Last news in Fakti

27 Май, 2019 10:10 1 908 3

Голям успех в Румъния за съдебната реформа

  • румъния-
  • съдебна реформа-
  • референдум-
  • успех

Активността е над необходимия минимум

Голям успех в Румъния за съдебната реформа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

По-голямо от очакваното участие е имало на референдума за съдебната реформа в Румъния. Допитването, инициирано от президента Клаус Йоханис, се проведе заедно с евровота в северната ни съседка.

Последни данни от късно снощи сочат, че активността е над необходимия минимум от 30%, за да бъде валиден референдумът, предаде агенция AFP.

Румънците трябваше да кажат дали подкрепят, или не да бъде забранена амнистията на осъдени за корупция, както и дали да има забрана на извънредните постановления на правителството в областта на правосъдието, съобщи БНР.

Според данните от екзитпол 80 на сто от гласувалите са отговорили с "да" и на двата въпроса. Очаква се днес по-късно да бъдат обявени официалните резултати от допитването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    10 0 Отговор
    В България според Бойко Методиев изб. активност е ниска защото всичко ни е наред и корупцията не е корупция а компромати
  • 2 Усмивката

    5 0 Отговор
    Българина по традиция е много вярващ човек.Ако вожда каже за корупцията е „компромат” ....„българина го въздига като слънце пред себе си” В. Левски
  • 3 Тръмп

    1 3 Отговор
    Днес е много облачно само за БСП!!!:):):)
Новини по държави: