Ракията се смята за сръбското злато, а златото се пази най-сигурно в банка, затова в Белград бе открита първата Сръбска ракиена банка, предаде Танюг.
В нея заинтересованите граждани и фирми ще могат да си изберат вид ракия и да я оставят да отлежава в дъбови бъчви с тяхното име.
Сръбската ракиена банка е открита в рамките на Белградската спиртна фабрика и представлява нов туристически продукт на Белград. Ето защо първото буре в банката е наречено на Туристическата организация на Белград и в него се пази дюлева ракия под името "Белградска ракия".
"Първата сръбска банка за ракия е част от промоцията на нашата традиция и култура, както шотландското уиски е традиция на Шотландия и на целия англосаксонски свят", каза председателят на туристическата организация Миодраг Попович.
Той добави, че всяка сръбска добра ракия е по-добра и от най-доброто и най-скъпо уиски, защото е направена от плодове. "Всичко друго е въпрос на маркетинг и промоция", каза Попович.
Собственикът на спиртната фабрика Бранко Нешич обясни, че банката е място, където всички любители на ракията могат на едно и също място да изберат ракия, да я сложат в бъчва, да я запечатат и да оставят ракията да отлежи между 6 и 36 месеца, което може да увеличи стойността ѝ до 60 процента.
Запечатаното буре може да се отвори само от клиент на ракиената банка, а след като ракията отлежи, тя се бутилира в шишета с персонален етикет на клиента.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 доктор Джустис
20:15 18.10.2019
2 влог 42°
20:15 18.10.2019
3 Сифон Злобюл
20:17 18.10.2019
4 Кой68
20:20 18.10.2019
5 Еколог
Коментиран от #6
20:23 18.10.2019
6 Ъъъ
До коментар #5 от "Еколог":
И що не си я пиеш купечката, а ни я пробутваш на нас?Коментиран от #7
20:34 18.10.2019
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Браво.
21:11 18.10.2019
9 Ъъъ
До коментар #7 от "Еколог":
Добре де. Аз не казвам какво е добро или лошо. От няколко десетки години си пия домашна и се чувствам прекрасно. А ти се опитваш да ме убедиш че е лошо.Коментиран от #10
21:27 18.10.2019
10 Еколог
До коментар #9 от "Ъъъ":
Аз също пия собствено производство ракия... Имам голям опит.... Внимавайте, обаче, защото защото добрият аромат на ракията не винаги означава, че няма метанолКоментиран от #11
21:42 18.10.2019
11 Ъъъ
До коментар #10 от "Еколог":
Благодаря за съвета.21:50 18.10.2019
12 Цеко сифоня
00:16 19.10.2019
13 Петър
02:09 19.10.2019
14 ракия не се оставя
07:10 19.10.2019
15 Дядо поп
09:28 19.10.2019
16 двойна преварка
10:40 19.10.2019