

  • сърбия-
  • белград-
  • протест-
  • вучич-
  • опозиция-
  • президент

С Вучич Сърбия няма бъдеще

Отново масов протест в Белград - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хиляди хора излязоха на демонстрация в Белград срещу сръбския президент Александър Вучич и неговата Сръбска прогресивна партия. Демонстрантите настояват за по-голяма свобода на медиите и за свободни и честни избори.

Демонстрациите бяха организирани от опозиционния "Съюз за Сърбия", който е съставен от 30 различни партии и организации, започнали през декември демонстрации всяка седмица срещу правителството.

Сръбското външно министерство заяви, че броят на демонстрантите е около 7500 души. Според организаторите на протестните прояви броят на демонстрантите е много по-голям. „Съюз за Сърбия" обвинява Вучич и съюзниците му в корупция и в ограничаване на медийната свобода. Вучич отхвърля обвиненията.

„Съюз за Сърбия" обвини властите, че са преустановили движението на автобусните линии до Белград и че оказват натиск върху компаниите да предоставят автобуси на поддръжници на опозицията. Чедомир Чупич, преподавател по политически науки, заяви, че Сърбия трябва да бъде освободена. „С Вучич Сърбия няма бъдеще. Нито една страна не трябва да зависи само от един човек", каза Чупич пред събралото се множество демонстранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    8 2 Отговор
    И ние зависим само от един човек, човека слънце.
  • 2 onq s konq

    3 12 Отговор
    Думите на сръбския опозиционер Чупич "С Вучич Сърбия няма бъдеще" са ЕЛЕМЕНТАРЕН ИЗРАЗ ЗА ПРЕД УЛИЧНАТА АУДИТОРИЯ.РЕАЛНАТА ИСТОРИЧЕСКА ИСТИНА обаче е много по-широка и ОБОБЩАВАЩА и правилният израз е "С РУСИЯ Сърбия няма бъдеще"!

    Коментиран от #6

  • 3 Borislav Popov

    8 7 Отговор
    Естествено, с путинска подлога, като Вучич, никоя страна няма бъдеще, вижте до къде Мадуро докара Венецуела, Сърбия и тя на там върви.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Четвърти пол

    2 2 Отговор
    сръбските ранобудни седерасти на Сорос
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кой бяга от хубавото

    3 1 Отговор
    Искат НАТО милите и ЕС не искат Азия и Русия
  • 8 23679

    0 1 Отговор
    Каквото и да пишат привържениците на строгата господарка Нинова, която се е врекла във вярност на Путин и Русия, никой не може да ме убеди, че соца донесе нещо добро на всички народи, които имаха възможност да изпитат на гърба си идеите за "братство, равенство" и разни други празни слова. Братството и равенството се превърнаха в примитивен феодализъм, при който хора с ниска култура и тъмен произход нарекоха себе си велики и буквално съсипаха държавите и хората в тях. И не им стига, още искат. Богатство и ламтеж за себе си и робство за останалите, които трябва задължително да ги възхваляват и само някой да каже истината, тежко му! Поведението на мадам Нинова направо те кара да настръхваш от ужас. Не зная някой от нейните подопечни дали й го е казвал, но толкова е заслепена и ентусиазирана да угоди на Путин, че съвсем е загубила реална представа за нещата. И докато всички се стремят към Европа, ние с нейна помощ и на президента биваме тласкани към нерадостното си минало.
Новини по държави: