Last news in Fakti

15 Април, 2019 07:22 4 801 14

Почина вдовицата на Слободан Милошевич (СНИМКИ)

  • мира милошевич-
  • слободан милошевич-
  • югославия

Миряна Маркович, често наричана "Лейди Макбет на Балканите", си отиде на 76 години

Почина вдовицата на Слободан Милошевич (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Миряна Маркович, вдовицата на бившия сръбски лидер Слободан Милошевич, често наричана "Лейди Макбет на Балканите", почина на 76 години, съобщи пред АФП неин близък.

За жалост мога да потвърдя, че Мира Маркович почина, каза Милютин Мрконич без да съобщи повече подробности. Местни медии уточниха, че тя е починала в болница в Москва след боледуване.

Според един от нейните приятели Драголюб Кочович, цитиран от сръбския вестник "Блиц", желанието на Маркович е било да се върне в Сърбия, "но не и ако от летището я отведат направо в затвора".

Миряна Маркович, която упражняваше голямо влияние върху съпруга си, през 2003 година напусна Сърбия, където бе обвинена в злоупотреба с властта. Тя бе обвинена и по делото със загадъчното убийство през 2000 година на бившия президент Иван Стамболич.

Почина вдовицата на Слободан Милошевич (СНИМКИ)

През юни 2007 година в Сърбия бе издадена заповед за арест на Маркович и нейния син Марко по обвинение в участие в мрежа за трафик с цигари.

През 2008 година майката и синът получиха политическо убежище в Русия.

Слободан Милошевич, бивш президент на Югославия, почина през март 2006 година в килия в центъра за задържане на Международния наказателен съд за бивша Югославия в Хага преди края на процеса срещу него за геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления през 90-те години в бивша Югославия.

Почина вдовицата на Слободан Милошевич (СНИМКИ)

Той бе свален от власт след народен бунт през октомври 2000 година, а през април 2001 бе арестуван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 среднощен

    21 1 Отговор
    "...Всичко е суета.."! За мястото, на където сме се запътили всички - няма "политическо убежище"..!!

    Коментиран от #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 помнете

    14 1 Отговор
    Да помнят и знаят има и тук от пишещите които много ма много обичат парите, да помнят и най вече и то нашите политици-ковчег ДЖОБ няма да го помнят !!!!!!!!!
  • 5 Бай Бай

    9 8 Отговор
    Виж как си е знаела - от летището направо в затвора. А кога и при нас за червените офшорки?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Респект

    16 9 Отговор
    Не харесвам сърбите , защото винаги са ни мразели и са воювали с нас в исторически аспект ! Но се възхищавам от Милошевич ! Истински борец и патриот ! Такива водачи днешна България няма !

    Коментиран от #12

  • 8 Голям Слон

    16 5 Отговор
    А за натовския геноцид на територията на независима държава нито дума... Важно е да сме полит.коректни!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Простак

    2 5 Отговор
    Какво да правим , да седнем , да плачем ли
  • 11 Райчо циганина

    3 1 Отговор
    за нея ли да мислим сега ,,,Българският народ умира и пада като круша
  • 12 чочо сан

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Респект":

    Ти пък къде видя комунист - патриот ? Тоя си беше агент на СССР от време оно. Правеше каквото му наредят от Москва. Ако му бяха наредили да затрие сърбите щеше да ги затрие и после да се скрие в необятната кочина. Просто руснаците закъсняха да го изтеглят. Оставиха го да им защитава интересите до последно. Един предател на страната си в повече или по-малко - няма значение. Справка Георги Димитров и разните около него.
  • 13 Иво

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Среднощен - абе , взех да се плаша вече, че и там може да се падна пак с Живковци, Ленинци, Сталинци, комуняги, болшевики, Брежневци, КГБ-та, ДС-та..... Да не изброявам, че е дълъг списъка. Голямо нещастие ще е - очевидно ще да съм имал някакъв много голям грях! Или абсурден малшанс?!

    Коментиран от #14

  • 14 среднощен

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Иво":

    Няма страшно "адаш"..! Там има Праведен Съдия! Не е като тука..! Присъдите, обаче, са без "право на обжалване" и във вечността!
Новини по държави: